forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ---HAJDUK ŽIVI VJEČNO---
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 616

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 02/05/2011 : 09:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

sto se tice broja, vjerojatno ce biti jednak kao i u dalmacija,

nemres ti nas sa sjevera skuzit, a kak sam videl nit znas kuliko nas imade, morti vise neg vas

Pa ja nisam vidia niti jednoga za festu..di ste..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 02/05/2011 : 09:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by brni
evo ako se skupi upola ljudi i festa bude upola ka ona u splitu i ciloj dalmaciji ja cu ti prvi priznat da je dinamo tad nasta..

a vidis o cmu vi razmisljate koliko ce biti ljudi koliko ce biti veselih i pijani ito je mjerilo postojanja i ljubavi prema klubu, iako se i tu varate, mozda necemo biti toliko pijani kao vi al ce nas biti vise

Krugi koliko vas je bilo..evo ako ne znas iman ti ja brojku..ravno 0

Edited by - brni on 02/05/2011 09:37:32
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/05/2011 : 13:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Gledam Suwon - Sydney u azijskoj ligi sampiona, kako je Mato Neretljak zabio slobodni, k'o Mihajlovic u najboljim danima...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 03/05/2011 : 19:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Gledam Suwon - Sydney u azijskoj ligi sampiona, kako je Mato Neretljak zabio slobodni, k'o Mihajlovic u najboljim danima...

da,mato je tamo kralj

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/05/2011 : 20:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Pitao kasnije kolegu jel' on uvek ovako dobro izvodio slobodnjake, kaze, nije, al je uvek imao srca. :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=prNNq0hWqIs na 55 sec je Matov gol. Inace ga tamo samo znaju kao "Mato", tako mu i pise na dresu, ja mislio neki Brazilac, dok komentator ne rece "Mato Neretljak".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 04/05/2011 : 21:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
"U nedjelju 20. svibnja navršit će se 20 godina od Hajdukovog osvajanja zadnjeg trofeja maršala Tita.

Tog 20. svibnja 1991. godine Hajduk je na stadionu JNA pobijedio Crvenu zvezdu 1:0 golom Alena Bokšića, a samo nekoliko tjedana potom Beograđani su postali prvaci Europe."

Edited by - brni on 04/05/2011 21:55:21
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8330 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 04/05/2011 : 23:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
http://www.index.hr/video/film.aspx?id=12607

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7516 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 04/05/2011 : 23:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

http://www.index.hr/video/film.aspx?id=12607

E ovo vrijedi pogledati.
Go to Top of Page

PRIMOŠTEN 123
Junior Member

410 Posts

Member since 29/12/2009

Posted - 06/05/2011 : 15:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PRIMOŠTEN 123 a Private Message  Reply with Quote
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/171/18298618963918903051256.jpg/][/URL]

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 06/05/2011 : 18:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Željko Kerum: “Hajduk je moja najveća životna pogreška, preskupo me stajao. Mičem se što dalje, taj klub može spasiti samo povratak Igora Štimca”.

lipo..

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 06/05/2011 : 18:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Željko Kerum: “Hajduk je moja najveća životna pogreška, preskupo me stajao. Mičem se što dalje, taj klub može spasiti samo povratak Igora Štimca”.

lipo..

pa dobro je i reka...a koga bi ti doveo...ajde nađi čovika ka šta je štimac...meni je ža šta kerum nije mlatinja na rivi kad je bio skup za generale onog bivšeg tajnika torcide čabu,jer je on nahuškao torcidu na štimca jer mu je ovaj rekao isto šta i kerum,da je urbani jugoslave,tj.staljinista...činjenica da je da si zadnje dvije titule osvojio dok je štimac bio tamo...ukrao je najvećeg dragulja dinamu-niku kranjčara...ok,bio je tu i debrecen i shelbourne...ali on nije igrao,nego kreteni na terenu...jedino se štimca mamić boji...njega,i nikog više...čabo i još par uhljeba su se naprdili na štimca,i onda su svi ka ovce počeli blejat-štimac ovakav,štimac onakav...raspitaj se malo kako se čabo uljebio dok je bio tajnik...

