forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 19/05/2011 : 14:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
imam utisak da svi još kuburimo kad je u pitanju ljudsko telo i proporcije istog te stoga ističem kandidaturu za sledeći zadatak, ako se Bane složi kad se vrati

da probamo da precrtamo u originalu, šta kažete?
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 23/05/2011 : 09:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Sve je otišlo na odmor, pa kad se Bane vrati nastavljte tamo gdje ste stali.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 25/05/2011 : 00:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

...pa kad se Bane vrati nastavljte tamo gdje ste stali.:)

Dok cekamo na majstora da se vrati, odlicio sam da nacrtam dve table Zagora, sa D.J.-ovim tekstom.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/05/2011 : 01:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Dosta dobro izgleda - i uz vrlo malo doterivanja bi zaista bilo dosta dobro.

Ne znam da li si žurio, u celini, ali mi prva strana deluje bolje. Na drugoj - oba kadra u drugom redu: na levom mi je problematična poza-telo Zagora, a na desnom - zaokrenuti izgled lica se ne crta tako, problem je oko koje je bliže ivici (ovde zagorovo desno), koje se ne može crtati kao spreda; to je uobičajena greška. Srednji deo tela, generalno treba da skraćuješ (primetno na pomenutom levom kadru).

Edited by - alexts on 25/05/2011 01:58:35
Go to Top of Page

FAB
Starting Member

Croatia
78 Posts

Member since 13/12/2010

Posted - 25/05/2011 : 06:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit FAB's Homepage  Send FAB a Yahoo! Message  Send FAB a Private Message  Reply with Quote
Ovo je izvrsno Attila!!! Kada ne bih znao da je ovo vaš rad, uvjeren bi bio da je ovo regularan rad Bonellijeve produkcije. Svaka zamjerka je bespredmetna, tebe treba staviti u mašinu da izbacuješ table na dnevnoj bazi!!! Nažalost takve mašine na ovim prostorima više nema!!!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/05/2011 : 08:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Potpuno se slazem da su ovi crtezi sasvim po Bonellijevom Zagor standardu i to jos ovako velike slike! Ako smanjimo slike u regularnu Bonelli velicinu odmah su mi u vrhu sadasnjih Zagorovih crtaca. A ne zaboravimo da su ovo Attili prve dvije Zagorove table ikada. Stay tuned!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 25/05/2011 : 10:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Bravo @Attila savaka čast. Korektno i na nivou Boneli produkcije, pa čak i iznad nje. Neke sitnice anatomske u ovom slučaju nećemo ni diskutirati. Bilo bi bezobrazno. Drago mi je da koristiš i "vrijednost linije", ona daje veću likovnost radu. Samo tako nastavi i ulaziš u prvu ligu.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/05/2011 : 14:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

Neke sitnice anatomske u ovom slučaju nećemo ni diskutirati. Bilo bi bezobrazno.

Hej, hej - ja sam dobronamerno rekao u skladu sa dosadašnjom prirodom topika, naravno da je dobro u celini, a svaki dobar crtač ceni opravdanu primedbu na nešto što može da se popravi.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/05/2011 : 14:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Neka krene od Zagorovog nosa.
Cetor nosa sva cetir razlicita. A na dva - koren nosa sasvim smaknut
Na zadnjoj slici su zivci ocigledano potroseni.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38097 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/05/2011 : 15:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Neka krene od Zagorovog nosa.
Cetor nosa sva cetir razlicita. A na dva - koren nosa sasvim smaknut
Na zadnjoj slici su zivci ocigledano potroseni.

A ja mislio da je samo Pinochio imao problem sa spomenutim organom.

