forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/06/2011 : 23:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Mislio uzet Tarzana od Kuberta, prvi tom..ima li savjet za njega..valja li to?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/06/2011 : 23:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Viking Prince. Scenarist je Robert Kanigher, a crtač Joe Kubert.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 17/06/2011 02:41:30
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 12/06/2011 : 23:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Pa evo onda: Nausikaju bih sutra kupio da je Markos objavi. Marada izgleda ok na prvi pogled a Vikinški princ kao da sam otvorio Eks almanah 1981. kad sam stigao iz škole :-). Što nije nužno loše :-).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/06/2011 : 05:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kako je već neko rekao Bolton mi je malo naporan za čitati a i čitao sam/imao sam Maradu i nije me priča nešto oduševila.Nausicaau mislim godinama uzet ali kad je imam u prijatelja pa sam je već dvaput posudio za čitati.Vjerovatno kad me pukne uzimam svih 7 tradeova.Kuberta je uvijek zanimljivo gledat premda bi mi bilo draže da je u c/b a i ne znam kako bi mi legle te stare priče scenaristički mada mi je pokojni HammerOH hvalio Kanigera.?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/06/2011 : 08:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Kannigher je jako dobar za svoje okruzzenje, ali nije ni Oesterheld, a ni Kurtzman. (Da ostanemo u ratnom miljeu.)

Zapravo je problem vechine americckih stripova u svesscicama da su radjeni za djecu, ali tako da izgledaju kao da su radjeni za idiote. Onda se pamti ono ssto odskoci, pa makar i rutinerski, kao ssto je Kannigher. Stvari kao su Viking Prince, Shining Knight, Tomahawk itd. se pamte jer a) su uglavnom imali dobre crtacce (koji su radili te krache stvari jerbo svojom kvalitetom nisu stizali duzze redovito), b) jer su trajali koliko su trajali pa nisu preizraubani i c) jer nisu superheroji pa su u pameti ostali kao nessto razliccito.

U principu mislim da vrlo malo amerikane (a i bilo ccega drugoga) vrijedi izvan povijesnog konteksta - Kirby svakako, a ostalo prema ukusu. Za objaviti, svidjalo se meni ili ne, vjerojatno je okej da se ide s modernim stvarima jer je popularna zabava uvijek puls trenutka. Ono, probao sam gledati Blake's 7 nedavno i ne mogu da me ubijess. A prije 30 godina bilo mije turbo napeto i svjezze.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/06/2011 : 09:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Marada je nešto što bih ovako na prvi pogled voleo da imam. Sad odmah.
Viking Prince not so much.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/06/2011 : 09:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Za objaviti, svidjalo se meni ili ne, vjerojatno je okej da se ide s modernim stvarima jer je popularna zabava uvijek puls trenutka. Ono, probao sam gledati Blake's 7 nedavno i ne mogu da me ubijess. A prije 30 godina bilo mije turbo napeto i svjezze.

mcn

Al to Bushido testira naše raspoloženje da bi nešto objavio?
Apropo Blake's 7-kad sam bija mali i vidija da je najavljena ta serija(nisam znao o čemu se radi-samo naslov) maštao sam da je To Blek 7 Džinova.
Jesam bija naivan onda a i sad u nekim stvarima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 13/06/2011 : 10:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
@ Mr. Bushido
nemoj molim te odustajat od ovog topika. pravo je osvježenje.
evo ja ću se potruditi biti redovitiji s komentarima.

Viking Prince - crtež mi je vrlo dobar, priča zvuči ok, ali ukupni dojam je kako na ovo nebi trošio vrijeme i novce. djeluje i je retro i naivno, a kako vidim po komentarima nije nešto što je "obvezna lektira".

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/06/2011 : 10:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn
U principu mislim da vrlo malo amerikane (a i bilo ccega drugoga) vrijedi izvan povijesnog konteksta - Kirby svakako, a ostalo prema ukusu.

Ovo mislis crtacki?
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/06/2011 : 12:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Ovo mislis crtacki?

Pripovjedno, prvenstveno.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 15:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Kannigher je jako dobar za svoje okruzzenje, ali nije ni Oesterheld, a ni Kurtzman. (Da ostanemo u ratnom miljeu.)

Zapravo je problem vechine americckih stripova u svesscicama da su radjeni za djecu, ali tako da izgledaju kao da su radjeni za idiote. Onda se pamti ono ssto odskoci, pa makar i rutinerski, kao ssto je Kannigher. Stvari kao su Viking Prince, Shining Knight, Tomahawk itd. se pamte jer a) su uglavnom imali dobre crtacce (koji su radili te krache stvari jerbo svojom kvalitetom nisu stizali duzze redovito), b) jer su trajali koliko su trajali pa nisu preizraubani i c) jer nisu superheroji pa su u pameti ostali kao nessto razliccito.

