forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/07/2011 : 00:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Jedini strip koji bi mogao imati prodju kod publike i koji bi se prodavao je onaj koji bi na neki nacin okarakterizirao trenutnu situaciju u drzavi, svijetu, stogod. Postoji debeli razlog popularnosti Alan Forda, koji je mozda aktualniji danas nego sto je bio u onoj drzavi. Ono sto je potrebno je, lupam bezveze, tbf u stripu. Znaci strip koji ce biti aktualan, crn, kvalitetan i koji ce pogadjat bar jednu generaciju na nivou koji nema veze sa samim medijem stripa. Pretpostavljam da na domacoj sceni imamo niz kvalitenih, a i trenutnom (trajnom?) situacijom frustriranih autora koji bi mogli stvoriti tako nesto. Nekako mi se cini da svi ti autori u trenucima kad ne rade nesto komercijalno da bi si osigurali egzistenciju ili sta vec se vise bave poigravanjem sa strip konvencijama, likovima i slicnim stvarima, sto je siroj publici naravno potpuno nezanimljivo. Sam ratman je u tom smislu totalni promasaj ali svaka cast Marku na trudu i zelji da progura tako nesto. Kao sto je mcn davno u nekoj kolumni napisao da je buducnost stripa u njegovoj nevidljivosti, sto sam ja shvatio kao nebitno da li se radi o stripu ili knjizi ako pogadja i ako je prica dobra i kvalitetna, tako mislim da ako na kioske ide nesto novo mora biti aktualno i originalno bez obzira na sve ostalo. U svakom slucaju mislim da je kod samog stripa, s obzirom na situaciju, letvica postavljena dosta visoko.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/07/2011 : 01:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Da ja pokušavam da izdajem stripove na kioscima, ja bih radio na sledeći način:

-Prvo: Pokrenuo bih strip izdanje sa ekstremno poznatim stripovima u izrazito prepoznatljivom obliku (recimo, nalik revijama koje su nekada izlazile, samo u nešto modernijem ruhu - papir i sl.)
/treba reći da "ekstremno poznati naslovi" - od Bluberija, preko Modesti Blejz i Tin-Tina do Supermena - takođe ne obezbeđuju bilo kakvu sigurnu prodaju i uspeh - to je jasno, ali imaju nešto više šanse od nepoznatog naslova/

- Drugo: pokrenuo bih još jedno strip izdanje sa ekstremno poznatim stripovima u izrazito prepoznatljivom obliku!

- Treće: najverovatnije - opet još jedno strip izdanje sa ekstremno poznatim stripovima u izrazito prepoznatljivom obliku

- Četvrto: tek ako bi sva 3 (4...) izdanja tog tipa našla mesto pod suncem na kioscima i zaživela (a pošto ih ima više od jednog ne bi tako lako mogla da budu gurnuta u zapećak na trafici) onda bih počeo da agresivno najavljujem i reklamiram potpuno novi naslov (kao Rat-Man) u svojim postojećim izdanjima - ako treba i objavio u tim izdanjima neku epizodu novog stripa, pa tek onda izašao sa kiosk izdanjem tog potpuno novog i širem čitateljstvu nepoznatog serijala.

Jedino takav niz poteza mi deluje logičan.

-Prvo: Radi se o stvarima koje je vrijeme pregazilo a i postoje u bar 5-6 izdanja do sada. Malo vise sanse od ekstremno malo je i dalje nista, a i ne donosi nista novo.

-Drugo: Vise manje svi ekstremno poznati stripovi (pa i oni manje poznati) na ovim prostorima trenutno izlaze u vise manje kvalitenim izdanjima. Cak stovise, ima ih toliko da ce neka neminovno morati otpasti.

-Trece: Jos jedan pucanj u istu metu. Citaj isti dzep.

-Cetvrto: Ovo bi stvarno moralo biti nesto posebno i srim masama primamljivo da uspije na taj nacin. Imao je bookglobe neke slicne pokusaje u tom smjeru.

Logika je zajebana stvar.