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/05/2011 : 18:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

lipo..

pa dobro je i reka...a koga bi ti doveo...ajde nađi čovika ka šta je štimac...meni je ža šta kerum nije mlatinja na rivi kad je bio skup za generale onog bivšeg tajnika torcide čabu,jer je on nahuškao torcidu na štimca jer mu je ovaj rekao isto šta i kerum,da je urbani jugoslave,tj.staljinista...činjenica da je da si zadnje dvije titule osvojio dok je štimac bio tamo...ukrao je najvećeg dragulja dinamu-niku kranjčara...ok,bio je tu i debrecen i shelbourne...ali on nije igrao,nego kreteni na terenu...jedino se štimca mamić boji...njega,i nikog više...čabo i još par uhljeba su se naprdili na štimca,i onda su svi ka ovce počeli blejat-štimac ovakav,štimac onakav...raspitaj se malo kako se čabo uljebio dok je bio tajnik...

Štimac je katastrofa za Hajduka.
A za osvojene titule me sram, isto ka šta bi svakoga pravoga Dinamovca tribalo bit sram za njihovu lakrdiju.
I nije OK za Debrecen i Shelbourne, pod njegovin je vodstvon klub doživija jednu od najvećih sramota u povijesti.
Ne kažen da Štimac nije sposoban ali nisan siguran da bi mu hajdukov interes bija isprid vlastitoga.
Želiš li ti Renu ka važan faktor u klubu???

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/05/2011 18:47:23
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 06/05/2011 : 20:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
.... ....
Ne kažen da Štimac nije sposoban ali nisan siguran da bi mu hajdukov interes bija isprid vlastitoga.

Više od toga NE želim Karlovac, Varteks i Dragovoljac kao faktor!!!

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 06/05/2011 : 21:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

lipo..

ma jebe se meni za Cabu..ovo nisam napisa uopce zato..moj post je sugerira nesto drugo a to da je jedno dizat pare na lancu trgovina a jedno na nogometnom klubu..
da bi se vodia nogometni klub potrebne su izrazite menaderske sposobnosti jaka logistika, dovodenje pravih pojacanja marketing itd..toga u hajduka nema..ma mislim sta cu pricat o coviku koji je reka da je on navija prije Torcide..time je sve receno..ako je Cabo redikul onda je ovaj redikul na entu potenciju..
a sta se tice Stimca pogledaj koji su transferi napravljeni u njegovo vrime..i onda pogledaj kad se je maka i dug koji je osta u hajduka..neke stvari tu ne drze vodu..po mjerilu idiotizma odma u redu iza Keruma..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 06/05/2011 : 22:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
da se razumimo ja Stimca cijenim ka nogometnog strucnjaka..one njegove analize za vrime lige prvaka vec postaju legendarne..bija je odlican obrambeni igrac i kuzi igru..i za razliku od mnogih nogometasa (npr. Vlaovic vidili smo jucer koje su to opservacije za malu dicu) dobar je govornik i ima siroki vokabular tako da to sve lipo zna docarati..
ali neke stvari mu stvarno nisu tribale..previse se je iskompromitira..

Edited by - brni on 06/05/2011 22:13:59
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7516 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/05/2011 : 00:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ja bi Mamića u Hajduk.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 07/05/2011 : 00:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
gube od zadnjega na tabeli 2-0 i dovode Barcelonu..muka mi je od njih..

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/05/2011 : 00:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ako ce zaraditi (a vjerujem da hoce) neka samo dovode....
Go to Top of Page

PRIMOŠTEN 123
Junior Member

410 Posts

Member since 29/12/2009

Posted - 07/05/2011 : 01:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PRIMOŠTEN 123 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dnevni boravak

quote:
.... ....

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/05/2011 : 01:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dnevni boravak

quote:
.... ....

Ma super.
Ako ih ne možemo dobit kvaliteton i na pošten način instalirajmo i mi u svoj klub muljatore.
Ja ne želin Mamića u Hajduku.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/05/2011 : 23:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

lipo..

