forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Caravan 12
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/05/2011 : 20:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Iscitao sam nekoliko puta tvoje postove i moram priznati da mi nije jasno o cemu pises. Jesi li ti uopste procitao zavrsne epizode? "jer ako je osnova serijala neka misterija koja ih je primorala da se evakuisu, onda je ipak BITNO da se makar nagovesti sta se desilo..." Koliko sam video, nagovesteno je sta se desilo/sta je moglo da se desi na pocetku serijala. Problem koji je Caravan doziveo uglavnom lezi u tome da su citaoci poistovetili serijal sa serijama kao sto su Jericho/Lost/The Stand u kojima pocetna premisa isprepletanih ljudskih sudbina polako preraste u "samo jedan covek ili grupa njih mogu spreciti propast sveta". Michele Medda mi je poslao par mailova u kojima je objasnio svoju ideju o serijalu i porukama koje je zeleo da posalje, pa cu ih jednom prilikom okaciti na topik o Caravanu, da bi ljudi mogli da vide sta je nameravao i koliko je uspeo u tome (ako je uspeo).

to mi je omiljeno. kada pisac mora dodatno da objasni sta je hteo da kaze, jer to nije jasno ni onima koji mogu da citaju misli...

nije objasnjeno sta se desilo... ni zasto... a tzv. ljudske price su povrsne da povrsnije ne mogu biti... i uz to i bljutave...

There can be only one!
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 07/05/2011 : 20:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Nije objašnjeno sve... krivo mi je što nema još koji nastavak.... ali ništa bljutavo nisam ostio u ljudskim pričama, mislim da su dovoljno duboke za strip od ukupno 12 x 96 stranica!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/05/2011 : 21:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Colte, prebaci raspravu na topic o Caravanu... A i mene interesuje Medino objasnjenje.. U pravu si za mene oko poredjenja sa LOST-om i Jerichom...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 07/05/2011 : 21:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

to mi je omiljeno. kada pisac mora dodatno da objasni sta je hteo da kaze, jer to nije jasno ni onima koji mogu da citaju misli...

nije objasnjeno sta se desilo... ni zasto... a tzv. ljudske price su povrsne da povrsnije ne mogu biti... i uz to i bljutave...

"Objasnjenje" bi bilo cisto Medino obrazlaganje zasto je odabrao neka resenja a ne druga i sl. Jednostavno receno, poenta/ideja serijala nije u oblacima, misteriji oko evakuacije i sl vec nesto sasvim drugo. Sto se tice ljudskih prica, tu si potpuno u pravu, odradjene su katastrofalno i predvidljivo, slicnih situacija i likova imas na tone u SBE izdanjima.
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 07/05/2011 : 21:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

"Objasnjenje" bi bilo cisto Medino obrazlaganje zasto je odabrao neka resenja a ne druga i sl. Jednostavno receno, poenta/ideja serijala nije u oblacima, misteriji oko evakuacije i sl vec nesto sasvim drugo. Sto se tice ljudskih prica, tu si potpuno u pravu, odradjene su katastrofalno i predvidljivo, slicnih situacija i likova imas na tone u SBE izdanjima.

Ko je razumeo shvatiće, a ko nije... njemu Meda piše zaključak. Colte hvala na ovom projektu i puno sreće ti želim u buduće, počevši od Greystorma, pa na dalje.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/05/2011 : 21:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Colte kad će Greystorm?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 07/05/2011 : 21:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Kako kaze najava, uskoro. Anyway, ja se nadam do Salona stripa.
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/05/2011 : 23:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pa postoji i mnogo drugih stvari za citanje od SBE... knjige, stripovi drugih izdavaca, filmovi, serije...
Medine ljudske price su medju najslabijima koje sam u zivotu procitao....
cak i u SBE imas kvalitetnije likove i price...

ali kvalitet price ne osporava kvalitet izdanja koje ste napravili (to jest ako si ti deo izdavackog tima), i radujem se Graystormu...

