forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Caravan 12
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/04/2011 : 00:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Fantastično Zadnja tri broja kupljena i Caravan kompletiran

Cuj kupljena! Ja ih dobio oko 20h i vec procitao sve.
Ako neko hoce da napisem kraj ovde, tu sam.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 30/04/2011 : 00:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:
Originally posted by Imrahil

Fantastično Zadnja tri broja kupljena i Caravan kompletiran

Cuj kupljena! Ja ih dobio oko 20h i vec procitao sve.
Ako neko hoce da napisem kraj ovde, tu sam.

Ih, da sam bio kući večeras, pročitao bih i ja
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1615 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 30/04/2011 : 08:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

E sada da vidim one sto su tvrdili da ce uzeti sve na gomili... Hoce li biti toga...

Inace, Cerichus, dobar ti avatar... Stitch..

Thanks sawitch

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40287 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/04/2011 : 09:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Procitao sve... Misljenje cu dati kasnije...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38067 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/04/2011 : 09:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, mozete sve, SAMO NE SPOJLAJTE!!!! Inace...

Cekajte da i ostala raja dobije dvanaesticu! Onda mozemo zajedno.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/04/2011 : 12:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ljudi, mozete sve, SAMO NE SPOJLAJTE!!!! Inace...

Cekajte da i ostala raja dobije dvanaesticu! Onda mozemo zajedno.

Tako je!! Neka neko otvori novu temu u pdf Bonelli gde će da se priča o tome.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/04/2011 : 12:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
bas me zanimaju misljenja na kraju:)))

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/04/2011 : 15:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Svi su poginuli na kraju ?????
Bože, koji glup kraj, totalno mi je pokvario prvih 11 epizoda !

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/04/2011 : 15:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Spoilers below, highlight to read

Kraj je teska prevara. Najteza. Ali, u neku ruku, ne znam koliko vas je na kraju i stiglo da zanima sta se desava sa samim karavanom. Mene je sudbina ljudi iz Nest Pointa interesovala tokom prve i mozda poslednje epizode. Ostatak sam proveo citajuci o sudbinama "malih" ljudi, emigranata koji se uklapaju u novu sredinu, rok zvezda, kantri pevaljki, starih indijanaca...i kao takav, jedan, "letopisni" strip, Karavan prolazi. U sustini, koliko god taj kraj bio prevara kao sto sam i rekao, nekako mi to i nije previse bitno, ja sam svoje uzivanje vec izvukao iz ovog stripa. Mislim da je Medda ono sto je hteo da izbaci iz sebe uspesno uradio u epizodama 2-11.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 30/04/2011 : 16:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Svi su poginuli na kraju ?????
Bože, koji glup kraj, totalno mi je pokvario prvih 11 epizoda !

Tacno tako, ono sa hidrogenskom bombom koja je slucajno ostala u bunkeru pa je Davide Donati aktivirao da bi spasao svet od clanova karavana koji su se pretvorili u zombije je
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/04/2011 : 16:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ko bi rekao da se Davide na kraju autovao kao peder. A bas mi bio simpatican lik.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/04/2011 : 16:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
E jebi ga.
Čuo sam da je neobičan kraj, ali ovo sa hidrogenskom bombom je baš jeftino!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40287 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/04/2011 : 16:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A sta cemo sa Kapetanom Amerikom? To niko ne spominje..

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/04/2011 : 16:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kako ne, premijera u maju, ali prvo Tor

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Ace of Spades
Junior Member

464 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 30/04/2011 : 17:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Ace of Spades a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ko bi rekao da se Davide na kraju autovao kao peder. A bas mi bio simpatican lik.

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/04/2011 : 18:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Thor ? Kad ? Koji ?

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 30/04/2011 : 21:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message  Reply with Quote
Colt dobro je da im nisi rekao za pojavljivanje Moldera i Skali na kraju..

drale
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 30/04/2011 : 22:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

E sad mogu da pohvalim PP kad su konacno stigli i poslednji primerci Caravana u Nis.
Sad mozemo da krenemo sa Greystormom, a izmedju da presecemo jednom Sigmom.
A Colt ce vika pijenje za uspesno zavrsen projekat Caravan.

Zajebemo li lekovi i vrnemo se na alkohol on moz da zaboravi na izdavastvo
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 30/04/2011 : 22:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ueeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Konacno! A posebno mi se svidja sto ima najava za Greystorm.

A ja pored stripova koji su mi tu najavu vidim ovde
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/05/2011 : 14:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Bio sam skeptičan u početku, ali završnica fantastična.
Svala čast Phoenix Press-u za ovaj strip
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 01/05/2011 : 19:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
OPREZ SPOILERI!!!

