forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Objektivno-Je li Bonelli smeće?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2011 : 18:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Zapravo me je najviše zasmetalo ovo "Martin Mystere je generičan lik bez ikakve osobnosti". Pa to je glupost! Besmisleno! Martin Mystere baš ima osobnost: egocentrik, neduhovit, nedruštven, bunar znanja, iritantan... Inače, lik koji je ovo napisao je super, odličan, ugodan, i nemojte ga nazivati majmunom, nabrojio je dosta nebuloza, ali su me neke riječi potaknule da među vama provjerim na kojoj je skali Bonelli pošto ja ne mogu točno procijeniti. Eto, to sam konkretno tražio.

Mislim da nitko ne može donijeti nekakav generalni zaključak o kvaliteti ponude ijedne izdavačke kuće. Pogotovo kada su u pitanju kompanije sa dugogodišnjom tradicijom, bilo da je riječ o Marvelu, Kodanshi, Dargaudu ili Bonelliju.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/06/2011 : 22:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Zapravo me je najviše zasmetalo ovo "Martin Mystere je generičan lik bez ikakve osobnosti". Pa to je glupost! Besmisleno! Martin Mystere baš ima osobnost: egocentrik, neduhovit, nedruštven, bunar znanja, iritantan...

meni je MM bas takav kako ga je ovaj napisao
potpuno bezličan, niti smrdi nit miriše, potpuno antipatičan junak
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 20/06/2011 : 23:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Moje mišljenje je da MM predstavlja jedan od boljih serijala SBE. Meni je uvek predstavljalo zadovoljstvo da čitam njegove avanture...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/06/2011 : 23:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
MM je i meni jedan od najdrazih i najboljih SBE serijala, mada sam Martin kao tip mi je daleko najantipaticniji od svih drugih.
Go to Top of Page

Loki
Starting Member

Croatia
30 Posts

Member since 24/06/2011

Posted - 31/08/2011 : 17:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Loki a Private Message  Reply with Quote
Bonelli nema nikakvu objektivnu umjetničku vrijednost, to je činjenica. Ti stripovi nisu izvršili nikakav veći utjecaj na svijet. Zašto se onda tolika pažnja pridaje Bonelliju u zemljama bivše Jugoslavije (osim te nostalgične), činjenica je da su ti stripovi vjerojatno izdavani zbog blizine Jugoslavije i Italije (lakše su riješavali te poslove a i izdavači su bili upoznati samo s njihovom scenom, nije bilo interneta i sl.). Zašto se kod nas Dylan Dog, Tex Willer i sl. predstavljaju kao nekakav brend kad to nisu (za razliku od jednog Spider-mana). Ljudi ovdje kad nabrajaju kvalitetne Bonellijeve stripove nabrajaju nekakve westerne (koji čak niti nisu junaci već stand-alone stripovi), ali otkad western strip može biti kvalitetan? To je kao da kažem da je Vajat Erp ili Dok Holidej odličan roman... Zašto se danas toliko strip izdavaštva ovdje posvećuje Bonelliju? (osim nostalgije koja nije nikakav razlog, odrasli smo ljudi, sada bi se trebali baviti kvalitetom a ne onim što nam se u djetinjstvu činilo dobrim). Većina "ozbiljnih" strip kolekcionara u Hrvatskoj neće niti govoriti o svojem hobiju jer bi mislili da skupljaju Zlatna Serija Zagor dok zapravo skupljaju rijetke brojeve Batmana (koji dođu i po 500 dolara). I najvažnije pitanje, zašto bi itko kolekcionirao pulp-romane/stripove (na pravi način kolekcionarastva). Npr. ti stripovi nemaju nikakvu vrijednost kao takvi, stoga zašto ih čuvati u vrećicama, zašto bi se izdavala ukoričena "deluxe" izdanja itd… Zar nebi bilo logičnije da se nagomilaju u neku kutiju i drže u podrumu ili da se izdaju na jeftinom papiru?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 31/08/2011 : 17:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Loki

ali otkad western strip može biti kvalitetan?

