Dakle Dvorac na nebu je prvi Zagor Gigant. Po Ludens numeraciji nosi br. 5, ali prva 4, kako ih tretiraju Talijani, nisu pravi giganti (ne znam sta zapravo su, nisam ti Zagor fan vec 20 godina ). Cijena 59kn ili 8,50€. Stranica 240, na pocetku do 12 stranice dva su teksta Bonellija i Burattinija. Crta Torricelli.
Na sto lici? Pa na prva cetiri giganta. Nema tu nista novo. Jedino da naravno nije u boji.
@split85: To zapravo i nije greska. Italijanska izdanja prate Zenith ediciju, tako da to u stvari i jeste 555. Ako vidis hrbate Italijanskih izdanja, vidices da oni tako prate numeraciju. :)
Mislim da split85 se pita 'zasto je to tako', sto je totalno dobro pitanje. Mislim da su u Zenith ediciji objavili 51 broj, pa onda poceli ispocetka s onim normalnim izdanjima, pa su opet ponovili tih 51 mali epizodica. Tako da je onaj prvi Zagor original, La Foresta degli Aguati, u stvari broj 52. Jeste glupo kako su tu numeraciju sjebali, ali eto, to je razlog sto je svaki novi Zagor zapravo broj 'plus 51'.
Mislim da split85 se pita 'zasto je to tako', sto je totalno dobro pitanje. Mislim da su u Zenith ediciji objavili 51 broj, pa onda poceli ispocetka s onim normalnim izdanjima, pa su opet ponovili tih 51 mali epizodica. Tako da je onaj prvi Zagor original, La Foresta degli Aguati, u stvari broj 52. Jeste glupo kako su tu numeraciju sjebali, ali eto, to je razlog sto je svaki novi Zagor zapravo broj 'plus 51'.
edicija zenith je objavljivala stripove,a prije zagora su objavili 50 brojeva nekog junaka...zagora su počeli od broja 51...dakle,npr.259 broj zenitha je 208 broj zagora...itd...prvo su počeli objavljivati striscia format,a onda su se uvalili u zenith od broja 51...
Koja je to glupost... ustvari bi trebaLI slaviti 2015te tu 50-godišnjicu
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
pa zapravo "forresta degli agguati(zasjeda u šumi) je izašla 1965., ako gledamo na SBE gdje su tih 51 brojeva? Samo zato jer su promijenili format praktički su "ukrali" 4 godine
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-