forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Najdraža najrepriziranija serija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/07/2011 : 21:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Star Trek: Deep Space Nine.

Najbolji Trek u ovoj galaksiji.

Meni je to poslije Enterpriesa najdosadniji Star Trek. Napetije mi je kad putuju tamo-vamo po galaksiji

leleeeeee, koja kolicina blasfemije u samo jednoj prosto-prosirenoj

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/07/2011 : 21:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Samo san čeka

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/07/2011 : 21:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Meni je to poslije Enterpriesa najdosadniji Star Trek. Napetije mi je kad putuju tamo-vamo po galaksiji

Najdosadniji? Kako pobogu?

Uz najbolje svemirske bitke s ove strane Galactice? Uz najbolje političke intrige s ove strane Babylona 5? Uz najbolje likove koje nijedan Trek... ne, jedna TV serija nema?

Garak je najbolji lik koji je američka televizija ikada iznjedrila. Tko tvrdi suprotno, taj nije gledao DS9.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9473 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/07/2011 : 22:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Star Trek: Deep Space Nine.

Najbolji Trek u ovoj galaksiji.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/07/2011 : 00:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

koje su to "većina nabrojanih"?

ove podcrtane

Allo allo (ovo se da pogledat)
Cosby Show
The black adder
Friends
Only fools and horses (ovo se da pogledat)
Star Trek
The Fresh prince of Bel-Air
Family matters
Married… with Children (ovo se da pogledat)
Full house (Ova mi nije poznata)
Bevery Hills,90210
The nanny
Malcolm in the middle

Miami vice

iskreno, većinu ovih serija nisam gledao (tj. jesam, ali samo par epizoda, ne smatram se "fanom"). ali uglavnom, od ovih koje si ti naveo ja bih jedino izdvojio "Beverly Hills" i "Family matters" kao negledljive (možda).

ali, ono što je kolega Zagor (po meni) zaboravio navest u anketi je Baywatch (iliti Spasilačka služba) - koja se dosta puta (u prethodne dvije godine, ak se ne varam), reprizirala na Novoj TV preko ljeta. ja bi recimo nju definirao pojmovima "negledljivo" i "cheesy".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/07/2011 : 09:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote

[/quote]

[/quote]

Ajme, stvarno blasfemično Paka. Samo kad se T'Pol ukaže odmah ti teorija u Enterpriseu pada u vodu!

Po meni:
1. Next generation
.
.
2. Enterprise
3. Voyager
4. Kirk
.
.
.
.
.
5. DS9

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/07/2011 : 10:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Po meni:
1. Next generation
.
.
2. Enterprise
3. Voyager
4. Kirk
.
.
.
.
.
5. DS9

Moj redoslijed je potpuno suprotan ovome, s tim da bih zamijenio The Next Generation i Enterprise.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/07/2011 : 11:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Au!
Sto ljudi, petsto ćudi!
Bushido, ti si više za vintage stvari ili su ti se ovi noviji potrošili u ponavljanju?

Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 08/07/2011 : 11:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Nisi stavio seriju Everybody Loves Raymond.

Ali je opet Seinfeld najbolji!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/07/2011 : 12:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Po meni:
1. Next generation
.
.
2. Enterprise
3. Voyager
4. Kirk
.
.
.
.
.
5. DS9

Moj redoslijed je potpuno suprotan ovome, s tim da bih zamijenio The Next Generation i Enterprise.

1. DS9
2. TNG (ali su mnogo blizu jedna drugoj)
3. TOS
4. VOY
(Enterprise nisam gledao jos uvek, ali kapiram da nece doci bas visoko )

jedino objasnjenje koje imam za to sto se ljudima ne svidja DS9 je to sto se ne uklapa u klasicni ST sablon, vec itekako izlazi iz njega. Da je umesto DS9 isla jos jedna u fazonu "space, the final frontier", Boga pitaj da li bi posle nje uopste videli i onu jednu i po seriju (VOY i ENT)

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/07/2011 : 13:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ne bih rekao da se DS9 baš ne uklapa u šablonu. Još uvijek su tu stalno nove egzotične rase, akcija, tehnološke fore i slično.
I dalje mi je jedna od najboljih epizoda Star trek serijala "Trials and Tribble-ations", to je ono kada se Sisko i Dax vrate u prošlost kod Kirka, pa komentiraju modu i tehnologiju tog vremena. Odlična epizoda.
Međutim, likovi u DS9 su mi bez nekih karizmi, po meni malo bljutavo i mlako. Da ne govorim koliko mi Ferengiji idu na jetra.

