Baš sam si sad čitao prvi broj.Crtež u usporedbi s današnjim užasan.Kako Garfield može bit' tak' debel?!To mi nikako ne ulazi u glavu.Ovaj današnji crtež je dobar;Garfield je umjereno debeo,baš onakav kakvog ga zamišljam.
slažem se (Garfield izgleda ko neka svinja na tim starim crtežima, a Jon nije imao debilniju facu), ali jebiga, to je bila Davisova prva verzija, iz 1978. godine. likovi su jako evoluirali do danas - ako se ne varam, likovi su negdje oko 1989. dobili onaj dizajn koji je sličan današnjem. jedan mali detalj - Garfield i Odie danas hodaju na dvije noge
Strip je OK samo postaje ultrarepetitivan godinama. I hate mondays, grize postara, jede lasagne, itd.
Čekaj, pa to i je prava draž. To što se iste teme ponavljaju i ponavljaju, ali uvijek s nekom drugom forom.
Zagore, prijatelju.
Koliko puta mozes proturiti citaocu foru na temu "I hate mondays!!!111"
Jim Davis je to uradio samo n na kvadrat puta, pri cemu n nije manje od 57. Iz istih razloga je Allo Allo izgubio na drazi posle trece sezone, vise ti pun qrac sto ces uvek gledati isto. Ovaj udje i kaze "good mooning", ova kaze 'listen very carefully, I shall say zis only once', ovaj kaze "you stuuupid womaaan" itd. To nije draz, to je scenaristicka postapalica.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Koliko puta mozes proturiti citaocu foru na temu "I hate mondays!!!111"
Jim Davis je to uradio samo n na kvadrat puta, pri cemu n nije manje od 57. Iz istih razloga je Allo Allo izgubio na drazi posle trece sezone, vise ti pun qrac sto ces uvek gledati isto. Ovaj udje i kaze "good mooning", ova kaze 'listen very carefully, I shall say zis only once', ovaj kaze "you stuuupid womaaan" itd. To nije draz, to je scenaristicka postapalica.
koliko puta si u Mućkama mogao čut: "Rodney, you plonker!", "Grandad, you stupid old git!!" i slično? ista stvar.
E nije ista, uopste. U OFAH su razne situacije dovodile do istog catchphrasea. Rodney je mogao uraditi 45 razlicitih gluposti, a na kraju bi mu ovaj REKAO u frazu. Ali ovde, hook i payoff su bili...isti.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Garfield je legendaran strip, imam sve magazine i uvijek se nasmijem kad ih pročitam. Nedavno sam počeo čitati i US Acres na Garfieldovoj stranici, također je odličan, ali izlazio je samo 3 godine. Što se tiče crteža, napredovao je kroz godine, pogotovo u 80-ima, iako je u zadnje vrijeme malo moderniziran. Posljednjih nekoliko godina Jim Davis smišlja priče i crta u olovci, a drugi tuširaju i koloriraju. To vjerojatno utječe i na završni crtež. Ovo mi je jedan od najsmješnijih : http://www.garfield.com/comics/vault.html?yr=1998&addr=981014 :)