forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Posetioci na Zagorovom rođendanu u Hrvatskoj ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 19/06/2011 : 16:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se ako je zaseban topik suvišan, ali pitanje je zaista za analizu i diskusiju.Pogledao sam foto-reportažu sa događaja. Sve je delovalo vrhunski, glavni scenarist Buratini vidno raspoložen, talentovani i verujem uskoro omiljeni crtač Nucio prisutan,zatim i kantautor Graziano Romani sa albumom posvećenim Zagoru. Potrudio se i Ludens, sveži gigant na 240 strana na stolu, specijalac u boji,knjiga Galiena Ferija + kolekcionarsko izdanje
E otud i pitanje:

ŠTA SE TO DESILO SA ZAGOROVIM FANOVIMA NA PROSLAVI POLA VEKA OD
IZLASKA PRVOG ZAGORA ?

Da zaista sa jedne strane sve kako i treba, a sa druge šačica ljudi, kao da se igra neka nižerazredna utakmica na - 25 C u jutarnjem terminu od 08.00h, ili kao da je bioskopska projekcija nekog švedskog filma( izvinjavam se prisutnima).

Zaista gde su svi ti fanovi sa ovog foruma, gde su ljudi koji bez pardona na aukcijama ostavljaju pola prosečne plate za jedan Zagorov strip. Izbrojao sam na slikama nema ni 15 ljudi ?

Edited by - Kutuzov on 19/06/2011 16:21:19

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/06/2011 : 16:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ah,cuj,radne obaveze ,termin dogadjaja,tko ce znati...ja nisam mogao nikako!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Šta se tiče ovoga u Stripovima na kvadrat... Vrime događanja očajno, prostor užasan. Možda zbog toga nije bilo puno ljudi.
Budimo realni, stavit okupljanje u prostoriju u koju maksimalno u isto vrime može uć troje ljudi i uz to da ostali posjetioci moraju čekat svoj red na suncu u podne u pola šestoga miseca je vanka svake pameti.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 16:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Također sam posatvio pitanje gdje su ti ljudi koji davaju bez po beda 600-700 kuna za jedan broj a teško im je stajati na suncu desetak minuta?!
Možda uveliko griješim ali imam blagi dojam da se nekima nesvjesno zgadio odnos izdavačke kuće LUDENS prema čitateljima.
Svaka čast svakome ali ja prvi zbog takvih stvari ne bi došao bez obzira koliko volio zagora i to da trošim zadnju kunu na te stripove...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29346 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/06/2011 : 16:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Šta se tiče ovoga u Stripovima na kvadrat... Vrime događanja očajno, prostor užasan. Možda zbog toga nije bilo puno ljudi.
Budimo realni, stavit okupljanje u prostoriju u koju maksimalno u isto vrime može uć troje ljudi i uz to da ostali posjetioci moraju čekat svoj red na suncu u podne u pola šestoga miseca je vanka svake pameti.

Na potpisivanju u subotu je bilo puno više ljudi nego na samoj konferenciji u petak u Hotelu Laguna, o čemu Kutuzov priča. Nikakav red na suncu, nikakvo čekanje. Bio sam i na jednoj i na drugoj i smatram da je to sramota za sve Zagor fanove, da se ne može okupiti bar 50 ljudi i doći pozdraviti ljude koji su proputovali 700-800 kilometara da bi se družili s njima.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 19/06/2011 : 16:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Također sam posatvio pitanje gdje su ti ljudi koji davaju bez po beda 600-700 kuna za jedan broj a teško im je stajati na suncu desetak minuta?!
Možda uveliko griješim ali imam blagi dojam da se nekima nesvjesno zgadio odnos izdavačke kuće LUDENS prema čitateljima.
Svaka čast svakome ali ja prvi zbog takvih stvari ne bi došao bez obzira koliko volio zagora i to da trošim zadnju kunu na te stripove...

