Author |
Topic |
perque
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 28/09/2009 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 11/07/2011 : 00:03:47
|
quote: Originally posted by perque
Kako je meni ovaj film bio strasan kada sam bio klinac,a po zlu pamtim i Koznu torbu sa Milanom Strljicem i cuvenu scenu peglanja vrelom peglom tokom ispitivanja.Jedina svetla tacka bio je strip Ludi Hakaram koji sam citao u to vreme. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 11/07/2011 : 10:01:14
|
quote: Originally posted by REJS Kako je meni ovaj film bio strasan kada sam bio klinac,a po zlu pamtim i Koznu torbu sa Milanom Strljicem i cuvenu scenu peglanja vrelom peglom tokom ispitivanja.Jedina svetla tacka bio je strip Ludi Hakaram koji sam citao u to vreme.
A možeš misliti mene koji sam u to vreme bio neki prvi razred osnovne škole. Sećam se kao da je juče bilo kad je u školu došla neka bulumenta dečjih pisaca da promovišu neka nova izdanja dečje literature. Bila je tu već standardna ekipa za ono vreme: Dobrica Erić, Dragan Lukić i sl. a u ulozi čitača odabranih stihova-glumac Mihajlo Miša Janketić. Čovek ima neku harizmu i ne pravi razliku da li glumi na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ili recituje dečje pesme u tamo nekoj osnovnoj školi, tako da smo mi klinci sutradan bili fascinirani njegovom pojavom. Izgleda da je i učiteljica iz nekog razloga bila impresionirana njime pa nas je onako sva važna pitala: deco, jel znate ko je onaj čika? Mi, ni pet ni šest, povikasmo uglas-Branko Čopić (valjda je recitovao nešto njegovo pa mi pogrešno povezali). Ne deco, to je znate naš poznati glumac Miša Janketić.
E možeš sad misliti mog šoka kada sam ga nešto kasnije video kao zloglasnog pukovnika Tomića.... Godinama nisam mogao da se otresem od negativnog utiska o čoveku |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 11/07/2011 : 10:11:54
|
quote: Originally posted by cat claw
Meni je bila strasna scena u ''Kozari'' kada Bata podmece ruku pod siljak da Svaba ne otkrije zemunicu.... http://www.youtube.com/watch?v=TXW0M4LnZLE&feature=related na trecem minutu
pa je vođena tom impresijom i prva epizoda Poručnika Tare bila smeštena u zemunicu jedan mali off-topic. Da li se to samo meni čini ili se još neko slaže, da je Bata Životinja, uprkos neviđenoj gluposti ovog filma, ostvario ovde jednu sasvim solidnu i poštenu ulogu? Zanemarujući ovu ljigu sa poturanjem ruke pod šiljak, jednostavno uloga mu je išla na ruku. Replike bez previše patosa, izrazi lica, neverbalna gluma, prilično ubedljivo.
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 11/07/2011 : 10:32:41
|
quote: [i]Originally posted by milandj3 pa je vođena tom impresijom i prva epizoda Poručnika Tare bila smeštena u zemunicu wrong, al ima necega u tome jedan mali off-topic. Da li se to samo meni čini ili se još neko slaže, da je Bata Životinja, uprkos neviđenoj gluposti ovog filma, ne bih se slozio da je glupost. Jeste previse crno beo (takva vremena) ali, ako islkjucite ton, vrlo solidno snimljeno i odglumljeno. Dijalozi (naknadni izrecitovani) su krivci za los utisak o celom filmu ali generalno nije toliko lose. ostvario ovde jednu sasvim solidnu i poštenu ulogu? Bata je sjajan dok ne progovori. Zato mu je ovo i leglo... Zanemarujući ovu ljigu sa poturanjem ruke pod šiljak, eh, ljiga. Onda je i zivot ljiga, posto je scena inspirisana istinitim dogadjajem. Kao i ono dete koje pokriva mamu liscem. jednostavno uloga mu je išla na ruku. Replike bez previše patosa, izrazi lica, neverbalna gluma, prilično ubedljivo. Sve u svemu, sa ove distance, film je jako klimav i suvise vuce na jednu vizuru. Ali svega desetak godina posle rata, nije ni mogao da bude drugaciji.
