forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 17:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Naravno, ti si primetio da je ovo topic od pre tri godine?

to što je topić tri godine star ne znači da je manje dostupan. našao sam ga danas oko 11 sa prvom pretragom koju sam ukucao. moš' mislit' šta bi bilo da počnem malo podrobnije da kopam. najjače je što moderatori ne samo da tolerišu krađu nego su još i glavni učesnici. ne valja vam to, momci.

www.bogdanovic.deviantart.com
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 17:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by cat claw

Klasicari>after85 stoji. To ne znaci da posle 85e nema dobrih crtaca, nego da je broj dobrih kod klasicara bitno veci.

Nisam baš siguran da se slažem sa ovom tvrdnjom. Što bi točno ulazilo u klasičare?

Recimo, ovaj je moderan

a ovaj je klasičar

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 18:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ovaj je klasičar

a ovaj je moderan

Edited by - alexts on 13/05/2011 19:19:21
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 18:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

...
Druže, ovo što ti pričaš, znači:

ne budi iskren
ne kaži ono što misliš
poštuj funkcije administracije i klanjaj se
onaj ko ima funkciju (šef, urednik, direktor...) zna bolje od tebe, nije tvoje da razmišljaš
budi politički korektan
pazi šta će drugi da misle o tebi i ponašaj se u skladu s tim
uvažavaj ljude koji su postigli veći uspeh - čitaj: imaju više novca, znači: klanjaj se novcu i sl.

Postoje ljudi koji se nikada neće uklapati u ovo (nazovi ih buntovnicima, nazovi ih ljudima koji misle svojom a ne tuđom glavom)

sve to stoji samo što je bane kerac u ovom konkretnom slučaju deo establišmenta. buntovnik sam ja.

quote:

...neke poze treba izbegavati iz određenih razloga, a to je bilo subjektivno mišljenje, a ne svetopismo...

quote:

...Nije u pitanju izbegavanje radi komoditeta nego radi objektivne nemogucnosti da to dobro izgleda....

pa dobro, jel subjektivno il' objektivno?

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 18:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
moderan

klasičar

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 18:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djeno

quote:

...neke poze treba izbegavati iz određenih razloga, a to je bilo subjektivno mišljenje, a ne svetopismo...

quote:

...Nije u pitanju izbegavanje radi komoditeta nego radi objektivne nemogucnosti da to dobro izgleda....

Subjektivno verovanje da objektivno ne izgleda dobro.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 18:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Subjektivno misljenje o objektivnim nemogucnostima. Sta je tu nejasno?

Post iznad imas primer kako kako se slepo drzanje autorskih prava degenerise u paranoju (a da ne pricam o tome da li i taj cimmeriancom ima kopirajt). Cega se boje? da stavim sliku na desktop a da nisam platio? smesno.
Smesno je i tvoje insistiranje da se bavimo praterijom. U pocetku si sumnjao, a sada ve c tvrdis. Prvo, posto ne ucestvujes, ne bi trebalo da se sekiras. Drugo, ostavi nas da se s tim izborimo

digitalni fotoaparat:
hteo sam da kazem da je gro kritika na Deviant artu samo tapsanje po ramenu koje nicemu ne koristi.
Prava stvar je da svoje radove postavis ovde da te ESTABLISHMENT rascereci.
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 18:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Subjektivno verovanje da objektivno ne izgleda dobro.

još ćeš na kraju demantovati zakon gravitacije.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 18:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
On topic - lepo je bisley istuširao, al što ne ukloni olovku?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 18:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Alexts, molim te idi u edit i skini onu americku budalastinu. Vredja ljudsku inteligenciju.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 18:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ne moze da ukloni olovku jer kada odstampa na papir siva boja je ustvari crni raster. A ako udari kontrast onda sarani i tanke linije.

Bizli je dosta ugusio zagora senceci stene i ledja. I kao sto se Jur plasio, on je vizuelno povezao Zagorovu stenu da je kraj Pueblo stene. Zato sam ja u Plavsinom tusu skroz obrisao pueblo stenu i zacrnio Zagorovu stenu.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 18:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Proucite malo Plavsiceve linije. Uocite kako su linije na stenama zicane, iste debljine, dik je zagor sav u zivoj liniji koja jako varira po sebljini i sugerise senke.
Uporedite donju liniju Zagorove desne podlaktice sa gornjom. Uocite akademsku ali ipak razliku linija za Zagora i one stene desno u drugom planu.
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 19:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Subjektivno misljenje o objektivnim nemogucnostima. Sta je tu nejasno?

sve.

quote:

Post iznad imas primer kako kako se slepo drzanje autorskih prava degenerise u paranoju (a da ne pricam o tome da li i taj cimmeriancom ima kopirajt). Cega se boje? da stavim sliku na desktop a da nisam platio? smesno.

daj šta se praviš blesav. ne radi se o volpejperima nego o razmenjivanju linkova za skenove kompletnih stripova. to se zove piraterija a.k.a. "krađa" a ti sad ispravljaj krive drine i dokazuj kako to sve nije tako strašno i kako sam ja paranoičan.

quote:

Prvo, posto ne ucestvujes, ne bi trebalo da se sekiras. Drugo, ostavi nas da se s tim izborimo

izborite se. mene ti vlažni snovi zagorijanaca ič ne interesuju. već sam ti rekao da traćiš vreme i talenat na glupost umesto da crtaš pravi strip ali to je već tvoja stvar.

