forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

Deers
Advanced Member

Croatia
9393 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 06/07/2011 : 11:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by cbarks

273

Vidi se tko je broker...:)
To bi bilo to, par komada manje.

Lamentiranje o našoj strip sceni, nekom drugom prilikom;)

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/07/2011 : 11:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

700

Ja sa neki prošli tjedan tražio rat-man po kioscima u rijeci i primjetio sam da ih više nema na svima. na dva glavna kioska na korzu ih više nema, kažu dobili samo dva primjerka i to jednom. na kraju uspio ga nać na željezničkoj i to čak dobro očuvanog

Da, ali zato ih sigurno ima u Donjim Andrijevcima!;(

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/07/2011 : 11:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
a kako ide po striparnicama, imas li taj podatak?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 06/07/2011 : 11:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by cbarks

273

Vidi se tko je broker...:)

270 od 4000?

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/07/2011 : 11:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

a kako ide po striparnicama, imas li taj podatak?

Sve HR striparnice skupa = šezdesetak komada.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/07/2011 : 11:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 06/07/2011 : 12:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
iskreno nisam ni mislio kako će biti bolje. inače su stripovi na kisocima (barem u brodu i okolici, pa i u donjim andrijevcima) negdje sa strane, tako da nikada ne mogu ni vidjeti jeli stiglo što novo nego isključivo moram zatražiti da mi daju točno određeni broj.
tako da većina ljudi koja ne prati ovaj forum nije ni svjesna da je rat-man na kiosku niti zna što je to rat-man ili što je strip uopće.
svako novo izdanje izdavača koji ulazi na kiosk ima neku pos promociju (letak, istaknuto mjesto i sl). kako je to izostalo - posljedice su očigledne, a pitanje je bili bilo puno bolje da je promocija i postojala. :(

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 06/07/2011 : 12:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
U Osijeku ga je enmoguće pronaći, ja sam svoj primjerak kupio u Babilonu.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/07/2011 : 12:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa kakvi su vam to kiosci jebemu?
Blažena ova jedina dva šta ih imamo u Podgori. Na oba su stripovi skroz jasno izloženi i bez problema se može vidit cila ponuda. Ta 2 kioska su mi i dan danas najdraže misto za uzet nove romane

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/07/2011 : 12:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
zvuci kao isti problem koji je DW imao sa prvih par Gei....otisao na kioske, ali stajali su otprilike prodavaci(ca)ma ispod guzice, ili na tako nekim diskretnim mestima....

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/07/2011 : 12:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

iskreno nisam ni mislio kako će biti bolje. inače su stripovi na kisocima (barem u brodu i okolici, pa i u donjim andrijevcima) negdje sa strane, tako da nikada ne mogu ni vidjeti jeli stiglo što novo nego isključivo moram zatražiti da mi daju točno određeni broj.
tako da većina ljudi koja ne prati ovaj forum nije ni svjesna da je rat-man na kiosku niti zna što je to rat-man ili što je strip uopće.
svako novo izdanje izdavača koji ulazi na kiosk ima neku pos promociju (letak, istaknuto mjesto i sl). kako je to izostalo - posljedice su očigledne, a pitanje je bili bilo puno bolje da je promocija i postojala. :(

Sudeći po logovima, u zadnjih mjesec dana se cca 1100 registriranih članova prijavilo na sajt. Plus neregistrirani lurkeri. Reklama na sajtu je (namjerno) agresivna, dakle, teško da je nisu vidjeli.
Izašao je članak u Novom Listu, Jutarnjem, Nacionalu.
Dakle, neka reklama je ipak postojala.

Trouble will find me
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/07/2011 : 12:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
znaci 4000 - ca.300
ide li i drugi broj na kioske?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/07/2011 : 13:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

znaci 4000 - ca.300
ide li i drugi broj na kioske?

