forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 što kad tiskanica ne stigne?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 29/04/2011 : 08:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Eto i to se dogodilo!
Prodao sam u Italiju 30 stripova, kupac mi dao adesu od nekog hotela, ja poslo stripove pred 15 dana, ali pošiljka nikako da stigne.
Ovo je prvi puta da stripovi nisu stigli na odredišnu adresu, a slao sam ih širom svijeta?
Budući da se tadi o 420 kn, nije tako malo, no ne isplati se natezati, vratit ću novac nazad kako sam ga i dobio -Western Unionom.
Ne mogu dokazati da sam poslao stripove pošto se radi o 2 dvije tiskanice, a kupac na riječ mi ne vjeruje.
Ima li netko slično iskustvo, da me uputi što mi je činiti?

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 29/04/2011 : 08:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Meni je to jednom dogodilo,ali sam slao čovjeku iz Hrvatke...
Od sad uvijek šaljem preporučano i dobijem papir na kojem je potvrda da sam poslao stripove i tako čovjku ne moram vraćati pare,malo je skuplje ali je bar sigurno
Go to Top of Page

zagor fan
New Member

Croatia
163 Posts

Member since 09/03/2011

Posted - 29/04/2011 : 09:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zagor fan a Private Message  Reply with Quote
Tako je!
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/04/2011 : 09:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by iseserin

Eto i to se dogodilo!
Prodao sam u Italiju 30 stripova, kupac mi dao adesu od nekog hotela, ja poslo stripove pred 15 dana, ali pošiljka nikako da stigne.
Ovo je prvi puta da stripovi nisu stigli na odredišnu adresu, a slao sam ih širom svijeta?
Budući da se tadi o 420 kn, nije tako malo, no ne isplati se natezati, vratit ću novac nazad kako sam ga i dobio -Western Unionom.
Ne mogu dokazati da sam poslao stripove pošto se radi o 2 dvije tiskanice, a kupac na riječ mi ne vjeruje.

Delikatna situacija. Ne možes dokazati da si poslao, ali ne može (ne želi) ni on da je primio. Zašto on tebi ne vjeruje na riječ, i po njemu odmah ispadaš lopov, a ti njemu da... No, kako i sam kažeš, ne isplati se neki puta natezati. Svoje si pošteno ispunio.
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/04/2011 : 10:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Da, kao sto kaze sawitch možda i kasni. ipak ide u inozemstvo. Meni se jednom dogodilo kad sam slao u inozemstvo 2 tiskanice istom kupcu, da je 1 stigla relativno brzo, a 2. za tjedan dana. A poslane u isto vrijeme. Drugi slučaj je da je iz 2 kvarta dalje do mene putovala 10 dana, a iz Splita tiskanica dosla sljedeci dan...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26818 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/04/2011 : 11:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ako si mu ti objasnio koje mogučnosti za slanje postoje a on izabrao tiskanicu onda mu nisi dužan ništa vratiti.Zašto onda on nije tražio da mu šalješ paketom ali bi onda on višestruko morao platiti poštarinu.Ako si dobra duša i vjeruješ mu možeš mu vratiti pola novca,ali kako si rekao on je već izjavio da ti ne vjeruje pa nemoj ni ti njemu vjerovati da nije dobio i otkantaj ga.
Preporučene tiskanice iz HR za inozemstvo više nisu mogućeMožeš uzeti račun u pošti ali taj račun ništa ne dokazuje jer nema imena pošiljatelja ni primatelja ni sdržine tiskanice.
Svaka kupnja preko interneta zahtijeva dozu povjerenja,obično kupca jer oni prvo plate pa čekaju plačeno.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 29/04/2011 : 12:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ja bih ti preporucio da sacekas sa vracanjem para.Jes da je nezgodno,posto ne mozes nikakav dokaz prikazati kupcu,ali mu pokusaj objasniti i uvjeriti ga da je moguce da traje duze vremena i da se svakojake greske znaju desiti.
Meni npr...,nadjem na ebay razne Boneli ilustracije koje su me zanimale,prodacvac Italijan,zivi u Madjarskoj,ali nema veze,odlucim se ja i kupim dosta toga,iako sam znao da je totalno rizicno,neznam madjarski,neznam italijanski,on nezna bosanski,njemacki,ali odradim ja to,malo engleski,tamo,vamo i uspije dogovor.Uplatim ja pare na racun,javi on primio,poslo moje stvari,i iide,sedmica,dvije,tri,mjesec,dva,nema nista,ja pisem,covjek odgovara redovno,ja sam poslao,imam dokaz,pare necu vratiti itd.Treci mjesec stize meni paket,i sta je fazon bio:on je poslao,upisao sluzbenu adresu koju sam kod ebay ostavio,a ja sam je upisao bez drzave,a on koliko je bio inteligentan,isto prepisao i poslao.Posta se satrala ziva dok nije nasla moje mjesto i posatnski broj,i kad su nasli tad su dopisali na tiskanicu drzavu i poslali dalje,Nisu mu vratili nazad,ko zna zasto,vec su trazili i rijesili sve,na moju srecu.
Zelim da kazem ovim da se svasta nepredvidjeno desi,provjeri dali si ti upisao sve tacno.Radi toga ja praktikujem,a tebi i ostalima preporucujem,da slikate pakete spakovane iz blizo i saljete slike kupcu,tako da se on uvjeri da je sve ok,pase adresa,paket spakovan itd.Dobro,ima ljudi koji mogu reci,spakovao si ciglu,ali ipak vrijedi u vecini slucajeva.

