forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 što kad tiskanica ne stigne?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/05/2011 : 20:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by iseserin

Kasno, poslao sam 500 kn (platio sam još 100 kn troškove slanja novca Western Unionom u Italiju).
Nadam se da će mi se javiti s isprikom kad stripovi za koji dan ipak stignu, nema teorije da se izgube 2 tiskanice od po 2 kg.
Red bi bio da mi tada uplati nazad mojih 500 kn?

Lijepo smo ti svi rekli da još sačekaš. Ovako, mo'š misliti kako će se lik javiti. Dobio je lovu a uskoro će i stripove.
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 16/05/2011 : 09:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
S tim talijanskim poštama nešto ne štima, kako su im se mogle zagubiti 2 tiskanice od po 2 kg.
Pitao sam kupca ima li novosti i on tvrdi da stripovi nisu primljeni ni nakon 33 dana.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 16/05/2011 : 09:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Ali tebi je netko iz italije ostavija pozitivan komentar prije cca 10 dana, ako se ne varam. Je li to jedan te isti?

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 16/05/2011 : 09:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by iseserin

S tim talijanskim poštama nešto ne štima, kako su im se mogle zagubiti 2 tiskanice od po 2 kg.
Pitao sam kupca ima li novosti i on tvrdi da stripovi nisu primljeni ni nakon 33 dana.

Prijatelju on će uvijek kad ga pitaš ima li novosti reći da stripovi nisu stigli.Ima 500 kn i stripove.Nisi mu trebao vratiti novac
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 16/05/2011 : 10:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Točno, pozitivni komentar mi je ostavio Maramao (to je taj što mu stripovi navodno nisu stigli), nakon što sam mu vratio pare (on je meni uplatio 420 kn, za stripove 300 i poštarinu 120, a ja sam njemu vratio 500 kn, razlika od 80 kn je za troškove Western Uniona, naravno i ja sam imao isti trošak, pa me sve skupa stajalo 600 kn).
Go to Top of Page

wanton
New Member

Serbia
262 Posts

Member since 24/02/2004

Posted - 17/05/2011 : 21:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wanton a Private Message  Reply with Quote
nažalost kod slanja tiskovina, bilo preporučenih bilo običnih, dešavaju se gubitci, razlog je prost, tiskovine poštari ne moraju predati na ruke jer uz njih ne ide povratnica (to je onaj papir koji potpisujete kad vam stigne recimo poziv za sud ili rešenje za porez...)
opcija koja jedino preostaje, ako je u pitanju preporučena tiskovina, je da se otvori poternica. u tom slučaju se obočno može i utvrditi gde je otprilike tiskovina nestala ali jedino potraživanje na koje imaš pravo je odšteta u visini petostruke poštarine koju si platio za preporučenu tiskovinu. Iz tih razloga poštari se retko zezaju kad su međunarodne pošiljke u pitanju jer je tu iznos već značajniji pa ih juri njihova unutrašnja kontrola ali kad su lokalne pošiljke u pitanju baš ih briga jer ih za 300 - 400 din ili kod vas verovatno četrdesetak kuna, niko neće cimati
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 18/05/2011 : 00:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Za skuplje pošiljke evidentno treba sačuvati listić potvrde slanja (dobije se uz običnu tiskanicu, ako ne onda ga treba ljubazno zatražiti nije problem)... tamo fino pišu osnovni podaci.
Pa ako čovjek kaže da nije dobio - (sigurno) nije prodavatelj kriv.
Tako da se može izbjeći neugodna situacija... ne može se teretiti prodavatelja, jer sumnjam da bi prodavatelj odbio slati u skupljoj ali sigurnijoj varijanti (paket i sl.).

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 18/05/2011 00:40:00
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 18/05/2011 : 08:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Ja sam shvatio da listić samo dobiješ kada preporučano šalješ.
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 24/05/2011 : 09:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
Ovo je čista znatiželja?
Nakon što sam MARAMAU vratio novac prekinuo je kontakt.
Vidio sam da on kupuje razne komplete na veliko, dakle kako su prošli ti prodavači, odnosno da li su njihovi stripovi stigli?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/05/2011 : 09:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
E moj Ivice, a nisi hteo da nas slusas...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/05/2011 : 21:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skuby

Ja sam shvatio da listić samo dobiješ kada preporučano šalješ.

Tražiš samo račun da si platio (4, 6, 8kn ili koliko već), to je već dovoljno...
Kod nas koliko sam upućen niti nema preporučene tiskanice.
U Srbiji postoji mogućnost slati preporučeno (info na netu).

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 24/05/2011 21:30:32
Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 25/05/2011 : 20:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
ej...evo moze jedno pitanje. moram poslat tiskanicu iz hrvatske u srbiju. nisam prije nikad sla u inozemstvo. znam da moram umjesto tiskanica napisat IMPRIME. jel mogu poslat preporučeno kad dođem u poštu ili sa povratnicom?? kako da budem siguran da će to stić na odredište?? hvala ljepa
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/05/2011 : 16:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dicmanjac

ej...evo moze jedno pitanje. moram poslat tiskanicu iz hrvatske u srbiju. nisam prije nikad sla u inozemstvo. znam da moram umjesto tiskanica napisat IMPRIME. jel mogu poslat preporučeno kad dođem u poštu ili sa povratnicom?? kako da budem siguran da će to stić na odredište?? hvala ljepa

Nikako. Slanje tiskanice u inozemstvo je lutrija. Pošiljka se ne vodi kod njih (šta god to značilo) i ako ne stigne, nikom ništa.
No, u praksi, uglavnom stižu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 26/05/2011 : 16:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by dicmanjac

Nikako. Slanje tiskanice u inozemstvo je lutrija. Pošiljka se ne vodi kod njih (šta god to značilo) i ako ne stigne, nikom ništa.
No, u praksi, uglavnom stižu...

e hvala lijepa. ja sam poslo,pa cemo vidit sta ce bit. lol
Go to Top of Page

dario.nola
Starting Member

4 Posts

Member since 28/12/2010

Posted - 02/06/2011 : 01:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dario.nola a Private Message  Reply with Quote
italian post suks dear iseserin.
Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 06/06/2011 : 13:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
ej...moze li mi neko rec koliko dana treba da stigne tiskanica iz hrvatske u srbiju??...evo pr. ako sam poslao u cetvrtak kad bi trebala stic u srbiju??
Go to Top of Page

iseserin
New Member

110 Posts

Member since 26/09/2007

Posted - 06/06/2011 : 15:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send iseserin a Private Message  Reply with Quote
U Srbiju sam poslao stotinjak tiskanica i sve su stigle za 4 do 8 dana.
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 17/07/2011 : 08:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post, necu da govorim ime od prodavaca, ali posto sam naisao na ovaj Topic, i moja situacija je malo zanimljiva imam pitanje ili trazim savet u vezi ove situacije od vise iskusnijih clanova na ovom forumu. Poceo sam da kupujem na Aukcijama na ovome sajtu pre odprilike dva meseca, imam 5 pozitivnih tranzakcija, i verovatno jos dve koje cekam jer sam vec dobio pakete i ostalim ostavio feedback. Za sada sam od svakoga dobijao pakete na vreme, ja uvek uplatim pare dan ili dva posle aukcija koje pobedim preko Western Uniona bez ikakvh problema. Dva puta sam kupovao kod Pajinih Antikviteta, dva puta kod Dubca, jednom kod Marka1, jednom kod Columba, i sve dode bez problema. Cesto kupujem i kod Stripova na kvadrat i sve dode posteno i brzo. Sada je ovaka situacija kod jednoga prodavaca od kojega sam kupio aukcije, platio sam za aukcije 1780 Kuna, i paket mi je navodno bio poslan 15 Juna, znaci pre 30 dana, ostali paketi od Dubca, Pajinih Antikviteta i Marka1 su bili poslani par dana kasnije i oni su vec stigli prosle nedelje. Fora je u tome sto ostali prodavaci bi cekali moje pare koje cim bi ih dobili poslali bi mi posiljke. Ovaj clan mi je poslao paket pre nego sto sam mu uplatio pare a tada sam imao 0 feedback, pitam se zasto mi je poslao paket pre para i posebno kada sam imao 0 feedback. Mozda je tip stvarno super i nije imao sumnje u mene. Ja ne kazem da mi on nije poslao paket, moguce da i kasni, ja ne probam nista lose da mislim o njemu. Pitao sam ga da proveri u posti da li su mu dali neki tracking broj za paket, ali samo ima racun kaze, ja sam mislio da ako vec saljemo paket od blizu 1800 kuna sto je blizu 400$ dolara, da bi prodavac barem uzeo neki tracking broj, stvarno nema smisla to poslati bez nekog dokaza. Radim stalno tranzakcije preko ebaya i uobicajeno aako je nesto skuplje ja posaljem obavezno paket sa tracking brojem da znam da ga je kupac dobio. Da li neko moze da mi kaze u slucaju ako ne dobijem ovaj paket sta mogu da ucinim onda u toj situaciji, moguce je i da paket i dalje putuje posto zivim u Kanadi i da ce nadam se doci uskoro. Hvala puno svima, znam da mi je ovo prvi post ali svi moramo da pocnemo odnekle. Pozdrav.
Bojan
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/07/2011 : 09:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pošiljke za Američki kontinent znaju putovati duže (zaglave na carini ili nešto slično). Osobno, 2 puta mi je putovalo i po 2 mjeseca. Tako da još čitavih 30 dana nema razloga za paniku...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 18/07/2011 : 15:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bojan1981

