forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Specijal 28 - Manituova škrinja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 16/06/2011 : 21:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by kasper

http://www.ubcfumetti.com/zagor/?IT-ZG-551

Ma ovaj Clemente sto recenzira je teski vic od covjeka.
Daje Ferriju i Torricceliju ocjenu 4/7,
Chiarolli 5/7 i stavlja ga na istini nivo sa Rubinijem i Della Monicom, a Laurentiju cak 6/7.
S time je sve receno.

da. da covjek ima ukusa iako cita bonelli i da nije potpuno slijep.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/06/2011 : 22:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Kupio danas, napokon!
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/06/2011 : 11:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Na kraju nije toliko ni glupo. Indijanska magija je bila za popizdit, ovo je nekih solidnih 50%, jer ipak ima nekakvog pucanja i nema previše iseravanja od strane nam omiljenog scenariste.

No sikiriki
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 18/06/2011 : 12:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by kasper

http://www.ubcfumetti.com/zagor/?IT-ZG-551

Ma ovaj Clemente sto recenzira je teski vic od covjeka.
Daje Ferriju i Torricceliju ocjenu 4/7,
Chiarolli 5/7 i stavlja ga na istini nivo sa Rubinijem i Della Monicom, a Laurentiju cak 6/7.
S time je sve receno.

da. da covjek ima ukusa iako cita bonelli i da nije potpuno slijep.

Otprilike se slazem :)
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 18/06/2011 : 13:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
pa jel bolje ili lošije od indijanske magije?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 18/06/2011 : 13:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je tu negdje, no prepuštam stručnjacima posao.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 18/06/2011 : 16:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

Recimo meni koji jos uvijek dosta epizoda od Zagora nisam procitao (previse ), i ja prakticno uopce ne znam tko je taj Devil Mask, ili Winter Snake ili neki drugi likovi koji se spominju u Indijanskoj magiji, i u ovom sad broju, meni je puno bolji ovaj zadnji Manituova Škrinja..:!

On jeste nekako nepotpun, prica nekako nepovezana, ali ima dosta akcije i pucanjave i ja kad sam ga dovrsio ostao sam zadovoljan procitanim...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/06/2011 : 17:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
cekam da mi dodje.
Koliko mi se cini ovo je odlicna prica koja je dobila premal broj stranica za dobru razradu, slicno kao Indijanska magija.
Mada, vase ocjene na recenziji govore da je strip nula u svakom pogledu.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 18/06/2011 : 18:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

quote:

Recimo meni koji jos uvijek dosta epizoda od Zagora nisam procitao (previse ), i ja prakticno uopce ne znam tko je taj Devil Mask, ili Winter Snake ili neki drugi likovi koji se spominju u Indijanskoj magiji, i u ovom sad broju, meni je puno bolji ovaj zadnji Manituova Škrinja..:!

On jeste nekako nepotpun, prica nekako nepovezana, ali ima dosta akcije i pucanjave i ja kad sam ga dovrsio ostao sam zadovoljan procitanim...

Ajde ovo za Devil Maska ali da ne znaš ko je Winter Snake
Podhitno nabavi brojeve Poruke smrti/Očajničko putovanje/Crveni pijesak/Poslijednja žrtva! Oni su za svakog Zagorovca nezaobilazni! Vjeruj mi, svidjet će ti se!

Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 18/06/2011 : 19:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
mogu reci da sam zadovoljan pricom,meni je dobra
mislim da je ideja price dobro zamisljena,ali zbog malog broja strana sve se nekako veoma brzo odvija i nema prostora da se prica razradi
da je bilo prostora,bar jedno 300 strana,ovo bi sigurno bila veoma dobra i kvalitetna prica
to je bar moje misljenje,nekog ko je procitao sve zagorove epizode
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/06/2011 : 19:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
strava od stripa, bure u punom zamahu svog antitalenta, zbilja kao da pise dijete od 7 godina.
boja je jedino sto koliko-toliko valja jer uspjesno prikriva slabasan i isprekidan crtez vec poluslijepa ferrija.
tako da je crtež jedino dobro ovdje.