Ne bi se složio da Ludens ima loš odnos prema Zagor fanovima, ovog puta su ih ispoštovali korektno odličnim izdanjima i gostima, iskreno bolje nije moglo.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A zašto ne doći zbog toga?
Moga si donit bilo koji strip koji je crta Torricelli ili pisa Burattini, nisi mora donit nešto od ovih novih izdanja. Ja sam otiša bez ijednoga stripa, sa samo jednim praznim A4 papirom da mi Nuccio nacrta Zagora i to je to

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 16:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A zašto ne doći zbog toga?
Moga si donit bilo koji strip koji je crta Torricelli ili pisa Burattini, nisi mora donit nešto od ovih novih izdanja. Ja sam otiša bez ijednoga stripa, sa samo jednim praznim A4 papirom da mi Nuccio nacrta Zagora i to je to

Ja da sam došao pokupova bi sva idanja koja imaju nije stavr u tome...stvar je odnos tog Ludensa prema čitateljima...i ja sam naručio sve što su oni izdali ali eto ne znam sto da kažem uzimat cu i dalje a na ovakve njihove organizacije neču dolaziti jer ovo je samo mazanje očiju...svi znamo koliko ih je briga pa koliko ih je briga pokazali su organizacijom.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Na potpisivanju u subotu je bilo puno više ljudi nego na samoj konferenciji u petak u Hotelu Laguna, o čemu Kutuzov priča. Nikakav red na suncu, nikakvo čekanje. Bio sam i na jednoj i na drugoj i smatram da je to sramota za sve Zagor fanove, da se ne može okupiti bar 50 ljudi i doći pozdraviti ljude koji su proputovali 700-800 kilometara da bi se družili s njima.

Tragedija... Stvarno tragedija.
Samo htjedoh reći da je vjerojatno većina ljudi u petak bila na poslu u tu uru kad je u SNK bilo potpisivanje, a za subotu su možda odlučili da im se ne isplati čekat na suncu jer će bit gužva. Ja sam tako mislija da će bit veliki red, al sam svejedno otiša i u neku ruku mi je bilo i ža šta nije bilo reda. Ne znan stvarno zašto je tako, al činjenica je da je prostor promašen, isto ko i vrime događaja.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja da sam došao pokupova bi sva idanja koja imaju nije stavr u tome...stvar je odnos tog Ludensa prema čitateljima...i ja sam naručio sve što su oni izdali ali eto ne znam sto da kažem uzimat cu i dalje a na ovakve njihove organizacije neču dolaziti jer ovo je samo mazanje očiju...svi znamo koliko ih je briga pa koliko ih je briga pokazali su organizacijom.

Pa čoviče ne dolaziš zbog Ludensa nego zbog autora.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29346 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/06/2011 : 16:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma o kakvom odnosu prema čitateljima pričaš? Ljudi su objavili Zagor gigant i slavljenički broj u boji praktično ISTOVREMENO kad i u Italiji! Doveli su dva cijenjena autora, Joevito koji je Zagorova budućnost (tko je vidio table novog specijala kojeg upravo crta se mogao u to i sam uvjeriti, čovjek je idealan spoj tradicije i modernog crteža), Burattinija koji Zagora godinama vuče i koji ga toliko voli da je to jednostavno zarazno, tu je i pjevač s nekoliko skroz simpa pjesama ... i pojavi se 20 ljudi na konferenciji!?!? A što biste još htjeli, da pošalju taksi po svakog od vas? Nitko ih nije tjerao da rade išta od toga, mogli su samo objaviti stripove i gotovo. Ali oni se potrude organizirati nešto za svoje čitatelje i onda ih se napada za odnos prema čitateljima? Za ne povjerovat.

Trouble will find me
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
da sam bogdom ostao posle 16-og dole u Hrvatskoj, sigurno bi dosao na ovo... steta... mogo bi onda sve drugacije planirat, ali eto, kad sam kupio kartu, pojma nisam imao da ce ovo uopste razvijat
:(

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 16:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma o kakvom odnosu prema čitateljima pričaš? Ljudi su objavili Zagor gigant i slavljenički broj u boji praktično ISTOVREMENO kad i u Italiji! Doveli su dva cijenjena autora, Joevito koji je Zagorova budućnost (tko je vidio table novog specijala kojeg upravo crta se mogao u to i sam uvjeriti, čovjek je idealan spoj tradicije i modernog crteža), Burattinija koji Zagora godinama vuče i koji ga toliko voli da je to jednostavno zarazno, tu je i pjevač s nekoliko skroz simpa pjesama ... i pojavi se 20 ljudi na konferenciji!?!? A što biste još htjeli, da pošalju taksi po svakog od vas? Nitko ih nije tjerao da rade išta od toga, mogli su samo objaviti stripove i gotovo. Ali oni se potrude organizirati nešto za svoje čitatelje i onda ih se napada za odnos prema čitateljima? Za ne povjerovat.