Da!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/07/2011 : 13:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

damn, jel stvarno tako slabo prodaja..koliko god bilo dobar ratman imalismisla ici dalje jer moze oduzeti vremena, para itd
pa da sam ja Marko onda bi odustao od ovog ratmana (iako mi se svidja) jer ako se ne prodaje ni u HC ga nebi izdavao..sta ces...bolje ostaviti malo snage za Orke i kolorke

Odustajanje nije opcija:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 06/07/2011 : 13:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sudeći po logovima, u zadnjih mjesec dana se cca 1100 registriranih članova prijavilo na sajt. Plus neregistrirani lurkeri. Reklama na sajtu je (namjerno) agresivna, dakle, teško da je nisu vidjeli.
Izašao je članak u Novom Listu, Jutarnjem, Nacionalu.
Dakle, neka reklama je ipak postojala.

apsolutno nedovoljna za ovakav projekt. recimo kako sam potencijalni kupac stripova i nikad nisam bio na ovom forumu, ali naletim na članak u novinama o novom strip izdanju - fenomenalnom rat-manu. za postojanje striparnica ne znam (a možda i znam, ali nemam volje ulaziti u tako opskure prostore). nakon par dana idem kupiti novine i pljuge na kiosk i prilikom plaćanja rukom zapnem na ona DVD izdanja po 10 kn i kupim film. e sad, da sam na kiosku vidio rat-man strip možda bi se sjetio članka u novinama i kupio taj dobar strip... e da, klinci baš i ne čitaju novine, tako da oni otpadaju iz ove gornje priče.
mene zanima - koliko kupaca rat-mana nisu članovi ovog foruma?

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/07/2011 : 13:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
mozda bi bilo dobro rijesenje platiti reklamu u neki uspjesni tinejdzerski casopis u Hrvatskoj. Ne znam sta tu vec izlazi, Bravo ili nesto slicno...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/07/2011 : 13:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
apsolutno nedovoljna za ovakav projekt. recimo kako sam potencijalni kupac stripova i nikad nisam bio na ovom forumu, ali naletim na članak u novinama o novom strip izdanju - fenomenalnom rat-manu. za postojanje striparnica ne znam (a možda i znam, ali nemam volje ulaziti u tako opskure prostore). nakon par dana idem kupiti novine i pljuge na kiosk i prilikom plaćanja rukom zapnem na ona DVD izdanja po 10 kn i kupim film. e sad, da sam na kiosku vidio rat-man strip možda bi se sjetio članka u novinama i kupio taj dobar strip...

Bilo kakav marketinški buđžet bi bio prevelik za Fibru, a premalen da poluči ikakve rezultate.
S druge strane, reklama nije nikakva garancija. Algoritam je s mangama imao ogromnu reklamnu kampanju, pa...

quote:
mene zanima - koliko kupaca rat-mana nisu članovi ovog foruma?

A tko to može sa sigurnošću znati? Ono što znam su jedino oni koji su se javili na topic o Rat-manu, a tamo ih ima, brat-bratu, 30-40. Tko su ostali, nemam pojma:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/07/2011 : 15:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
300 komada je stvarno zabrinavajuće
no ono što najviše brine je da ta količina nije dovoljna ni za HC
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 06/07/2011 : 16:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Raymond

damn, jel stvarno tako slabo prodaja..koliko god bilo dobar ratman imalismisla ici dalje jer moze oduzeti vremena, para itd
pa da sam ja Marko onda bi odustao od ovog ratmana (iako mi se svidja) jer ako se ne prodaje ni u HC ga nebi izdavao..sta ces...bolje ostaviti malo snage za Orke i kolorke

Odustajanje nije opcija:)

trebao si uzeti moj nickname:)
svaka cast na hrabrosti.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/07/2011 : 16:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Au, šteta! A vidi se što je već iskusni izdavač, ne ostavlja mjesta pesimizmu i očajanju!
Možda kao novi strip stvarno dobiva loš tretman na kiosku, čuči negdje skriven ispod pulta, a možeš ga naći jedino ako ga tražiš.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/07/2011 : 18:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

