forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Igra prijestolja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 10/06/2011 : 18:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Ima onaj Frojd za početnike (u strip obliku), a tam' dosta toga u crtežu i tekstu na datu temu

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 10/06/2011 : 19:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Ima onaj Frojd za početnike (u strip obliku), a tam' dosta toga u crtežu i tekstu na datu temu

Upravo, Tirionov odnos sa ocem i odnos sa zenama (sestrom a i uopste) je sve klasicno Frojdovski
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/06/2011 : 19:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.
[@DeeCay - aj, Dzofri, on je malo sadisticko razazeno govance. Ali Sersei nije tolko zlaaa.. samo malo preterano gladna moci i pre-protektivna prema svom (idiotu) sinu. :) Da je bas zasluzila cerecenje, i nije. Kao sto je Edard upozorio nju, i ona je njega.
I Roberta/Robina Arina zajedno sa mamom kroz Mesecevu Kapiju - namam nista protiv.

Vjerojatno bolje poznajes likove nego ja, jer su sigurno u potpunosti definirani kroz niz knjiga koje si vjerojatno čitao. Brat je čitao knjige, pa se ljutio kako su krivo portretirali Tyriona i Jaimea. Vjerojatno mi izgleda da će Jaime kasnije postati malo drugačiji, osjećam kao da ga očekuje neka teška kušnja iz koje neće izaći isti. A Tyrion je jedini simpa od Lannisterovih...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 11/06/2011 : 03:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Onaj mali sto sisa onu ruznu mamu.. Ne znam kakve su knjige ali ima tih morbidnih likova...

Ma SISOJE je legenda...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 11/06/2011 : 09:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vjerojatno bolje poznajes likove nego ja, jer su sigurno u potpunosti definirani kroz niz knjiga koje si vjerojatno čitao. Brat je čitao knjige, pa se ljutio kako su krivo portretirali Tyriona i Jaimea. Vjerojatno mi izgleda da će Jaime kasnije postati malo drugačiji, osjećam kao da ga očekuje neka teška kušnja iz koje neće izaći isti. A Tyrion je jedini simpa od Lannisterovih...

Pa i nisu...doduse, mozda se varam za Tyriona jer sam vec pozaboravljao detalje, al je Jaime tocno onakav kakav je u prvoj knjizi....dobije pokoju dimenziju vise nesto kasnije

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 13/06/2011 : 23:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast na 9-oj epizodi, iako sad kad čitam komentare, malo su neke stvari zbrzali pa nije baš ispalo kao u knjizi (npr. Tywin se borio, a ne prespavao bitku, a za Droga su zaslužni njegovi ranarnici a ne vještica...)

No rješiti se onako beskorpulozno glavnog lika (i to još Seana Beana u ovom slučaju) zaslužuje respekt.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 14/06/2011 : 00:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Malo lakse sa spoilerima.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2011 : 00:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

Svaka čast na 9-oj epizodi, iako sad kad čitam komentare, malo su neke stvari zbrzali pa nije baš ispalo kao u knjizi (npr. Tywin se borio, a ne prespavao bitku, a za Droga su zaslužni njegovi ranarnici a ne vještica...)

No rješiti se onako beskorpulozno glavnog lika (i to još Seana Beana u ovom slučaju) zaslužuje respekt.

Mislis na Tyriona, ne na Tywina. Tywin je otac.

Da, Tirion se u knjizi borio.. takodje, drugacije su bile raspodeljene snage - Robb je glavnicu vojske ostavio protiv Tywina a on sam malog grupom konjanika otisao na Jaime-ija. I da, iako sa Drogom i nije bilo sigurno cije ga je lecenje zajebalo, iako ono Dotracko i nije ulivalo poverenja.

No, to se da zaboraviti jer je ona poslednja scena tako odlicno uradjena. A i kroz celu epizodu sam plakao :(

I za one koji su citali: OMFG, nije bilo "Promise me, Ned". :((

Edited by - Grujah. on 14/06/2011 13:28:55
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/06/2011 : 00:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
@Grujah.

Jedno mislim, drugo pišem :-(

@ordell

Napisao sam sad oko pol noći, računam da je dosta ljudi ipak pogledalo, ali i da nije, ne treba ulaziti onda u topic, barem ja to nikad ne radim...

