Author |
Topic  |
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 08/05/2011 : 23:59:58
|
nedjelja, 08.svibanj 2011 Hajdukov ratni trofej: Mihajlović otkrio zašto je nokautiran Špaco
Danas, točno dvadeset godina od povijesne pobjede Hajduka nad Crvenom Zvezdom u Beogradu i osvajanja posljednjeg Kupa maršala Tita u dvorani kina Cineplexx prikazan je dokumentarac "Hajdukov ratni trofej" scenarista Alena Orlića i producenta Blaža Duplančića. Na premijeri dokumentarnog filma okupili su se brojni igrači, treneri, novinari, svjedoci tog vremena i dramatičnih okolnosti u kojima je Hajduk osvojio posljednji kup Jugoslavije.
Utakmica se igrala tek nekoliko dana nakon događaja u Borovu i Kijevu. Vodstvo Hajduka je unatoč počecima rata odlučilo odletjeti u Beograd gdje je pobijeđena momčad koja će nakon toga postati prvak Europe. Gotovo svi najvažniji akteri tog finala će danas reći da im je to najdraži trofej karijeri. Od Igora Štimca, Slavena Bilića, strijelca Alena Bokšića pa do trenera Joška Skoblara.
Iz filma vrijedi izdvojiti nekoliko zanimljivosti koje na vjeran način dočaravaju što se događalo u tim turbulentnim vremenima.
Tako će Alen Bokšić priznati da mu je lopta kod pobjedonosnog gola prešla preko noge. Štimac i Mihajlović u njemu otvoreno priznaju kako su vodili međusobni rat na terenu. Tako Mihajlović u jednom trenutku govori o tome kako ga više nije zanimala utakmica nego samo kako se "došao tući, jer je tada mogao zubima zaklati Štimca". Trener Skoblar priznaje da je s klupe cijelo vrijeme provocirao Srbe, a igrači Hajduka govore kako im je poslije utakmice Prosinečki došao čestitati.
Mihajlović se osvrnuo i na incident koji se dogodio na sljedećoj utakmici između Zvezde i Hajduka na Marakani. Tada je Dragiša Binić nokautirao Poklepovića koji je na klupi zamijenio Skoblara. "Binić je došao u svlačionicu i rekao kako je nokautirao Skoblara. Mi mu kažemo da to nije bio Skoblar nego Poklepović jer su prije nekoliko dana smijenili trenera. A Binić će na to, pa što su mijenjali trenera koji je Kup osvojio. Pa ne bi Poklepovića udario, on je dobar ko lebac".
Sve u svemu "Hajdukov ratni trofej" vrvi detaljima koji na jedan novi način dočaravaju utakmicu koja je zasigurno ostavila jedan od najdubljih tragova u povijesti splitskog kluba. |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
Edited by - globinjo on 11/05/2011 00:06:16 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2011 : 18:48:55
|
Torcida se oglasila otvorenim pismom novoizabranom predsjedniku Hajduka.
"Poštovani g. Maleš,
ponukani Vašom izjavom kako ćete u skorije vrijeme zatražiti sastanak sa predstavnicima KN Torcida, odlučili smo Vam se obratiti javnim priopćenjem, u namjeri da naše stavove podijelimo sa cjelokupnim Hajdukovim navijačkim pukom.
Svakako pozdravljamo Vaše prepoznavanje Hajdukovih navijača kao istinske snage našeg kluba, kao i inicijativu za međusobnim dijalogom, međutim u ovom priopćenju želimo Vas podsjetiti na nekoliko vitalnih preduvjeta kako bi do iskrenog dijaloga uopće došlo.
U svojim prijašnjim nastupima upozoravali smo na nepravilnosti prilikom natječaja za izbor novog vodstva Hajduka, odnosno kako se isti od početka provodio po iskrivljenim kriterijima, istodobno gurajući pod plašt zaborava Kodeks upravljanja Hajdukom, koji je službeno uvršten u Statut kluba, kao temeljni obrazac ustroja kluba. Stoga Vas podsjećamo da ste upravo prema tom Statutu, dužni : „javno prezentirati viziju i strategiju razvoja kluba kao osnovu za ostvarenje sportskih i poslovnih ciljeva“.
Hajdukovi navijači, a i šira javnost do danas nisu niti vidjeli Vaš program, na osnovu kojeg ste, pretpostavljamo, postali Predsjednikom uprave. Stoga Vas pitamo hoće li Kodeks i za Vas kao i za bivše Hajdukove čelnike, ostati samo mrtvo slovo na papiru, nekakva utopija o kojoj sanjaju samo „naivni navijači“?
