Author |
Topic |
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 29/03/2011 : 17:18:51
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
Znaci ne mogu da verujem kako uvek, ali bas uvek kad se pojavi neka inicijativa, neki entuzijasta koji hoce da ulozi vreme i novac u nesto sto voli (a uz to i podeli sa drugima), sa nadju dusebriznici, koji ce moralisati o pirateriji, krsenju prava, ovome, onome...tja! Ace - care, samo napred sa svojom zamisli, nemoj da te ovi malodusni obeshrabre. Svaka cast za trud i za pokusaj da popularizujes Bonelija na engleskom, pa makar i u skromnim okvirima. I ne brini za prava, siguran sam da se neces naci na nekoj od Interpolovih poternica zbog par odstampanih stripova. Ja sam se danas uclanio, pozvacu ljude, mada uopste nije bitno kome idu ti stripovi, vec da neko radi na popularizaciji devete umetnosti!. Jos jednom, samo napred i veliki POZDRAV za tebe !!!
Amen! ;) |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 29/03/2011 : 17:51:14
|
Ma, kakva crna pitaterija... Covjek istampao jedan primjerak necega sto ni ne postoji u slobodnoj prodaji, i jos se iscimao da sve to prevede i slozi. Rasprava je i vise nego smjesna. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
spiritoconlascure
New Member
Croatia
288 Posts
Member since 24/11/2010 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 29/03/2011 : 18:12:56
|
Znaci ne mogu da verujem kako uvek, ali bas uvek kad se pojavi neka inicijativa, neki entuzijasta koji hoce da ulozi vreme i novac u nesto sto voli (a uz to i podeli sa drugima), sa nadju dusebriznici, koji ce moralisati o pirateriji, krsenju prava, ovome, onome...tja! Ace - care, samo napred sa svojom zamisli, nemoj da te ovi malodusni obeshrabre. Svaka cast za trud i za pokusaj da popularizujes Bonelija na engleskom, pa makar i u skromnim okvirima. I ne brini za prava, siguran sam da se neces naci na nekoj od Interpolovih poternica zbog par odstampanih stripova. Ja sam se danas uclanio, pozvacu ljude, mada uopste nije bitno kome idu ti stripovi, vec da neko radi na popularizaciji devete umetnosti!. Jos jednom, samo napred i veliki POZDRAV za tebe !!!
U potpunosti se slažem |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/03/2011 : 18:16:41
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
U potpunosti se slažem
Također i ja, Ace, samo naprijed [;) |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/03/2011 : 18:22:16
|
quote: Originally posted by spiritoconlascure
jedno pitanje:kako oni koji se registriraju kažu da sam im ja preporučio site?
Neka meni posalju PM/mail na tom sajtu (bonelliinenglish.com), i kazu da im je SPIRITOCONLASCURE preporucio uclanivanje. Onda cu ja dodati te poene tebi u drugom postu ovog topica.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 29/03/2011 : 19:49:29
|
Čini mi se da je malo previše negativnosti ovdje. A inače ne želim ulaziti u politiku i slične vode ali isto tako mi se čini da se ovdje jako, jako pretjeralo sa utjerivanjem pravde. Dotični moraju dobivati nervne slomove na dnevnoj bazi ako čitaju Jutarnji List, 24 Sata ili Večernji (o index.hr da i ne počinjem) ako im smeta ovako nevini piratluk.
BTW, nice job, Ace. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8251 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 30/03/2011 : 12:27:37
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by bubo
topic bi trebao podhitno pod lock............
Zasto? Jel se ljudi ovdje svadjaju o politici? Jel ja ovdje ista prodajem ilegalno? Ili tebi upravo iscem hljeba? Idi majke ti izjavljuj gluposti negdje drugo.
ma bravo pameti,topic bi trebao pod lock a da imalo pameti imaš znao bi i zašto.. |
|
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 30/03/2011 : 12:32:28
|
Kao prvo,dosad sam se učlanio na toliko stranica i foruma da je to izvan svake pameti,tako da neće biti neke razlike budem li još koju dodao na popis.Ako će to pomoći nekoj osobi,u ovom slučaju acestroke-u,na bilo koji način ,prva liga ,a ako ne opet dobro. Što se tiče piraterije,a s obzirom u kakvom se financijskom kaosu nalazi cijela regija,podržavam je maksimalno u slučajevima glazbe i filmove jer je tako jeftinije a i ne treba čekati sto godina već skineš sve što ti treba ako ne isti dan,onda jako-jako brzo bez ikakvih posljedica(živio balkan,bar po tome). U životu nisam pročitao nijedan skenirani strip na kompu,vjerovatno ni neću iz jednostavnog razloga jer mi nije neki gušt,ni iz kojeg drugog razloga. Ali Ace stripove ne prodaje,već ih djeli na nekoj vrsti nagradne igre-znači iako su ,što bi bilo zabranjeno? Svatko se reklamira kako zna,pa zašto to ne podržati ako je besplatno. Svi licimjeri koji su na facebooku učlanjeni u milion nekih glupih grupa mogli bi možda dati neki suvisli komentar na temu ovoga,naravno negativni!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
Posted - 30/03/2011 : 14:47:30
|
Ja ne vidim nikakav problem, čovjek je za sebe uradio stripove, ne prodaje ih i sl. Kad mogu budući pravnici da uče iz fotokopiranih knjiga, možemo i mi da čitamo "piratske" stripove... :) |
Captain America |
|
|
BOJ@N
Starting Member
Canada
73 Posts
Member since 27/08/2010 |
Posted - 30/03/2011 : 15:23:57
|
Zasto? Jel se ljudi ovdje svadjaju o politici? Jel ja ovdje ista prodajem ilegalno? Ili tebi upravo iscem hljeba? Idi majke ti izjavljuj gluposti negdje drugo.
ma bravo pameti,topic bi trebao pod lock a da imalo pameti imaš znao bi i zašto..