Ne, meni ovo gore izgleda super. Pogotovo, kako rece D.J. za prve table.
Sencenje me pomalo podseca na Sandu, zapravo sveukupno pomalo podseca na Sandin stil crtanja.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 25/05/2011 : 16:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Puno vam svima hvala za pohvale a i za kritiku (kako bi inace postao bolji crtac ). Popravicu noseve cim nadjem vremena, a za ostalo cu morati paziti u sledecem crtezu. Inace D.J. je u pravu. Ja sam se u srednjoj skoli malo zezao crtanjem (najvise precrtavanjem Banetovih slika), ali za 20 godina sam jedva nesto nacrtao rukom. Pa sam (bas zbog ovog topika) nedavno ponovo stavio olovku u ruku.

@Cat Claw - WELCOME BACK. Kako ti je bilo na MaFestu? Puno ti hvala na potpisanim stripovima, jedva cekam da ih dobijem (verovatno uskoro).

Edited by - Attila77 on 25/05/2011 17:08:37
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/05/2011 : 17:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Na Mafestu je bilo fenomenalno, jos mi je ruka u gipsu od crtanja
Upoznao sam mnogo izuzetnih ljudi, pre svega Adija Granova. Brindizi i Alesandrini su prave face, a Dejvid Lojd je faca i po. Sa ostalima gotovo da nisam stigao da popricam, osim sa Ivanom Brendonom, ciji su me Vikinzi prilicno prijatno iznenadili.
O domacim ludacima je suvisno govoriti.
Esad i ja nismo smeli u more da ne bi zvali sluzbu za spasavanje nasukanih kitova...
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 25/05/2011 : 18:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
quote:

...Esad i ja nismo smeli u more da ne bi zvali sluzbu za spasavanje nasukanih kitova...

Da sam barem i ja mogao da posetim. Bilo mi je drago da su forumasi postavili neke slike, pa da mi mozemo brem kroz njih da to prezivimo. No, sledece godine cu drugacije planirati godisnji.
Go to Top of Page

Jur
New Member

Slovenia
179 Posts

Member since 31/05/2010

Posted - 27/05/2011 : 12:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Jur a Private Message  Reply with Quote
Evo, samo da obavestim sve zainteresirane (ako takvih ima ), da je onaj moj program je izasao. Link u podpisu.

-----------------------------------------------
Composition Assistant
http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php
Go to Top of Page

Fe
Starting Member

39 Posts

Member since 01/04/2011

Posted - 27/05/2011 : 12:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Fe a Private Message  Reply with Quote
BRAVO
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 30/05/2011 : 09:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Evo, konacno nasao malo vremena da uz kaficu iskomentarisem vase crteze...
Oni koji slabo primaju kad im neko ispljuje crtez bolje da ne citaju dalje.
Unapred se ogrdjujem da je moje misljenje samo moje i ne mora da znaci da sam uvek u pravu (na sta me supruga stalno podseca)...

Preko očekivanja, Kata u plavoj olovci je bila više nego inspirativna za većinu vas.
Generalno, rezultate možemo podeliti u dvaput dve kategorije.
Prva podela je na uradak profesionalaca i onih kojima je crtanje za sada samo ljubav i hobi.
I, na opšte zadovoljstvo, razlike nisu velike.
Druga podela je na one koji su posao odradili da što lepše izgleda bez ulaženja u lik,
i oni koji su pokušali (manje više uspešno) da unesu neki svoj filing u crtež.
Trivia: većina vas je zaboravila da doda masku :D

MAZA: profesionalno cisto i upeglano, ubilo se za kolor. Suviše izražena želja da bude savršeno koja je unekoliko
sputala slobodu poteza i oduzela Kati od dinamike. Kostim previše akademski odradjen, i to je ono što Mazu deli od
rutiniranog majstora. Vidljiv gubitak strpljenja kod čarapa i čizama (nije za zameriti, ipak je ovo samo usputna zabava).