Isto tako, nedavno ste u medijima izrazili zabrinutost što Torcida zviždi igračima od početka utakmice. Bespredmetno je naglašavati kako je Torcida oduvijek Hajdukov 12., a vrlo često i jedini Hajdukov igrač, i kako su zvižduci koji dolaze sa najvjernije tribine stadiona, isključivo rezultat odnosa Hajdukovih prvotimaca spram kluba čije boje zastupaju.
Uvažavajući činjenicu kako su porazi sastavni dio nogometa, puno je primjera kada smo unatoč porazima ispraćali naše igrače pljeskom i ovacijama, svjesni da su igrači dali svoj maksimum. Od njih se ionako uvijek samo tražilo da se bore do zadnjeg atoma snage, odnosno da svojim pristupom i zalaganjem budu dostojni Hajdukovog ugleda.
U posljednje vrijeme smo svjedoci kako njima ne pomaže ni naše navijanje a niti zvižduci, u svrhu buđenja iz letargije i jada kojeg nam redovito prezentiraju.
Posebno se želimo osvrnuti na Vaš intervju objavljen u Slobodnoj Dalmaciji, dana 03.05.2011,, u kojem Torcidi poručujete: „Želim popričati s njima, želim i njima prenijeti osnovne dijelove svoga programa. Tražim od njih razumijevanje, podršku i zaštitu jer smo na istome tragu otklanjanja pokvarenog tkiva.“
Međutim, u tom istom intervjuu ste izjavili kako u Hajduku ima mjesta za svih, te kako u svojoj viziji vidite i radno mjesto za Josipa Grbića, kako o sportskom direktoru Ivici Kaliniću nećete odlučivati, iako su oni kao zaposlenici kluba direktno Vama podređeni. O stručnoj sposobnosti dvojice spomenutih smo se imali prilike uvjeriti: za prvog prilikom proslave stogodišnjice kluba a za drugog nitko sa sigurnošću ne može ustvrditi koju funkciju obnaša, onu sportskog direktora (hvala mu na Josipu Barišiću), povremenog trenera ili nekakvog savjetodavca ? Vrhunac njihovog načina rada zrcali se u činjenici kako je Grbić kao v.d. Predsjednika uprave, produljio ugovor Kaliniću samo par dana prije ustoličenja nove Uprave !
Izjavom kako za ovakve kadrove ili slične njima, ima mjesta u Hajduku, odnosno podržavajući status quo improvizacije rada u klubu, podsjećate nas na neke već bivše čelnike Hajduka, koji su se rukovodili sličnim metodama upravljanja klubom.
Stoga smo Vam, gospodine Maleš, dužni poručiti kako cementiranjem pozicija Hajdukovih dokazano nesposobnih zaposlenika, ne da nismo na istom tragu, već smo u začetku Vašeg mandata na dijametralno suprotnim pozicijama.
Znači li to zapravo kako ćemo još uvijek trpjeti Fredija Fiorentinija kao zaposlenika kluba, kojeg se nijedna vlast u Hajduku do dan danas nije uspjela riješiti; hoćemo li po tom Vašem modelu mjesta za svih, gledati i u budućnosti iste predstavnike skautske službe kao dosad, iste zaposlenike „dične“ nam omladinske škole; hoće li i nadalje raznorazni menadžeri s kriminalnim dosjeima „voditi“ klub i sjediti u svečanoj loži ?
Hoćete li se znati othrvati utjecaju jednog Igora Štimca, kojeg predstavnik većinskog vlasnika Hajduka, g. Kerum, nastoji uvući u klub, pozivajući se na njegovu „dokazanu sposobnost“.
Jesmo li gospodine Maleš uistinu na istom tragu ?
Upravo je KN Torcida svih ovih godina upozoravao na sve navedene propuste i kriminalne radnje u Hajduku, upravo su naše akcije bile usmjerene ka korjenitim promjenama, temeljenim isključivo na stručnosti, transparentnosti, viziji i znanju. Jesmo li mi jedini svjesni kako nema jakog Hajduka na terenu bez jake Uprave na katu ?
Hoćemo li konačno dočekati Predsjednika s dobro izbrušenom „metlom“, koji će pomesti sav nesposoban kadar i raznorazne uhljebe iz kancelarija Poljuda, čijom smo zaslugom suočeni s katastrofalnim posljedicama u upravljanju klubom.
