forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/03/2011 : 14:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote

[/quote]Sa koje si stranice naručio?
.co.uk ili .com?

Sa .com, pa zar ti Bdepoi nisu sa iste adrese ( .com i .co.uk ),mislim negdje iz Gloucestera u UK?
Valjda i Englezi koriste .com nastavak za domenu, kad imaju svoju stranicu ,znam da nastavak .uk bude kao i na amazonu samo kad je podruznica .com-a pa dodaju taj .uk..ne kuzim bas to ...
Ali bitno je da je shipping iz UK...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/03/2011 : 16:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Emireme, ne brini se ništa, doć će to

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/03/2011 : 17:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DKoor

Sa koje si stranice naručio?
.co.uk ili .com?
Možda postoji razlika u šipingu ().
Ja sam naručio dva trejda Usagija, piše da su ih šipali 26. ožujka , sad me baš zanima kad će doći... prema do sada viđenom mogu ih očekivati negdje u petak (preksutra). Ali nikada se ne zna... čudno mi je da 20 dana nije došlo...

Meni inače jedan od kupaca sa aukcija nije podigao svoju tiskanicu sa stripovima i ona se uredno vratila nekih 20-tak dana kasnije (istina kupac me je obavijestio da nije podigao stripove). Pa sam mu poslao ponovno. Zašto mu ih poštar samo nije ostavio u sandučiću - ne znam.
Malo je čudna stvar s tim tiskanicama... eno neki dan mi poštar samo ostavio dvije Ospreyeve knjige pred vratima (naručio via ebay iz Engleske).

To mi je nekako najveća briga (da će poštar vratiti tiskanicu ako nikoga nema kod kuće - da li je netko do sada ovo doživio???) uz onu standardnu - naguravanje stripova i knjiga u poštanski sandučić.
Inače o pošti mogu u dosadašnjem iskustvu reći sve najbolje.

Ja samo naručio sa com (jer je taj strip tamo bio jeftiniji).
Evo stiglo dana poslije puna tri tjedna (2+19 dana).
Što se tiče poštara, oni ostave tiskanicu ako ne nađu nikoga, ne vraćaju na poštu (bar kod mene) tako da je opasnost da to netko ne uzme sa sandučeta. S tim da sam ja ovima mojim poštarina rekao da ostave izvješće kao za paket pa ja idem na poštu po tiskanicu (to mi je sigurnije). I to funkcionira. Trebalo je doduše nešto ubjeđivanja da me poslušaju.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 30/03/2011 17:06:57
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/03/2011 : 17:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Dakle stiglo za tri tjedna. O brzini ponovo nema ni govora (stigla mi 2 Amazona u međuvremenu), ali glavno da je stiglo. Jedan težak strip zapakiran u kartonsku tiskanicu tako da ga je teško oštetiti usput (bolje nego Amazon pakiranje) + ne zaboravimo besplatnu poštarinu. Bez obzira na sporost, zadovoljan sam i ostajem kupac BD-a.

Evo usput i preporuke za kupovinu. B.P.R.D. vol.1 (HC) za 27.60 dolara. Po meni vrlo isplativih 400 strana u boji.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 30/03/2011 17:14:40
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 30/03/2011 : 17:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
razlike u cijeni između .com i co.uk znaju biti velike, absolute all star superman je bio na jednom 10 funti skuplji nego na drugom ( sad su rasprodani pa ne mogu provjeriti )

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 30/03/2011 : 18:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Dakle stiglo za tri tjedna. O brzini ponovo nema ni govora (stigla mi 2 Amazona u međuvremenu), ali glavno da je stiglo. Jedan težak strip zapakiran u kartonsku tiskanicu tako da ga je teško oštetiti usput (bolje nego Amazon pakiranje) + ne zaboravimo besplatnu poštarinu. Bez obzira na sporost, zadovoljan sam i ostajem kupac BD-a.