a i ana gaspar potrudila se da sve bude kao u najgora vremena.
dosta mi je vidjeti ostavljene nazive poput winter snakea i devil mask pa da mi se smuči.
koji to moron moze na hrv. ostaviti imena indijanaca ovako???? kakve veze ima sto talijani to ostavljaju?
nije ni dnevnik ostavio transkribirano vinter snejk, nego je lijepo preveo!
usto sve obiluje tipfelerima i nebuloznim prijevodom.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 18/06/2011 : 19:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Jesi li vidio prijevod Biblioteke Zagor (Elizabeta Garber, lektura Zole)? Meni je ok, ima par riječi koje se ne koriste toliko, ali nisam našao ni jedan tipfeler!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/06/2011 : 20:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
svaka ti dala ako si to isao citati
moram baciti oko uzivo na to kod Columba, zato vise i ne komentiram dok ne vidim i opipam.
inace sam vrlo nesretan sto je izdanje takvo kakvo jest.
ali nema sanse da to citam.
no bacit cu nasumice pogled na nekoliko stranica.
ono sto znam da Zole ne zna su posvojni pridjevi, a to mi uzasno smeta.
ostalo je vjerujem relativno dobro.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 18/06/2011 : 20:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
dosta mi je vidjeti ostavljene nazive poput winter snakea i devil mask pa da mi se smuči.
koji to moron moze na hrv. ostaviti imena indijanaca ovako???? kakve veze ima sto talijani to ostavljaju?

http://www.libellus.hr/i/el-muerto/324/0/-2

Trouble will find me
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 18/06/2011 : 20:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Udarac.
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 18/06/2011 : 20:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:
Originally posted by Davor2403

quote:

Ajde ovo za Devil Maska ali da ne znaš ko je Winter Snake
Podhitno nabavi brojeve Poruke smrti/Očajničko putovanje/Crveni pijesak/Poslijednja žrtva! Oni su za svakog Zagorovca nezaobilazni! Vjeruj mi, svidjet će ti se!

Imam ih ja sve, nabavio to u zadnjih par mjeseci, samo sto nikada do sada nisam citao i nesto i ne stignem, zadnja epizoda koju sam procitao, i to bas prije par dana je "Kapetan Zmija", ali nadam se da cu sad preko ljeta procitati sve extre do kraja...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/06/2011 : 00:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

http://www.libellus.hr/i/el-muerto/324/0/-2

Boze pomozi.
prvo, nemam veze s tim texom. ali, ajmo zamisliti da sam imao.

to je nadimak koji je ekvivalentan vlastitu imenu, tim vise sto se pravo ime ni ne koristi ili se ovlaš spominje, ne sjecam se niti sam radio na njemu, a i da jesam, ostalo bi tako.
samo moron preveo bi to kao smrt ili mrtav ili mrtvac, sto li je vec, ne znam spanjolski.
"to je strasni mrtvac! cuvajte se, evo mrtvaca. nakon sto je mrtvac opljackao banku..." svasta.

usto, indijanska imena pak su zivopisna, opisna imena i njihovi ENGLESKI NAZIVI SAMO SU PRIJEVODI S NJIHOVA JEZIKA cvrsto vezana uz prirodu te bića i pojave u njoj.
u stoljetnoj tradiciji hrvatskog (i srpskog) prijevoda knjiga i filmova u kojima se oni pojavljuju, uvijek su prevođena.

tako da je to udarac samo za nepismene neznalice i one koji otkrivaju svijet iskljucivo kroz strip misleci da povijest pocinje s njim. alas, to je vec topla voda odavno.

da imas imalo znanja o ovoj temi, stavio bi kao primjer wild billa iz MV-a. tu mozes kontrirati. no samo prividno: u cijelom stripu je divlji bill, goran je preveo divlji bill, ja sam ostavio divlji bill, samo smo eto Dadi na dušu naslov ostavili tako jer je veliki zaljubljenik u taj lik, a u svabiji ga je upoznao iskljucivo pod tim imenom. cisto njemu za ljubav i kao urednicka odluka, ali ponavljam - samo naslov.

iz istog razloga među 50 divljih billova u novom mv-u naci ce se i 2-3 wild billa. na koncu, jednom navesti i strani oblik nije greda, neka se i on vidi, ali neka se zna kako treba.

ako ti jos stogod nije jasno, a znam da nije hrpa toga, samo pitaj.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/06/2011 : 00:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

to je nadimak koji je ekvivalentan vlastitu imenu, tim vise sto se pravo ime ni ne koristi ili se ovlaš spominje, ne sjecam se niti sam radio na njemu, a i da jesam, ostalo bi tako.
samo moron preveo bi to kao smrt ili mrtav ili mrtvac, sto li je vec, ne znam spanjolski.
"to je strasni mrtvac! cuvajte se, evo mrtvaca. nakon sto je mrtvac opljackao banku..." svasta.