|
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 11/07/2011 : 11:02:20
|
quote: [i]Originally posted by milandj3 pa je vođena tom impresijom i prva epizoda Poručnika Tare bila smeštena u zemunicu wrong, al ima necega u tome jedan mali off-topic. Da li se to samo meni čini ili se još neko slaže, da je Bata Životinja, uprkos neviđenoj gluposti ovog filma, ne bih se slozio da je glupost. Jeste previse crno beo (takva vremena)
ali, ako islkjucite ton, vrlo solidno snimljeno i odglumljeno. Dijalozi (naknadni izrecitovani) su krivci za los utisak o celom filmu ali generalno nije toliko lose. ostvario ovde jednu sasvim solidnu i poštenu ulogu? Bata je sjajan dok ne progovori. Zato mu je ovo i leglo... Zanemarujući ovu ljigu sa poturanjem ruke pod šiljak, eh, ljiga. Onda je i zivot ljiga, posto je scena inspirisana istinitim dogadjajem. Kao i ono dete koje pokriva mamu liscem. jednostavno uloga mu je išla na ruku. Replike bez previše patosa, izrazi lica, neverbalna gluma, prilično ubedljivo. Sve u svemu, sa ove distance, film je jako klimav i suvise vuce na jednu vizuru. Ali svega desetak godina posle rata, nije ni mogao da bude drugaciji.
pa šta znam. Ovaj film je snimljen 1962 a Radoš Novaković je 1953 snimio Daleko je Sunce i on mi deluje kao daleko kvalitetniji film. Ima Kozara te neoprostive momente na primer ono kad ljubiša Samardžić puca u nemce koji disciplinovano napreduju. Skine on jedan red, za njima naidju drugi da bi tek u trećem redu neko skapirao da neko puca na njih i onda ga likvidiraju. Zatim lik partizana Joje, Supermen u svakom smislu. Čovek nit je gladan nit je žedan, nit je umoran, svaki metak pogadja metu itd. Sem onog bušenja šake i deteta koje pokriva majku lišćem postoji i ono: hej stari, baci tu lulu; samo ti sinko radi svoj posao! U kontekstu vremena u kojem je snimljeno, jasno mi je da su takve scene bile više nego poželjne ali generalno gledano jesu patos i ubedjen sam da iskusne i kvalitetne filmadžije uvek traže neku alternativu ovakvim scenama. To isto važi i za onu malopre pomenutu scenu peglanja u seriji Nepokoreni grad, iako je ona po toj sceni najviše i ostala upamćena. EDIT: A Bulajić je 1969 snimio Bitku na Neretvi koja je, što se mene tiče u kompletu odličan film. Kakav napretak za sedam godina! |
Edited by - milandj3 on 11/07/2011 11:06:03 |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 11/07/2011 : 11:27:09
|
@Milandj Siroka tema. Po tebi, bar tako ispada, i secenje dojke u Plavom vojniku je ljiga. Opet, 1962 godine nisi mogao ocekivati od domacih filmadzija da puno znaju, a i kad su znali nisu smeli, mogli od puno babica ili prosto nije bilo para. Uglavnom reziseri su bili narucioci filma a ne reditelj. Dan danas je isto u domacem filmu. Mozemo o svemu uz pivo da ne of to pichimo ovde. |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 11/07/2011 : 11:32:19
|
@Milandj Siroka tema. Po tebi, bar tako ispada, i secenje dojke u Plavom vojniku je ljiga. Opet, 1962 godine nisi mogao ocekivati od domacih filmadzija da puno znaju, a i kad su znali nisu smeli, mogli od puno babica ili prosto nije bilo para. Uglavnom reziseri su bili narucioci filma a ne reditelj. Dan danas je isto u domacem filmu. Mozemo o svemu uz pivo da ne of to pichimo ovde.
tako je. postoji jedna infinitezimalna mogućnost da se zateknem u NS krajem jula... |
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 11/07/2011 : 14:13:19
|
quote: Originally posted by d.r.p
Leptirica
Stara mi je pričala da nije smjela da priđe TV-u da ga ugasi
jedan umro na premijeri... |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Posted - 11/07/2011 : 17:58:38
|
Zato su Gogolj i Milovan Glisic uterivali jezu svojim pricama.Nijedan Americki horor sa morem krvi ne moze imati taj folklor i goticnost kao balkanski misticizam. Pitajte Marti Misteriju gde se zarazio vampirizmom njegov vampir iz New Yorka. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
perque
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 28/09/2009 |
Posted - 11/07/2011 : 21:13:17
|
Moj primjerak,sjećate li ih se,vatrogasni,vojni,hitna pomoć,safari?
Sjajno !!!
Ovo sam dobio od ćaletove firme za Novu Godinu 1981/82. Ma obožavao sam ga ! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47096 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/07/2011 : 21:23:15
|
quote: Originally posted by milandj3
Leptirica
jedan umro na premijeri...
ozbiljno? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 11/07/2011 : 21:37:34
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by milandj3
Leptirica
jedan umro na premijeri...
ozbiljno?
http://cultofghoul.blogspot.com/2009/05/leptirica-1973.html
...Koliko je tematika vampira i veštica 'prevaziđena' pokazalo se odmah po premijeri: jedan čovek u Skoplju umro je od straha gledajući premijerno televizijsko emitovanje LEPTIRICE,... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 11/07/2011 : 21:44:32
|
Moj primjerak,sjećate li ih se,vatrogasni,vojni,hitna pomoć,safari?
Čovječe... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
perque
Average Member