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 14/06/2011 : 00:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Upravo pogledali, ova moja će teško prihvatiti eventualni odlazak khala na vječna lovišta (bar da skvikne), ali pronašao sam board game:

http://www.rpg.net/reviews/archive/9/9931.phtml

Na žalost, nema na zalihama na amazonu... K jarcu, već neko vrijeme kontamo uzeti neku novu stolnu igru i sad nema. No, ima na e-bayu pa ću probati to riješiti.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2011 : 01:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Imam ja to. Odlicno je, samo zna da bude nekad jako dugacko i naprono, al u principu ima taj smek gde moras da sklapas saveze, manipulises, budes djubre i slicno. Naravno, i strategija igra veliku ulogu:P Kul je stvar i minimalan uticaj srece tako da moras da biras koje bitke hoces da gubis a koje pokusavas da dobijas.

To je Out of print sad - to jest nema vise na skladistu. Ici ce reprint skoro.

I Mali Mate pika :) I on me je naucio da Lanisteri imaju tu cudnu PREDNOST sto su najslabiji -

Edited by - Grujah. on 14/06/2011 01:29:49
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 14/06/2011 : 06:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Grujah.

@ordell

Napisao sam sad oko pol noći, računam da je dosta ljudi ipak pogledalo, ali i da nije, ne treba ulaziti onda u topic, barem ja to nikad ne radim...

dobro glup si ocito i ne zanimaju te ostali, shvatili smo(da imas zrno pameti editirao bi post kad su te upozorili, a ne ostavit da i ostale ujutro zajebes..
neki rade i tek ce tokom dana pogled seriju, jel?
ako vec znas preskakat topic kad hoces onda mozes i spoilere.

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..

Edited by - TORQUE on 14/06/2011 06:50:49
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/06/2011 : 11:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TORQUE

quote:

@Grujah.

@ordell

dobro glup si ocito i ne zanimaju te ostali, shvatili smo(da imas zrno pameti editirao bi post kad su te upozorili, a ne ostavit da i ostale ujutro zajebes..

Nemoj se sad praviti pametan, svatko tko želi ostat spoiler-free neće ući u topic određene serije u ovom slučaju Game of Thronesa dok ju ne pogleda, to nisam ja izmislio i tu svaka priča završava. Ako ja tako na drugim forumima, ne vidim zašto bi ovaj bio po nečem poseban da ja moram čekati tjedan dana da napišem nešto o aktualnoj epizodi. I nisam u početnom postu vidio pravila ovog topica, pa kad se ona definiraju onda eventualno možemo razgovarati.

Edited by - makikatalinic on 14/06/2011 11:41:51
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2011 : 11:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
A u cemu je problem samo ispisati to Beige bojom tako da se jedva vidi dok se ne selektuje, i ispred toga staviti "SPOJLER":
Blabla, truc truc, spojleri,.

Edited by - Grujah. on 14/06/2011 11:49:42
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/06/2011 : 12:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

A u cemu je problem samo ispisati to Beige bojom tako da se jedva vidi dok se ne selektuje, i ispred toga staviti "SPOJLER":
Blabla, truc truc, spojleri,.

Jer je epizoda već prikazana (i u Hrvatskoj mislim, ako HBO Adria emitira još), da idem pisat nešto o idućoj epizodi, onda bi ju zabijelio.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2011 : 12:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Neko jos nije poceo da gleda uopste i hoce da se informise o seriji uopste.

Ja sam procitao knjige - jer su izasle u HRvatskoj i Srbiji? Pa mogu li onda ja sad spojlovati sve?
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/06/2011 : 12:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neko jos nije poceo da gleda uopste i hoce da se informise o seriji uopste.

Ja sam procitao knjige - jer su izasle u HRvatskoj i Srbiji? Pa mogu li onda ja sad spojlovati sve?

Možeš, ali onda zabijeliš ono što dosad nije prikazano. A ovo što je dosad prikazano, slobodno piši o tome, dapače zaista neke stvari čitači mogu puno bolje razjasniti. A i uvijek možeš otvoriti topic u Umjetnosti baš za knjigu.

Ako se netko hoće informirati, pa ne vjerujem baš da je onda forum stripova.com pravi izbor za to, ali dobro i da je - radi takvih možemo sve postove pisati u bijelome jer npr. što ako netko počne seriju pratiti za godinu dana ili više. Pa neću valjda do tada čekati

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 14/06/2011 : 18:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by TORQUE

quote:

@Grujah.