Posljednja dva broja Karavana su prozeta, za mene, prilicno iznenadjucojom kolicinom religioznosti, prije svega imajuci u vidu Medin naglaseno ljevicarski stav koji nije krio ni u Karavanu, ni ranije u Dilanu. Izgleda da taj lijevi stav nije uticao na cini se duboku religioznost ovog autora. I to izgleda nije moderna, new age, eko-religioznost (vidi Avatar) kakvu bismo mogli ocekivati, vec prilicno konzervativna, eksplicitno intervencionisticka religioznost.

Jasno je, Masimo Donati je veliku istinu o zivotu shvatio u kanjonu Kolorada, kada je uvidio da taj kanjon nije posljedica nasumicnih djelovanja bezimene i stihijske prirode, vec diplomski rad najveceg arhitekte. Velika istina je od tada, ocigledna Masimu, ali ne stize da je prenese svom sinu. Sin medjutim, instiktivno osjeca sto mu je raditi, autom ulijece u out of this world (ovaj put zaista) oblake, koji jesu deus ex machina (opet deus - ne sjecam se da li je Meda pisao predgovore za ovo izdanje, ako jeste, eto mi jos jednog argumenta) resenje za sve njegove probleme i put u novi pocetak, u pravom smislu te rijeci: vrata raja (iako taj raj tek treba definisati i shvatiti). Dakle, oblaci jesu neobjasnjivi (sto rece bescutna doktorica), kao sto je i pravilnost kanjona Kolorada neobjasnjiva, intervencionizam je ocigledan. Veliki arhitekta se smije u lice arhitektama-pripravnicima i ex nihil stvara proceduru delta, za koju je naucnicima rezima trebalo ko zna koliko vremena. Da i ne pominjemo jasne biblijske aluzije u samim naslovima posljednja dva broja.

Za mene, ovo nije prevaran kraj, vec konsekventan nacin da autor svoje preokupacije i ideje jasno predoci kao vezivno gradivo, pocetak i kraj svake male price koju je kroz serijal jako dobro ispripovjedao.

Ono sto mi ostaje malo nejasno je Davideova uloga u svemu tome. Apsolvirali smo (valjda) da nije slucajno dosao u posjed usb-a, da mu ga je vojska doturila sa nekom svrhom, iako se sluzila izvjesnom obmanom. Da li je Davide centar citave price, da li je procedura Delta, pa i sam karavan, stvoren samo zbog njega, da u njemu razvije neke sposobnosti, svijest i moc koje su svijetu potrebne u tom trenutku? Ako cemo toliko daleko da idemo, da li su spasonosni oblaci upravo Davideova kreacija?

Primjeticemo da na 83. strani nepoznati naucnik kaze: "decak im je pobegao". Dosta je bitno znati da li u originalu pise "un ragazzo" ili "il ragazzo". Ako je "un ragazzo", onda je u pitanju "jedan decak" ili "neki decak", znaci neodredjena osoba nebitnog identiteta i onda je moje naklapanje iz prethodnog pasusa bezvezno, a ako je "il ragazzo", onda je u pitanju "the boy", da ne kazem "the Messiah", neko ciji je identitet poznat u Vasingtonu - arhitektama pripravnicima, a to onda bas i nije slucajno, kao sto mozda ni njnegov bijeg nije bio slucajan.

Sve u svemu, za mene zanimljiv i intrigantan kraj jednog serijala, koji zasluzuje postovanje, kako izolovano, posmatrano kroz njegove djelice, tj. epizode, i kao cjelina.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40287 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/05/2011 : 23:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Alal ti vera na postu... Prekopiraj ga na topic o Caravanu koji sam danas otvorio u Boneli pdf-u...

Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 02/05/2011 : 00:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
Za mene je Caravan - bacene pare!!! kakav besmislen kraj... bez ikakvog objasnjenja... bez kraja...

ako neko ima reci hvale za ovakav kraj... to je samo zato da mu ne bude zao bacenih para...

There can be only one!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/05/2011 : 01:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 02/05/2011 : 11:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by General Katana

Za mene je Caravan - bacene pare!!! kakav besmislen kraj... bez ikakvog objasnjenja... bez kraja...

ako neko ima reci hvale za ovakav kraj... to je samo zato da mu ne bude zao bacenih para...

Što volim ove koji znaju tuđe misli i misle da ako on imaju neki određeni stav svi drugi moraju da slede njegov primer, tipa meni se ne sviđa, generalno je sranje i svi moraju tako da misle. Dečko nauči već jednom o ukusima se ne raspravlja!
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000