Uglavnom se slažem sa tobom.

Scenaristički gledano, da, većina tih stripova danas djeluje djetinjasto i zastarjelo, pogotovo kad ih usporediš sa radovima današnjih scenarista.

Međutim, ima par stvari koje te stripove spašava u mojim očima. Jednu si već spomenuo, dobri crtači. Druga, meni posebno bitna je maštovitost. Ona sposobnost da ideja za strip bude nešto izvan pameti, nešto za što bi većini ljudi trebala određena količina opijata da im uopće padne na pamet. Stripovi su danas stručno i tehnički ispoliraniji, ali im fali te maštovitosti. Da se zadržimo na Kanigheru, čovjek je bio sposoban paralelno uz ratne pustolovine narednika Rocka i Neprijateljskog Asa pisati o jednom ukletom tenku, jednom odredu vojnika koji se protiv dinosaura, i jednom Vikingu izgubljenom u vremenu koji se u Drugom svjetskom ratu bori kao komandos. Viking komandos! Pobogu, tko ne bi želio čitati takav strip?

Nego, ovaj argument o manjku maštovitosti može se vrlo lako primijeniti i na druge stripove, ne samo američke.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 15:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Al to Bushido testira naše raspoloženje da bi nešto objavio?

Teško, nekako sumnjam da ću se nakon studija povijesti kupati u novcu.

Međutim, siguran sam da bi netko od postojećih izdavača mogao imati koristi od ove teme.

Želio sam da forum malo živne. Uglavnom se rasprave vrte oko jednih te istih stripova, pa sam razmišljao kako to promjeniti. Mislim, ne mogu potaknuti ljude da raspravljaju o nečemu za što nisu nikad čuli.

Jednostavno, odlučio sam forumašima servirati strip (točnije, dio stripa) na pladnju. Mislio sam, to je najbolje rješenje da se upoznaju sa stripom iz prve ruke i ostave neki komentar. Kako im se čini, jesu li čuli za njega, sviđa li im se, bi li ga kupovali, itd.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/06/2011 : 15:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Viking prince izgleda lijepo, totalno retro, crtež je pun i dinamičan ali mislim da ga ne bih kupovao:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/06/2011 : 17:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Viking prince meni izgleda nezanimljivo i zastarjelo, i scenaristički i crtački... Ne bih se mogao uživjeti.

Marada, to je već drugi par cipela. Egzotična heroina, fantasy setting, crtež pomalo ilustratorski i ispoliran. Odlična mi je ova arhaična "thou" spika.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/06/2011 : 17:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
S.H.I.E.L.D. - izvrsno.

Mouse Guard - upravo suprotno.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 17:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Inače, što se mene tiče, možete slobodno komentirati i prijašnje stripove. Zato su u prvome postu i stavljeni direktni linkovi na svaki od njih.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/06/2011 : 18:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Mr.Bushido,zanima me da li si ti imao prilike da čitaš stripove koji su izlazili u doba mog detinjstva - "Karl Viking","Olak gladijator","Morg Gospodar mamuta","Hauard Flin - mornar lutalica","Demon sa Kariba","Umpah Pah","King Kong","Daleka planeta"? Zato sam pored prikaza stripa "Viking prince" postavio komentar da mi se više svidja "Karl Viking",ali ti na to ništa nisi odgovorio. Da li su ti svi ti stripovi nepoznanica? Mislim da si dosta potkovan znanjem što se tiče aktuelnih dešavanja u strip umetnosti,ali da li u dovoljnoj meri poznaješ strip istoriju? To bi ti pomoglo da lakše povlačiš neke paralele...Pozdrav od kolege istoričara/povjesničara Pravednog!
P.S. Svi ovi stripovi izlazili su u strip reviji "Panorama",preteči današnje "Stripoteke"...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/06/2011 : 18:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Karl, Olak, Umpah Pah i Daleka Planeta su isli i u stripoteci :) Daleka Planeta i kao dodatak u boji.

Bushido, offtopic, ali zgodno mesto za upitati. U stripoteci je u ranim brojevima isao jedan rekao bih francuski strip po imenu "Pauk", o nekom vrhunskom lopovu koji je obucen skroz u crno. Znas li nesto vise o tome ?

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/06/2011 : 18:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Karl, Olak, Umpah Pah i Daleka Planeta su isli i u stripoteci :) Daleka Planeta i kao dodatak u boji.