There can be only one!
Go to Top of Page

HarryBlock
New Member

160 Posts

Member since 21/04/2006

Posted - 08/05/2011 : 00:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send HarryBlock a Private Message  Reply with Quote
Meni se Karavan jako dopao, od pocetka do kraja. Posebno mi se dopao kraj jer nema detaljnog objasnjenja, za takve krajeve prica citajte ujka (ili vec dedu) Martija.
Pisao bih detaljnije o tome zasto mislim da je kraj odlican, ali ne znam kako, a da ne spojlujem. Ne zelim nikome da kvarim uzivanje u zavrsnici price.
Svaka cast Colte, i na izboru za prvi serijal, na prevodu i izgledu izdanja i na dinamici izlazenja.
Jedva cekam Grejstorma i Sigmu.

General Katana: Batice, kad ti je u Karavanu sve tako bljutavo, bledo, gnusno i povrsno, sto si ga citao.
Posto imas tako samouverene i apsolutne stavove, i de dopustas da neko ima drugacije misljenje (osim ako mu nije zao para), ti mora da si veoma ozbiljan pisac, jedva cekam da procitam nesto sto si ti napisao.

... Sveti Sava nego ko drugi bre! Kad sam upoznao coveka, imao sam religiozne vizije majku ti jebem! Halucinirao sam ko da sam pio nitro farbu. ("Velja Ilic" - Nikad Izvini)
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 08/05/2011 : 13:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
Batice, sto neko mora da bude pisac da bi bio kriticar?? to obicno i ne ide jedno sa drugim. ne znam da li sam ikada video da neki filmski reditelj npr pise filmske kritike.

citao sam ga jer sam hteo da vidim da li stvarno kraj ima smisla kao sto je najavljeno u prvom broju. Nema!

eto, stigao sam do kraja i shvatio da sam dzabe citao...

tako da, batice, matori, sine... procitaj jos nesto osim Bonelijevih stripova, pa ces videti i sam...

There can be only one!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/05/2011 : 15:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nemojte napadati Katanu zato sto mu se ne svidja... Apsolutno podrzavam njegovo pravo da pljuje po scenariju jer mu se nije svideo...

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 08/05/2011 : 15:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Ma Caravan je super...a Colta mozete da napadate.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2011 : 15:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Kraj je tesko razocarenje, s time i cijeli serijal, koji je imao potencijal kao rijetko koji drugi iz SBE.
12 epizoda se covjek gnjavi sa serijalom, ljudskim pricama i ocekuje da ce barem na kraju saznati sta se ustvari desava.
Ako je Medda mislio da napravi pricu o ljudima, nije trebao da uplice elemente misterije. Budimo iskreni, da je narod znao da se nece nista desiti, niko ne bi ni kupovao sve epizode. Tu je kvaka, ljudi su uzimali epizodu za epizodom da bi vidili sta ce biti na kraju, a ne da se sada pripovjeda kako je kraj stilski i umjetnicki uradjen i kao tu treba da se trazi poenta. Ma daj.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/06/2011 : 19:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Colt nas sve prevario.. Zamasti kolac..

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 24/06/2011 : 21:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
"Karavan" i te kako ima smisla i ima jasnu poruku, traženje objašnjenja za čudno nebo je nepotrebno jer taj efekat predstavlja samo instrument koji je pisac iskoristio da skrene pažnju na stvar koja je aktuelna svuda oko nas a naročito u SAD. Pa ko nije jurio za oblacima u pretposlednjem broju je mogao da fino pročita ogoljenu poentu i jaku reakciju pisca protivu današnjih vlada i vojski koje će učiniti bilo šta da dođu do "oružja prevage" gdje su kolateralna šteta uvijek - civili, civili koji odjednom bivaju izbačeni iz svojih života, bez informacija, obespravljeni, prinuđeni da prate vojne komande pod prijetnjom najpreče kazne. Predmet eksperimenta više nije pojedinac ili grupa ljudskih zamoraca već cio jedan grad što poneke od nas tjera da se zapitamo gdje su granice u svim tim vladinim/vojnim marifetlucima i da li uopšte postoje? A sami kraj mi je još i najefektniji - možda smo, igrajući se boqa, sasvim slučajno otvorili Pandorinu kutiju...
Zato jedan + za Karavan.