Blueberry. Comanche. Ergo, sedi, 1.

Za ostalo se +- slazem, s time sto si preostar. Krivi fanove, ne izdanja.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 31/08/2011 : 17:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
A da, inace, ako Tex nije brend, ja ne znam sta jeste.

Spiderman je na balkanu brend koliko i eurokrem u americi.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 31/08/2011 : 17:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Loki

Bonelli nema nikakvu objektivnu umjetničku vrijednost, to je činjenica. Ti stripovi nisu izvršili nikakav veći utjecaj na svijet. Zašto se onda tolika pažnja pridaje Bonelliju u zemljama bivše Jugoslavije (osim te nostalgične), činjenica je da su ti stripovi vjerojatno izdavani zbog blizine Jugoslavije i Italije (lakše su riješavali te poslove a i izdavači su bili upoznati samo s njihovom scenom, nije bilo interneta i sl.). Zašto se kod nas Dylan Dog, Tex Willer i sl. predstavljaju kao nekakav brend kad to nisu (za razliku od jednog Spider-mana). Ljudi ovdje kad nabrajaju kvalitetne Bonellijeve stripove nabrajaju nekakve westerne (koji čak niti nisu junaci već stand-alone stripovi), ali otkad western strip može biti kvalitetan? To je kao da kažem da je Vajat Erp ili Dok Holidej odličan roman... Zašto se danas toliko strip izdavaštva ovdje posvećuje Bonelliju? (osim nostalgije koja nije nikakav razlog, odrasli smo ljudi, sada bi se trebali baviti kvalitetom a ne onim što nam se u djetinjstvu činilo dobrim). Većina "ozbiljnih" strip kolekcionara u Hrvatskoj neće niti govoriti o svojem hobiju jer bi mislili da skupljaju Zlatna Serija Zagor dok zapravo skupljaju rijetke brojeve Batmana (koji dođu i po 500 dolara). I najvažnije pitanje, zašto bi itko kolekcionirao pulp-romane/stripove (na pravi način kolekcionarastva). Npr. ti stripovi nemaju nikakvu vrijednost kao takvi, stoga zašto ih čuvati u vrećicama, zašto bi se izdavala ukoričena "deluxe" izdanja itd… Zar nebi bilo logičnije da se nagomilaju u neku kutiju i drže u podrumu ili da se izdaju na jeftinom papiru?

Krill, to si ti, jel?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/08/2011 : 17:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

A da, inace, ako Tex nije brend, ja ne znam sta jeste.

Spiderman je na balkanu brend koliko i eurokrem u americi.

Ovisi što podrazumijevaš pod pojmom "brend".

Ako govorimo isključivo o stripovima, onda da. Ponuda i potražnja stripova o Texu je na ovim prostorima daleko veća od onih o Spider-Manu.

Ako govorimo o franšizi općenito, onda je tu Spider-Man daleko ispred Texa. Filmovi, video-igre, TV-serijali, torbe, školska oprema, itd. Naravno, i stripovi, iako se ne prodaju baš sjajno.