Drugi primjer,iz Srbije mi poslat strip reporuceno(provjeren covjek),strip nakon mjesec i po vracen njemu nazad i on ga ponovo poslao(iz kojeg razloga se desilo),nejasno i dan danas.Znaci,svasta se desi,radi toga pricekaj jos malo
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 29/04/2011 : 12:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
Pričekaj još malo, meni se je jednom dogodilo da mi je tiskanica unutar Hrvatske putovala skoro cijeli mjesec

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 29/04/2011 : 12:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da dotični kupac ima dosta razmjevanja, dao mi je rok da te 2 tiskanice (od po 2 kg svaka) moraju stići do 10. maja inaće mi slijedi negativni.
Što se tiće uplate, platio je gotovo isti čas pa računam da je čovjek korektan.
Malo me mući adresa, tražio je da stripove isporućim u neki hotel, stoga sam za svaki slučaj isprintao poruku, škarama izrezao adresu koju mi je napisao i zalijepio na tiskanice.
Jednom davno stripove sam slao u paketu, na to se plaća carina.
Ubuduće ću se pričuvati slanja tiskanica, one idu isključivo na povjerenje.
Go to Top of Page

dragon_rage24
New Member

130 Posts

Member since 07/03/2009

Posted - 29/04/2011 : 13:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dragon_rage24 a Private Message  Reply with Quote
I ja sam slao više puta u Italiju,svaki put sam slikao tiskanice i račun iz pošte koje sam slao kupcu na mail da se vidi kada je poslano,
i kako izgleda tiskanica,pošto nisu htjeli da im se šalje kao paket jer im je skupo,znači na svoju odgovornost kupuju iz Hrvatske i traže da im se
šalje kao tiskanica jer je jeftinije.
Svaki put kada šaljem napominjem da je na kupčevu odgovornost jer nije sigurno slati bez ikakve potvrde iz pošte izvan Hrvatske
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 29/04/2011 : 15:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message  Reply with Quote
moš ih ti slikati pa ne poslati, ako ti ne vjeruje, ne vjeruje i točka... nažalost
meni se do sada nije desilo al morat ću i ja počet fotkat.
gdje su oni dani kad se tiskanica mogla slati preporučeno.

"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 29/04/2011 : 15:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Meni samo nije jasan taj lik u Italiji. I to mu je jači biser - stripove adresirati na hotel. U hotelu obično ljudi samo prespavaju ili budu par dana, rijetki su oni koji u hotelu i žive. I što da tiskanice stignu kad se on odjavi iz hotela?
Nemoj ti njemu slati novac, pričekaj još neko vrijeme, eto i on ti je dao rok do 10.-og svibnja.
Btw, meni je jednom preporučena pošiljka iz BiH došla nakon 26 dana (obična koverta s nekim papirima). A i od Dubca sam dobio preporučenu pošiljku koja je došla nakon više od 14 dana (dobro pa mi je čovjek unaprijed lijepo rekao da se ne čudim tome).
Uglavnom, s tiskanicama sam jedino imao problema kad mi ih lokalni poštar ostavi pred vrata (pa ih svako može drpiti). Sa samim slanjem i primanjem dosad nisam imao probleme. Jedino su mi jednom vratili preporučenu pošiljku iz Slovenije. Ali bilo je par puta slučajeva da sam dobio oštećene pošiljke. Toliko o brizi pošte prema paketima.
Ubuduće ne šalji tiskanice nikome s kim nisi dovoljno dobro upoznat.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/04/2011 : 17:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by iseserin

Eto i to se dogodilo!

