nisu baš kratko, od br.54 do br.95 su skoro ČETIRI godine bile originalne naslovnice...
vratio se ovaj užas... polupismeni priučeni web-designeri.. vjerovatno nisu platili prava za naslovnicu, ali brate mili, ovo je užas, po fontu se vidi da se isti lik, na žalost, opet iživljava... _____________________________________________________________________________________________________________________________ 42 godine Alan Forda u HR čekamo DRVENU NOGU
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Od jutros na kioscima - Minuette-extra No.51 NE SMETAJ! U najavi br.52 - k_ _ _ _ Minuette opet u nazivu priče... ____________________________________________________________________________________________________________________ 42 godine Alan Forda u HR[:)HIPNOS u prodajiMinuette-extra 51 na kioscima (tko želi)
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Originally posted by DOMI ovo je užas, po fontu se vidi da se isti lik, na žalost, opet iživljava... ________________________________________________________________________
Ljudi,moze li mi neko odgovoriti koliko cesto izlazi ova edicija Superklasik? Da li je jednomesecni ritam ili neki drugi? Hvala unapred.
nema nikakvog pravila, službeno te epizode izlaze svaka dva mjeseca, ali kako je Strip Agent oduvijek bio čudan izdavač, svi ti brojevi izlaze kad njima padne na pamet.
majko nebeska, koja naslovnica... kupio sam nedavno u Herceg-Bosni br.95, papir se skoro raspada (nekakva reciklaža valjda).. 4 kune platio primjerak __________________________________________________________________________________________________________________________ 42 godine Alan Forda u HR
Jasko, hvala za link. Eto sad imamo materijala za uglavnom političku cenzuru u Alan Fordu od strane Vjesnika. Mislim da je OK da zahvalimo na trudu Vedranu Jeleniću i Kristijanu Miliću koji su to uočili, skenirali i preveli izbačene stranice. Počinjemo s ovim:
Operacija Frankenstein
Tko je čitao Vjesnikovog Alan Forda zna da su neke epizode reprintirane više puta. U prvom izdanju nije bilo cenzure, dok je u ostalim izdanjima izbrisana Nazy oznaka na Kreutzerovoj uniformi. U prvom izdanju nikom nije smetalo jer i ne radi se o propagandi nacizma već prolupalom nacističkom znanstveniku. U reprintima je ipak maknuto.
U Vjesnikovom izdanju Hitlerova slika u Grunfovom podrumu zamijenjena je crtežom rakete. Maknuta i nekakva parola ispisana na zidu a napisano je TNT. Izdavačka kuća Borgis koja je preuzela Alan Ford od Vjesnika objavila je bez cenzure. Netko neupućen bi mogao i pomisliti da se radi o propagandi nacizma ali ne i oni koji su čitali Alana Forda. Čista zajebancija, satira ili ne znam kako bih to nazvao. CENSORED!!!
Još jedan primjer prvog izdanja bez cenzure i naknadne cenzure u reprintima. Ovdje se radi i o izmjeni teksta u prvom primjeru gdje se koristi retorika klasičnog WASP rasizma kontra crnaca a na drugom primjeru imamo i izmjenu crteža gdje se spušta uzdignuta desnica nekakvog političkog kandidata (davno sam to čitao) i briše uzvik: HEIL! kojim je htio biračima predstaviti svoj politički program. Najčudnije što su neke stvari bez problema puštane u prvom izdanju da bi naknadno bile cenzurirane u reprintima.