Evo usput i preporuke za kupovinu. B.P.R.D. vol.1 (HC) za 27.60 dolara. Po meni vrlo isplativih 400 strana u boji.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 30/03/2011 : 18:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

razlike u cijeni između .com i co.uk znaju biti velike, absolute all star superman je bio na jednom 10 funti skuplji nego na drugom ( sad su rasprodani pa ne mogu provjeriti )

Zato sam i pitao s koje... nešto mi se čini da je .com USA dept (ili neka druga država ali različita od Velike Britanije) a .co.uk GB dept , razlika u cijeni i samo postojanje dvije stranice govori tome u prilog... dakle vjerojatnost je da će stići brže iz Engleske (.co.uk). Naravno ostaje mogućnost da sam potpuno u krivu.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/03/2011 : 19:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Prije dolazi taj iz engleske Meni je prijatelj nekidan naručiva, prvi (iz Engleske) mu je doša za 6-7 dana, a drugi (iz SAD-a) za nekih 12-13.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/03/2011 : 19:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Prije dolazi taj iz engleske Meni je prijatelj nekidan naručiva, prvi (iz Engleske) mu je doša za 6-7 dana, a drugi (iz SAD-a) za nekih 12-13.

nema to nikakve veze. U pitanju je potpuno ista firma i salju iz potpuno istih skladista u UK.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/03/2011 : 19:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Onda je ovo bila slučajnost da se baš tako pogodilo

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/03/2011 : 19:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po meni vrlo isplativih 400 strana u boji.

Dal je ovo uvecan format i dal je siveno ili lepljeno ?

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 30/03/2011 : 19:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Cestitam ti na odlicnom ukusu, Obi-Wan. :) Jedan od meni najdrazih stripova. Kupio bih i ja ovo da to sve vec nemam.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/03/2011 : 19:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote

Inace te razlike u ceni ne mogu svi da vide. Npr ljudi koji kupuju iz australije nemaju nize cene na bookdepository.com jer im sajt preopozna lokaciju. Nekad su oni varali sistem tako sto su lazirali IP adrese ali skoro je nesto promenjeno na sajtu tako da to ne pomaze.
Srecom mi sa balkana nemamo taj problem i bez problema mozemo da kupujemo po nizim cenama. Eto prednosti zivota na ovim prostorima (crni humor).

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/03/2011 : 19:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

quote:

Po meni vrlo isplativih 400 strana u boji.

Dal je ovo uvecan format i dal je siveno ili lepljeno ?

vidis valjda na slici da je siveno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/03/2011 : 19:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
jes vala, deluje ko siveno

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/03/2011 : 19:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
salu na stranu; DH je to 100% uradio identicno kao sto je radio SW Thrawn i Dark empire trilogije u HC, koje su sivene; mega kvalitetna izdanja, good bargain!

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/03/2011 : 20:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
ali ako nije oversized dzaba, ne stoji mi lepo na polici

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 30/03/2011 : 20:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se tiče poštara, oni ostave tiskanicu ako ne nađu nikoga, ne vraćaju na poštu (bar kod mene) tako da je opasnost da to netko ne uzme sa sandučeta. S tim da sam ja ovima mojim poštarina rekao da ostave izvješće kao za paket pa ja idem na poštu po tiskanicu (to mi je sigurnije). I to funkcionira. Trebalo je doduše nešto ubjeđivanja da me poslušaju.

Ček, ako sam dobro razumeo. Tebi stigne paket i poštar ako nisi kući može da ti ga ostavi kod sandučeta? I otprilike, svako može da ga uzme?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/03/2011 : 20:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ali ako nije oversized dzaba, ne stoji mi lepo na polici

pomenuti SW stripovi su nesto manji od TPB formata, a ako je ovo isti BPRD koji sam drzao u rukama pre desetak dana (cenim da jeste, ali mi se nesto naslovnjaca cini drugacijom), onda format nije oversized, nemaj brige :D :)

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/03/2011 : 22:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

Ček, ako sam dobro razumeo. Tebi stigne paket i poštar ako nisi kući može da ti ga ostavi kod sandučeta? I otprilike, svako može da ga uzme?