Evo mojih 5 centi:
Sačekaj još najmanje 2 tjedna, možda je zapelo na carini (to se dešava, moglo bi putovati i do 30 dana).
To što planiraš vratiti novac služi ti na čast.
Ako ti prijeti negativnim komentarima, objasni mu da to više ne radi. Prijetnja je isprazna jer mi ovdje znamo da si ti pošten, a ti komentari se mogu i obrisati.
Ovo sa hotelom mi je sumnjivo - osobno imam loša iskustva sa privremenim smještajem. Poštari se lako zbune i ne trude se previše.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 29/04/2011 : 17:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Kupac je bio "MARAMAO", na obavijesti o kupovini nije bilo adrese pa sam stipove poslao na adresu kako smo se dogovorili.
Nadam se da će stići do roka koji mi je dao, do sada sam poslao preko 100 tiskanica po cijeloj Evropi, neke su išle i u SAD, ovo bi bila prva koja nije stigla.
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 29/04/2011 : 18:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message  Reply with Quote
Ja sam slao relativno skoro za Italiju ali kao preporucenu tiskovinu i nije bilo problema.I koja je to fora da zahteva da mu stripovi stignu do tog i tog datuma.Jos i preti negativnim i trazi novac.Sramota.
Moja ti je preporuka da se svaki sledeci put ogradjujes i saljes sigurnije(sa dokazom).
Kako to da nemate preporucenu posiljku?Pa koja vam je sigurna varijanta slanja stripova?
Go to Top of Page

dragon_rage24
New Member

130 Posts

Member since 07/03/2009

Posted - 29/04/2011 : 18:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dragon_rage24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by talicnitom

Ja sam slao relativno skoro za Italiju ali kao preporucenu tiskovinu i nije bilo problema.I koja je to fora da zahteva da mu stripovi stignu do tog i tog datuma.Jos i preti negativnim i trazi novac.Sramota.
Moja ti je preporuka da se svaki sledeci put ogradjujes i saljes sigurnije(sa dokazom).
Kako to da nemate preporucenu posiljku?Pa koja vam je sigurna varijanta slanja stripova?

Ukinuta je preporučena tiskanica za međunarodni promet,ostalo je slanje kao paket ili vrijednosno pismo
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 29/04/2011 : 18:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Prijatelju,poslušaj njihove savjete i sačekaj još malo jer vidiš da Obi kaže da su stripovi možda zapeli na carini...
Čudno da čovjek traži stripove da mu dođu u hotel
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/04/2011 : 21:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Sta cudno, mama mu ne dozvoli citati stripove pa se dogovorio sa receptorom hotela preko puta.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 30/04/2011 : 08:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Sta cudno, mama mu ne dozvoli citati stripove pa se dogovorio sa receptorom hotela preko puta.

Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 06/05/2011 : 11:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Nema mi druge idem uplatit MARAMAU novac jer stripovi nisu stigli ni nakon 3 tjedna.
Ovo mi je opomena da više nikad ne šaljem u tiskanici nekom koga ne poznam, ubuduće šaljem strip po strip, svaki upakiran kao preporučeno pismo.
Ne isplati se riskirati, prodao sam 30 stripova za 300 kn, poštarina za inozenstvo je bila 120 kn, naknada što mi je kupac poslao novce je 50 kn (i to mu trebam nadoknaditi), moj trošak povrata novca je 50 kn, baš sam napravio posao (u minusu sam 520 kn).
Dakle i dalje šaljem stripove u inozenstvo ali samo kao preporučeno pismo pa kome nije skupo neka kupi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/05/2011 : 11:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ivice, sacekaj jos... Meni je jednom tiskovina isla do BG-a mesec dana tacno... Sta se desi u posti ne znam... A inace, ja ne bih to nadoknadio.. Ispravan si...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/05/2011 : 12:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nemoj mu slati novac. Ako se bude žalio, neka se obrati meni. Ako ti da negativni, ja ću ga izbrisati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 06/05/2011 : 14:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Kasno, poslao sam 500 kn (platio sam još 100 kn troškove slanja novca Western Unionom u Italiju).
Nadam se da će mi se javiti s isprikom kad stripovi za koji dan ipak stignu, nema teorije da se izgube 2 tiskanice od po 2 kg.
Red bi bio da mi tada uplati nazad mojih 500 kn?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/05/2011 : 14:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nisi trebao.

Trouble will find me
Go to Top of Page

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 06/05/2011 : 22:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message  Reply with Quote
Ivice,trebao si još sačekati.
Meni je jednom do Riminija(ITALIA) putovala tiskanica 35 dana.
I to zato jer je talijanska pošta zajebala jer je poslala prvi put tiskanicu u Veneziu.

Ja ili drugi,razlike su to posrijedi.
Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli.
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 07/05/2011 : 09:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Sumnjam da će ti se čovjek ikada više javiti pa ako i stignu stripovi
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000