Edited by - Mr. Bushido on 31/08/2011 18:03:22
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 31/08/2011 : 17:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Buduci da Tex nije komercijalizovan do te mere da se moze takmiciti sa Spidermanom u tom aspektu, pa cak ni u Italiji, mozemo govoriti samo o stripu.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/09/2011 : 11:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Evo njima Spidermani, Batmani i ostali "super", a nama neka ostave glupog i nebrandiranog Bonellija i sve 5.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 04/09/2011 : 11:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Otprilike se i ja slazem. Muka mi prisjedne kad neko pljuje po kvalitetu Bonelija, i onda mi da Spajdermena kao dobar primjer. Nevjerovatno.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 04/09/2011 : 12:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
bonelli je za mene sve...i uvek ce biti
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 04/09/2011 : 12:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Samo moraš shvatiti da nam ove stripove izdavači ne guraju silom pod nos. Zar misliš da bi prije 45 godina u bivšoj Jugi prošli junaci kao što su Spider-Man i Batman? Hardly... Dnevnik je kupio prava za Bonellijeve stripove, koji su svi do jednoga bili ili western ili avantura, a takvi su filmovi tada bili najbolje prihvaćeni. I taj se potez isplatio- pokazao se kao pun pogodak. Prvotni fanovi su navukli svoju djecu na te stripove, koje su i oni naravo, brzo zavoljeli. Najnovije generacije i tako i tako ne čitaju puno stripove (jedna od iznimki ovdje), ali Bonelli je skupio ogromnu bazu fanova i tako će biti zauvijek, htio ti to ili ne. Naravno, priznajem da su neki američki stripovi puno, puno bolji, i oni sada imaju svoju bazu fanova. Nedavno se i Marvel ponovno ugasio na našim prostorima. Zašto? Zbog istog onog razloga zbog kojeg prijašnji izdavači nisu željeli izdavati- jer bi teško prošlo kod šire strip-publike. Jednostavno se Bonelli ovdje voli, i generacijama prenosi s koljena na koljeno. Amen!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/09/2011 : 13:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Objektivno ovo je sranje.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434

Edited by - bjelolasica on 04/09/2011 14:05:36
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 04/09/2011 : 13:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Bonelli stripovi su mi najzabavniji a to mi je i poenta u stripu da imam neke zabave, odnesu me u neku drugu dimenziju itd..znaci to je to..ne moze se to naci u americkim ili francuskim stripovima...ima dosta tih dobrih stripova iz usa, japana, Fr ali vecinom se pridoda vise vremena crtanju nego prici...Poneki BD recimo uzme 1 cio album (nacrtan u jednu ili dvije godine) da pocne pricu, onda cekas jos toliko za nastavak..ne znam..ja kupujem ono sto vidim da je OK ali Bonelli su mi vecinom ok stripovi..naravno da ima tu shita ali toliki brojevi mora i bit
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/09/2011 : 14:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

Bonelli stripovi su mi najzabavniji a to mi je i poenta u stripu da imam neke zabave, odnesu me u neku drugu dimenziju itd..znaci to je to..ne moze se to naci u americkim ili francuskim stripovima...ima dosta tih dobrih stripova iz usa, japana, Fr ali vecinom se pridoda vise vremena crtanju nego prici...

Nekako mi se čini da ti imaš još puno stripova za pročitati. Ako trebaš preporuke, samo pitaj.

Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 04/09/2011 : 14:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
ma procitao sam dosta toga ali bonelli su uopste najbolji, ne kazem da nema takozvanih remek djela u BD i nekim drugim ali to je rijetkost a i ne kazem da u bnellijima ima remek djela nego da su zabavni citati itd..od americkih i japanskih rijetko ima nesto sto me mrdne
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 04/09/2011 : 15:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Raymond

Bonelli stripovi su mi najzabavniji a to mi je i poenta u stripu da imam neke zabave, odnesu me u neku drugu dimenziju itd..znaci to je to..ne moze se to naci u americkim ili francuskim stripovima...ima dosta tih dobrih stripova iz usa, japana, Fr ali vecinom se pridoda vise vremena crtanju nego prici...

Nekako mi se čini da ti imaš još puno stripova za pročitati. Ako trebaš preporuke, samo pitaj.

