Author |
Topic |
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 08/07/2011 : 09:46:16
|
Rat-Man je, zahvaljujući Markosu, novi junak ondje, prvi nakon ohoho.
Sonjeckin strip je svaki dan, zahvaljujuchi Vladi Šagadinu, u Jutarnjem. To na ono što Joža i Borovnica izlaze već osam mjeseci u Jutarnjem i Večernjem.
Od iduchega tjedna, zahvaljujući Nebojši Radiću, u Globusu će cijelo ljeto ići feljtoni u stripu, domaćih autora.
Na kioscima je i OZ, opet zahvaljujući Vladi: domaće križaljke :P, sudoku, domaće priče i 12 stranica domaćeg stripa.
Možda je vrijeme da se prestane raspravljati kako je nemoguće i počne razmišljati što je još moguće?
(mcn)
|
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Member since 28/10/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 08/07/2011 : 10:39:04
|
quote: Originally posted by J.Stickman
Pokrenuti domaći strip serijal koji će izlaziti mjesečno. Na kioscima.
Na tom tragu bi trebao biti Senor. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 08/07/2011 : 10:53:42
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Pokrenuti domaći strip serijal koji će izlaziti mjesečno. Na kioscima.
Na tom tragu bi trebao biti Senor.
Ne bih se bas slozio sa tim... Izdanje koje kosta 100kn meni nije za kiosk...
P.S. Da li si ti ikada kupio nesto na kiosku po toj cijeni? |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 08/07/2011 : 10:57:47
|
quote: Originally posted by ponki
Ne bih se bas slozio sa tim... Izdanje koje kosta 100kn meni nije za kiosk...
P.S. Da li si ti ikada kupio nesto na kiosku po toj cijeni?
Pa naravno da neće biti takvo skupo izdanje za kioske. Pobogu.
Evo što vele na sajtu:
quote: Kad uzmemo u obzir poprilično otužno stanje na hrvatskom strip tržištu, posebice kad se radi o domaćem stripu, podatak da ova dvojica beskrajno talentiranih, no gotovo pa anonimnih autora već imaju dovršene četiri pune epizode (120 stranica po epizodi i to još u boji) zvuči kao znanstvena fantastika. Bez obzira što je prvi broj za sad objavljen u hard-cover izdanju, plan objavljivanja Señora je isključivo vezan za kioske i soft-covere, što naravno znači da će i cijena biti prilagođena osiromašenom hrvatskom džepu, a to posebno veseli. Ipak, vratimo se mi na sam album.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 08/07/2011 10:59:40 |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 08/07/2011 : 11:01:00
|
Riječ je o jednoj western parodiji. Bookglobe je prije nekoliko mjeseci izdao prvi album u tvrdom uvezu, i sada ga planira nastaviti u kiosk izdanju.
Pa naravno da neće biti takvo skupo izdanje za kioske. Pobogu.
Nisam znao da je planirano posebno kiosk izdanje
|
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Posted - 08/07/2011 : 11:10:56
|
Nisam upoznat s tim stripom. O čemu se radi? Ako ti nije problem objasniti. Unaprijed hvala.
Riječ je o jednoj western parodiji. Bookglobe je prije nekoliko mjeseci izdao prvi album u tvrdom uvezu, i sada ga planira nastaviti u kiosk izdanju. Autori su Dario Kukić i Dinko Kumanović.
Hvala. Djeluje mi zanimljivo. Nisam ga kupio u tvrdom povezu, jer iskreno nisam ni čuo za njega. Doduše, mi u BiH ćemo se vjerovatno načekati toga na kioscima, ali svakako bih kupio par prvih brojeva. No, ono što bih volio je baš domaće izdanje, neka priča, ozbiljna koja bi se razvijala kako treba i dolikuje za jedan strip serijal. Ali, da ipak nije parodija. To je što bih volio, stvarnost je svakako drugačija. Hvala na informacijama i linkovima Mr.Bushido. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Posted - 08/07/2011 : 12:18:39
|
quote: Originally posted by mcn
>No, ono što bih volio je baš domaće izdanje, neka priča, ozbiljna koja bi se razvijala kako treba i dolikuje za jedan strip serijal.
Ono što ti treba su Lavirintova izdanja: Zabava za celu porodicu (horor) i Sergej (avantura) strip. Bili su na kioscima vrlo kratko, sad su samo u striparnicama, ali točno su ono što opisuješ.
ZZCP (dosad) brojevo 00-20 SS (dosad) brojevi 00-14
mcn
Na žalost, nisam upoznat sa njima, a kako ih nema u BiH, niti ih je bilo na kioscima, ako se dobro sjećam, onda ću morati snabdjeti se u kakvoj striparnici preko granice.