Štimac je katastrofa za Hajduka.
A za osvojene titule me sram, isto ka šta bi svakoga pravoga Dinamovca tribalo bit sram za njihovu lakrdiju.
I nije OK za Debrecen i Shelbourne, pod njegovin je vodstvon klub doživija jednu od najvećih sramota u povijesti.

bilo je i većih sramota u klubu,zar ovo trenutno stanje i nazad par mjeseci nije sramota stoljeća,kad klub slavi sto godina...btw,reno je ionako non stop u klubu,prema tome...nek se on rješi šoše i debilnih roditelja s kuvertama,lako ćemo mi za renu...od dva zla biram manje zlo...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/05/2011 : 23:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Ja bi Mamića u Hajduk.

a tko ne bi..."s torcidom na vrh europe,takve navijače nema nitko"

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/05/2011 : 23:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

ako ce zaraditi (a vjerujem da hoce) neka samo dovode....

jebeš to bez doktora i alvesa,ali-daj šta daš...i još kad bi došli kao prvaci europe...

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 07/05/2011 : 23:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
triba dovesti Kuzea umisto Mise..to bi bija onda poker aseva..

http://www.nacional.hr/clanak/28620/josip-kuze-crna-rupa-za-tude-milijune

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/05/2011 : 03:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
prije točno 20 godina...

http://www.youtube.com/watch?v=Rn8q9geNOcA

Radi se o utakmici u kojoj je golom Alena Bokšića, tada mladog napadača bilih na početku karijere, a kasnije legendarnog člana generacije vatrenih, Hajduk na stadionu JNA s 1-0 pobijedio favoriziranu Crvenu zvezdu, koja se te sezone - uz titulu prvaka Jugoslavije - okitila naslovom prvaka Europe, a nešto kasnije i svijeta.

Hajduku je to bio deveti trijumf u Kupu Jugoslavije, pokazat će se - zadnji, jer se raspadom bivše države raspao i jugoslavenski nogomet.
Zajedno sa snimateljem Ivanom Plazonjom, Orlić i Duplančić krenuli su kroz seriju intervjua s glavnim akterima Hajdukovog trijumfa otkrivati zanimljive i dosad nepoznate detalje priče, koja ne obuhvaća samo 90 minuta utakmice.

Uostalom, to nije bila obična finalna utakmica jednog kupa.

Odigrana u prilično otužnoj atmosferi beogradskog stadiona JNA, pred oko 7 tisuća gledatelja, utakmica Crvene zvezde i Hajduka.Pod psihozom nadolazećeg rata nogometaši su igrali zadnje utakmice jugoslavenske lige. Hajduk je stigao u Beograd na finalnu utakmicu iako je sve do zadnjeg časa bilo neizvjesno hoće li se ona uopće odigrati. Splićani su inzistirali na odgodi, a iz Nogometnog saveza Jugoslavije prijetili su oštrim sankcijama, što je uključivalo i zabranu igranja u Europi.

Na kraju se ipak igralo, a Hajduk je u junačkoj borbi pobijedio, golom koji je bio plod genijalnog poteza Alena Bokšića. U slavlju nakon zadnjeg sučeva zvižduka kapetan Hajduka Igor Štimac dobio je privilegij da podigne pet kilograma težak srebrni pehar maršala Tita, prijelazni trofej koji se tradicionalno dodjeljivao osvajaču Kupa Jugoslavije.

Upravo uz taj trofej vezana je jedna od najvećih intriga, jer nakon što je neko vrijeme bio izložen na stadionu, pehar maršala Tita je sklonjen, a do danas nije vraćen u trofejnu salu Hajduka.

Kroz ovu utakmicu isprepletene su i ljudske sudbine, jer su se na suprotnim stranama našli prijatelji iz djetinjstva: hajdukovac Ante Miše i zvezdaš Siniša Mihajlović, kao i današnji nerazdvojni prijatelji i suradnici Slaven Bilić i Robert Prosinečki.

Na stadionu JNA raspala se generacija "čileanaca", mladi naraštaj nogometaša koji su pod zastavom Jugoslavije bili prvaci svijeta, a u Hajduku su stasali predvodnici generacije vatrenih Igor Štimac, Slaven Bilić, Alen Bokšić i Robert Jarni.

Uz njih u filmu govore bivši Hajdukovi prvotimci Ante Miše i Goran Vučević, trener Josip Skoblar, Ivan Buljan, novinar Zdravko Reić, dvojica Hajdukovih navijača koji su se unatoč blokadama uspjeli porobiti u Beograd na utakmicu, ali i Robert Prosinečki te akteri sa Zvezdine strane, kao i ljudi koji znaju tajnu nestalog Titova pehara.