ovo nema smisla
stavis velikim slovom M u mrtvac ili S u smrt i stvar rijesena
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/06/2011 : 00:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

u cijelom stripu je divlji bill, goran je preveo divlji bill, ja sam ostavio divlji bill, samo smo eto Dadi na dušu naslov ostavili tako jer je veliki zaljubljenik u taj lik, a u svabiji ga je upoznao iskljucivo pod tim imenom. cisto njemu za ljubav i kao urednicka odluka, ali ponavljam - samo naslov.

iz istog razloga među 50 divljih billova u novom mv-u naci ce se i 2-3 wild billa. na koncu, jednom navesti i strani oblik nije greda, neka se i on vidi, ali neka se zna kako treba.

ako ovo navedeno ima ikakvog smisla...
o podebljanom da ni ne govorim
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/06/2011 : 00:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
a jebote sto se svi pravite pametni u stvarima o kojima imate pojma kao ja o ragbiju.
najjace ti je to "hehe" iako el muerta nisam ni jeo ni mirisao.

svejedno, opet cu.
to se ne moze usporediti s indijanskim nazivima.

Fatso se ne prevodi kao Debeli, shvacas?
TUCO u dobar, los, zao ostaje TUCO, shvacas?????????????????
el loco ostaje el loco, comprende????????????
ma ne shvacas ti nista. izvuci nos iz stripova i procitaj stogod pametnije.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/06/2011 : 00:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

u cijelom stripu je divlji bill, goran je preveo divlji bill, ja sam ostavio divlji bill, samo smo eto Dadi na dušu naslov ostavili tako jer je veliki zaljubljenik u taj lik, a u svabiji ga je upoznao iskljucivo pod tim imenom. cisto njemu za ljubav i kao urednicka odluka, ali ponavljam - samo naslov.

urednicka odluka da ostane pokoji takav. sto ti ovdje nije jasno???
ali na 569 mjesta jasno stoji Divlji Bill, pa je valjda jasno kako treba.
ne trci dodvoravajuci se i ne blamiraj se, pa neces morati brisati postove.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/06/2011 : 01:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

a jebote sto se svi pravite pametni u stvarima o kojima imate pojma kao ja o ragbiju.
najjace ti je to "hehe" iako el muerta nisam ni jeo ni mirisao.

svejedno, opet cu.
to se ne moze usporediti s indijanskim nazivima.

Fatso se ne prevodi kao Debeli, shvacas?
TUCO u dobar, los, zao ostaje TUCO, shvacas?????????????????
el loco ostaje el loco, comprende????????????
ma ne shvacas ti nista. izvuci nos iz stripova i procitaj stogod pametnije.

nikakve veze ni debeljko ni tuco ni loco nemaju sa el muertom
jer Muerto nije nicije ime, samo nadimak koji ima znacenje i to znacenje se trebalo prevest
a sto se tice zadnjega- ja sam magistar, koji si tečaj ti završio?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/06/2011 : 01:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by supermark

quote:

urednicka odluka da ostane pokoji takav. sto ti ovdje nije jasno???
ali na 569 mjesta jasno stoji Divlji Bill, pa je valjda jasno kako treba.
ne trci dodvoravajuci se i ne blamiraj se, pa neces morati brisati postove.

kao sto rekoh, apsolutno nema smisla
mogli ste svaki parni staviti na engleskom, a neparni na hrvatskom
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 19/06/2011 : 01:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:

strava od stripa, bure u punom zamahu svog antitalenta, zbilja kao da pise dijete od 7 godina.
boja je jedino sto koliko-toliko valja jer uspjesno prikriva slabasan i isprekidan crtez vec poluslijepa ferrija.
tako da je crtež jedino dobro ovdje.

Tekst koji je na nekom trećem jeziku (u ovom slučaju engleskom) se nikad ne prevodi, pogotovo ako se radi o imenima. Ako si studirao kakvu filologiju to su te sigurno učili. Za takve stvari se redovito pada na ispitu iz prijevodnih vježbi.

Uostalom, ne prevodimo ni imena Batman, Spiderman ktl.

Pozivati se na prijevodnu praksu Dnevnika je u najmanju ruku smiješno jer ti ljudi često puta uopće nisu prevodili nego izmišljali neke svoje trash nebuloze koje nikakve veze s izvornim tekstom nemaju.

Inače, meni se smuči kad vidim da piše Zimska Zmija

Kako misliš da Talijani to ostavljaju? Ne ostavljaju nego su autori tako izmislili.

Edited by - Pavel on 19/06/2011 01:25:35
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2011 : 06:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

U epizodi Pecina mumija ime nije prevedeno, pisali su ga kao Vinter Snejk.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000