forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 13/07/2011 : 16:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Ja bih cak rekao upravo suprotno, Zagoru se moze zahvaliti sto uopste postoji neka strip scena.
Zagor je magnet koji navlaci ljude da citaju stripove, s vremenom im se skrene paznja na neka druga izdanja i zele da probaju nesto od npr. Fibre.
Vec sam vise puta na nasem forumu vidio neke ljude koji su bili iskljucivo aktivni na Zagorovim topicima i onda odjednom im se probudila zelja da isprobaju nesto novo, pa se javljaju i u topicima drugih stripova.
Evo npr. Obi-wan, nedavno je rekao da se zbog Zagora vratio stripovima, sada guta sve zivo. Ima dosta slicnih primjera u izdavackom izlogu.
Ukoliko od 30 Zagorovih fanova petorica se odluce da probaju nesto novo i to pocnu da redovno konzumiraju, mislim da je to ipak nesto pozitivno. To sto stripovi ne prolaze na kioscima je druga stvar. Fibra je ipak izdavacka kuca koja nudi kvalitetne stripove ljudima koji zele da isprobaju nesto novo, a takvih uvijek ima, mozda ne dovoljno da se prave tirazi u hiljadama, ali ih ima.

I ja se slažem u mnogome sa ovime, pogotovo što sam i sam primer takvog razvoja situacije. Stripu sam se vratio potpuno slučajno, video u prodavnici na Zlatiboru VČ Zagora i pomislio da ne bi bilo loše da ga pročitam na putu za Beograd. Zagrejao sam se opet za strip, jedno vreme sam kupovao isključivo samo Zagora da bih vremenom počeo da se zanimam i za druge stvari. Danas me zanima apsolutno sve iz sveta stripa, osim par izuzetaka.

Naravno, onda dolazim do problema prostora, para i vremena za čitanje, ali to je već potpuno drugi problem.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2011 : 16:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Markos

S prvim se slažem: nije zagor kriv što se ostalo ne prodaje, naravno. Ljude ne zanima (skoro) ništa van toga i to je ok,

Ja bih cak rekao upravo suprotno, Zagoru se moze zahvaliti sto uopste postoji neka strip scena.
Zagor je magnet koji navlaci ljude da citaju stripove, s vremenom im se skrene paznja na neka druga izdanja i zele da probaju nesto od npr. Fibre.
Vec sam vise puta na nasem forumu vidio neke ljude koji su bili iskljucivo aktivni na Zagorovim topicima i onda odjednom im se probudila zelja da isprobaju nesto novo, pa se javljaju i u topicima drugih stripova.
Evo npr. Obi-wan, nedavno je rekao da se zbog Zagora vratio stripovima, sada guta sve zivo. Ima dosta slicnih primjera u izdavackom izlogu.
Ukoliko od 30 Zagorovih fanova petorica se odluce da probaju nesto novo i to pocnu da redovno konzumiraju, mislim da je to ipak nesto pozitivno. To sto stripovi ne prolaze na kioscima je druga stvar. Fibra je ipak izdavacka kuca koja nudi kvalitetne stripove ljudima koji zele da isprobaju nesto novo, a takvih uvijek ima, mozda ne dovoljno da se prave tirazi u hiljadama, ali ih ima.