Bushido, offtopic, ali zgodno mesto za upitati. U stripoteci je u ranim brojevima isao jedan rekao bih francuski strip po imenu "Pauk", o nekom vrhunskom lopovu koji je obucen skroz u crno. Znas li nesto vise o tome ?

Druže,nije izlazio samo u "Stripoteci" - Pauk je izlazio i u "Plavom vjesniku" kasnih šezdesetih godina...Mairosu,znam i za ta kasnija pojavljivanja u "Stripoteci",većinu brojeva te revije imam :)
1.) Panorama,
2.) Stripoteka Panorama
3.) Stripoteka - strip revija bez premca u SFR Jugoslaviji!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 18:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pauk (Spider) nije francuski strip nego britanski. Veliki dio njegovih priča pisao je Jerry Siegel, tvorac Supermana.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Spider_%28comic%29

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/06/2011 : 18:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Bushido 4 prez !

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 18:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Mr.Bushido,zanima me da li si ti imao prilike da čitaš stripove koji su izlazili u doba mog detinjstva - "Karl Viking","Olak gladijator","Morg Gospodar mamuta","Hauard Flin - mornar lutalica","Demon sa Kariba","Umpah Pah","King Kong","Daleka planeta"? Zato sam pored prikaza stripa "Viking prince" postavio komentar da mi se više svidja "Karl Viking",ali ti na to ništa nisi odgovorio. Da li su ti svi ti stripovi nepoznanica? Mislim da si dosta potkovan znanjem što se tiče aktuelnih dešavanja u strip umetnosti,ali da li u dovoljnoj meri poznaješ strip istoriju? To bi ti pomoglo da lakše povlačiš neke paralele...Pozdrav od kolege istoričara/povjesničara Pravednog!
P.S. Svi ovi stripovi izlazili su u strip reviji "Panorama",preteči današnje "Stripoteke"...

Aktualna dešavanja? Pobogu, pa neki od stripova na ovoj temi su iz 1940-ih godina.

Naravno da me zanima povijest stripa. U vezi naslova koje spominješ, neke znam, neke ne znam, Doduše, možda sam i čuo za njih, ali ih bolje poznajem pod originalnim nego lokaliziranim imenom.

Vjerujem da će i tebe zanimati ove stvari.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39875
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39786

Inače, moja je ideja da postanem povjesničar čija će posebna specijalnost biti upravo strip.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 18:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Također, ovdje ima jedan dobar sajt posvećen stripu.

http://counter-x.net/comics/spider/index.html

Spider je naslov koji samo čeka da ga netko ovdje objavi.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/06/2011 : 18:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Aktualna dešavanja? Pobogu, pa neki od stripova na ovoj temi su iz 1940-ih godina.

Naravno da me zanima povijest stripa. U vezi naslova koje spominješ, neke znam, neke ne znam, Doduše, možda sam i čuo za njih, ali ih bolje poznajem pod originalnim nego lokaliziranim imenom.

Vjerujem da će i tebe zanimati ove stvari.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39875
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39786

Inače, moja je ideja da postanem povjesničar čija će posebna specijalnost biti upravo strip.

Nisam ni ja mislio na ove stripove "sa patinom" o kojima ti pričaš,već na "Mange" oko kojih smo se u par navrata raspravljali!
"Stari lisac" kao ja uglavnom poznaje strip istoriju/povijest...četiri decenije čitawa stripova su me ponečemu i naučile. Odlična ti je ideja - što ne bi za diplomski ispit uzeo istoriju domaćeg stripa u XX veku? Glavne pravce i autore verovatno poznaješ...U strip reviji "Karavan" broj 24.je izašla istorija stripa "Od preistorije do Diznija"(Pera Radičević). Ima dosta interesantnih stvari,prikazanih hronološki...Upravo to čitam ovih dana.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 19:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam ni ja mislio na ove stripove "sa patinom" o kojima ti pričaš,već na "Mange" oko kojih smo se u par navrata raspravljali!
"Stari lisac" kao ja uglavnom poznaje strip istoriju/povijest...četiri decenije čitawa stripova su me ponečemu i naučile. Odlična ti je ideja - što ne bi za diplomski ispit uzeo istoriju domaćeg stripa u XX veku? Glavne pravce i autore verovatno poznaješ...U strip reviji "Karavan" broj 24.je izašla istorija stripa "Od preistorije do Diznija"(Pera Radičević). Ima dosta interesantnih stvari,prikazanih hronološki...Upravo to čitam ovih dana.

Tema diplomskog rada je već odabrana i vezana je za moju drugu veliku ljubav - film.

Stripu ću posvetiti veću pažnju na poslijediplomskom. Tko zna, možda u inozemstvu.

Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000