Mislim da je potrebno nesto sto ce biti popularno samo po sebi prvo, pa tek onda kao strip, sto naravno ne znaci da treba biti manje kvalitetno u stripskom smislu. Sve ovo sto si ti naveo je recikliranje, a toga brat bratu imamo na tone trenutno. Cak se pitam kako to sve uspijeva.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/07/2011 : 02:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

a da djeca ne vole c/b stripove nisam siguran jer evo naprimjer mange su c/b i ide ko halva ovamo u usa..

jedan dan u japanu se proda više stripova nego cijelu godinu u USA
naravno, ovo su podaci od prije katastrofe
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7973 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/07/2011 : 02:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:
Originally posted by alexts

Da ja pokušavam da izdajem stripove na kioscima, ja bih radio na sledeći način:

-Prvo: Pokrenuo bih strip izdanje sa ekstremno poznatim stripovima u izrazito prepoznatljivom obliku (recimo, nalik revijama koje su nekada izlazile, samo u nešto modernijem ruhu - papir i sl.)
/treba reći da "ekstremno poznati naslovi" - od Bluberija, preko Modesti Blejz i Tin-Tina do Supermena - takođe ne obezbeđuju bilo kakvu sigurnu prodaju i uspeh - to je jasno, ali imaju nešto više šanse od nepoznatog naslova/

- Drugo: pokrenuo bih još jedno strip izdanje sa ekstremno poznatim stripovima u izrazito prepoznatljivom obliku!

- Treće: najverovatnije - opet još jedno strip izdanje sa ekstremno poznatim stripovima u izrazito prepoznatljivom obliku

- Četvrto: tek ako bi sva 3 (4...) izdanja tog tipa našla mesto pod suncem na kioscima i zaživela (a pošto ih ima više od jednog ne bi tako lako mogla da budu gurnuta u zapećak na trafici) onda bih počeo da agresivno najavljujem i reklamiram potpuno novi naslov (kao Rat-Man) u svojim postojećim izdanjima - ako treba i objavio u tim izdanjima neku epizodu novog stripa, pa tek onda izašao sa kiosk izdanjem tog potpuno novog i širem čitateljstvu nepoznatog serijala.

Jedino takav niz poteza mi deluje logičan.

-Prvo: Radi se o stvarima koje je vrijeme pregazilo a i postoje u bar 5-6 izdanja do sada. Malo vise sanse od ekstremno malo je i dalje nista, a i ne donosi nista novo.

Tu se ne slažemo 100%. Najveća ostvarenja devete umetnosti, kao Tin Tin i Bluberi, ne da nije pregazilo vreme, nego ih vreme nikada neće pregaziti, jer su vanvremenska. Superman je uvek aktuelan i popularan, da ne pominjem Star Wars.

-Drugo: Vise manje svi ekstremno poznati stripovi (pa i oni manje poznati) na ovim prostorima trenutno izlaze u vise manje kvalitenim izdanjima. Cak stovise, ima ih toliko da ce neka neminovno morati otpasti.

Tu postoje dve stvari:
1. postoje ljudi (kao ja) koji neće sakupljati integrale Tangi i Laverdira, Samija ili Storma (ako se pojavi), ali bi vrlo rado kupili reviju sa nekom novijom ili samo neobjavljenom (ovde, do sada) epizodom ovih stripova.
2. kod "ekstremno poznatih" ne moramo da preštampavamo stvari, koje idu u drugim izdanjima - primeri: poznat je Frenk Miler - ne objavljujemo Sin City ili DKR ili 300 (koje štampaju drugi), nego Ronin - poznat je Brajan Boland - ne objavljujemo Strašan vic (koji štampaju drugi), nego Kamelot 3000 - poznat je Bluberi - objavljujemo neobjavljene epizode iz "bočnih" seijala (a ima ih - a ako ih nema, tu je Džim Katles, kao zamena)...

-Trece: Jos jedan pucanj u istu metu. Citaj isti dzep.

Tačno. Okosnicu publike svakog novog izdanja treba da čine već postojeći ljubitelji stripa, a novi se samo pridodaju, ne može se ići na izdanje koje će da računa od prvog broja samo na novu strip publiku (koje u startu nema)

-Cetvrto: Ovo bi stvarno moralo biti nesto posebno i srim masama primamljivo da uspije na taj nacin. Imao je bookglobe neke slicne pokusaje u tom smjeru.
Star Wars i Batman su poznati najširim masama.
Bookglobeov pokušaj sa revijim SMG! je promašaj.

