U najcrnjem scenariju, iako se to u stripu neće dogoditi, ali pustimo malo mašti na volju, koji bi Zagorov neprijatelj bio "najdostojniji" u nazovimo je finalnoj epizodi, da ga ubije? Čudna tema, ali, eto da stvari malo pogledamo i sa te strane. Počinjem razmišljati - a ako će se netko još uključiti - samo naprijed..
Jest da su sada prijatelji, ali po meni bi tu čast trebao dobiti lik Zimske zmije (ali iz tog serijala). Veličanstven lik, ponosan, odličan borac, pravi poglavica, odvažan, domišljat, lukav i da ne nabrajam dalje.. Ukratko - jedan od likova iz Zagora kojemu se divim.
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Za to ne brini. Zagor u Italiji, za razliku od ovih prostora, nikad nije imao veliku nakladu, a izlazi već 50 godina. Danas je jedini Bonellijev strip kojem tiraža ne pada, za razliku od recimo velikog i mnogo tiražnijeg Texa.
Onog dana kada nestane potreba za odrzavanjem reda i mira u darkwoodu, tj. kada civilizacija prozdere darkwood. Tada ce Zagor povesti crvenu bracu u zadnju borbu protiv americke vojske i poginuti. Meni je to najlogicnije.
U najcrnjem scenariju, iako se to u stripu neće dogoditi, ali pustimo malo mašti na volju, koji bi Zagorov neprijatelj bio "najdostojniji" u nazovimo je finalnoj epizodi, da ga ubije?
Dogodilo se! Zašto taj posao dati nekome drugom, kad ga Zagor može obaviti sam.
Neće ga nitko ubiti. jednog dana, kad bude vremešan i oslabi mu vid, u nekom od njegovih zračnih putovanja s drveta na drvo promašit će lijanu, okinuti dolje i slomiti vrat. Ono, ostario je, osteoporoza i tako... :)
ako vec onda slican scenario kao kod Superman vs. Doomsday. Zagor se bori protiv opasnog protivnika, ubije ga ali i sam podlegne ranama i na taj nacin spasi...sta ja znam, svijet, Darkwood... Frida ga drzi na rukama i njoj kaze posljednje rijeci prije nego sto izdahne. itd...