Iz arhive Slobodne Dalmacije:

Pobjeda hajdučkog srca!(8.5.1991. godine)

Čudo se dogodilo, malobrojni su vjerovali u mogućnost da Hajduk osvoji po deveti put Kup Jugoslavije, po drugi put pod vodstvom Josipa Skoblara. Najbitnije je međutim, da su u to vjerovali igrači Hajduka, predvođeni svojim hrabrim, premda i prgavim kapetanom Štimcem, pa onda redom i svi drugi prvotimci.

Bio je to šok za Beograd, nitko baš ni u snu nije mogao vjerovati da će na semaforu stadiona JNA-a na kraju svjetliti: pobjednik fudbalskog Kupa Jugoslavije 90/91 - Hajduk. Izaslanik Predsjedništva SFRJ-a Vasil Tupurkovski u kišnom mantilu i odjeven po svojim standardima u prugastu majicu predao je Igoru Štimcu veliki srebreni pokal što je bilo najveće priznanje za zasluženu pobjedu splitskih hajduka. Od početka je bilo jasno da je Crvena Zvezda nemoćna, da njezini nogometaši igraju slabo, da ćekaju da im gol padne s neba, da jedan Dean Savičević nešto smisli i izmisli, da sreća potrefi Prosinečkoga i da on nekim svojim šutem skine paučinu s mreže.

Od te šampionske Zvezde na terenu nije ostalo ništa. S druge strane Hajduk je od početka pa do kraja bio bolji, jači i moćniji. Splićani su po svim pravilima zaslužili taj trijumf, pokazali se kao pravi pobjednici.

Utakmicu je odlučilo po našem mišljenju opredjeljenje trenera Skoblara da se ne brani, da se ne igra bunker i čekanje neke greške protivnika, njegova prgavost kao da je napunpala Bokšića i drugove koji su jurišali, žarko željeli tu pobjedu i na kraju je ostvarili.

Ta samouvjerenost, ta motiviranost, a s druge strane hladnokrvnost u obrani, djelovanje bez panike, pokazala je što znači kolektivna igra, zajedništvo, jer ovo je bila pobjeda hajdučkog srca.

z. reić

Joško Skoblar:

- Morali smo vjerovati u čudo. Zapravo zašto bi to bilo čudo, to je sport - nogomet. Nema favorita. Došli smo s namjerom da ni u jednom trenutku ne podlegnemo psihozi da je Zvezda favorit, da se igra samo u Beogradu. Pa što to i jest bila naša šansa, stalno sam govorio - zamislite da nas sad čeka uzvrat u Poljudu. Zaslužili smo trijumf, ovo je naša fešta.

Alen Bokšić:

- Mogli smo dati Zvezdi i četiri gola. Nije pretjerivanje, kakve smo samo šanse propustili u finišu utakmice. Vidio sam na Prosinčekom nervozu, shvatio sam da im ne ide, vjerovao sam da možemo izdržati do kraja.

Igor Štimac:

- Bilo je i provociranja, Mihajlović je stalno nešto prijetio namještao džonove. Kako da ostanem miran? Nije mi trebao sudac pokazati crveni karton.

Tako su igrali '91 (arhiva Slobodne Dalmacije)
Beograd, stadion JNA, gledalaca: 7000, finale Kupa Maršala Tita

Crvena zvezda - Hajduk 0:1 (0:0)

Sudac: Fazlagić

Strijelac: Alen Bokšić u 65. minuti

Crveni karton: Štimac i Mihajlović u 70. minuti

Crvena zvezda: Stojanović(6), Radinović(6), Marović(6), Jugović(6), Belodedić(6,5), Najdoski(6), Prosinečki(6), Mihajlović(5), Pančev(5), Savičević(5), Binić(5)

Hajduk: Mihačić(8), Hadžiabdić(8,5), Kovač(8,5) (Osibov -), Štimac(8), Setinov(8), Bilić(8,5), Kozniku(8), Miše(8) (Jeličić -), Bokšić(9), Vučević(8,5), Jarni(8,5)

Edited by - globinjo on 11/05/2011 00:07:56
Go to Top of Page
Page: of 616 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.56 seconds. Snitz Forums 2000