KERCAN 1: Zanimljiv crtež kojem malo fali pa da bude savršeno tumačenje olovke. Potez siguran i slobodan, ne
robuje stereotipima o tuširanju. Postoji nesaglasje tretmana detalja. Ako je odsjaj stilizovan kao naznaka, trebale bi
draperije da su jednostavnije. Najlošiji utisak ostavlja nepažnja da delovi tela budu jednaki. Kata ima 10 različitih
prstiju i nejednake jagodice. Ono što nervira je da Kercan 1, dok je tuširao levu čizmu nije ni pogledao šta je radio na
desnoj. Šljampav stil ne podrazumeva nedoslednost. Tekstura čarapa mora biti ujednačeno šljampava.

KERCAN 2: Važi skoro sve rečeno za Kercana 1. Naročito iritira nejednakost očiju koja u olovci ne postoji.
Međutim, Ken Parkerovska sloboda umnogome popravlja utisak. Šteta što se Kercan ograničio samo na pero. Pokoji
težak touch četkicom na kostimu bi dosta doprineo neoitalian tušu.

ALEX: Još uvek neodlučno u smislu omiljenog stila. Maltene, svaki deo je radjen drugim stilom. Kosa je Gruba u
odnosu na fine linije na jakni (trebalo bi da bude obrnuto). Dok je kostim Pratovski jednostavan, jakna je upicanjena
ko za svadbu. Čizmice su pomalo Alnfordovske, krute u odnosu na mnogo slobodnije noge. Čarape su bolna tačka
jer zahtevaju fizički rad. I Alexa je mrzelo da crnči kao i većinu vas. Kao i većinu vas, mrzelo ga je i da potraži neku
logiku kod mrežaztih čarapa. Naime, pravci očica imaju neke svoje zakonitosti koje se izbegavaju samo kada su u
koliziji sa pokretom. Malo je komplikovano za objašnjavanje, pa preporučujem izučavanje na živom modelu :P.
Lice je najslabija tačka Alexovog crteža. Tušerov zadatak nije da egzaktno pokrije olovku, ali ne sme previše ni da
beži od izvornog crteža.

BISLEY: Lepo i čisto. Voleo bih da si jaknu izvlačio slobodnim potezima kao kod desnog kraja kose. Linija je još uvek
''žičana'', nedostaju joj tanko-debelo i kratko-dugačko. Čarape su savršeno izvedene ali su preterano fine u odnosu
na ostatak crteža. Kao da su izvađene iz nekog drugog crteža pa to bode oči. Naivna naznaka grudnog koša otkriva
da Bisleyju još uvek nije jasna anatomija.

BISLEY 2: Dodatak crne je grafički učvrstio crtež. Ali, trebalo bi se opredeliti: ili fleke ala Prat, ili akademsko šatiranje
ala Rejmond na kosrimu.''Crtanje'' tanko debele linije nije doprinelo utisku jer nije ispoštovana logika da je deblje
tamo gde je senka a tanje tamo gde je osvetljeno (naročito na levoj potkolenici i na bradi).

RICO: Vrlo stilizovano. Vidi se da si se u startu zajebo za kosu pa nisi mogao da se izvadiš :D.
Ono što sam svima zamerio oko čarapa, ti si uglavnom odradio kako treba. Još malo prakse na živom modelu i biće
vrlo okej. I kod tebe je vidljivo da nemaš pravi odnos tušera prema olovci. Naime, i ti si se poveo samo za osnovom -
pokriti olovku. Ali, u posao tušera spada i ispravljanje grešaka olovkara. Kod ''plave Kate'' je očigledno da je leva
čizma tanja od desne. To je trebalo u letu ispraviti kao što sam ja uradio.