Ništa se njemu ne mora zahvaljivati. Ako ćemo tako, onda bi se trebalo zahvaliti stripovima što su izlazili prije Zagora na prostoru SFRJ (u raznim novinama, revijama, itd.). Ja sam se za strip ponovo zainteresovao prije nekih 5-6 godina, i to nije bilo preko Zagora. Da sam tada pročitao neku epizodu Zagora, to me samo moglo odbiti od stripa (s ovim ne pokušavam umanjiti njegovu vrijednost, već kažem 'sto ljudi, sto ćudi'). Ali, isto tako ne krivim Zagora za ništa, ja ga jednostavno na kioscima totalno ignorišem i kupujem ono što volim.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2011 : 17:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
I pošto je ovo ipak topik o izdanjima Fibre, kad ide Milerov 'Derdevil' i koliki će biti intervali između knjiga? Ili će sav opus odjednom? :)
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/07/2011 : 17:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se vratio stripovima kad se VC Zagor pojavio na kioscima. Sad citam svasta, i dalje najvise Bonelli, ali polagano se spektar izdanja koja me zanimaju siri.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/07/2011 : 17:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zagor kao navlakuša za ostale stripove??
Možda za one koji imaju ispod 14 godina a svi stariji su već izgubljeni slučaj za stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/07/2011 : 17:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Totalno pogresno. Sta ce mladjima od 14 Zagor, kad imaju WOW, a mogu skinuti 100 filmova i igrica dnevno. Najbolje da ce se oni zainteresovati za strip sa kioska. Nema sanse. Zagor i jeste za one koji su ga citali prije 20, 30, 40, 50 godina, da kupe strip na kiosku ponukani nostalgijom.
Dacu ti primjer. Ja cesto obilazim knjizare, i stalno sam prilikom kupovine nailazio na izdanja Belog Puta. Svaki put bi uzeo, prelistao, skontao da to ne lici na stripove koje sam citao kao klinac, i vracao ih na police. Kad se Zagor pojavio na kioscima, to sam odmah uzeo, pa dalje sve brojeve. U momentima dokolice, i pretrazivanja na netu, naisao sam na ovaj sajt, pa polako saznao sta se sve desavalo sa Zagorom za vrijeme dok nisam pratio pricu, djelovalo mi super, pa polako nabavio SD i LU izdanja, pa onda prosirio broj izdanja koje kupujem. I sta s tim? Pa nista, osim sto sada ne vracam BP izdanja na policu, nego ih kupim, sta me interesuje, prosto sam vise stvari saznao o stripovima kao umjetnosti, i dosta me toga zanima. Kao klincima, stripove smo svi skupljali iz pomodarstva i zabave, kao sto se sada igraju igrice, "fejsbuci" i slicne stvari. nista u tom lose nema, a strip ce, kao i muzika, likovna umjetnost uvijek zavisiti od relativno malog broja pravih i iskrenih ljubitelja, koji ce znati da ako plate 30 -40 evra za neko izdanje, kartu za koncert, nisu uludo bacili pare.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/07/2011 : 17:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Koliko si ima godina kad si opet počeja čitati Zagora?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/07/2011 : 17:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
:)

23, cini mi se. Jasno mi je kuda ide pitanje, tako da bolje da prekinemo diskusiju o ovome.
Da, svjestan sam koliko je 95% epizoda Zagora naivno, i da svjestan sam da i ostalih 5% ne spadaju u vrhunac strip umjetnosti.
Poenta je da je to bila poznata stvar, nesto sto kupujes po inerciji, bez analize valja li ili ne valja.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/07/2011 : 17:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

I pošto je ovo ipak topik o izdanjima Fibre, kad ide Milerov 'Derdevil' i koliki će biti intervali između knjiga? Ili će sav opus odjednom? :)

Daredevil, svih 5 knjiga odjednom, za 4-5 mjeseci, krajem godine.

Trouble will find me
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2011 : 17:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by swamp thing

Daredevil, svih 5 knjiga odjednom, za 4-5 mjeseci, krajem godine.

Jeee
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 13/07/2011 : 18:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Da, nekako ne vidim klince od 14g kako hrle na stripove danas ako ih netko stariji nije na njih navukao. Algoritam je pokrenuo i manga serijale okrenute mlađoj publici pa nije bilo iščekivanih hordi čitatelja...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 18:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je to nekakav mit koji se stalno potencira, a za čiju bi potvrdu zapravo trebalo napraviti jedno vrlo opsežno istraživanje.

Po meni sve to ovisi od pojedinca do pojedinca. Ok, nekome su ulaznica u svijet stripa bili Zagor i ostali Bonellijevi stripovi. Nekima, poput mene, nisu. Ja sam prve korake u svijet stripa napravio čitajući Mikijev Zabavnik/Almanah, Alana Forda, Tom i Jerry stripove (Macanove!), