forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 13/05/2011 : 22:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
ne zamer'te na pozajmici, prosto sam morao da vidim sta je to sto mi ne stima na ovom crtezu i kako bih se ja izborio sa ovom pozom
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 13/05/2011 : 22:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Aaahahhahahhh milanče,ružnijeg Zagora ne vidjeh otkad ga ja ne nacrtah.

Wtf?
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 13/05/2011 : 23:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Aaahahhahahhh milanče,ružnijeg Zagora ne vidjeh otkad ga ja ne nacrtah.

ma nije brate, to je do ove narodnjacke poze u stilu: case lomim, ruke mi krvave!
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 13/05/2011 : 23:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Daj mi reci,jeli mu ono iznad nosa čelo ili guzica hahahah...

Wtf?
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 13/05/2011 : 23:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Daj mi reci,jeli mu ono iznad nosa čelo ili guzica hahahah...

aj' i ti sad nemoj zajebavat'
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 23:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Zagofrenki ili Frenkigor?
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 13/05/2011 : 23:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
haha ovo se na engleski zove moon face dje lice ide unutra i siroko celo naprijed..:)
a u globali ova poza je bolja od one, zaboravih ko je crtao jer se lakse izglancati..guzica mu je daleko od zemlje itd lakse je dotjerat..
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 13/05/2011 : 23:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Zagofrenki ili Frenkigor?

momci hajmo se uozbiljit malo. Dakle da cujem. Uzeo sam, cini mi se, Atilin crtez i precrtao ga izmenivsi pritom ono sto mi je smetalo. Uzan grudni kos i prenisko spusten pojas od pantalona. Deltoidi su malo ublazeni a i ruke su malo uvecane. O nogama da i ne govorim. Dakle ima li ovo ikakve veze sa zivotom?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/05/2011 : 00:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
kompletna glava je totalno pogrešno nacrtana - od brade do nosa (ili očiju) je jedna perspektiva, a u gornjem delu druga, pa deluje da ima ogromno čelo, kao frankeštajn(ovo čudovište)

znači - nije dobro Milane
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/05/2011 : 00:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Eto, alexts rekao. Sve osim glave moze da prodje.
I, Atilin je ipak dramaticniji. Ima neku pricu. Ovaj tvoj samo trijumfuje nad zgazenim mravom.
I, nisi pratio senkom formu misica.
Probaj za vezbu da sencis lopte i valjke
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/05/2011 : 00:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
U neku ruku shvaćam Djenu. Iako su Banetovi savjeti zlata vrijedni, pogotovo za one koji žele crtati nekim realističnim stilom, ja mislim da ne dođe svaki crtač na ovaj forum s namjerom da drugi mjerkaju i ocjenjuju njegovo djelo. Pogotovo kada se onima koji ocjenjuju percepcija stripa prilično razlikuje od one crtača. U nekim slučajevima je tapšanje po leđima bolje od konstruktivne kritike.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/05/2011 : 01:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Retko komentarisem crteze na drugim topicima (neki put kad bas ima nesto sto zavredjuje komentar) i zaista retko se oglasavam nepozvan. Zato sam i otvorio svoj topic.
Crtac koji ne zeli dvosmernu komunikaciju autor - publika bolje i da ne postavlja radove. Ako zeli komunikaciju, mora da racuna i na negativan odijum. Sta mislite da su mene mazil?. Jesu ocina. U Forumu su mi kao klincu rekli da niikad od mene nece biti crtac.
Da sam se onda nadurio sada ne bih bio ovde da vam solim pamet i da se pravim pametan

Edited by - cat claw on 14/05/2011 02:02:56
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/05/2011 : 02:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Koliko sam shvatio, najveći problem leži u tome što vas dvojica strip doživljavate na potpuno drugačiji način.

Ti si više za jedan klasični by-the-book pristup, dok je on za jedan pristup koji ostavlja malo veći prostor stiliziranju i eksperimentiranju.

Naravno da ćete se teško naći na istoj valnoj duljini.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 14/05/2011 : 09:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

kompletna glava je totalno pogrešno nacrtana - od brade do nosa (ili očiju) je jedna perspektiva, a u gornjem delu druga, pa deluje da ima ogromno čelo, kao frankeštajn(ovo čudovište)

znači - nije dobro Milane

e bravo! sad je moje pitanje, koja je to mera crtanja cela u ooj perspektivi a da to deluje smisleno. Naime ovo celo je ovoliko razvuceno na gore iz prostog razloga sto mi se svaka druga, suzenija varijanta cinila smesnom pa rekoh, ajde da vidim sta ce da valja.
Nekoliko puta je Bane govorio o nefunkcionalnosti ovakvog donjeg rakursa i moram priznati da sve vise uvidjam ispravnost te tvrdnje.

edit: odnosno, celo kao celo je ovde ok, ali ga zeza to sto sam kosu previse spustio. svejedno ostaje ona primedba da mi je svaki drugi polozaj jos smesniji

Edited by - milandj3 on 14/05/2011 10:05:43
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/05/2011 : 10:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nema sela prica veze sa moderno staromodno. Anatomija ima svoje zakone. I za stilizaciju vazi da su ruke 90 posto jednake (osim kod tenisera ), ilivam sve sto ima dva je priblizno jednako. Moderni crtaci uglavnom to ne postuju zarad efekta i skloni su preterivanju.
Mi klasicari imamo prilicno jasnu granicu izmedju realistickog crteza, stilizovanog realistickog crteza i karikature. Kod modernih crtaca ta je granica vrlo nejasna, a i nicija zemlja je presiroka.
Mi matori smo dosta skloni da vecinu danasnje Marvelove i slicne produkcije strpamo u karikaturu i to onu losu.
Isto vam je i sa muzikom. Sta mislite koliko se slazemo moj sin death metalac i ja dinosaur? Ipak, uhvatio sam ga par puta kako pazljivo slusa Iana Paicea i Bonhama
A i ja sam nasao dovoljno Borgira da mi prija.