EDIT : pogledah na forumu, djeluju mi zanimljivo, baš zbog toga što su domaći, pa ću svakako ih nabaviti čim prije. Hvala na korisnim informacijama. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 08/07/2011 : 12:54:58
|
"Na kioscima je i OZ, opet zahvaljujući Vladi: domaće križaljke :P, sudoku, domaće priče i 12 stranica domaćeg stripa."
što je to? kakav OZ?
|
Grad - to ste vi. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 08/07/2011 : 13:42:08
|
ZZCP je pregeeky da bi imala veci odjek. Sergej izgleda predjecje i opet jedan zatvoreniji tip humora. Torgal je avanturisticki strip kojeg je pojelo vrijeme koliko god se jos uvijek prodavao. Crni popaj je je npr. prebolestan. Hrvatska povijest u fantastici mi opet izgleda kao pretjerivanje.
Trebala bi neka srednja struja. Npr. neki zatvorski serijal, tipa serija Oz, mafijaska kao Sopranosi (cao mcn!). Vratice se rode je npr. dobra stvar. Onda Montevideo bog te video bi mogao poluciti nesto. Neki domaci ekvivalent autoceste sunca. Glista u bijegu ili Europa kad bi bili duzi serijali.
Ako se zeli probati ici na nesto iole masovnije onda bi trebalo se malo odlijepiti od geekovstine, parodiranja svega i svacega (ili bar to raditi na malo suptilniji nacin, ono da vecina uopce ne skuzi da uopce ima parodije). Spaghetti brothers je recimo nesto univerzalno sto bi se vecini svidjelo, po meni puno prije za domace kioske nego ratman.
Huh, lako li je srati iz fotelje. :-)
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/07/2011 : 14:16:41
|
Ja da sam izdavac usudio bih se samo pet naslova poslati na kiosk: Zagor, Alan Ford, Naruto, Dragon Ball i Spider-Man. Sve ostalo samo u slucaju da imam visak para.
Nisam siguran koliko kratki stripovi u okviru nekog casopisa/novina pridonose razvoju strip scene. Jasno je da ljudi ne kupuju novine iskljucivo zbog stripa i pitanje je koliko njih se odlucilo da uzme neki strip sa kioska ili iz shopa samo zbog toga sto im se svidjela neka prica iz novina.
quote: Originally posted by Mord
Torgal je avanturisticki strip kojeg je pojelo vrijeme koliko god se jos uvijek prodavao.
Ti si prvi od kojeg nesto ovako cujem. Thorgal je po meni vanvremenski klasik, pogodan za publiku od 7 do 97 godina. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 08/07/2011 : 14:39:07
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ja da sam izdavac usudio bih se samo pet naslova poslati na kiosk: Zagor, Alan Ford, Naruto, Dragon Ball i Spider-Man. Sve ostalo samo u slucaju da imam visak para.
Nista od toga...za popularnost kiosk-izdanja treba napravit samo jedno i jedino....erotske avanture Nives Celzijus (moze ih crtat Stef....pisat ce ih vec netko)....Zlatko Sudac protiv sila pakla...itd...i samo se djelomicno zajebavam....
|
http://matanovogumno.blogspot.com |
Edited by - Mali_Mate on 08/07/2011 14:42:48 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 08/07/2011 : 14:47:21
|
Niste dobro pročitali prvi post - izvolite u ovom topiku prestati govoriti kako je nešto nemoguće, kako ne valja ili neće proći.
(mcn)
eli vako... moguće je da propadne:) |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 08/07/2011 : 14:53:31
|
quote: Originally posted by Rico Najbolje bi išlo nešto vezano za Hrvate, hrvatska povijest mozda umotana u fantastiku, vrhunski nacrtana, u boji svakako, i da je jeftino:) Nemojte me pitat kako je to sve moguče ukomponirati.
Kako je ono Superhrvoje prošao na kioscima? |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 08/07/2011 : 14:53:40
|
>moguće je da propadne:)
Zlo jedno.
(mcn)
šta sad ne valja post je formuliran u skladu s uvjetima :)
|
|
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/07/2011 : 15:08:14
|
>Pokrenuti domaći strip serijal koji će izlaziti mjesečno. Na kioscima.
Čujem da se sprema 12 brojeva nečega po 16 stranica.
Nisam ja u igri, ne bojte se.
(mcn)
Štef? Crni Miki Maus? Crni Zagor?
|
|
|
Topic |
|