O TNG ne treba trošiti riječi, a Enterprise mi je dobar jer je malo prljaviji od standarda Star treka. Još da su glumcima dali da koji put dobro opsuju ili se napiju, serija bi bila super.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/07/2011 : 13:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Au!
Sto ljudi, petsto ćudi!
Bushido, ti si više za vintage stvari ili su ti se ovi noviji potrošili u ponavljanju?

Ja sam mišljenja da ako ideš raditi neku ozbiljnu seriju sa ozbiljnom radnjom (bilo da je riječ o SF-u, westernu, horroru, fantasyju, policijskoj drami, obiteljskoj drami, itd.) onda ta serija mora imati nešto što će publiku držati pred ekranom svih tih sedam sezona i 200 epizoda. Mora imati dramu, sukob, zanimljive, trodimenzionalne likove i kakav-takav osjećaj kontinuiteta.

Originalni Star Trek je uz revolucionarnu tematiku ponudio baš to. Imao si živopisne likove, koji se često nisu međusobno slagali, i koji su nudili određenu dozu drame. Najveći problem originalnog serijala je taj što je imao kriminalno mali budžet i jeftine specijalne efekte i to se bolno vidi u svakom kadru. Zato su animirana serija i filmovi bili jako dobri, imali su sve prednosti TV-serijala i mnogo veći budžet. Plus, animacijom su bile izvedive mnoge stvari koje tada igranofilmski specijalni efekti nisu mogli postići.

The Next Generation je po meni bio kvalitativno čisti korak unazad. Imao si koncept koji je doslovno prekopiran iz originalnog serijala. Imao si bolje efekte i ispoliranije scenarije, ali nisi imao nikakvu dramu i blijede, nezanimljive likove. Dobro za Datu, Picarda, Worfa ili Q-a, ali Riker, LaForge, Crusherica, Wesley, Tasha i Troi su bili katastrofalno dosadni i bezdušni. Vidi se da scenaristi nisu imali pojma šta bi s njima.

A onda je došao Deep Space Nine, sunce nad suncima. Ovdje se se sve nevjerojatno dobro posložilo. Trodimenzionalni likovi sa velikim L, kontinuirana radnja koja praktički teče od prve do zadnje epizode, odličan tim scenarista, odlični specijalni efekti, SF koncepti začinjeni konkretnim društvenim i političkim komentarima (problemi manjina, integracije, homoseksualnosti, morala, genocida, itd.) i nevjerojatno dobri glumci. Ja mislim da je čisti kriminal što Andrew J. Robinson nije nikada dobio nijednu nagradu za ulogu Garaka. To je bila uloga života. Deep Space Nine nije jedna odlična SF serija, to je jedna od najboljih serija ikad.

Voyager i Enterprise su pokušali nekako kombinirati koncepte originalne serije i DS9 (više originalna serija nego DS9), ali su ponudili samo reciklirane priče, blijede likove i nulu od drame.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/07/2011 : 13:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
au, i Amost i Bushido :O
1. likovi u DS9 su bez harizme? :O
2. likovi iz TNGa su dosadni i bezdusni? :O

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/07/2011 : 14:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam mišljenja da ako ideš raditi neku ozbiljnu seriju sa ozbiljnom radnjom (bilo da je riječ o SF-u, westernu, horroru, fantasyju, policijskoj drami, obiteljskoj drami, itd.) onda ta serija mora imati nešto što će publiku držati pred ekranom svih tih sedam sezona i 200 epizoda. Mora imati dramu, sukob, zanimljive, trodimenzionalne likove i kakav-takav osjećaj kontinuiteta.

Originalni Star Trek je uz revolucionarnu tematiku ponudio baš to. Imao si živopisne likove, koji se često nisu međusobno slagali, i koji su nudili određenu dozu drame. Najveći problem originalnog serijala je taj što je imao kriminalno mali budžet i jeftine specijalne efekte i to se bolno vidi u svakom kadru. Zato su animirana serija i filmovi bili jako dobri, imali su sve prednosti TV-serijala i mnogo veći budžet. Plus, animacijom su bile izvedive mnoge stvari koje tada igranofilmski specijalni efekti nisu mogli postići.