Hajde Mr. Bushido daj meni neku preporuku vidim da si dobar poznavaoc stripa. Ja sam ti bonellijevac, ali se nikada nisam libio da pročitam i nešto van toga. Sakupljam i čitam još i ponešto od BD. Amerikanci, a pogotovo mange su mi nepoznanica.
Evo nekih stvari koje su mi se u skorije vreme svidele van Bonellija nabacane bez nekog reda:
Torpedo, Walking dead, Rahan, Blueberry, Corto Malteze, Iznogud, Largo Winch, Lutka od slonovače, Spaghetti brothers, XIII, Helldorado, Metabaroni, Presveto srce, Betmen Povratak mračnog viteza i Ubistveni vic, Boa Mori, Gospodari ječma, Indijansko leto, Bronzano doba, Ljubav i rakete, Toms bar, Torgal, Džeremaja, Aster Blistok...
Dakle, kao što vidiš, malo Amerikanaca, a pogotovo superherojskog stripa jer me je pomalo strah da sa njim počnem jer ne mogu da uhvatim ni za glavu ni za rep, jednostavno ne znam odakle da krenem... Probao sam i par mangi, ali ne ide...
Dakle, čekam preporuke...

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/09/2011 : 16:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
imas tu preporuke:
http://forum.stripovi.com/forum.asp?FORUM_ID=20

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=26871

http://forum.stripovi.com/forum.asp?FORUM_ID=19
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 04/09/2011 : 18:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Već dugo vremena se nećkam, ali sad konačno moram reći:
zašto zaboga bi Bonelli bio smeće?!?!
U odnosu na šta?

Ako se gledaju 'beskonačni' strip serijali, s kim ga se može usporediti? S Amerima? Jesu svi brojevi superherojskih stripova remek-djela? Ima ih nekolicina dobrih, ali zašto ih onda stavljati ispred Bonellija? Ajmo napraviti topic jesu Ameri smeće!

Ako ih uspoređuješ sa strip albumima, onda usporedba nije fer, jer drugačiji ritam i sloboda u pričanju priče su potpuno drugačiji.

Osim toga, tko bi trebao to 'objektivno' odrediti?

suma sumarum, topic promašen

No sikiriki
Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
380 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 04/09/2011 : 20:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
Ako uzsporedujemo s USa stripovima smece jer jer ameri u svakoj svojoj sagi ima game chanching dogadaje, aka Final Crisis u DC univerzumu samo kao jedan primjer, samim time likovi se vise razvijaju kroz godine i lik nije isti kada je poceo, bonelliju ja osobno zamjeran genericnost nekih likova, jendodimenzionalnost jer krozu godine izlazenja lik uvjek ostaje isti i ne dogodi se neki game changer koji promijenit karasajnu osobinu lika
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/09/2011 : 21:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ih, boli me stojka ako je nekima smeće, važno da ja uživam u tim stripovima i da su mi olepšavali mlade a sada i zrelije dane...i da se toga ne stidim i da sam na stripove navuko i svoje dvoje dijece...a ako je smeče mišljeno Blek, Mark,Miki i Kit Teller ja ga konzumiram bez imalo probavih problema...gotovo ko čevape kot Jovota...jedem i druge stvari,Bonelli je samo začin bez kojeg nema dobrog jela...ili šlag na rođendanskoj torti...da nema Bonellija , trebalo bi ga izmisliti...svaka čast amerima ali kako jih ljudi kod nas vole dokaz je gašenje Bookglobe kiosk izdanja...što ne govori o
kvaliteti izdanja ali meni Spajderman i nije sinonim za kvalitetno made in Usa...neke druge stvari sigurno ali
odgovorno i pri zdravi svijesti tvrdim da BI BEZ BONELLI IZDANJA STRIP KOD NAS BIO VEČ DAVNO POKOPAN...ovako Bonelli ne da
usporava taj voz več ga stalno vuče iz govna...bar ja to tako vidim,možda se varam...pitanje da nema Ken Parkera dal bi
sijajna Fibra pokrenula sva ta izdanja....ukratko da nema Zagora na kioscima teško da bi imali Konana u striparnicami.
Osobno, da nisam ko klinac citao Zagora i Texa sumljam da bi do dana današnjeg pročitao ijedan strip bilo koje strip škole.,..ostavite po bogu Bonelli, on je šlauf za spasavanje a ne sidro ili uteg oko strip ex yu strip produkcije.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/09/2011 : 06:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