Pozdrav svima, ovo je moj prvi post, necu da govorim ime od prodavaca, ali posto sam naisao na ovaj Topic, i moja situacija je malo zanimljiva imam pitanje ili trazim savet u vezi ove situacije od vise iskusnijih clanova na ovom forumu. Poceo sam da kupujem na Aukcijama na ovome sajtu pre odprilike dva meseca, imam 5 pozitivnih tranzakcija, i verovatno jos dve koje cekam jer sam vec dobio pakete i ostalim ostavio feedback. Za sada sam od svakoga dobijao pakete na vreme, ja uvek uplatim pare dan ili dva posle aukcija koje pobedim preko Western Uniona bez ikakvh problema. Dva puta sam kupovao kod Pajinih Antikviteta, dva puta kod Dubca, jednom kod Marka1, jednom kod Columba, i sve dode bez problema. Cesto kupujem i kod Stripova na kvadrat i sve dode posteno i brzo. Sada je ovaka situacija kod jednoga prodavaca od kojega sam kupio aukcije, platio sam za aukcije 1780 Kuna, i paket mi je navodno bio poslan 15 Juna, znaci pre 30 dana, ostali paketi od Dubca, Pajinih Antikviteta i Marka1 su bili poslani par dana kasnije i oni su vec stigli prosle nedelje. Fora je u tome sto ostali prodavaci bi cekali moje pare koje cim bi ih dobili poslali bi mi posiljke. Ovaj clan mi je poslao paket pre nego sto sam mu uplatio pare a tada sam imao 0 feedback, pitam se zasto mi je poslao paket pre para i posebno kada sam imao 0 feedback. Mozda je tip stvarno super i nije imao sumnje u mene. Ja ne kazem da mi on nije poslao paket, moguce da i kasni, ja ne probam nista lose da mislim o njemu. Pitao sam ga da proveri u posti da li su mu dali neki tracking broj za paket, ali samo ima racun kaze, ja sam mislio da ako vec saljemo paket od blizu 1800 kuna sto je blizu 400$ dolara, da bi prodavac barem uzeo neki tracking broj, stvarno nema smisla to poslati bez nekog dokaza. Radim stalno tranzakcije preko ebaya i uobicajeno aako je nesto skuplje ja posaljem obavezno paket sa tracking brojem da znam da ga je kupac dobio. Da li neko moze da mi kaze u slucaju ako ne dobijem ovaj paket sta mogu da ucinim onda u toj situaciji, moguce je i da paket i dalje putuje posto zivim u Kanadi i da ce nadam se doci uskoro. Hvala puno svima, znam da mi je ovo prvi post ali svi moramo da pocnemo odnekle. Pozdrav.
Bojan

Vjerovatno nije slao paket, jer paket podlježe carini i poštarina za isti je u kilaži nekih 6kg za USA oko 350kn i ima dosta komplikacija kod slanja što kod tiskanice nije tako.

Kad se šalje obična tiskanica nema nikakvi traking number,to je ko da šalješ obično pismo,

Jednom mi je tiskanica za USA putovala 2mjeseca i 18 dana , slao sam taj put 5 tiskanica i sve su došle za mjesec i po osim te jedne koja se negdje zagubila.
Nema razloga za paniku, pošta ce doć samo treba biti strpljiv,
do sad mi se izgubila samo jedna tiskanica i ta je išla u USA.
Tiskanica je najvjerovatnije poslana brodom, (60kn) jer da je slana avionom bio bi ptt 200kn.
Ne kužim kaj se svi žale kad ne dobiju stripove, a svi bi htjeli ušteedjeti na poštarini, koja je doduše i za običnu tiskanicu prevelika

samo kratak odgovor
iseserin -u
nisi trebao vratit novac
sad lik ljepo uživa u tvojim stripovima i ovce i nofce

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 18/07/2011 : 16:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
Posta je kostala 280 kn. Barem tako kaze
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26818 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/07/2011 : 16:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Onda je paket a kad se šalje paket onda se dobije potvrda u pošti i pošta na zahtjev pošiljatelja može provjeriti gdje je paket došao.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 18/07/2011 : 17:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
Ima samo racun kaze, ali bez ikakvog broja. Dobro, nadam se mozda ce doci za 2-3 nedelje, videcemo, ostali paketi koje sam dobijao imali su brojeve na njima I isto su kostali odprilike 250-400 kn.
Sad Sam proverio mail, pise da je poslao paket (280 kn).

Edited by - Bojan1981 on 18/07/2011 17:11:42
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 18/07/2011 : 20:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote

Pozdrav
Prodavač sam ja .Paket je poslan 15.06.2011 .Što se tiče slanja paketa prije uplate tako svima šaljem ,to ti mogu potvrditi drugi kupci.U slučaju ako ne dobiješ paket vraćam ti novac ili ako inzistiraš na stripovima izvadit ću ih iz svoje osobne kolekcije pa ti ih opet pošaljem .Ne trebaš brinuti nećeš biti zakinut od moje strane.Na računu piše prioritetno pismo -III od 2-5 kg cijena 240+40 kn ukupno 280,00 kn .Poslat ću ti sliku računa na mail.
Lijep pozdrav i svako dobro
Darko18
quote:
Originally posted by Bojan1981

Ima samo racun kaze, ali bez ikakvog broja. Dobro, nadam se mozda ce doci za 2-3 nedelje, videcemo, ostali paketi koje sam dobijao imali su brojeve na njima I isto su kostali odprilike 250-400 kn.
Sad Sam proverio mail, pise da je poslao paket (280 kn).

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/07/2011 : 21:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovo Dveribadov sistem.. Tako i on siba svima unapred.. Ja se ugledao na njega i popusio sam 350 eura minusa...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000