Ovo sve sa BD-a i Amazona se tretira kao tiskanica (ne znam zašto) tako da govorimo o tiskanicama.
U Hrvatskoj, za paket dobiješ izvješće pa ideš na poštu, a tiskanicu ti ostave na sandučetu ili pred vratima. To nije dobro (jer svatko može uzeti) pa sam ih ja ubjedio da to ne rade već da ostavljaju izvješće i za tiskanice...

Edited by - Obi-wan on 30/03/2011 22:03:42
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 30/03/2011 : 22:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Svašta Meni je jednom stigao običan privezak poštom (u koverti), pa pošto niko nije bio kući, ubacili mi u sanduče izveštaj da odem do pošte..
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/03/2011 : 22:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inace te razlike u ceni ne mogu svi da vide. Npr ljudi koji kupuju iz australije nemaju nize cene na bookdepository.com jer im sajt preopozna lokaciju. Nekad su oni varali sistem tako sto su lazirali IP adrese ali skoro je nesto promenjeno na sajtu tako da to ne pomaze.
Srecom mi sa balkana nemamo taj problem i bez problema mozemo da kupujemo po nizim cenama. Eto prednosti zivota na ovim prostorima (crni humor).

Šiveno, ali nije uvećano (standardni trejd format).

Inače, kada odem na sajt i kliknem na neki strip (odmah, bez logiranja), meni piše za shipping (to Croatia and all these other countries) tako da sajt očigledno zna odakle sam...

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/03/2011 : 22:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Da naravno. Shiping realno nije besplatan, vec je uracunat u cenu. Kako smo mi relativno blizu UK imamo te cene. Ali kad bi istu stvar porucivao iz Bangladesa cena bi bila skuplja, posto je i shiping do tamo skuplji.
Amerikanci imaju povoljne cene jer oni mogu najpovoljnije da kupe stripove u USA. Kako bi bili kompetitivniji za Usa trziste njima daju najbolje cene.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/03/2011 : 11:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Meni jucer poslat "Do Androids... - Dust to dust vol.1",pa cu javit kad je stigao! Pozz

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 31/03/2011 : 18:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Meni je jutros stigao Usagi.
Znači šipali su u subotu a stiglo danas.
Vrlo brzo, ako mene pitate!

Naravno poštar je pozvonio i ostavio tiskanicu pred vratima, i to je to... da u svakom slučaju je to mogao neko pokupiti.
Taj sistem nije previše dobar.

quote:

quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

Ovo sve sa BD-a i Amazona se tretira kao tiskanica (ne znam zašto) tako da govorimo o tiskanicama.
U Hrvatskoj, za paket dobiješ izvješće pa ideš na poštu, a tiskanicu ti ostave na sandučetu ili pred vratima. To nije dobro (jer svatko može uzeti) pa sam ih ja ubjedio da to ne rade već da ostavljaju izvješće i za tiskanice...

Do sada mi se nikada nije dogodilo da su mi tiskanice bilo koje sam poslao ili primao izgubile u HR... a dosta sam prometa napravio... samo onako laičko pitanje, tko ili što može zaustaviti samog poštara da sebi uzme određenu tiskanicu?
Mislim ne vjerujem da to itko od njih radi ali evo, čitam neki dan na forumu aukcije.hr - procesuirali su poštara koji je 'operirao' na aukcije.hr i sličnim sajtovima, kupovao od ljudi mobitele naručivao na razne adrese (u svom rejonu) pa kad su ljudi redom odbijali pošiljke (jer nisu imali pojma o čemu se radi kad ih nisu naručili) onda ih je otvorio uzeo mob i stavio neki puno jeftiniji... horror priča ali nažalost istinita.
Izgleda da ima ljudi koji će za stine pare riskirati dobar posao čak i u ovo vrijeme.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000