RICO 2: Dozvolio sam sebi da na tvoj kolor dodam akcente svetla koji po meni nedostaju. Učinilo mi se da tvoj
ujednačen kolor suviše umrtvljuje sliku. Osim oteklog desnog stopala, nemam neke naročite zamerke

BEVA: Šta se desilo sa levim okom? Toliko ti se Kercan 2 dopao, pa si precrtavao:D? Žičana linija je osnovna
zamerka. Na desnoj nozi, logika čarapa je više ispoštovana i od Rica. Okvirna linija kose je ok, ali ti je problem sama
tekstura kose. Moraš više da pratiš pravac i dužinu dlake. Kod kostima očito nisi znao šta ćeš, što ukazuje na to da
moraš da vežbaš teksture i da nadješ svoj način obrade različitih materijala.
Linija ti je još uvek tvrda, nesigurna. Probaj da radiš bržim potezima.

BEVA 2: Senke nisu mnigo pomogle iz prostog razloga što ih radiš napamet. Senčenje je malo opširnija tema i
zahteva više od običnog osvrta na crtež. Probaj da izguglaš shading objects ili tako nešto.

ŠUMADIJSKA ŠOVINISTIČKA SVINJA: Bravo za facu i kosu, dosta manje bravo za liniju na ostatku crteža i fuj za
jaknu. Čarape kako-tako, mogu da prođu. Ideja o besnoj kuvarici je hvale vredna.
Imam utisak da si sve smislio samo da se ne bi drndao oko kostima i međunožja, e?
Najinteresantnije to koliko ti je konfuzno delovala olovka kod presavijenih rukava jakne. Čak toliko da nisi ni sam znao
gde šta počinje. Crtež bi dobo na dinamici da si varjaču nacrtao paralelno sa oklagijom.

RICO 3: E, ovo je već posao. Vrlo lepo ujednačen stil. Nešto si zezno kod očiju i opet kod stopala, ali mi se jako sviđa.
Zamerio bih samo ukupnu debljinu linije. Čini mi se malo predebela, al možda je to samo utisak....

ČOLAK: Kad bih spalio ruku ko Hetfild, mirne savesti bih dao tebi da tuširaš Katu. Ali ne bi prošlo bez zvocanja, toliko
da znaš. Ne razumem šta si joj brljao oko nosa i zašto nisi i levu nogu ispravio u letu kao što si uradio na nekim
drugim manjim greškama?:D
Kosu si sjajno uradio, pičić si sa uživanjem obradio i time učinio kolor apsolutno nepotrebnim što mi se jako sviđa. A
svidelo bi se i Rudi Nebresu.
Čarape su te očigledno iznervirale. Ali još si mlad, naučićeš već šta je vredno pažnje:P.
I, da... Poklapanje poderotine na čarapi i desnog onoga što visi od jakne (jeboga, kako se to stvarno zove???) je stvarno amaterski.

MIMI: Čisto i pažljivo, vrlo dopadljivo. Šatiranje bi moralo da više prati formu objekta kod jakne. Linija grudnog koša
nepotrebno izražena. Najlošiji deo slike su čizmice. Kao da je neko drugi crtao. Crumb-ovsko senčenje ti uopšte ne
leži i odudara od ostatka crteža naročito ako se zna da su Katine rukavice i čizmice od istog materijala.
Malo mi je čudan tretman debljine čarapa. Ispalo je da su model za temperature ispod -2.

JUR: Osim špicastog desnog kolena i nedostatka maske, nemam šta ozbiljno da zamerim. Što se kolora tiče, mrtvo
more isto kao i kod Rica. Stoga sam bio bezobrazan pa i tebi dodao akcente.

ATTILA: Bez obzira što si hobista, veština crtanja ti je na zavidnom nivou. Još da znaš šta crtaš, ihaj, gde bi ti bio kraj.
ukratko, perfektno istuširane pogrešne stvari. Npr. kostim između grudnog koša i karlice: odlično šatiranje za loptu ali
ne i za ravnu površinu koja se tu nalazi. Kod musculusa sartoriusa na desnoj butini si savršeno šatirao ali u obrnutom
pravcu. Čizmice su najslabiji deo. Kao da si pregledao Milanadja3 i zanemario skroz formu. Kosa je najbolji deo
crteža. Extra zamerka su usta. Iz aviona se vidi da su kriva. Namerno?