Logika je zajebana stvar.

Da.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/07/2011 : 02:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Evo da budem veceras do kraja dosadan. Nemojte me krivo shvatiti, sva razmisljanja su validna, samo imam poriv da ih komentiram. Ako to potakne daljnju diskusiju super. Ako ne, opet dobro, znam da sam zabrijao. Cini mi se nekako da se stalno motamo u istom krugu s razmisljanjima koje ne vode nigdje. Mozda je situacija stvarno bezizlazna pa se zato tako cini. Vise manje sve sto vrijedi u svjetskom stripu izlazi kod nas na neki nacin. Zivi primjer, puno genijalnih stripova koje izdaje fibra i koja su itekako aktualna su najcesce najslabije prodavana izdanja. Vjerojatno su ti stripovi stvarno preskupi, na kraju krajeva i ja ih najcesce posudim u knjiznici. Ako se neke vrhunske knjige mjere u sto, dvjesto prodanih primjeraka, sto strip kao jedan marginalni medij moze ocekivati. Treba li izdati zagora u osmom definitivnom izdanju, ili bluberija u sestom mega izdanju? Ili treba kupiti skupe starvorse kod kojih je sigurno zadnji razlog kupovine to sto se radi o stripu. Meni se nekako cini da jedino nesto sto bi zestoko kritiziralo aktualnu politicku i drustvenu situaciju moze napraviti neki pomak. Samim time cini mi se da bi jedino nekakva hrpa domacih talentiranih autora (a imamo ih) s osjecajem za drustvenu odgovornost moze napraviti neki pomak. Bilo da se radi o strip serijalu ili o casopisu, siguran sam da vecina autora dijeli dovoljno bliske svjetonazore da bi mogli djelovati u istom smjeru, a s druge stranu su po definiciji dovoljno svoji da ih to ne sputava. Hladno pivo, tbf u stripu to je ono sto bi moglo proci. Ako Nives Celzijus moze natjerati ljude da citaju, moramo se pitati sto bi ljude natjeralo na strip. Dick Long npr. Ne znam nikoga tko je uzeo plejboj u ruke a da ga nije procitao. Mozda se treba infiltrirat u gloriju i story. Sad kad ovako gledam cini mi se da bez domaceg stripa nema nicega. Na kraju krajeva, postoji li strip koji je toliko drugaciji od bilo cega sto je vec kupljeno i objavljeno kod nas a da bi promjenilo situaciju. Uglavnom, hrpa nepovezanih razmisljanja u sitne sate, pa udrite, bilo bi mi drago.

> mozda bi bilo dobro rijesenje platiti reklamu u neki uspjesni tinejdzerski casopis u Hrvatskoj.

Sta bi nesto tipa ratman trazilo u tinejderskom casopisu. Ono, kakvog dodira ima ratman s temama u tinejdjerskim casopisima.

> Što se tiče novih izdanja, mislim da bi sada možda profitirao jedino onaj tko počne izdavati Dragon Ball, jer nema bolje reklame od TV-serijala koji se trenutno emitira.

Da tu ima nesto, ovo bi davno objavio neki veliki izdavac, citaj netko tko ima para. Mislim da ne bi donijelo nista novo.

> Jedan od problema, Rat-mana je i to da čak i kad je izložen na dobrom i na vidljivom mjestu, kao na primjer u onim dućanima sa tiskovinama i slično, nalazi se zajedno sa drugim stripovima i teško da će netko ići tamo bilo što tražit ako ga stripovi ne zanimaju

Kad bi ratman uletio na mjesto glorije, prodaja bi porasla za tristo posto, ili sta? koliko bi prodaja narasla?

> mozemo mi zelit i tit sta god ocemo, ali ovo bi kao triba bit strip je za mlade??? koji ih ni po čemu ne može privuči, prvo i osnovno... nema boje!!!!!