.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/05/2011 : 10:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@Milandj3
U stvarnosti od cela skoro nista ne moze da se vidi. Uz malo laganja postaje prihvatljivo ali je i dalje ubiboze skrnavo.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 14/05/2011 : 11:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> da vecinu danasnje Marvelove i slicne produkcije strpamo u karikaturu i to onu losu.

True. Razlika izmedju Todda McFarlanea i Grega Capulla je da je Todd loš karikaturist, a Capullo dobar. Ali Capullo nije više od toga, suštinski kod njega nema ničega više nego što je bilo kod Johna Byrnea (to je kompliment jer je Byrne odličan pripovjedač, bolji pripovjedač nego crtač), samo je paljevinskije nacrtano.

Korijeni problema hrpe današnjih stripova (uključujući moje, da se ne lažemo) je što ih crtaju ljudi koji su crtanje učili iz stripova i samo iz stripova. Pa umjesto da nanovo karikiraju stvarnost i dobiju originalnost, dobiju kopija kopije efekt. I onda kad to shvatiš kao problem i - opet navodim na vlastitom primjeru - pokušaš nešto promijeniti ... kako je u tri privatne poruke teško razbiti ono što je jednom krivo naučeno!

Analiza Djene je, dakle, sljedeća: a) učio je iz stripova (od Larsena do Ottleyja) koji su učili iz stripova (Larsen je živi Byrne, vidi kako su im samo potpisi slični) b) još nije sve do kraja naučio i c) ulaže više energije u to da sakrije a) i b) nego što se trudi da nauči.

Bane je fini gospodin koji u Djeni prepoznaje potencijal i ima strpljenja raspravljati u nedogled. Moja je filozofija da ako nakon tri rečenice s nekim ne možeš naći zajednički jezik, ni iduće tri godine neće pomoći pa ih ne vrijedi ni tratiti, bez obzira na potencijal (koji Djeni nitko ne osporava).

Pa sam se konačno odljučio na Ignore opciju, kad već zaobilaženje topika nije pomoglo.

Natrag na temu:

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 14/05/2011 11:59:02
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 14/05/2011 : 12:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Ne podrzavam, ali tolerisem...

mislim da je sve rečeno.

zbogom.

www.bogdanovic.deviantart.com
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/05/2011 : 13:07:21  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Srecno u daljem radu
Go to Top of Page

david
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 19/01/2003

Posted - 14/05/2011 : 13:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send david a Private Message  Reply with Quote

kad san se vec pravija pametan bija bi red da stavin i svoj pokusaj "zeznute" poze

http://dpetrina.deviantart.com
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 14/05/2011 : 13:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@davide, nije loše, ima potencijala. No, cijela poza ti je deformirana. Možda su ti šake najbolje riješene.
Njegova desna ruka (s naše strane lijeva) podlaktica prekratka, nije dobar ugao skraćenja. Najbolji dio ti je njegova lijeva ruka i torzo. Noge prekratke, kada bi se digao bio bi pravi kepec.
Linija ri je dobra.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 14/05/2011 13:53:07
Go to Top of Page

david
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 19/01/2003

Posted - 14/05/2011 : 14:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send david a Private Message  Reply with Quote
fala all_ba na komentaru,ovo za desnu ruku tek sad vidim da je prekratka, a sta se tice neke generalne deformiranosti to sam pokusavao postici - ono u grcu boli i nemoci ali izgleda da sam promasio.Noge nisu male nego je sve ostalo veliko :) - poceo sam crtati od nogu tako da tehnicki nisam njih zeznuo nego ostatak.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 14/05/2011 : 15:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Onaj negativni prostor između stopala izgleda kao da se Zagor nasadio na nešto.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 14/05/2011 : 15:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by david

fala all_ba na komentaru,ovo za desnu ruku tek sad vidim da je prekratka, a sta se tice neke generalne deformiranosti to sam pokusavao postici - ono u grcu boli i nemoci ali izgleda da sam promasio.Noge nisu male nego je sve ostalo veliko :) - poceo sam crtati od nogu tako da tehnicki nisam njih zeznuo nego ostatak.

Ispravka, nije poza toliko deformirana koliko su pojedini ekstremiteti.
Inaće, podvlačim još jedanput imaš potencijala. Ovo i jeste jedna teška poza za nacrtati. Samo vježbaj.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 14/05/2011 15:20:39
Go to Top of Page

david
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 19/01/2003

Posted - 14/05/2011 : 17:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send david a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Onaj negativni prostor između stopala izgleda kao da se Zagor nasadio na nešto.

mcn

to bi objasnilo cijelu bit poze

Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000