forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 I LOVE YU !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 124

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 10/07/2011 : 21:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 10/07/2011 : 23:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 10/07/2011 23:45:01
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 11/07/2011 : 00:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by perque

Kako je meni ovaj film bio strasan kada sam bio klinac,a po zlu pamtim i Koznu torbu sa Milanom Strljicem i cuvenu scenu peglanja vrelom peglom tokom ispitivanja.Jedina svetla tacka bio je strip Ludi Hakaram koji sam citao u to vreme.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/07/2011 : 10:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Meni je bila strasna scena u ''Kozari'' kada Bata podmece ruku pod siljak da Svaba ne otkrije zemunicu....
http://www.youtube.com/watch?v=TXW0M4LnZLE&feature=related
na trecem minutu
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 11/07/2011 : 10:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by REJS
Kako je meni ovaj film bio strasan kada sam bio klinac,a po zlu pamtim i Koznu torbu sa Milanom Strljicem i cuvenu scenu peglanja vrelom peglom tokom ispitivanja.Jedina svetla tacka bio je strip Ludi Hakaram koji sam citao u to vreme.

A možeš misliti mene koji sam u to vreme bio neki prvi razred osnovne škole. Sećam se kao da je juče bilo kad je u školu došla neka bulumenta dečjih pisaca da promovišu neka nova izdanja dečje literature. Bila je tu već standardna ekipa za ono vreme: Dobrica Erić, Dragan Lukić i sl. a u ulozi čitača odabranih stihova-glumac Mihajlo Miša Janketić.
Čovek ima neku harizmu i ne pravi razliku da li glumi na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ili recituje dečje pesme u tamo nekoj osnovnoj školi, tako da smo mi klinci sutradan bili fascinirani njegovom pojavom. Izgleda da je i učiteljica iz nekog razloga bila impresionirana njime pa nas je onako sva važna pitala: deco, jel znate ko je onaj čika? Mi, ni pet ni šest, povikasmo uglas-Branko Čopić (valjda je recitovao nešto njegovo pa mi pogrešno povezali). Ne deco, to je znate naš poznati glumac Miša Janketić.

E možeš sad misliti mog šoka kada sam ga nešto kasnije video kao zloglasnog pukovnika Tomića.... Godinama nisam mogao da se otresem od negativnog utiska o čoveku
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 11/07/2011 : 10:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Meni je bila strasna scena u ''Kozari'' kada Bata podmece ruku pod siljak da Svaba ne otkrije zemunicu....
http://www.youtube.com/watch?v=TXW0M4LnZLE&feature=related
na trecem minutu

pa je vođena tom impresijom i prva epizoda Poručnika Tare bila smeštena u zemunicu
jedan mali off-topic. Da li se to samo meni čini ili se još neko slaže, da je Bata Životinja, uprkos neviđenoj gluposti ovog filma, ostvario ovde jednu sasvim solidnu i poštenu ulogu?
Zanemarujući ovu ljigu sa poturanjem ruke pod šiljak, jednostavno uloga mu je išla na ruku. Replike bez previše patosa, izrazi lica, neverbalna gluma, prilično ubedljivo.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/07/2011 : 10:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Originally posted by milandj3
pa je vođena tom impresijom i prva epizoda Poručnika Tare bila smeštena u zemunicu
wrong, al ima necega u tome
jedan mali off-topic. Da li se to samo meni čini ili se još neko slaže, da je Bata Životinja, uprkos neviđenoj gluposti ovog filma,
ne bih se slozio da je glupost. Jeste previse crno beo (takva vremena)
ali, ako islkjucite ton, vrlo solidno snimljeno i odglumljeno. Dijalozi (naknadni izrecitovani) su krivci za los utisak o celom filmu ali generalno nije toliko lose.

ostvario ovde jednu sasvim solidnu i poštenu ulogu?
Bata je sjajan dok ne progovori. Zato mu je ovo i leglo...
Zanemarujući ovu ljigu sa poturanjem ruke pod šiljak,
eh, ljiga. Onda je i zivot ljiga, posto je scena inspirisana istinitim dogadjajem. Kao i ono dete koje pokriva mamu liscem.
jednostavno uloga mu je išla na ruku. Replike bez previše patosa, izrazi lica, neverbalna gluma, prilično ubedljivo.
Sve u svemu, sa ove distance, film je jako klimav i suvise vuce na jednu vizuru. Ali svega desetak godina posle rata, nije ni mogao da bude drugaciji.

Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 11/07/2011 : 11:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
[i]Originally posted by milandj3
wrong, al ima necega u tome
jedan mali off-topic. Da li se to samo meni čini ili se još neko slaže, da je Bata Životinja, uprkos neviđenoj gluposti ovog filma,
ne bih se slozio da je glupost. Jeste previse crno beo (takva vremena)

ali, ako islkjucite ton, vrlo solidno snimljeno i odglumljeno. Dijalozi (naknadni izrecitovani) su krivci za los utisak o celom filmu ali generalno nije toliko lose.