Ukoliko toga niste svjesni, uz sav dužan respekt, gospodine Maleš, onda se niste ni trebali kandidirati za mjesto Predsjednika uprave najdražeg nam Hajduka", stoji u priopćenju Predsjedništva KN Torcida.
svaka ric je na mistu.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8330 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2011 : 23:18:31
|
baklje su nam zastitni znak..nemos tako..za topovske se vise manje slazem.. iako kad purgeri padaju na guzice u maksimiru od tih udara nema lipse stvari..neprocjenjivo.. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 10/05/2011 : 20:40:04
|
S ovih 40.000 eura, Hajduk je sveukupno za europske oglede s Dinamom iz Bukurešta, Unireom, Anderlechtom, AEK-om i Zenitom platio 202.000 eura kazne Uefi, što ga čini jednim od njenih ¨najizdašnijih sponzora¨. Dok je Hajduk u Europi, zaposlenici Uefe se ne moraju plašiti za božićnice.
hahaha strasno  |
Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing, Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 10/05/2011 : 22:18:35
|
post ti i nema bas smisla, ali vazno da se kreveljis sam sebi, jel? 
kaj god te veseli  |
Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing, Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/05/2011 : 00:19:56
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by TORQUE
S ovih 40.000 eura, Hajduk je sveukupno za europske oglede s Dinamom iz Bukurešta, Unireom, Anderlechtom, AEK-om i Zenitom platio 202.000 eura kazne Uefi, što ga čini jednim od njenih ¨najizdašnijih sponzora¨. Dok je Hajduk u Europi, zaposlenici Uefe se ne moraju plašiti za božićnice.
hahaha strasno 
dok je dinama,uefa se ne mora bojati da će ga vidjeti na proljeće u europi      strašno     
UEFA se ne mora bojati ni dinamovih navijaca..zato sta ih nema..    |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 11/05/2011 : 13:03:35
|
Da, to je bar neka pozitivnost iz ovog bojkota, bar ćemo tu uvjetnu uspjeti odraditi do kraja bez incidenata. |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8330 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
split85
Advanced Member

Croatia
8330 Posts
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8330 Posts
Posted - 14/05/2011 : 17:04:52
|
quote: Originally posted by Zlotvor
E da se bar moš malo strpit s prodajom za misec-dva najviše kupia bi ja 100%!
ja ti ga uvik mogu poslat, pa kad platiš inaće na njuškalu san ga stavija za 350 kn   ko se prvi javi njegov je.... |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
Edited by - split85 on 14/05/2011 17:05:22 |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 14/05/2011 : 17:29:14
|
quote: Originally posted by split85
ja ti ga uvik mogu poslat, pa kad platiš inaće na njuškalu san ga stavija za 350 kn   ko se prvi javi njegov je....
Evo,ja san zainteresiran stvarno al trenutno nisan pri pari. Čim skupin platia bi ti. Možeš li ga stvarno ostavit sa strane? |
Trljam ruke. |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8330 Posts
Posted - 14/05/2011 : 17:58:51
|
ja ti ga uvik mogu poslat, pa kad platiš inaće na njuškalu san ga stavija za 350 kn   ko se prvi javi njegov je....
Evo,ja san zainteresiran stvarno al trenutno nisan pri pari. Čim skupin platia bi ti. Možeš li ga stvarno ostavit sa strane?
Ma mogu ti i poslat  pa kad skupiš, meni nije priša. skupija san nešto love za MaFest, bolje da idem s manje love  Ako očeš najkasnije u utorak ti mogu poslat, samo da nađem kutiju veću.Pošalji adresu na PM  |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 14/05/2011 : 18:15:27
|
Evo,ja san zainteresiran stvarno al trenutno nisan pri pari. Čim skupin platia bi ti. Možeš li ga stvarno ostavit sa strane?
Ma mogu ti i poslat  pa kad skupiš, meni nije priša. skupija san nešto love za MaFest, bolje da idem s manje love  Ako očeš najkasnije u utorak ti mogu poslat, samo da nađem kutiju veću.Pošalji adresu na PM 
Može! Ovako, poslat ćeš mi doma u Polaču, a ne u Zagreb pa ću stavit na materino ime. Pokušat ću ti uplatit nešto novaca idući tjedan ako skupin. Ljudina si, nema što!  A dokaz da te neću privarit je što imaš moju rič ode prid svima na forumu, a i moji pozitivni komentari govore sve (što znači da dosad nikog nisan zajeba )! |
Trljam ruke. |
 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
|
globinjo
Moderator

Croatia