The Next Generation je po meni bio kvalitativno čisti korak unazad. Imao si koncept koji je doslovno prekopiran iz originalnog serijala. Imao si bolje efekte i ispoliranije scenarije, ali nisi imao nikakvu dramu i blijede, nezanimljive likove. Dobro za Datu, Picarda, Worfa ili Q-a, ali Riker, LaForge, Crusherica, Wesley, Tasha i Troi su bili katastrofalno dosadni i bezdušni. Vidi se da scenaristi nisu imali pojma šta bi s njima.

A onda je došao Deep Space Nine, sunce nad suncima. Ovdje se se sve nevjerojatno dobro posložilo. Trodimenzionalni likovi sa velikim L, kontinuirana radnja koja praktički teče od prve do zadnje epizode, odličan tim scenarista, odlični specijalni efekti, SF koncepti začinjeni konkretnim društvenim i političkim komentarima (problemi manjina, integracije, homoseksualnosti, morala, genocida, itd.) i nevjerojatno dobri glumci. Ja mislim da je čisti kriminal što Andrew J. Robinson nije nikada dobio nijednu nagradu za ulogu Garaka. To je bila uloga života. Deep Space Nine nije jedna odlična SF serija, to je jedna od najboljih serija ikad.

Voyager i Enterprise su pokušali nekako kombinirati koncepte originalne serije i DS9 (više originalna serija nego DS9), ali su ponudili samo reciklirane priče, blijede likove i nulu od drame.

ja sam recimo bezbroj puta od mojih frendova čuo da je Next Generation najbolji serijal. ne znam zašto bi to bilo tako, ali pretpostavljam da ima neke veze sa Patrickom Stewartom. ja osobno nisam baš neki fan ovog serijala (ne volim baš SF, generalno gledajući), ali ih se složio s ovim što si napisao. iako moram reći da je William Shatner (glumac u originalnom serijalu) malo pretjerao u svojoj ulozi. tako da je izraz "overacting" koji se s njim inače često povezuje opravdan.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/07/2011 : 16:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jebiga, ne da mi se pravdat svoju tvrdnju, al tako je kako je.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/07/2011 : 17:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

2. likovi iz TNGa su dosadni i bezdusni? :O

Data, Picard, Q i Pulaskica su bili super. Worf i O'Brien su bili dobri, ali uvijek imam dojam da su puno bolje iskorišteni u DS9. Pogotovo O'Brienova pozadina heroja federacijsko-kardasijskog rata.

Ostali likovi su mi jako slabi. Pogotovo onaj dosadnjaković Wesley.

Najviše što me smetalo kod TNG je apsolutni nedostatak drame. Džaba ti zanimljivi SF zapleti ako se među likovima ništa ne događa.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/07/2011 : 19:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Data, Picard, Q i Pulaskica su bili super.

Pulaskova je meni bila, onako....OK, ali me je smarala dosta :/
valjda zato sto nije bila privlacna poput Crusherove

quote:
Worf i O'Brien su bili dobri, ali uvijek imam dojam da su puno bolje iskorišteni u DS9. Pogotovo O'Brienova pozadina heroja federacijsko-kardasijskog rata.

Worf je jedan od likova koji je meni najvise jednodimenzionalan u TNG :/ otprilike bi se njegov citav doprinos seriji mogao svesti na punchline: "Sir, I suggest we arm the phasors/photon torpedos!"

O'Brien je bio tek gostujuci lik u TNG, nisu verovatno mogli da dopuste luksuz da ga dalje razvijaju. (otprilike kao i onaj smuseni Redzinald Barkli)

quote:

ma Wesley je katastrofa
i....sta znam, nisu ostali likovi Bog zna sta....LaForge, Troi, Riker....ali su vrlo lepo funkcionisali zajedno, to se ne moez osporiti. neka sarolikost postoji, kao i hemija izmedju likova :)
i, recimo, TNG ima Guinan, koja je vrlo zanimljiva i jedinstvena pojava u Star treku :)

plus, da dodam, TNG je najvise doprineo razvoju ST mitologije, ubaceni su svi novi svetovi koji su dalje iskorisceni u DS9 (sta ja znam...Kardasija, Ferenginar, Bejzur....), blize je definisana politicka situacija u galaksiji (Klingonsko carstvo, Romulansko carstvo, itd....), kroz mnoge zaista sjajne epizode. Pritom je serija odlicno zaokruzena na isti nacin kako je pocela, i zaista cini jednu super celinu :)