Ma pamet si mi ti Bubo. Izgleda da si dosao na ovaj topic samo da vrijedjas covjeka i da se zalis sto nije pod lockom iz ljubomore. Ako ti se ne svidja sta covjek radi, nekoj postirati na ovom topicu i idi citaj novine i gledaj novosti; imaces se onda na nesto zaliti.
|
As the ancient Tibetan philosophy states, “Don't start none, won't be none.” |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 30/03/2011 : 16:01:21
|
quote: Originally posted by masija
Ja ne vidim nikakav problem, čovjek je za sebe uradio stripove, ne prodaje ih i sl. Kad mogu budući pravnici da uče iz fotokopiranih knjiga, možemo i mi da čitamo "piratske" stripove... :)
dobro si ovo primjetio!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 30/03/2011 : 16:32:18
|
@bubo: ok, hajde ubjedi mene, i vecinu ljudi ovdje, zasto smatras da se ovaj topic mora zakljucati. Naravno, ocekujem da citiras pravila, i da kazes koja se pravila ovdje ne postuju, zasto upravo smatras da treba kljuc, i slicno. Isto tako, ako znas neko drugo mjesto na netu, ili uopste na svijetu, gdje ima Zagora na engleskom, javi mi, pa da posaljem tim ljudima izvinjenje zato sto im kradem 'business' stampajuci ove Zagorovce na Engleskom sebi, i jos jednoj osobi ovdje. Jedva cekam da cujem sta imas reci...
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/03/2011 : 17:36:03
|
@BruceSpringsteen & velka031: Hvala vam na podrzavanju, drugari :)
Nema na čemu, uvijek ću podržavati prave stvari, a ovo što radiš je i više od toga... |
|
|
pknezevic
New Member
Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 30/03/2011 : 22:38:24
|
ma bravo pameti,topic bi trebao pod lock a da imalo pameti imaš znao bi i zašto..
smiri se bubo ako dođe do kakvog hapšenja vidjećemo da po tebe dođu na kraju inače propade svjet . sretno ace |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 31/03/2011 : 08:44:20
|
vidim da se puno galame diglo radi moga posta.zašto?ne smije niko imati drugačije mišljenje? acestroke-sve što sam napisao je čisto iz razloga što mislim da ovaj tvoj topic u principu promiče pirateriju.ja znam da ti to radiš iz ljubavi,puno si truda uložio u krajnjoj liniji i novca više nego što bi te došlo takvo izdanje da ga ima kupiti ali to su P I R A T I ,i u redu što kažeš da nas ima koliko hoćeš ali nas se malo reklamira zar ne?ko ti garantuje da danas sutra taj neko ko dobije stripove ih neće prodavati(ili neko kome taj pokloni)?stvarno mislim da bi to što radiš trebao držati isključivo za sebe jer malo pomalo nagomilati će se i kod tebe tih izdanja(zagor,mister no,dilan),jest da bonelli kuća u svijetu vjerovatno i nije toliko poznata ali svejedno. a za učlanjivanje na tvoj forum mislim da je dovoljno bilo ovde i samo ljude zamoliti.
za sve one koji imaju kratak fitilj(bojan,pknezevic)smirite se momci i zguzite nešto ,nije sve u hc zagoru. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 31/03/2011 : 11:52:18
|
@bubo: 1. ok, jesu pirati, ali daj ti meni nabavi legalna izdanja Zagora na Engleskom, ili mi makar reci gdje ih mogu nabavit. Cim se to ostvari, ja ovo prestajem prevodit, i prestajem sebi stampat. Stavise, neka ih Bonelli izda na tom jeziku, i nek mi olaksa zivot: radije bi jednostavno platio da ih kupim od njih, nego mjesecima sjedit i prevodit. Kad budem zavrsio zadnjeg Zagora kojeg planiram, to ce biti godina od kad sam poceo. Vjeruj mi, radije bi platio za njih, ali problem je: ne postoje nigdje! 2. Kad ja ovo poklonim nekom ovdje, kad god se kontest zavrsi, ja tom tipu ne mogu reci sta on s njima treba da radi. Mislim, iskreno se nadam da ce ih taj tip sacuvati za sebe, ali kako ja mogu da kontroliram hoce li on to nekom prodat ili nece? U trenutku kad paket stigne njemu, to ce biti njegov problem, a ne moj. 3. Sto se tice uclanivanja na moj website, vjeruj mi, zamolio sam ljude, ali nije puno reagiralo. Stavise, svaki put kad stavim post bilo gdje na ovom forumu, ta molidba je u mom potpisu, kao sto i sam mozes da vidis. Ali na taj nacin sam dobio samo 11 clanova u 80 dana :( Pa zato sad da vidim kakve ce ovo rezultate imati.
|
|
|
Topic |
|