DUPLI: Jako zanimljivo. Kad razmislim, imaš nešto od Čolakovog osećaja pa bi bilo dobro da doooobro uporediš tvoj
i njegov crtež. Šta više, pokušaj da ga precrtaš kao što smo radili sa Frenkijem.
Stilizacija lica je jako interesantna. Jes da nije moja Kata, ali je zato vrlo TVOJA. Sviđa mi se.
Vrh glave je neprijatno izobličen. Ovo je slučaj kad zanemarujemo realnost i malo peglamo faktografiju, da ne kažem
lažemo. Tipično za tebe, ubio si se oko kose, a čizmice nabrzinu zbrljavio.

DUPLI 2: Meni lično simpatičnije od prve verzije. Sviđa mi se tvoj pokušaj da oslobodiš ruku i da se igraš s
tankim-debelim. Daleko od toga da sam zadovoljan, ali je napredak u potezu vrlo očigledan. Nekakva kombinacija
tvoja dva crteža bi, pretpostavljam, bila prijatna za oko.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 30/05/2011 : 10:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
HVALA!

Odliccno i pouccno.

Jedino si fakat sasrao Jurov kolor nepotrebnom sklonoschu najgorem kiccu.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 30/05/2011 : 10:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Da, ali me zato publika voli
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/05/2011 : 14:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Hvala na kritikama, mislim da su u mom slučaju preblage, valjda sam na MaFestu djelovao pozitivno na Baneta pa nije imao srca biti grub :)

Sad mi dođe da još jednom istuširam Katu... Možda i hoću...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 30/05/2011 : 15:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Bane majstore!! Svaka ti je na mjestu!
..a i Cat ima sve na svom mjestu.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/05/2011 : 15:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo je, glavna je razlika što sam tuširao flomasterom, a ne rapidografima (osim šrafura)... Zbog toga su i linije na kosi čudne, jer se flomaster prelako zamrljava... Nadam se da je ova Kata pomak nabolje u odnosu na prethodnice:

Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 30/05/2011 : 16:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
super:)

nisan zajeba kosu, nego sam je odmah odvajao od glavnih vanjskih linija da je lakse u ps-u rjesim:)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 30/05/2011 : 16:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ta, znan, napisa si odmah uz crtez*, samo te malo zajebavan....

*ako se hrvatski kaze risati, kako se kaze crtez?

Beva, pravi crtaci stripa beze od flamastera ko pop od pentagrama.
Kunst i jeste u ovladavanju alatom koji je fleksibilan za debljinu, a flomaster to nije (osim onih sto imaju cetkicu na vrhu)...
Znam da je mucno, kao i zubaru vadjenje prvih dvajs zuba. Posle se navikne da jede sa 12....
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/05/2011 : 17:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Beva, pravi crtaci stripa beze od flamastera ko pop od pentagrama.
Kunst i jeste u ovladavanju alatom koji je fleksibilan za debljinu, a flomaster to nije (osim onih sto imaju cetkicu na vrhu)...
Znam da je mucno, kao i zubaru vadjenje prvih dvajs zuba. Posle se navikne da jede sa 12....

Ne bi meni bio prevelik problem eksperimentirati s različitim alatkama, više mi je problem što ne znam konkretno kakav pribor za crtanje tražiti...

Ovo je moj 'arsenal':

Staedtlerovi flomasteri S i F (valjda su to flomasteri, na njima piše samo permanent lumocolor :D) i 0.2 i 0.5 uni pin fine lineri (valjda su to rapidografi :D)...

Bilo kakve konkretne preporuke o nečemu jeftinom i lako nabavljivom, a boljem od ovoga gore su dobrodošle... Pogotovo napisano na način da totalni laik poput mene išta shvati...

Edited by - Beva on 30/05/2011 17:25:53
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1036 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/05/2011 : 17:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Hvala na lekciji!
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000