e sad, fora je u tome da to uporedjujemo sa DS9, i mastamo u fazonu "what if?" (OK, ja barem to radim, pa pretpostavljam da je i kod tebe tako :D :) )
dakle, da je TNG imao sve odlike poput DS9, da su recimo sukob sa Borgovima pretvorili u jedan ogroman konflikt, pa u taj kontekst stavili i politiku cele galaksije, pa da su ubacili jos koji dolar za specijalne efekte, studija, itd....mozda bismo imali jednako genijalnu seriju :)

ali, i bez svega toga....TNG je odlicna nadogradnja TOS, zaista korak napred. da su bili dovoljno pametni da urade nesto slicno sa Voyagerom, da nadju nesto novo, ali opet da zadrze prvobitni smek, mislim da ne bi ni dolazilo do prekida fransize.... :/ :)

quote:
Najviše što me smetalo kod TNG je apsolutni nedostatak drame. Džaba ti zanimljivi SF zapleti ako se među likovima ništa ne događa.

pa TNG jos i najvise toga ima od svih ST serija izuzev DS9.
sta, u TOS ili VOY ima bas nekih sjajnih veza izmedju likova? :/
pogotovu Voyager, koji mozda ima najgluplju/najdosadniju postavu svih vremena, sreca da je radnja serije kudikamo zanimljiva, inace nish'....

opet kazem, nisam gledao ENT, tako da....verovatno mi VOY nece biti bas najgori :D :))

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47468 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/07/2011 : 19:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=9fI_jdOrYPc
blizanke Olsen
http://www.youtube.com/watch?v=N7-_2jXj0oU&feature=related

ovo je jedna od boljih epizoda
http://www.youtube.com/watch?v=oiljoS4ChOk&feature=related

podsjetia si me. dosadno

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47468 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/07/2011 : 19:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

koje su to "većina nabrojanih"?

ove podcrtane

Allo allo (ovo se da pogledat)
Cosby Show
The black adder
Friends
Only fools and horses (ovo se da pogledat)
Star Trek
The Fresh prince of Bel-Air
Family matters
Married… with Children (ovo se da pogledat)
Bevery Hills,90210
The nanny
Malcolm in the middle

Miami vice

iskreno, većinu ovih serija nisam gledao (tj. jesam, ali samo par epizoda, ne smatram se "fanom"). ali uglavnom, od ovih koje si ti naveo ja bih jedino izdvojio "Beverly Hills" i "Family matters" kao negledljive (možda).

ali, ono što je kolega Zagor (po meni) zaboravio navest u anketi je Baywatch (iliti Spasilačka služba) - koja se dosta puta (u prethodne dvije godine, ak se ne varam), reprizirala na Novoj TV preko ljeta. ja bi recimo nju definirao pojmovima "negledljivo" i "cheesy".

stoji,ali baywatch nije humoristična serija.(ka večina ovih,bar bi tribale bit)

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/07/2011 : 19:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
baywatch je serija iz koje smo se kao klinjosi ucili da gledamo u sise
ono, protrci jedna od bujnijih "cuvarki" plazom, i sutradan se ceo dan prica u skoli o tome

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/07/2011 : 00:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

baywatch je serija iz koje smo se kao klinjosi ucili da gledamo u sise
ono, protrci jedna od bujnijih "cuvarki" plazom, i sutradan se ceo dan prica u skoli o tome

Pamela Anderson je po tom pitanju bila najjača
ja se sjećam kak nas je profa iz vjeronauka puštao ranije doma zbog te serije

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12647 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 09/07/2011 : 10:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se kolegama trekkijima, ali pošto su u ST moji Romulanci prikazivani kao negativci (grom spalio Paramount!), glasao sam za: Mučke.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 09/07/2011 10:26:17
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/07/2011 : 14:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
i ja sam glasao za Mucke

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/07/2011 : 15:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Star trek i Mućke.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/07/2011 : 16:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma Wesley je katastrofa
[/quote]

majdosadniji, najnaporniji lik u povijesti TV-a
koji je smisao da dijete teenager vozi brod od 197828719286172687217136 dolara?!?!
pa zar je to crtić? koje sranje
čemu služe one akademije i slične pizdarije kad on odmah bude časnik ili koji k_?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000