Mislis da u situaciji dok vise manje nitko ne cita stripove je bitno da li je u boji ili cb?

> Točno, kontekst vrimena. Jesi probao čitati te stare AF danas?

Aktualniji su od 90 posto novijih stripova, ako se mene pita.

> Pomenuo sam 3 izdanja - ne nužno revije. Jedno bi bila matična revija, a ostalo specijalizovani naslovi, tipa Star Wars ili sl.

Po meni je star wars opet zatvaranje u malu nisu fanova sto je apsurdno na ovako malom trzistu.

> Da ne pricam sta bi se desilo da je VC mogao da stavi zutu traku na izdanja i nazove ih Zlatnom Serijom, pa krene cetvrtkom po 1, a onda po 2 stripa. Sad ne bi usporavali Teksa i Mister Noa, vec bi ostalo na starom.

U opcoj apatiji i nedostatku ideja idemo u rikverc!

> kad bi ja bio tamo u eks ju ja bi probao izbaciti nesto nalik japanskim strip magazinima kao one hefticne manga knjige printane na super jeftinom papiru

Ako nam treba manga onda nam treba domaca manga, ili nesto super univerzalno pa da bas prodje.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/07/2011 : 02:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
> Tu se ne slažemo 100%. Najveća ostvarenja devete umetnosti, kao Tin Tin i Bluberi, ne da nije pregazilo vreme, nego ih vreme nikada neće pregaziti, jer su vanvremenska. Superman je uvek aktuelan i popularan, da ne pominjem Star Wars.

Moze. Ali to je kao da mislimo da ce novo izdanje Sekspira, Londona ili Dostojevskog potaknuti nove citatelje.

> Tu postoje dve stvari:
1. postoje ljudi (kao ja) koji neće sakupljati integrale Tangi i Laverdira, Samija ili Storma (ako se pojavi), ali bi vrlo rado kupili reviju sa nekom novijom ili samo neobjavljenom (ovde, do sada) epizodom ovih stripova.

Tu ciljamo dinosaure od kojih ce neki kupiti integral a neki reviju na guz papiru. Broj novih citatelja je jednak nula.

> 2. kod "ekstremno poznatih" ne moramo da preštampavamo stvari, koje idu u drugim izdanjima - primeri: poznat je Frenk Miler - ne objavljujemo Sin City ili DKR ili 300 (koje štampaju drugi), nego Ronin - poznat je Brajan Boland - ne objavljujemo Strašan vic (koji štampaju drugi), nego Kamelot 3000 - poznat je Bluberi - objavljujemo neobjavljene epizode iz "bočnih" seijala (a ima ih - a ako ih nema, tu je Džim Katles, kao zamena)...

Aha, od citavog Millerovog opusa postoji jedan do dva neobjavljena stripa koje vjerojatno u trenu dok ovo pisem vec netko priprema. Bluberija postoji u bar 5 izdanja dosad, a izlaze i "bocni" serijali. Eventualno ne izlaze u izdanju koje bi tebi bilo idealno, ne vidim tu nista drugo. Džim Katles bi vjerojatno bio pun pogodak! :D

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2011 : 09:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Alexts, sorry, ali nemam volje ni živaca odgovarati na tvoje prijedloge koji su, po mom mišljenju, gomila gluposti. Džim Katles, Kamelot, Superman? 2 revije, jedna europska i jedna američko/japanska? Stvarno svašta. U kojem ti svijetu živiš?
"veću širinu publike"? Pa upravo je to poanta cijele priče: koje fakin publike? Nema je. I ona koja postoji je nezainteresirana za bilo šta što izlazi iz vidokruga njihovog ulara. Na strip forumu od 3000-4000 ljudi ima njih 300 koji su spremni dati 3 Eura da probaju "nešto novo". Kako onda očekuješ da netko koga strip ne zanima uzme to isto "nešto novo", što god to bilo?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2011 : 09:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Slozio bih se sa Alextsom. Nije pametovanje, ali ni ja nisam mislio da moze uspjeti ovako nesto na kioscima. Prosto je previse nepoznato. Da Fibra izdaje Zagora, pa najavi Ratmana 3-4 broja za redom, bilo bi drugacije. Ne kazem da bi se prodalo 4000, ali bi bar 1500 za mjesec, sto nije zanemarljivo vise od 300.