...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/06/2011 : 22:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
slazem se..bravo za karavan
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/06/2011 : 00:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da treba ugasiti sve stripove osim Zagora npr. Da čitamo doveka kako Zagi sa onim kamenom privezanim uz štap teroriše čitav spektar kriminalaca. Jer zamisli, postoji strip čiji autor ima muda da ga ovako završi, a ne da doživiš ekstazu kada Zagi potamani 357 krimosa dok mu (ne)simpatični debeljko konstantno zvoca kako je gladan i na izmaku snaga, pa na kraju srečni odu svojoj kućici.
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 25/06/2011 : 01:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message  Reply with Quote
Mene ne smeta kraj tj. to sto nema objasnjenja ali me smeta to sto mi se cini da je jednostavno sve na brzaka i ofrlje zavrseno, kao neznam vise sto bi pisao/crtao pa ajmo to zavrsiti al to je samo moje mišljenje i utisak... Šteta po meni moglo je biti puno, puno bolje, 11 super epizoda i onda u zadnjoj sve navrat nanos :(
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/06/2011 : 07:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Ja mislim da treba ugasiti sve stripove osim Zagora npr. Da čitamo doveka kako Zagi sa onim kamenom privezanim uz štap teroriše čitav spektar kriminalaca. Jer zamisli, postoji strip čiji autor ima muda da ga ovako završi, a ne da doživiš ekstazu kada Zagi potamani 357 krimosa dok mu (ne)simpatični debeljko konstantno zvoca kako je gladan i na izmaku snaga, pa na kraju srečni odu svojoj kućici.

Jedan od jačih postova!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 25/06/2011 : 12:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Kroz svaku temu, o bilo kom stripu, popljuvati Zagora i na tom stripu bazirati kvalitet drugog stripa

Ne čitaju svi Zagora pa da ga upoređuju sa ostalim stripovima...

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/06/2011 : 12:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Popljuvao sam jer u Zagoru ima takvih nebuloza, pa mu dajete ocene od 100% u recenzijama, a ovde ima zaključak "Budimo iskreni, da je narod znao da se nece nista desiti, niko ne bi ni kupovao sve epizode."

jbt

I da, ne baziram kvalitet Caravana na Zagoru. To ne bi imalo veze sa mozgom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 12:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
nesto najgore je kada covjek procita 2-3 stripa van Bonellija,
pa pokusava da drzi ljudima pripovjedanja o stripovima drugih teritorija koji citaju te vec 20 godina.
To ti je kao da igras fudbal u trecoj azerbejdzanskoj ligi
pa pokusavas da objasnis Maradoni kako fudbal funkcionise.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/06/2011 : 12:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Još kad bi to imalo veze sa ovim što sam napisao
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 12:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
A zasto si se ti osjetio prozvanim? Mozda sam mislio na nekog drugog(ili u oba slucaja na druge ljude)

Edited by - King Warrior on 25/06/2011 12:56:27
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/06/2011 : 12:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

nesto najgore je kada covjek procita 2-3 stripa van Bonellija,
pa pokusava da drzi ljudima pripovjedanja o stripovima drugih teritorija koji citaju te vec 20 godina.
To ti je kao da igras fudbal u trecoj azerbejdzanskoj ligi
pa pokusavas da objasnis Maradoni kako fudbal funkcionise.

Hoces da kazes: "Caravan je sranje, King Warrior je rekao!!!!"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000