forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/06/2011 : 21:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sandman.

Kod ovog Frazettinog si dvaput postavio istu sliku,a jednu izostavio.

Ispričavam se. Evo, ispravio sam.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/06/2011 : 18:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Kaze no Tani no Naushika (Nausicaa of the Valley of the Wind/Nausikaja iz Doline vjetrova). Autor je Hayao Miyazaki.

Čita se na zapadnjački način.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/06/2011 : 19:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Procitao ovo poodavno, impresivno shtivo. Preporucio bih svima.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/06/2011 : 22:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nausicaa je klasik, to bi svaki ljubitelj dobrog stripa trebao pročitati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 09/06/2011 : 00:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Crtani je super. Je li radjen po mangi, ili obrnuto?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/06/2011 : 01:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Crtani je super. Je li radjen po mangi, ili obrnuto?

Da, film je rađen prema stripu. S tim da je strip izlazio još duuuugo nakon što je film snimljen.

Inače, Miyazaki je desetak godina prije Nausikaje stvorio jedan strip vrlo slične tematike, zvan Sabaku no tami (Desert Tribe/Pustinjsko pleme), koji se na neki način može smatrati prototipom Nausikaje. S tim da je format znatno drugačiji. Sabaku no tami je zapravo novinski strip rađen u formatu sličnom Princu Valiantu, koji je Miyazaki radio pod velikim utjecajem Osamua Tezuke i Tetsujija Fukushime.

http://www.nausicaa.net/miyazaki/manga/sabaku.html

U vrijeme kada je započeo Nausikaju, Miyazaki je stvorio još jedan strip slične tematike, zvan Shuna no tabi (The Journey of Shuna/Shunino putovanje). Iako je temom, stilom i formatom sličan Nausikaji, Shuna no tabi se razlikuje po tome što je kompletan u boji. Strip je bojan vodenim bojama.

http://www.nausicaa.net/miyazaki/manga/shuna.html

Prema mom mišljenju, ni Sabaku no tami ni Shuna no tabi nisu ništa slabiji u odnosu na Nausikaju. Riječ je o dva prekrasna i sjajna stripa.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/06/2011 : 01:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nausicaa

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 09/06/2011 : 08:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Strip izgleda apsolutno fenomenalno! Moj favorit od svih do sada prikazanih.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 09/06/2011 : 09:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Naušnica iz doline vjetrova.

Ili Nausikaja, po rvackom prijevodu Odiseje.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

633 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 09/06/2011 : 11:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Sinoć sa uživanjem pročitao prvi tom. Ovo novije izdanje čita se kao klasična manga, sa desna na levo i ima originalne zvučne efekte, plus što je veći format. Bio sam ubeđen da sam naručio prva tri a sad vidim da su stigli I, II i IV i da je moja greška.
Ima li neko Nausicaä of the Valley of the Wind: Watercolor Impressions?
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 09/06/2011 : 12:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
fenomenalno izgleda. iako od mangi imam samo BOI, mogu reći kako postajem mangofil i svakako ću ovo pokušati nabaviti.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/06/2011 : 13:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

Sinoć sa uživanjem pročitao prvi tom. Ovo novije izdanje čita se kao klasična manga, sa desna na levo i ima originalne zvučne efekte, plus što je veći format. Bio sam ubeđen da sam naručio prva tri a sad vidim da su stigli I, II i IV i da je moja greška.

Koje je to novije izdanje?
Ovo?
http://www.amazon.com/Nausicaa-Valley-Wind-Vol-1/dp/1591164087/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1307618988&sr=1-1

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 09/06/2011 13:30:48
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

633 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 09/06/2011 : 14:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Da, to je to.
Bushidov sken je iz ovog izdanja.
http://www.amazon.com/Nausicaa-Valley-Wind-Vol-1/dp/1569310963/ref=pd_sim_b_2#_

Edited by - JAH WOBBLE on 09/06/2011 14:25:21
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/06/2011 : 23:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

Što je to točno? Kolorirani storyboardovi iz produckije filma ili ilustracije iz stripovskog izdanja?

Inače, meni su prekrasne naslovnice na ovom deluxe izdanju Nausikaje s kutijom.

http://www.ghibliworld.com/nausicaacollection.html#2

Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

633 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 10/06/2011 : 00:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Što je to točno? Kolorirani storyboardovi iz produckije filma ili ilustracije iz stripovskog izdanja?

I jedno i drugo. Sad sam tek video da na Amazonu ima customer video review! Ovo treba imati!
http://www.amazon.com/Nausica%C3%A4-Valley-Wind-Watercolor-Impressions/dp/1421514990/ref=pd_sim_b_16

edit:
Naslovnice su savršene!!!

Edited by - JAH WOBBLE on 10/06/2011 00:27:42
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/06/2011 : 06:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nice

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2011 : 15:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Marada, the She-Wolf. Scenarist je Chris Claremont, a crtač John Bolton.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 10/06/2011 : 17:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Po nivou moje zainteresovanosti, na prvi pogled - ne nužno i kvaliteta:

Powerhouse Pepper - 4
Barney Rooster - 6
Nausicaa of the Valley of the Wind - 7
Marada, the She-Wolf - 9
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/06/2011 : 17:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nausicaja se cini ok ,nisam bas za Mange,imam one od vjesnika "PsiCom",a ovo bi mogao kasnije naruciti od BD-a akoimaju(vidjet cu kasnije),crtez je fin i detaljan ,malo "crtkast" sto nije lose bolje nego oni tehnicki detaljizirani do bola...
A ono sto mi je sad upalo u oci..Marada !!!
Crtez je fenomenalan,inace fan Conana i slicnih tematika ali ovo je nesto sto nisam znao ( She-wolf zvuci i zvoni mi poznato,a Marada samo kao Bonellijevog Kaina zena!)
I to stavljam na svoju listu!
Hvala na info o stripu!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 10/06/2011 : 20:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
crtez u maradi mi je jedan od najboljih koje sam video. skinuo sam pre dva meseca, ali jos nisam procitao. ona stranica gde je marada sa lukom je fenomenalna.
mijazaki mi je oduvek izuzetan, gledam anime u velikim kolicinama i njegov crtez mi je omiljen.
http://www.bakabt.com/155427-miyazaki-moebius-exhibition-catalogue.html
odavde mozete skinuti knjizicu radjenu za izlozbu mijazakija i mebijusa.

This exhibition of the works of the two Masters was held between the 1st of December 2004 and the 13th of March 2005. This catalogue contains some 80 full-page images from the exhibition as well as a textual introduction; the story of Arzach / Nausicaa meeting point and various quotes from the two Masters.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/06/2011 : 20:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ovu Maradu, ma koliko se trudio, ne mogu ni početi čitati... Prenaporan mi je crtež... Djeluje mi kao da bi ovakav stil funkcionirao kod ilustracija, ali u stripu zamara, bar mene...

S druge strane, Nausikaja mi djeluje baš zanimljivo, i to bih svakako volio pročitati...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/06/2011 : 21:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Inače, postoji i kolorirana verzija Marade. Mislim da je kolor radio Bolton osobno, i to izgleda jako dobro. Skoro da su mi obje verzije podjednako dobre.

Edited by - Mr. Bushido on 17/06/2011 02:48:01
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 12/06/2011 : 22:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Mnogo više mi se svidja "KARL VIKING"!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 12/06/2011 : 22:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Super mi je ovo što Bushido radi (nisu mi svi stripovi super, je li, normalno), ali mi je gnja otvarati topik kad ima milijun ogrometnih slikurina. I sad, da imam pametnije rješenje - a ovo njegovo je dobro jer je sve na jednom mjestu i nije rasprčkano na 100 topika - nemam, pa ispada da njurgam bezveze, ali volio bih ta ima neka preglednija i lakša solucija.

Kao da ništa nisam rekao.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/06/2011 : 22:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Super mi je ovo što Bushido radi (nisu mi svi stripovi super, je li, normalno), ali mi je gnja otvarati topik kad ima milijun ogrometnih slikurina. I sad, da imam pametnije rješenje - a ovo njegovo je dobro jer je sve na jednom mjestu i nije rasprčkano na 100 topika - nemam, pa ispada da njurgam bezveze, ali volio bih ta ima neka preglednija i lakša solucija.

Kao da ništa nisam rekao.

(mcn)

Pa moj je plan bio da se u idealnom slučaju nađe jedan strip po stranici. Odnosno, da će biti dovoljno komentara čitatelja po stranici.

Međutim, čini se da ljudi baš nisu shvatili poantu ove teme, tako da se sve uglavnom svelo na mene koji po defaultu stavljam foršpane i tek dva ili tri komentara.

Ljudi, da ponovim još jednom. Mene zanima vaša povratna informacija. Napišite bilo što o stripu koji vidite. Briga me jel pozitivno ili negativno. Zanima me vaš dojam.

Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000