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 19:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Pre svega, mislim da se radi o slici Konana a ne o linku za skidanje.
Nije vazno.

Postoji nesto sto se zove posao i postoji zabava.
Posto je meni posla na vr' glave, dozvoli da se malo zabavljam.
Neka dela su stvorena bas zbog zabave i nista im ne fali. Ni njima ni autorima.
Go to Top of Page

kriticni
New Member

Serbia
279 Posts

Member since 04/12/2009

Posted - 13/05/2011 : 19:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kriticni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok, lopta na zemlju, aj se sad malo zabavljajte s mojim radom na 60toj strani, od silnih prepirki to mi je vec treci rad koji se niko nije udostojio popljuvati a to boli, bo-li!!!

www.deviantart.com/kriticni
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/05/2011 : 19:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Djeno,
Jucer sam ti napisao e-mail, ali mi se vratio, mozda vise ne koristis tu adresu. Nema veze, obraticu ti se ovdje kao neutralni posmatrac. Ako smijem jedan prijateljski savjet... Ocito je da imas crtackog talenta, ali mislim nemas najbolji stav ili attitude.
Svaku malu kritiku uzimas kao napad na sebe, pa cak i od onih koji su vec mnogo postigli u svijetu stripa kao sto su Bane i Macan. Ovako posmatrano sa strane izgleda kao da mislis da su oni ljubomorni na tebe. Oni ti samo zele pomoci i zato ti daju savjete da poboljsas svoj crtez. Slusaj savjete (pogotovo onih) starijih i mudrijih i bolje ces proci, vjeruj mi. Mozes i tvdoglavo sve pokusati sam, pa kad nekoliko puta udaris glavom u zid naucices i tako, ali to je gubljenje vremena. Opusti se, druzi se i crtaj...

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1196 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 13/05/2011 : 19:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne moze da ukloni olovku jer kada odstampa na papir siva boja je ustvari crni raster. A ako udari kontrast onda sarani i tanke linije.

Bizli je dosta ugusio zagora senceci stene i ledja.

Istina. Ja sam htio nacrtati Zagora sa puno više sjena, da se stopi sa okolinom, ali sam stao na pola puta baš iz tog razloga što sam se sjetio da neću moći kad skeniram odstraniti pozadinu bez da izgubim tanke linije. To je nezgoda kod tuširanja na isprintu kad linije ostavim prejake.
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 19:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pre svega, mislim da se radi o slici Konana a ne o linku za skidanje.
Nije vazno.

onda se nismo razumeli. nisam mislio na konana nego na link koji sam ostavio manhunteru na prethodnoj strani. čudi me da ti je promaklo da se na ovom forumu razmenjuju piratski skenovi stripova. ti kao autor bi prvi imao razloga da se buniš.

quote:

Postoji nesto sto se zove posao i postoji zabava.
...

imaš čudan način da se zabavljaš ali kao što rekoh, tvoja stvar.

@D.J.

ti kao da nisi ni pročitao ovaj topić. kakve veze imaju banetove i macanove kritike sa ovom raspravom ovde? kakva ljubomora? na šta?

Edited by - Djeno on 13/05/2011 19:32:24
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 19:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kriticni

quote:

Ok, lopta na zemlju, aj se sad malo zabavljajte s mojim radom na 60toj strani, od silnih prepirki to mi je vec treci rad koji se niko nije udostojio popljuvati a to boli, bo-li!!!

Pa OK je, malo su Zagorove ruke, pre-nežno istuširane, previše oble i glatke ivične linije, kao kod ženskih ruku.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 19:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Linkovi za stripove su stvar za diskusiju. Generalno je i principijelno neprihvatljivo.
Ali, kao aurtoru, moze mi sanmo biti drago ako neki klinac u Indoneziji cita sken mojih stripova. Objektivno, ja kao autor nisam na steti jer ionako nema sanse da prodam stripove u indoneziji. Ali ako se nadje izdavac, onda je druga prica
Ukratko, ne slazem se sa skenovima tamo gde se prodaju stripovi legalno i gde skenovi ugrozavaju vecu prodaju stampanog izdanja.
Ali ako neki strip nema sanse ni za milion godina da se ovde pojavi (recimo Strumpfovi) zasto sken ne bi obavio tu informativnu misiju?
Dakle, skenovi tekucih Bonelija i BD u exYu je apsolutno neprihvatljiva stvar. Neki sajtovi cak preteruju i ne postuju precutni dogovor da se dve godine od izlaska ne skenira.
Dynamite Lone Ranger nece propasti ako pedesetak njih odavde pokupi skenove sa neta i procita. O kolekcionarstvu tu nema ni reci jasno je.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/05/2011 : 19:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
@D.J.
ti kao da nisi ni pročitao ovaj topić. kakve veze imaju banetove i macanove kritike sa ovom raspravom ovde? kakva ljubomora? na šta?

