moj ima isto 10 i po i hoče Kapetana MIkija, sad ga hoče i hčerka a bogami hoču ga i ja...dakle sutra na Rabu idu 3 komada odjednom...još da nagovorim ženu i Bernard če morat dignuti tiraž/nakladu na 9000 a tu je več Zagor pa bi se mu tron mogo opasno zaljuljat.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
jesu, smuk i salasso, naravno iako smuk nema veze s izvornikom (i neke igre rijeci s rumom kao picem time su nazalost izgubljene), tradiciju treba postovati.
smuk je inače kod mene i delboja zmija, kravosis, kravosac, neka vrsta europskog udava, prilicno velik. dobio je ime po vjerovanju da kravama siše/smuče mlijeko. zanimljivo je da se na jednome jezicnom forumu jos prije pet godina postavilo to pitanje i citirao se pritom kapetan miki!!!
Kravošac.. ima ih i na Hvaru prilično. Debela, velika guja, klopa male miševe i svu ostalu malu živinu, naročito glodavce..
Da, bila je ta fraza "pije ko smuk".. al moram priznat da nisam znao da je povezana sa zmijom i da je kravošac na bosanski i srpski zapravo smuk. (Elaphe longissima)
5 stranica uvodnoga teksta, pa 1. epizoda na 130, pa ova blesava ajdeprozvakacemojedared nova na 98, pa blesava pisana priča na 18, pa jos 5 str. (uistinu zanimljiva) teksta.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
5 stranica uvodnoga teksta, pa 1. epizoda na 130, pa ova blesava ajdeprozvakacemojedared nova na 98, pa blesava pisana priča na 18, pa jos 5 str. (uistinu zanimljiva) teksta.
Uh, uh, ja se s time ne bih baš složio. Jest da je prvi broj Bleka i Marka po mnogočemu "kopiran" sa strane prvog broja Mikija, ali sam Blek je po dijalozima među likovima, priči i scenariju tri puta bolji,a Mark jedno deset puta. Recimo, kod Mikija se radnja počinje razvijeti odmah u drugoj vinjeti, a već na trećoj stranici postaje rendžer, da bi nekoliko stranica kasnije dobio i prve činove. I Kitu Telleru je trebalo nekoliko brojeva. U svakom slučaju, nevjerojatno je to koliko striscia format može pokvariti priču koja ima nešto potencijala, no nije nezanimljivo za pročitati. Definitivno ću morati nastaviti kupovati još nekoliko idućih brojeva da prestanem.
Uh, uh, ja se s time ne bih baš složio. Jest da je prvi broj Bleka i Marka po mnogočemu "kopiran" sa strane prvog broja Mikija, ali sam Blek je po dijalozima među likovima, priči i scenariju tri puta bolji,a Mark jedno deset puta. Recimo, kod Mikija se radnja počinje razvijeti odmah u drugoj vinjeti, a već na trećoj stranici postaje rendžer, da bi nekoliko stranica kasnije dobio i prve činove. I Kitu Telleru je trebalo nekoliko brojeva. U svakom slučaju, nevjerojatno je to koliko striscia format može pokvariti priču koja ima nešto potencijala, no nije nezanimljivo za pročitati. Definitivno ću morati nastaviti kupovati još nekoliko idućih brojeva da prestanem.