@ordell

Nemoj se sad praviti pametan, svatko tko želi ostat spoiler-free neće ući u topic određene serije u ovom slučaju Game of Thronesa dok ju ne pogleda, to nisam ja izmislio i tu svaka priča završava. Ako ja tako na drugim forumima, ne vidim zašto bi ovaj bio po nečem poseban da ja moram čekati tjedan dana da napišem nešto o aktualnoj epizodi. I nisam u početnom postu vidio pravila ovog topica, pa kad se ona definiraju onda eventualno možemo razgovarati.

pa moram kad ti ocito nisi dovoljno..na svim forumima je i da se spoiler oznacuje naravno ali toga se ne drzis jel..
i varas se da nece uci..mozda nitko nije niti cuo za tu seriju i sad kad udje u topic da vidi o cemu se radi jel serija valja i onda mora procitat tko je umro a tko nije.
i to da li je prikazano na nasoj televiziji ili nije nema nikakve veze. na gledaju svi se na televizi tocno onda kada je prikazano.
mozda tebi zvuci to cudno, ali je istina.
jednostavno oznaci kad je neki spoiler pogoto kad nije niti 24 sata proslo od prikazivanja.. jer nije tvoja stvar hoce li to netko pogledat sad ili za tjedan dana..

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..

Edited by - TORQUE on 14/06/2011 18:42:17
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/06/2011 : 18:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
EDIT : Bolje da se ipak ne vidi što sam bio napisao, očito to neki nemogu shvatiti... Neću se onda više javljat ovdje, pa onda vi komunicirajte bijelim slovima u idućih 10 godina.

Edited by - makikatalinic on 14/06/2011 18:57:28
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/06/2011 : 20:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Moguce

Citiracu Sersei:
"Kada igras igru prestola, pobedujes ili umires. Nema niceg izmedju."
Inace, ako neko nije gledao, "review" 9 epizode (spojleri):
http://www.youtube.com/watch?v=mOoA1OtcNjM&feature=feedu

Edited by - Grujah. on 14/06/2011 20:21:01
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 15/06/2011 : 13:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Cekajte, jel' moguce da se ovako zavrsila deveta epizoda??????????????????????????????????

Jebes seriju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O da, zato i obožavam Martina Zgotiviš nekog lika, a on ga skrati za glavu na narednoj strani
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 15/06/2011 : 13:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1558 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 15/06/2011 : 13:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Ja sam iato ostao iznenađen na kraju 9. epizode.....
U tom trenutku je postalo očito da u ovoj seriji neće biti likova koji će se pojavljivati više od par epizoda,iako nisam čitao knjige pa ne znam......

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 15/06/2011 : 14:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Pa svakako ima likova koji se provlače kroz celu seriju (odnosno, kroz ceo serijal), samo je poenta da nemaš pojma ko će sledeći da umre Plus, super mi je što "negativci" nisu oni klasični negativci koje mrziš po difoltu Džejmi i Pseto su mi npr. među dražim likovima u serijalu

Edited by - Imrahil on 15/06/2011 14:35:15
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/06/2011 : 14:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Pa svakako ima likova koji se provlače kroz celu seriju (odnosno, kroz ceo serijal), samo je poenta da nemaš pojma ko će sledeći da umre Plus, super mi je što "negativci" nisu oni klasični negativci koje mrziš po difoltu Džekmi i Pseto su mi npr. među dražim likovima u serijalu

Heh, da, Pseta ne mozes da ne volis, on je meni #1 zauvek. Onda posle Arja i Teon.

@Andrej: Nije poenta u tome da niko nece "preziveti vise od par epizoda" vec to sto je neko dobar i castan i plemenit u onakvim vremenima ne znaci nista - tj. nece biti spasen samo zbog toga. A Nedova smrt dalje vodi do toga da se fokus prebaci na druge likove.

Sto se mapa tice, ovo je najbolja mapa Westerosa:
http://www.nimblebooks.com/wordpress/wp-content/uploads/2005/12/map_of_westeros.jpg

Mad props za skill onog sto je pravio. Ovo stampam i pravim proster.

O ovo je manje-vise mapa znanog sveta:
http://gamesofthrones.com/wp-content/uploads/2011/05/World_Map.jpg

Edited by - Grujah. on 15/06/2011 14:39:16
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000