Torpedo, Walking dead, Rahan, Blueberry, Corto Malteze, Iznogud, Largo Winch, Lutka od slonovače, Spaghetti brothers, XIII, Helldorado, Metabaroni, Presveto srce, Betmen Povratak mračnog viteza i Ubistveni vic, Boa Mori, Gospodari ječma, Indijansko leto, Bronzano doba, Ljubav i rakete, Toms bar, Torgal, Džeremaja, Aster Blistok...
Dakle, kao što vidiš, malo Amerikanaca, a pogotovo superherojskog stripa jer me je pomalo strah da sa njim počnem jer ne mogu da uhvatim ni za glavu ni za rep, jednostavno ne znam odakle da krenem... Probao sam i par mangi, ali ne ide...
Dakle, čekam preporuke...

Walking Dead, Povratak mračnog viteza, Ubojiti vic, Brončano doba i Ljubav i rakete su prilično dobra odskočna daska po pitanju američkih stripova.

Ako ti se svidio Walking Dead, možda te bude zanimao i drugi strip Roberta Kirkmana, Invincible (Nepobjedivi), o tinejdžeru koji se osim s pubertetom mora nositi i s činjenicom što ima supermoći.

Kao nekakva obavezna lektira za Batmana ti dođe strip Batman: Year One.

Sjajne su priče (kako stare tako i nove) o Jonahu Hexu, revolverašu unakaženog lica.

Probaj i strip Transmetropolitan, o Spideru Jerusalemu, ciničnom novinaru budućnosti.

Zatim, Astro City, o gradu krcatom superherojima.

The Question je strip o junaku bez lica koji se rigidno drži svog specifičnog etičkog kodeksa i moralnih načela.

Bone je jedna fantastična maštovita bajka.

Odličan je i Hellboy, strip o demonu iz pakla koji se bori protiv zla.

Tu je i Groo the Wanderer, sjajna parodija na Conana.

S druge strane, Hitman je sjajna parodija superheroja.

Od japanskih stripova bih preporučio Lone Wolf and Cub, sagu o lutajućem roninu-ubojici i njegovom djetetu, koji ubijaju za onog tko može platiti.

Buddha, strip o životu i učenju slavnog filozofa i božanstva.

Akira, o tinejdžerima sa supermoćima u postapokaliptičnom Japanu.

Ranma 1/2, urnebesan strip o mladom majstoru borilačkih vještina i pustolovinama koje proživljava sa svojom obitelji i prijateljima.

Sanctuary, o mladim yakuzama i njihovom usponu do vrha.

The Drifting Classroom, horror o školi koja se nađe zatvorena u nekoj čudnoj dimenziji.

Planetes, o skupljačima svemirskog otpada.

Dr. Slump, o duhovitim pustolovinama djevojčice-robota u gradu nastanjenom živopisnim likovima.

Vagabond, saga o životu Miyamota Musashija, slavnog mačevaoca i filozofa.

Za kraj, Vrh bogova, odnedavno u izdanju Fibre.

Recimo da je ovo dovoljno za početak.

Edited by - Mr. Bushido on 05/09/2011 06:20:00
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 05/09/2011 : 10:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Bushido, smanji doživljaj i diplomiraj više...

Meni, zapravo nije jasno kako ljudima ne dosadi otvaranje ovakvih glupavih topika (Zagor12, ovo se ne odnosi strogo na tebe). Pazi ti molim te- Da li je Bonelli smeće? i još se traži objektivan odgovor. Objektivno ne postoji, subjektivno se ne broji.
Odmah u startu je čisti nonsens uspoređivat 3 različite škole stripa, koje su nastale na 3 različite strane svijeta. Notorna glupost. Bonelli nije ništa manje smeće od Marvela ili DC-a. Jedina je razlika što ovi barataju s puno više novčanica.
Bah (i jedan mah-odmah rukom)...

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 05/09/2011 10:06:06
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000