Da. I Tex i Mister No i Martin Mystere i Nathan Never... Svi su oni bili previše nepoznati i zato nisu uspjeli na kioscima, je li?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2011 : 09:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

Ne sjecm se dobro (da ne trazim nazad) kad ide onaj Sinner od Sampayo? Jeliove godine?

I onaj Magasin General?

Sinner dogodine, Magasin za dva mjeseca.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/07/2011 : 09:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Bas tako, ljudi pa ko jos osim nas matora kupuje stripove!?
Onih par klinaca koji nekim slucajem kupuju ne mogu praviti razlike, a to sto mi (oni!) ne kupujemo sve sa kioska sto ne mirise na Zagora ili DD je nas problem, ne izdavaca. Zato je i nastala HC 500 struja i vise manje uspjela.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/07/2011 : 10:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
uzmimo primjer dona lawrencea - nisu kiosk izdanja i knjige jesu skupe ali poanta je ista - 1000 primjeraka za english speaking world - o čemu mi prčamo - a generacije i generacije britanaca odrastale su na triganskom carstvu - ali čak ni nostalgija ne može povećati prodaju - a ako to ne pali kod dinosaura našeg tipa i godišta ili većeg - gdje će to paliti kod nekih novih klinaca -reprinti starih stvari pogotovo ako već postoje izdanja istih su ludost par excellence, ne htijući time uvrijediti nikoga, već čisto moj pogled na stvari- a osnovni problem nije toliko neimaština - mada je bitna stavka svakako - ali i ja kao klinac nisam imao para pa sam se snalazio kako sam znao i umio- (nije da je i sad situacija puno bolja, ali ni iskustvo nije za baciti) - problem je u tome što više nitko ništa ne čita - a ako se ne čitaju ni knjige kakvu šansu imaju stripovi - sličice jesu ali sličice s tekstom i tu priča zapne...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26819 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/07/2011 : 10:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zato šta Britanci paze na svoj novac.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/07/2011 : 10:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Osvrnuo bih se na konkretan primjer Hrvatske, ne ulazeći u devalvacju broja čitatelja kroz godine što je svijetska pojava. Stvar je u tome da kod nas apsolutno sve što nije mainstream (narodnjaci, nogomet i sapunice) ne prolazi, odnosno oslanja se na više manje isti spektar ljudi koji varira između nekoliko stotina pa do (u rijetkim prilikama) i do nekoliko tisuća. Ista stvar je i sa SF literaturom ( i literaturom uopće), HI - Fi zaljubljenicima, ribičijom, filatelistima, klubovima padobranstva, skejterima, ljubiteljima jazza, planinarima, speleolozima, ljubiteljima kazališta...Ma tako je sa svime što odudara od uobičajenog ponašanja gledanja Big brothera, odlaska u velike shopping centre i kupnje Vivax televizora (na kojima se onda naravno gleda Big brother) i lupanja uz stol u narodnjačkom klubu.Znam otići u kazalište i kad sam zadnji put bio u HNK, bilo je polupuno (a u njemu inače ne stane više od tristotinjak ljudi) a od tih koji su došli, barem pola je tu zbog šminke, a ne zbog toga što vole kazalište. I još jedan primjer - jedan moj jako dobar prijatelj je knjižničar. I on kaže da djeca knjige uopće ne čitaju. Dakle, djeca se na svakom koraku u školi susreću sa knjigama, imaju lektiru...Ali sve to jednostavno nije dosta da ih se privoli na čitanje. Dakle, to je dokaz da i uz agresivnu kampanju kroz škole klinci jednostavno ne vole čitati. Jednostavno ih je nemoguće natjerati. A slično je i sa stripovima, a zapravo i sa svim gore navedenim.

Zaključak je da vrlo mali broj ljudi zanima nešto drugo, a one koje ne zanima ne možeš ni puškom natjerati da probaju proširiti horizonte.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26819 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/07/2011 : 10:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Zaključak je da vrlo mali broj ljudi zanima nešto drugo, a one koje ne zanima ne možeš ni puškom natjerati da probaju proširiti horizonte.