ostvario ovde jednu sasvim solidnu i poštenu ulogu?
Bata je sjajan dok ne progovori. Zato mu je ovo i leglo...
Zanemarujući ovu ljigu sa poturanjem ruke pod šiljak,
eh, ljiga. Onda je i zivot ljiga, posto je scena inspirisana istinitim dogadjajem. Kao i ono dete koje pokriva mamu liscem.
jednostavno uloga mu je išla na ruku. Replike bez previše patosa, izrazi lica, neverbalna gluma, prilično ubedljivo.
Sve u svemu, sa ove distance, film je jako klimav i suvise vuce na jednu vizuru. Ali svega desetak godina posle rata, nije ni mogao da bude drugaciji.

pa šta znam. Ovaj film je snimljen 1962 a Radoš Novaković je 1953 snimio Daleko je Sunce i on mi deluje kao daleko kvalitetniji film. Ima Kozara te neoprostive momente na primer ono kad ljubiša Samardžić puca u nemce koji disciplinovano napreduju. Skine on jedan red, za njima naidju drugi da bi tek u trećem redu neko skapirao da neko puca na njih i onda ga likvidiraju. Zatim lik partizana Joje, Supermen u svakom smislu. Čovek nit je gladan nit je žedan, nit je umoran, svaki metak pogadja metu itd.
Sem onog bušenja šake i deteta koje pokriva majku lišćem postoji i ono: hej stari, baci tu lulu; samo ti sinko radi svoj posao! U kontekstu vremena u kojem je snimljeno, jasno mi je da su takve scene bile više nego poželjne ali generalno gledano jesu patos i ubedjen sam da iskusne i kvalitetne filmadžije uvek traže neku alternativu ovakvim scenama. To isto važi i za onu malopre pomenutu scenu peglanja u seriji Nepokoreni grad, iako je ona po toj sceni najviše i ostala upamćena.

EDIT: A Bulajić je 1969 snimio Bitku na Neretvi koja je, što se mene tiče u kompletu odličan film. Kakav napretak za sedam godina!

Edited by - milandj3 on 11/07/2011 11:06:03
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 11/07/2011 : 11:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Zaboravili ste da crno beli filmovi imaju veliku dozu misticnosti i negativnosti sami po sebi,pa osrednji zvuk blago susteci,uz muziku koja daje napetiji ton.
http://www.youtube.com/watch?v=Q9bXseg2gJ4
Horor u rangu najjezivijih bez kapi krvi.

http://www.youtube.com/watch?v=CI6y6KfLpO8&feature=related

Dragan Nikolic najsramnije zavrsava u poljskom Wc-u sa metkom u celu,ljigavo.

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/07/2011 : 11:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@Milandj
Siroka tema. Po tebi, bar tako ispada, i secenje dojke u Plavom vojniku je ljiga. Opet, 1962 godine nisi mogao ocekivati od domacih filmadzija da puno znaju, a i kad su znali nisu smeli, mogli od puno babica ili prosto nije bilo para. Uglavnom reziseri su bili narucioci filma a ne reditelj.
Dan danas je isto u domacem filmu.
Mozemo o svemu uz pivo da ne of to pichimo ovde.
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 11/07/2011 : 11:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Milandj
Siroka tema. Po tebi, bar tako ispada, i secenje dojke u Plavom vojniku je ljiga. Opet, 1962 godine nisi mogao ocekivati od domacih filmadzija da puno znaju, a i kad su znali nisu smeli, mogli od puno babica ili prosto nije bilo para. Uglavnom reziseri su bili narucioci filma a ne reditelj.
Dan danas je isto u domacem filmu.
Mozemo o svemu uz pivo da ne of to pichimo ovde.

tako je. postoji jedna infinitezimalna mogućnost da se zateknem u NS krajem jula...
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 11/07/2011 : 13:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Leptirica

Stara mi je pričala da nije smjela da priđe TV-u da ga ugasi
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 11/07/2011 : 14:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

Leptirica

jedan umro na premijeri...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/07/2011 : 15:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
I bila direktna inspiracija za Stiksu i njeno jahanje Tarzana (Avetinjski grad)
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 11/07/2011 : 17:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Zato su Gogolj i Milovan Glisic uterivali jezu svojim pricama.Nijedan Americki horor sa morem krvi ne moze imati taj folklor i goticnost kao balkanski misticizam.
Pitajte Marti Misteriju gde se zarazio vampirizmom njegov vampir iz New Yorka.

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 11/07/2011 : 21:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote

Moj primjerak,sjećate li ih se,vatrogasni,vojni,hitna pomoć,safari?
Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 11/07/2011 : 21:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sjajno !!!

Ovo sam dobio od ćaletove firme za Novu Godinu 1981/82.
Ma obožavao sam ga !
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47096 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/07/2011 : 21:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by milandj3

quote:

Leptirica

ozbiljno?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 11/07/2011 : 21:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by milandj3

quote:

Leptirica

ozbiljno?

http://cultofghoul.blogspot.com/2009/05/leptirica-1973.html

...Koliko je tematika vampira i veštica 'prevaziđena' pokazalo se odmah po premijeri: jedan čovek u Skoplju umro je od straha gledajući premijerno televizijsko emitovanje LEPTIRICE,...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/07/2011 : 21:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čovječe...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/07/2011 : 07:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
A i udzbenici su bili mnogo lepsi

Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 12/07/2011 : 17:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 12/07/2011 : 17:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 12/07/2011 : 18:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 12/07/2011 : 18:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page
Page: of 124 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000