forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/06/2011 : 20:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by pravedni

Nisam ni ja mislio na ove stripove "sa patinom" o kojima ti pričaš,već na "Mange" oko kojih smo se u par navrata raspravljali!
"Stari lisac" kao ja uglavnom poznaje strip istoriju/povijest...četiri decenije čitawa stripova su me ponečemu i naučile. Odlična ti je ideja - što ne bi za diplomski ispit uzeo istoriju domaćeg stripa u XX veku? Glavne pravce i autore verovatno poznaješ...U strip reviji "Karavan" broj 24.je izašla istorija stripa "Od preistorije do Diznija"(Pera Radičević). Ima dosta interesantnih stvari,prikazanih hronološki...Upravo to čitam ovih dana.

Tema diplomskog rada je već odabrana i vezana je za moju drugu veliku ljubav - film.

Stripu ću posvetiti veću pažnju na poslijediplomskom. Tko zna, možda u inozemstvu.

Kakva slučajnost - danas sam baš završio istorijsku belešku na temu "Bioskopske predstave u Bečeju od 1920 - 1990.godine". Zadivljuje podatak da je prvi zvučni film na ovom području prikazan marta 1929.godine!b Bio je to čuveni "Wings" ("Krila"),jedan od prvih filmova ovenčanih nagradom "Oskar"...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 20:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakva slučajnost - danas sam baš završio istorijsku belešku na temu "Bioskopske predstave u Bečeju od 1920 - 1990.godine". Zadivljuje podatak da je prvi zvučni film na ovom području prikazan marta 1929.godine!b Bio je to čuveni "Wings" ("Krila"),jedan od prvih filmova ovenčanih nagradom "Oskar"...

To je rad koji će biti negdje objavljen?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/06/2011 : 20:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To je rad koji će biti negdje objavljen?

Hoće. Dosta objavljujem u stručnim časopisima,najviše listu "Arhivski glasnik"...Pisao sam i radove "Kulturni život Bečeja izmedju dva svetska rata", "Istorijat fudbala u Bečeju","Potiski krunski distrikt u doba krunovine Srpska Vojvodina i Tamiški Banat",itd.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 23:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mairosu

Karl, Olak, Umpah Pah i Daleka Planeta su isli i u stripoteci :) Daleka Planeta i kao dodatak u boji.

Bushido, offtopic, ali zgodno mesto za upitati. U stripoteci je u ranim brojevima isao jedan rekao bih francuski strip po imenu "Pauk", o nekom vrhunskom lopovu koji je obucen skroz u crno. Znas li nesto vise o tome ?

Druže,nije izlazio samo u "Stripoteci" - Pauk je izlazio i u "Plavom vjesniku" kasnih šezdesetih godina...Mairosu,znam i za ta kasnija pojavljivanja u "Stripoteci",većinu brojeva te revije imam :)

Denis, Super Strip...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/06/2011 : 23:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Viking Prince je nešto što bih svakako čitao u detinjstvu, kad sam čitao i Tomahavka u Eksu, istih autora. Danas ima boljih, savremenijih stripova (i za moj uzrast).

Mada mi je Kjubertov crtež uvek interesantno videti, makar ga ovde loš, jeftin kolor kvario.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/06/2011 : 00:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dosta od ovih stripova prvi put vidim i ocjenjujem ih na temelju tih par slika. Čisto da se bolji poznavaoci ne uvrijede nekim mojim zapažanjima:))

Dreadstar - djeluje vrlo dobro, makar pomalo statično. Sf/Egipat kombinacija je definitivno dobitna kombinacija.

Super Dinosaur - ne znam, prvi kadar me već odbio, a da nisam ni počeo čitati tekst. Eh...

Human Target - vrlo dobro. Ovo bih kupio bez beda.

Scalphunter - prearhaično.

OMAC - kao što King reče:No way.

Powerhouse Pepper - izvrsno! Ovo bih kupovao da izađe kod nas.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/06/2011 : 23:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Ichi-Pondo no Fukuin (One-Pound Gospel). Autorica je Rumiko Takahashi.

Čita se na zapadnjački način.

Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 14/06/2011 : 23:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
obozavam rumiko takahashi. omiljen njen rad mi je mermaid's forest, pa ranma, onda ove kratke i urusei yatsura, inuyasha i maison ikkoku. mislim da samo ona i mijazaki nisu bitno promenili crtez u poslednjih 30 godina (odnosi se na new school crtez u ovom veku). da izlazi u srbiji/bosni/crnoj gori/hrvatskoj obavezno bih uzimao sve od rumiko.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 15/06/2011 : 07:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
simpa. odma se da primetiti zenski pecat (iako sam ovo provalio nakon procitanog drabljovog posta :) )

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/06/2011 : 07:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Rumiko je zakon.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 15/06/2011 : 08:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Svidja mi se.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 15/06/2011 : 08:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
I meni se sviđa, možda ne toliko crtežom, mada nije tak loš, ali priča me jako intrigira.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 16:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Inače, na jednoj od gornjih tabli možete vidjeti jednu nelogičnost koja je nastala kao rezultat zrcaljenja. Sestra Angela se križa desnom rukom, ali s obzirom da je tabla pozrcaljena, izgleda kao da se križa lijevom!

Također, izgleda kao da je Kosaku svog sparing partnera srušio lijevom rukom, ali zapravo je desnom.

I još, ako pogledate pozadinu jedne od tabli vidjet ćete auto koji vozi desnom stranom ceste. Što nema smisla, jer auti u Japanu voze lijevom stranom ceste.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 17:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače, na jednoj od gornjih tabli možete vidjeti jednu nelogičnost koja je nastala kao rezultat zrcaljenja. Sestra Angela se križa desnom rukom, ali s obzirom da je tabla pozrcaljena, izgleda kao da se križa lijevom!

Također, izgleda kao da je Kosaku svog sparing partnera srušio lijevom rukom, ali zapravo je desnom.

I još, ako pogledate pozadinu jedne od tabli vidjet ćete auto koji vozi desnom stranom ceste. Što nema smisla, jer auti u Japanu voze lijevom stranom ceste.

Sve je to nebitno u odnosu na pogodnost uživanja u normalnom čitanju, koju dobijamo.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/06/2011 : 18:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Sve je to nebitno u odnosu na pogodnost uživanja u normalnom čitanju, koju dobijamo.

Amen.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 18:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ti u oba slučaja čitaš normalno. To nije upitno.

Pratiti slijed kadrova je ono na što ti misliš.

Zar je toliko komplicirano pratiti slijed kadrova u smjeru suprotnom od onog kojim to inače radiš?

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 15/06/2011 : 19:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
"Hoces i u drugi obraz?" Trebao je jos jednom poljubit pa da dobije razlog za Smack!!
Nun-Fu!
Klasicni crtez Mangi..cini se ok!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 22:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zar je toliko komplicirano pratiti slijed kadrova u smjeru suprotnom od onog kojim to inače radiš?

Zar je komplicirano naučiti ćirilicu, pa niko ko ne zna nema nameru?
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 15/06/2011 : 22:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 22:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa sad, nije da moraš učiti novo pismo da bi mogao čitati ove stripove.

Iskreno, smiješno mi je što smatraš nenormalnim nešto što rade milijuni ljudi.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/06/2011 : 22:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Justin Bieber i Hannah Montana prodaju vise miliona albuma...tvoj argument pada u vodu opusteno

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/06/2011 : 22:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

koji glupi komentar!
a koja je to pogodnost
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 23:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

koji glupi komentar!
a koja je to pogodnost

Ustaneš ujutro, a cipele oblačiš na glavu umesto na noge, izlaziš kroz prozor umesto na vrata, izađeš napolje svi idu unazad, kupiš novine a one se čitaju naopako.

Onda se probudiš i shvatiš da je to bio košmar, da je i dalje sve normalno kao pre. A da li je? Odeš do kioska, a tamo strip koji se čita naopako.
Tudududududu (muzika iz Twilight Zone)

Edited by - alexts on 15/06/2011 23:38:20
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 23:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

Justin Bieber i Hannah Montana prodaju vise miliona albuma...tvoj argument pada u vodu opusteno

Ali čekaj, milijuni ljudi svaki dan bez problema prati te kadrove u stripovima s desna na lijevo. To je isto kao da kažeš da su milijuni ljudi nenormalni zato što peru zube.

Nitko ovdje ne govori o učenju novog pisma ili novog jezika da bi se mogao čitati strip, već o jednostavnoj modifikaciji praćenja kadrova stripa.

Po meni je to mala cijena da se zadrži integritet stripa, umjesto da se pribjegava kojekakvom silovanju crteža, poput zrcaljenja tabli ili fotošopiranja zvukovnih znakova.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/06/2011 : 23:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zar vi što volite da čitate kao u originalu ne možete jednostavno da naučite japanski?
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000