forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Skupljanje stripova ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/06/2011 : 11:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
xya

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/06/2011 : 11:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

xya

Okej, neman pojma šta je ovo.
Nisam to napisa, ne znan kako se pojavilo... Jel moguće da je neko hakira account ili nešto slično?

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 24/06/2011 : 12:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Šalji pm Markosu, nema druge..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/06/2011 : 12:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Poslano, vidit ćemo.
Nadan se da je neki bug samo.

Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 24/06/2011 : 15:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by rednazgul

CDe koje sam svojevremeno plaćao 120-140 kuna danas teško da mogu prodati za 50 kuna ali cijela poanta je u tome da ih nisam kupovao sa namjerom da bi ih jednog dana prodavao...Kad danas-sutra kupim
Klik,Geo,Večernji ili Slobodnu,ni ne pomislim da te tiskovine mogu
prekosutra imati vrijednost veću od plaćene jer nisu ni nastale u tu svrhu pa ne vidim razlog zašto bi drugačije bilo i sa stripom...

nije isto da li su u pitanju CD-i (koje kupis desetak u godinu dana), Klik (koje kupujes jednom mjesecno) i sl. ili su u pitanju stripovi koje kupujes deset komada mjesecno (znaci deset puta vise od Klikova i sto puta vise od CD-a)

ili matematika:
CD kostaju 100x12=1200kn godisnje
Klik kosta 25x12=300kn godisnje
stripovi 120x50=6000kn godisnje

pa tvoja računica je bazirana na kupovini 10 stripova po pedeset kuna iliti 500 kuna mjesečno a ja kupim 3 CDa po 120kuna iliti 360kuna mjesečno pa konačna razlika i nije tolika kakvom si je prikazao( znači,jedan CD ili 3 stripa)...
Klik sam bubnuo za primjer jer mi je prvi pao na pamet kao razbibriga ali sad kad malo razmislim,imam matematiku za usporedbu:
svaki dan kupim Slobodnu i Sportske a matematički to izgleda ovako:
365 X 14kuna = 5110 kuna godišnje što je relativno blizu iznosu koji si ti naveo za stripove a s obzirom da ne postoji aukcijski sajt STARENOVINE.COM prinuđen sam ih kao Dveribad prodavati u kompletu...
dakle,Slobodna je u prosjeku teška 140grama a Sportske 110grama što zajedno daje 25 deka novina iliti 91.25 kg starih novina godišnje pa kad komplet stavim na aukcije javi se samo Unija d.o.o. i ponudi mi pola kune po kili i izbida mi komplet za 45kuna i 63lipe...
konačna matematika: uloženo 5110kuna- vraćeno 45,63=pušiona 5064,37
Shvaćaš??!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/06/2011 : 16:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
rednazgul, ja tebe ne znam niti ja znam koliko ti gdje trosis

ja sam pokušao pokazati koliko otprilike stripofili troše na stripove, CD-e ili Klikove (tj. bilo koji mjesečni magazin)
nije ova računica vezana direktno uz tebe, nego uz temu "stripofili-opadanje cijena stripova"
neki stripofili troše manje od drugih na stripove, ovo prikazuje samo nekakvo stanje otprilike
isto tako, neki kupuju par CD-a mjesečno, a neki niti jedan, pa sam napisao 1 CD mjesecno iako je ovo i pretjerivanje (vjerojatnije je 1 CD u pet mjeseci)

a novine ne možeš uspoređivati kad ih kupujes za jednokratnu upotrebu, tj. procitas, iskoristis i bacis (tako se mozes i zaliti da wc papir gubi na vrijednosti )
dok stripove cuvas, stavljas u vrecice, ormare, skrivas od miseva, svjetlosti itd.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/06/2011 : 16:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
isto tako,
ne mozes usporedjivati stripove i novine kad novine nemaju svoje tržište

nitko ne traži novine, nitko ne kupuje novine, nitko nije kolekcionar novina i apsurdno je očekivati da će se moći prodati sa ikakvu cijenu (osim u stari papir koji ima istu cijenu za sve tiskovine)

dok stripovi imaju svoje tržište, odnosno ima hrpa ljudi koji non stop potražuju stripove, ima kolekcionra stripova itd.
cijene starih stripova rastu i za očekivati je da će se stripovi moći i prodati za onoliko koliko su kupljeni, ako ne i više (i zato je razumljiva caglisotrova frustriranost)

zakljucak:
-novine nemaju tržišta ni potražnje (što dokazuju i cijene novina) i ne može se očekivati prodavanje novina za ikakvu cijenu
-stripovi imaju tržište i potražnju (što dokazuju i cijene stripova)i može se očekivati prodavanje stripova (ali za nedovoljnu cijenu)
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 24/06/2011 : 17:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
ma znam,ja sam od samog početka samo htio reći ono što su i kasnije ostali rekli a to je da kupnja i sakupljanje stripova bazično nema veze sa investicijskim fondovima i da stripofili kupuju stripove radi čitanja i ljubavi prema stripu a ne kao ulaganje u dionice i da ne kalkuliraju koliko će za taj strip jednoga dana moći dobiti...
povukao sam paralelu sa CDima kao sličnim hobijem i to je sve...
na kraju,svaki hobi je trošenje novaca a ne ulaganje a to je tema ovog topica..ovo s novinama je sprdancija...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000