Pa u nekom smislu imas pravo, malo je off-topic, ali govorim o vasem neslaganju koje se proteze na nekoliko topica. O ljubomori sam mislio na to da ovako sa strane djeluje kao da ti mislis da su oni ljubomorni na tvoj talenat ili da su previse "oldschool" pa te ne razumiju kad stavljas svoje radove, jer ti si kao u pravu. Zelim ti sve najbolje u tvojoj crtackoj karijeri.
Oprostite mi ne zelim biti off-topic, ali mislim da je korisno o ovome razgovarati.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

kriticni
New Member

Serbia
279 Posts

Member since 04/12/2009

Posted - 13/05/2011 : 19:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kriticni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa OK je, malo su Zagorove ruke, pre-nežno istuširane, previše oble i glatke ivične linije, kao kod ženskih ruku.

Hehe, a jesi snimio sto ima trepavice i nosic???

www.deviantart.com/kriticni
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 19:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Linkovi za stripove su stvar za diskusiju. Generalno je i principijelno neprihvatljivo.
Ali, kao aurtoru, moze mi sanmo biti drago ako neki klinac u Indoneziji cita sken mojih stripova. Objektivno, ja kao autor nisam na steti jer ionako nema sanse da prodam stripove u indoneziji. Ali ako se nadje izdavac, onda je druga prica
Ukratko, ne slazem se sa skenovima tamo gde se prodaju stripovi legalno i gde skenovi ugrozavaju vecu prodaju stampanog izdanja.
Ali ako neki strip nema sanse ni za milion godina da se ovde pojavi (recimo Strumpfovi) zasto sken ne bi obavio tu informativnu misiju?
Dakle, skenovi tekucih Bonelija i BD u exYu je apsolutno neprihvatljiva stvar. Neki sajtovi cak preteruju i ne postuju precutni dogovor da se dve godine od izlaska ne skenira.
Dynamite Lone Ranger nece propasti ako pedesetak njih odavde pokupi skenove sa neta i procita. O kolekcionarstvu tu nema ni reci jasno je.

pa ti onda skeniraj novu katu kad je završiš i stavi na net uz napomenu da mogu samo da skidaju klinci iz indonezije a mi ćemo ti dati časnu pionirsku da je nećemo daunloudovati. može?

samo bih još da napomenem da ovo nije mali privatni forum i da cenim da malo više nego 50 ljudi koristi ovu "riznicu slikovnih priča" onako kako ne bi trebalo.

bane, bojim se da u ovoj dilemi nema izmotavanja i da ćeš morati da zauzmeš konkretniji stav. jel podržavaš pirateriju stripova ili ne podržavaš?

Edited by - Djeno on 13/05/2011 19:58:38
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 20:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ne podrzavam, ali tolerisem.
Ako Ti skeniras katu i posaljes nekom indonezaninu sigurno te necu tuziti. Ako postavis link i prodajes Katu, tuzicu te. Ako postavis link a ja ne mogu da saznam ko ga je postavio i delis ko hoce da skine, jbga, sta se tu moze, Mogu da te zamolim da to ne radis i to je sve.
Tako sam zamolio i onog iz Bosne ali me ne zarezuje. Da ga vijam sad? Necu, mrzi me.
Go to Top of Page

Jur
New Member

Slovenia
179 Posts

Member since 31/05/2010

Posted - 13/05/2011 : 20:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jur a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bizli je dosta ugusio zagora senceci stene i ledja. I kao sto se Jur plasio, on je vizuelno povezao Zagorovu stenu da je kraj Pueblo stene. Zato sam ja u Plavsinom tusu skroz obrisao pueblo stenu i zacrnio Zagorovu stenu.

Ovaj kadar ima malo problematicnu perspektivu, a to je nemoguce posve kompenzovati tusiranjem. Daljina od levog ruba kadra do sredine Zagora je priblizno jednaka daljini od sredine Zagora do sredine spilje. To naznacava da ide stena sa spiljom "u dubinu" ali njena tekstura, kao ni zgrade ne podrzavaju u dovoljnoj mjeri tu logiku. Ja sam ubacio jos jednu stjenu kao pomoc da razdvoji Zagorov plan od spilje, ali nije bas puno pomogla. Kada su u sukobu plan i perspektiva, perpspektiva uvjek pobjeduje!.

-----------------------------------------------
Composition Assistant
http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000