300 komada je stvarno zabrinavajuće
no ono što najviše brine je da ta količina nije dovoljna ni za HC

pa i nije baš tako, nema tog hc stripa koji se u mjesec dana prodao preko 300 komada
ali za kioske je to jadno
meni je rat man simpatičan strip i kupovat ću ga i dalje

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 06/07/2011 : 18:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Kiosci Tiska me ionako neopisivo nerviraju u mom poslu i točno sam znao da je to borba protiv vjetrenjača. Oni imaju tisuće artikala unutar dva kvadratna metra a u izlog ne stane sve, pogotovo ako nije plaćena pozicija. Tako da je to jedan džumbus, plus loše plaćene i nezainteresirane prodavačice. Koliko sam vidio strip stoji većinom u kiosku a ne ispred, na dohvat ruke, tako da ništa od toga. Ako je nešto novo vjerojatno ćeš željeti brzo prelistati i ako ti se svidi u te dvije-tri sekunde, kupit ćeš.
Ovako je tu ta procedura koja je prava gnjavaža - šta je to, neki novi strip? - a ne znam ti ja, neka glupost je. - jel mogu ja malo pogledati to? - oš kupit il neš, nemoj zajebavat. - ajd bok.
Ali svaka čast na hvalevrijednom potezu/pokušaju u svakom slučaju.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 18:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Eh, tu vjerojatno nekoliko faktora igra ulogu.

Em što ljudi općenito slabo čitaju, što knjige, što stripove. Klinci pogotovo, ali to je već jedan kompliciran odgojno-obrazovni problem.

Kod starijih stripofila je problem što mnogi ne žele izaći iz svoje zone komfora (čitaj: Zagor i ostala LMS/ZS kompanija) i nisu baš skloni nekim eksperimentima. Drugi bi vjerojatno kupili da nije problem manjak novca, pa se rađe drže onoga na što su navikli.

Bolja promocija vjerojatno ne bi tu učinila neku značajniju razliku. Marko je dobro rekao, Algoritam se prilično potrudio oko promocije svojih izdanja (čak su platili reklamne spotove na državnoj televiziji), ali se sa svakim novim brojem naklada samo smanjivala.

Što se tiče novih izdanja, mislim da bi sada možda profitirao jedino onaj tko počne izdavati Dragon Ball, jer nema bolje reklame od TV-serijala koji se trenutno emitira.

Također, ako je suditi prema Rat-Manu, Bookglobeovom Senoru se loše piše.

Bit ću iskren, meni je žalosno da su ljudi više voljni dati pare za jednu osrednju epizodu Zagora ili Texa (o reprintu reprinta da ne govorimo) samo da popune kolekciju, umjesto da probaju zabavne i kvalitetne naslove poput Rat-Mana i Senora.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/07/2011 : 18:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Em što ljudi općenito slabo čitaju, što knjige, što stripove. Klinci pogotovo, ali to je već jedan kompliciran odgojno-obrazovni problem.

Koji ce im klinac stripovi?! Svi su naoruzani mobilnim, internetom(facebook i torrenti), video igrama.
Da smo mi rodjeni u danasnje doba ne bi drugacije razmisljali.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 19:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Koji ce im klinac stripovi?! Svi su naoruzani mobilnim, internetom(facebook i torrenti), video igrama.
Da smo mi rodjeni u danasnje doba ne bi drugacije razmisljali.

Ma nemam ja ništa protiv toga, dapače. Obožavam video igre i volim internet jer je jedan neiscpran izvor informacija i dobra platforma za druženje i raspravu, ali mislim da ne treba zanemarivati blago koje skrivaju knjige i stripovi. Iskreno, mislim da je problem u današnjem odgoju, roditelji uglavnom puštaju klince da ih odgajaju televizija i kompjutori. A onda ti džaba lektire u školi kad se klincima ne da čitati više od pola stranice teksta.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.39 seconds. Snitz Forums 2000