Ne govorim za autore svaka im čast skidam kapu ljudima vrhunski su.Sto se tiče Ludensa ne trebaš mi govoriti takve stvari pratim ih od samog početka tj od kada su izdali prvi br extra zagora 76 zarobljenik. Mene bi bilo sramota kvalitete izdavanja stripova...ako može Sd bome mogu i oni...jedino što cijenim kod nji je 10 godina rada za to im svaka čast.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 16:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Dobro i pohvalno za objavljivanje giganta kako ti kažeš istovremeno...Ali zar jedna dobra stvar u 10 godina može popraviti sve propuste koje su radili i koje još uvijek rade?
Isto tako ja nisam spominjao da nisam mogao doći,da nisam imao financija i stoga ne vidim čemu spominješ slanje taksija...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa meni nije jasno... Nisi ništa postiga zato jer nisi doša.
Jesi moga otić, popričat sa autorima, dobit potpis i crtež ako te to zanimalo? U tome i je bit svega ovoga... Nikoga nije briga ko je to organizira. Organizirano je tako kako je, jebiga ni meni nije odgovaralo 100 stvari, al sam otiša jer sam tija upoznat autore i dobit crtež. Da je ne znan ko organizira, meni bi bilo svejedno.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29346 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/06/2011 : 16:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma ništa, ništa. U pravu si, sramota ih može biti. Dobro si napravio što nisi došao, tako im i treba.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 19/06/2011 : 16:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Realno, to samo govori koliko ljudi skuplja stripove kao figurice, znacke, postanske marke i slicno, pa ih ni ne zanima da porazgovaraju sa autorima. Sta bi razgovarali, kad stripove ni ne citaju...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 19/06/2011 : 16:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Ja isto tako mislim da je to katastrofa....
-Recimo strip okupljanje u Kragujevcu je okupilo više ljudi...
-10 rođendan Darkwooda je okupilo više ljudi......
-u mom gradu onaj skitnica koji igra na lajnu i majmunčič koji mu pliješe oko nogu, okupi više ljudi....
A ovdje....
Dobro, nisam ni ja došao, ali ja i nisam tako veliki fan Zagora, ja sam više simpatizer,....ja sam fan Kita Tellera, da su npr izdali Kit teller specialac (30 godina od smrti tvorca kita Telera, Andrea Lavezzolo, 20 godina od poslednjeg i ujedno jedinog specialca),ja bi išao U Brazil ako bi se tamo moglu kupiti izdanje,družiti se sa Gambom npr,....ali naravno za nas Telerovce nema ništa,....več 20 godina ni jedan specialac nismo zaslužili,...sve samo oko Zagora se vrti i eto,...U Zagrebu, gradu od milijun ljudi dođe njih 20+....
Čekati na suncu?
Pa šta. Koliki je samo bio red, i koliko su ljudi čekali u tom istom Zagrebu prije godinu dana(kada je i Sawitch kupovao neke knjige po jednu kunu ili kako več,...), gledao sam slike,...a ovdje Zagor ima ABRAHAMA (50 godina) i pfrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Ali dobro bar če na kioske stiči neka nova izdanja, posvečena u to ime,....dok za Kita Telera kod Bonnelija nitko prstom ne migne, bar jedan specialac na svakih 10-20 godina bio bi super ali neeeeeeeeeeeeeeeee,nađe se novac i vrijeme za milijun nekih novih likova koji su svi od redom bezveze, dok za Kita Telera nemaju snage,volje,novca,...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 19/06/2011 : 16:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je problem ovdje sto puno stripofila koji zive u Zagrebu nisu dosli. Njih to uopste nista ne bi kostalo. Ne vjerujem da se ljudi ovdje bune o forumasima koji nisu dosli iz dalekih krajeva, nego o onima kojem je ovo prakticno bilo u dvoristu, ali se uopste nisu potrudili.

