Ovo vec izgleda interesantnije. Cuo sam za strip, ali nisam citao. Mozda jednog dana, ko zna, ali nije bas nesto sto me na prvi pogled/utisak privlaci.
Kratko i jasno- ne. A šta ja znam, djeluje nezanimljivo. Pustolovine šumskih miševa...hmmm više mi je za neki crtć nego strip. Crtež- srednja žalost.
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
A sta da kazem kad sam ja slab na epsku fantastiku jos otkad sam uzeo Hobita u ruke :) No, nijedan epic fantasy strip mi se dosad nije svideo. Ovo se na prvi pogled cini kao klise five man merry-band (Saxie - Hero, Lieam - Lancer, Celanawe - Big Guy, Kenzie - Smart Guy, Saddie - Chick), i prica se ne cini preterano originalna stavise standardna fantazijska. No, to je fantasy i uvek ima sansu da mi dopadne u ruke no bez prevelikog ocekivanja :). Uvek se zajebem sa fantazi stripom sto previse ocekujem.
I trebao si napisati negde koji se mis kako zove jedva sam povatao. Mrzim kad autori daju besmisleno komplikovana imena kao ovde.
Ma, to je generalno problem od skora u epskoj fantastici. Evo npr najgore sam dosad video je bilo u VCovom Dragoneru, gde je sve imalo po vise jednako nerazumljivih a slicnih imena (radi fluffa, na ljudskom i starom govoru i elfovskom i slicno...).
Mislim, moze im dati normalna imena, Richard, Robert, George :P Isto, mesta. Copperwood - odlicno. Sprucetuck - WTF? Kako se Lieam uopse cita? Kao Liam? Onda je mogao biti i samo Liam. Majku mu.
Da, ja shvaćam da bi ovakav font trebao dočarati epski karakter stripa, ali čini mi se da bi neki drugi font to bolje dočarao. I kao da nije baš unesen kako spada.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Jebo glavnog lika koji samo cuti i slaze jednu facu. Ne privlaci me mnogo, u ovom previewu nema apsolutno niceg intresantnog, prica ne moze biti neoriginalnija, likovi dosadniji a ova scene sa odsecanjem glava konja, pa da kazem samo Berserk?
Iako smatram da nije uopće teško naviknuti se na čitanje s desna na lijevo, shvaćam da to nekima može biti odbojno.
Ipak, grozim se onih pokušaja da se japanski stripovi učine dostupniji zapadnjacima, pa se onda rade kojekakva silovanja crteža poput zrcaljenja tabli i brisanja onomatopeja pisanih kanji i hiragana simbolima. A to je grijeh samo takav, s obzirom da su ti simboli već sami po sebi umjetnost.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
slazem se s tobom, bushido meni je puno veći gušt čitati mange u orginalnom obliku, pa makar mi trebalo vremena da se priviknem jebeš mangu koja nije manga