Sjećam se kad je jedan tip od mene tražio da širim horizonte.Nije mi se svidilo
Zašto bi se trebalo tjerati i nagovarati nekog da čita ili bilo šta drugo?Živi i pusti nečitati!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 07/07/2011 : 11:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

problem je u tome što više nitko ništa ne čita - a ako se ne čitaju ni knjige kakvu šansu imaju stripovi - sličice jesu ali sličice s tekstom i tu priča zapne...

Fahrenheit 451 se ostvaruje! Samo sličice, nichts slovurina..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/07/2011 : 11:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Sjećam se kad je jedan tip od mene tražio da širim horizonte.Nije mi se svidilo

A, to je drugo - ako nisi gay, nisi gay!

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/07/2011 : 13:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>Sjećam se kad je jedan tip od mene tražio da širim horizonte.Nije mi se svidilo

A, to je drugo - ako nisi gay, nisi gay!

mcn

ali je probao, za svaki slučaj, par puta!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/07/2011 : 13:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati sa sam vise puta u zivotu cuo da neko pljuca po cajkama i sapunicama nego sto sam vidio ili cuo iste.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 07/07/2011 : 14:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
> mozemo mi zelit i tit sta god ocemo, ali ovo bi kao triba bit strip je za mlade??? koji ih ni po čemu ne može privuči, prvo i osnovno... nema boje!!!!!

Mislis da u situaciji dok vise manje nitko ne cita stripove je bitno da li je u boji ili cb?

Je, i to stoji, moguće da ne bi bilo presudno ( vjerojatno nebi ) ali strip u boji je korak bliže novoj publici. Radim i ja ankete:) viruj mi, 90% ljudi više voli boju i sad mi mozemo pjevat koliko god oćemo, al to je tako!!!

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 07/07/2011 : 14:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
kazete mange isto nisu u boji:)))))
pa probalo se i to i vjerojatno ostvario poprilican gubitak uz 50 puta veču reklamu i bolje stripove, zar to nije dovoljno?????
Japan se ne da usporedjivati s Amerikom, a kamoli s nama guduranima, oni strip kupe i ostave tocno na mistu di su ga procitali. Ziva istina.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/07/2011 : 14:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico

kazete mange isto nisu u boji:)))))
pa probalo se i to i vjerojatno ostvario poprilican gubitak uz 50 puta veču reklamu i bolje stripove, zar to nije dovoljno?????
Japan se ne da usporedjivati s Amerikom, a kamoli s nama guduranima, oni strip kupe i ostave tocno na mistu di su ga procitali. Ziva istina.

Volio bi vidit neku domacu mangu. Stvarno bi. Nesto kao autocesta sunca koja mi je zakon.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/07/2011 : 16:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Bas tako, ljudi pa ko jos osim nas matora kupuje stripove!?
Onih par klinaca koji nekim slucajem kupuju ne mogu praviti razlike, a to sto mi (oni!) ne kupujemo sve sa kioska sto ne mirise na Zagora ili DD je nas problem, ne izdavaca. Zato je i nastala HC 500 struja i vise manje uspjela.

normalno da će uspit. ono šta se proda na kioscima priko 1000 komada moš nabrojit na prste.
i opet ču spomenit:Van Gogh je izaša na kioske s extra Texon,izdanje ok,cijena ok.6 brojeva i finito!
prodaja po broju je mislin bila oko 800 komada.
za strip junaka koji je itekako poznat.očekivat čudesa s novim izdanjima je smiješno.
Tiraž od 500 komada je realnost.to je jasno svakome ko želi vidit.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2011 : 17:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood
Tiraž od 500 komada je realnost.to je jasno svakome ko želi vidit.

Ekšuali, 500 komada je već postalo malo previše:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 07/07/2011 : 18:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Da li to znači da se približavamo vremenu kad će se ozbiljno početi razmatrati print-on-demand...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2011 : 18:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
pa, kako digitalni tisak napreduje...

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.2 seconds. Snitz Forums 2000