Sto se tice Ludensa, ja imam mixed feellings kad su oni u pitanju. Ali da ne spamujem djabe... zao mi je sto nisam bio na ovome, mislim da bi mi se puno svidjelo.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 16:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma ništa, ništa. U pravu si, sramota ih može biti. Dobro si napravio što nisi došao, tako im i treba.

Ne kažem žao mi je talijana i što nisam došao ali neke svoje principe ne mogu progutati...U pravu ste kada kažete da sam mogao doći po potpis,postaviti pitanje koje i podržati ljude...Malo mije i žao ali što je tu je.
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 19/06/2011 : 17:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Stvarno za ne poverovati.Da se ne mogu sakupiti 50 zagorovih fanova.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 17:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ima toga svega pomalo od ponašanja ljudi iz Ludensa do organizacije itd itd...
Jer ovoliko fanova zagriženih na forumu,toliko ljudi koji su po aukcijama bidaju...a di su još oni za koje neznamo?!
I iz svega toga došlo je 20 ljudi?
Čudno zar ne??
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/06/2011 : 17:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Također, triba spomenit da je i dobar dio ljudi doša sa sinovima koji su došli po crteže i potpise dok su ih roditelji (ili djedovi) čekali vanka.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/06/2011 : 17:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Je li moguce da Zagorolozi pljuju Ludens. Pa, Bernard bi ako treba ugasio celu firmu da bi Zagor izlazio, da ga puste, sada trenutno imate 8 (slovima, OSAM) aktivnih Zagor revija koje idu (redovni, extra, klasik, maxi, specijal, gigant, kolekcionar, almanah), dobili ste nekakve knjige o Ferriju, specijalce u boji, novi spec i gigant paralelno onome u Italiji, a vi se zalite to sto ponekad okasni na kioske, neko usere prevod ili naslovnicu tu i tamo, i nemate rubriku "pisma"...i to posle, koliko, 10tak godina aktivnog izlazenja.

A do pre 20 godina nista razlikovali Donatellija od Gambe i trcali bi na kiosk da kupite sve sa zutom slajfnom levo od naslova. Tada vam nije smetalo sto je na ekavici, sto je rezano, sto su naslovnice ovakve, prevod, itd.

I stvarno je sramota da na press dodje 20 ljudi. Zemlja Zagora, ma da.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/06/2011 : 17:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Je li moguce da Zagorolozi pljuju Ludens. Pa, Bernard bi ako treba ugasio celu firmu da bi Zagor izlazio, da ga puste, sada trenutno imate 8 (slovima, OSAM) aktivnih Zagor revija koje idu (redovni, extra, klasik, maxi, specijal, gigant, kolekcionar, almanah), dobili ste nekakve knjige o Ferriju, specijalce u boji, novi spec i gigant paralelno onome u Italiji, a vi se zalite to sto ponekad okasni na kioske, neko usere prevod ili naslovnicu tu i tamo, i nemate rubriku "pisma"...i to posle, koliko, 10tak godina aktivnog izlazenja.

A do pre 20 godina nista razlikovali Donatellija od Gambe i trcali bi na kiosk da kupite sve sa zutom slajfnom levo od naslova. Tada vam nije smetalo sto je na ekavici, sto je rezano, sto su naslovnice ovakve, prevod, itd.

I stvarno je sramota da na press dodje 20 ljudi. Zemlja Zagora, ma da.

Veliki sam kritičar ludensa i nisam jedini. Ali ovo sto si napisao zasluzuje samo ovo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2011 : 17:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zaista je nesto ukrivo poslo.
Brenard bi trebao da uspostavi OPET kontakt sa citaocima, nekako do sada nije imao razloga za to jer su se stripovi ionako dobro prodavali.
Ne znam, ako covjek ima druga posla onda da postavi nekog kao globinja ili zoleta koji bi to obavljali umjesto njega, odgovarali na pitanja, mail i slicno.
Pitanje je koliko je ljudi van ovog foruma znalo za ovaj dogadjaj.
Vidim da je najava bila u jutarnjom listu, strpana izmedju dvjesto recenica nepotrebnog teksta. Naslov govori o borbi sa vampirima i internetom, umjesto da je masnim slovima najavljen dolazak autora.
Opet kazem, ne znam zbog cega tacno, ali nesto je ukrivo poslo.
Mozda zbog svega pomalo.

Edited by - King Warrior on 19/06/2011 17:47:47
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000