forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

alexts
Advanced Member

Serbia
7959 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/06/2011 : 21:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jedino što je (ostalo) interesantno u ovom stripu je lakoća stvaranja narativne, klasične priče na 4 strane. Da sam znao da pišem takve scenarije slao bih svoje radove redovno na beogradski salon stripa, kod koga je ograničenje 4 strane - ovako, pošto to retko ko ovde ume, dominiraju nerazumljivi, kvazieksperimentalni, "umetnički" i štos stripovi (ili jednostavno loši).

edit: strip je na 5 strana (jedna mi se nije odmah otvorila), ali ne menja stvar

Edited by - alexts on 20/06/2011 21:43:42
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 00:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Dororo. Autor je Osamu Tezuka.

Čita se s desna na lijevo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 30/08/2011 12:50:43
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 22/06/2011 : 01:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
Tezuka ftw!

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/06/2011 : 02:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
meni je ovo besmisleno, kao da crta dijete bez ikakvoog cilja, što mu padne na pamet, samo da se netko tuče
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 02:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

meni je ovo besmisleno, kao da crta dijete bez ikakvoog cilja, što mu padne na pamet, samo da se netko tuče

Istina, strip je nabijen akcijom, ali tome postoji jedan vrlo dobar razlog vezan za glavni lik. Ne bih htio spojlati.

Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 22/06/2011 : 08:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Prva knjiga je odlična, druga i treća mali pad, počinje da se ponavlja i postaje malo predvidljiv.
Sve u svemu, jedan od kracih i boljih Tezukinih stripova.

"kao da crta dijete bez ikakvoog cilja, što mu padne na pamet, samo da se netko tuče" - ovo možeš da kažeš tek kad pročitaš ceo strip. Daleko si od istine.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/06/2011 : 11:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dobro izgleda

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/06/2011 : 15:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
prvi put srecem tezukin rad, a koliko se secam on je super-mega cenjeni autor, ne?
osetno razlicit crtez od uobicajene mange, ima nesto sto me podseca na diznijeve stripove- sporedni likovi, dinamika istih, karikatura na neki nacin...
s druge strane glavni lik je na prvu loptu antipaticno nacrtan, opet kao da se autor zeza sa "ustaljenim" pravilima.
meni zanimljivo.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 15:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

"kao da crta dijete bez ikakvoog cilja, što mu padne na pamet, samo da se netko tuče" - ovo možeš da kažeš tek kad pročitaš ceo strip. Daleko si od istine.

Slažem se. Ali ako se on do sada nikada nije susreo sa stripom, onda može steći takav dojam na temelju ovih par stranica.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 16:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

osetno razlicit crtez od uobicajene mange, ima nesto sto me podseca na diznijeve stripove-

Svakako, Tezuka je svoj stil dosta bazirao na filmovima nastalim u produkciji Walta Disneyja i braće Fleischer. Naravno, i na staroj, predratnoj tradiciji japanskog stripa.

Meni je zanimljivo kako Tezuka i recimo Walter Neugebauer imaju vrlo sličan stil crtanja, s obzirom da su slični faktori utjecali na njihov rad. Ali način pripovjedanja, perspektiva i kompozicija su im potpuno različiti, kao nebo i zemlja.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/06/2011 : 18:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
e da, sad se setih, ove tabadzije uzasno podsecaju na likove iz popaja, kako li se zvase onaj majstor koji ga je crtao?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 18:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

e da, sad se setih, ove tabadzije uzasno podsecaju na likove iz popaja, kako li se zvase onaj majstor koji ga je crtao?

E. C. Segar.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/06/2011 : 18:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
jok taj, idu njegovi kaisi dnevno u vecernjim novostima, sad cu da potrazim

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/06/2011 : 19:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Bud Sagendorf
na njega sam pomislio

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 19:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bud Sagendorf
na njega sam pomislio

Sagendorf je bio jedan od autora koji su nastavili strip nakon Segarove smrti.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7959 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 23:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Da li samo meni ovoliko nasilja, počev od dečaka sa sečivima umesto ruku, pa na dalje, u dečije stilizovano nacrtanom stripu deluje bizarno?
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 23/06/2011 : 02:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
Da nije japansko mozda i bi delovalo bizarno...ovako, ko imalo poznaje japance i njihovu kulturu zna da bizarno ne postoji u njihovom recniku. :)

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/06/2011 : 15:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Tvoj avatar je Supermen! Nije bizarno da "čovek" može da leti?
"Probleme" rešava razgovorom?
quote:
Originally posted by alexts

Da li samo meni ovoliko nasilja, počev od dečaka sa sečivima umesto ruku, pa na dalje, u dečije stilizovano nacrtanom stripu deluje bizarno?

Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3022 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 23/06/2011 : 17:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
inače imam averziju prema mangama, ne znam zašto. crtež mi je tako-tako, priča tako-tako, ali me užasno zanima što će biti dalje. sve u svemu-fora je. čini se ok za razbibrigu.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
377 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 24/06/2011 : 08:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Meni ne djeluje bizarno, čak šta više, dopada mi se fora s rukom i sječivom koja se eto u ovih par scena tako nenametljivo iskorištava da mi izgleda baš nekako prirodno da ju junak koristi. Zabavno. Crtež je po mom ukusu, simpatičan je i radnja tako lagano teče da se s uživanjem prebacujem iz kadra u kadar. Hvala Mr.Bushido, nisam znao za ovo simpatično djelo.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 24/06/2011 : 13:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
ovo mi izgleda baš po mojoj mjeri. maga, samuraji, lagano bolesna pričica i samo sam pohvale čou na račun tezuke, tako da bih ovo sigurno kupovao.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/06/2011 : 06:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Primjetite da ruke nisu jedina stvar koje Hyakkimaru nema. U jednom kadru spominje kako može čuti i vidjeti normalno kao i drugi ljudi. Njegove oči i uši su također umjetni, poput ruku.

Naravno, postoje određeni razlozi zašto ga progone demoni i zašto ima takvo tijelo.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/06/2011 : 01:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Alice in Sunderland. Autor je Bryan Talbot.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 26/06/2011 : 02:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Aj, malo vise pojasni, sta je tacno ovo.

Kerolov roman u stripu ili.. ? Jedna od retkih njegovih pesama za koju znam, i to cisto zbog Vorpal Blejda

Edited by - Grujah. on 26/06/2011 02:17:29
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/06/2011 : 02:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Aj, malo vise pojasni, sta je tacno ovo.

Kerolov roman u stripu ili.. ? Prepoznajem da je ovo njegova pesma cisto zbog Vorpal Blejda

Alice in Sunderland je Talbotova kolekcija stripova koji istražuju vezu Lewisa Carrolla i pokrajine Sunderland na sjeveru Engleske. Carroll je često boravio u Sunderlandu, a lokalne priče, legende i krajolik poslužile su kao inspiracija za njegova djela.

Edited by - Mr. Bushido on 26/06/2011 02:28:46
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000