Beva mi nije jasan kako je ovo uradio bez Fotosopa.... Cime je skenirao ako taj skener nema black and white? Ako je radio digitalno, u kom to proframu a da nema lejere? Bice zanimljivo sve Kate poredjati jednu do druge.
Jednostavno sam isprintao olovku na običan papir za printanje, istuširao crtež flomasterima i skenirao rezultat...
Nisam baš nešto vješt u korištenju opcija pri skeniranju, ako se plava nekako može ukloniti, ja ne znam za to...
Skener je neka Lexmarkova jeftinjava od 40 eura, kad skeniram izaberem u kom formatu spremiti sliku... Spremio sam kao TIF jer mi je jednom Macan rekao da tako dobivam najbolji odnos crne i bijele...
I da, samo da napomenem da mi je ovo super zanimljiva vježba i smatram da bi Bane mogao češće stavljati ovako nešto... A mogu se i drugi crtači uključiti sa svojim olovkama, maza recimo...
Svi pokušaji su korektni jedino mi je alexts-ov rad malo proljevast no nije moje da sudim pogotovo zato što sam ološ u tuširanju pa neću niti pokušati zasrati onako divnu olovku...
:) fala Bogu Je, ovo san tija od početka tuširanja. Da san tija samo tuš bilo bi to nešto sasvim drugačije, al od početka sam pripremao crtež za bojanje u slojevima s čvrstim i punim crtama. Mislim da je ispalo moderno, pitko i čitko, al kužin da se ne sviđa mnogima, pogotovo stripašima:)
Inače, bija mi je strasan gušt s ovin se igrat, ali traje u 3 pm. Samo tuširanje možda po ure, ali ovo drugo se odužilo.
Neko reče da mu je bilo nerazumno za tuširati, a ja sam još smanjio opacity na 50% i isprintao skroz blijedo da se jedva vidio crtež. I naravno printano je na hameru.
međutim na balkanu bi to bilo nesto uobičajeno, mislim koristiti tuđi zaštičen lik, logo ili bilo što.
Ako ne znam zakone znam osnove pristojnosti.
Sto se mene tice, evo, imas moju dozvolu. Ali uz sitne popravke ako si raspolozen. Pitanje je samo koliko bi takva majica bila interesantna napolju. U Skandiniviji mozda... Za ostale zemlje nisam siguran. Na ove nase trule banane, bojim se, ne mos racunati....
Evo jedna speed drawing, onako dok čekan kavu. Baza je sto sam je nacrtao kistom, ali meni nema neke razlike, čak mi je ona s flomasterima prva bolja. No, nema veze. Sto se tiče dizajna za majice bila bi mi teška gula, ali ne ovo statično, nego neku najkompliciraniju akcijsku scenu koja se može lijepo uklopiti u majicu. S masu pokreta, krikova, putanja leta i slično, s više likova... napravljena u stilu old style marvela, pa čak i kao naslovnica stripa s logoom. To je na threadlesu bilo objavljivano masu puta i to vole u 3pm... i ja dakako:)
Pošto mi je ovaj zadatak zanimljiv i uživam crtajući, malo sam doradio svoju Katu... Znam da noge nisu baš točno osjenčene, ali nisam bio načisto gdje sjene trebaju ići pa sam ostavio ovako...
Stavit ću i verziju s plavom olovkom i zamoliti nekoga da izbriše plavu, jer kod mene skener, kad stavim black & white, plavu samo djelomično briše, a ostatak pretvori u sivu... Uostalom, vidite i sami ispod...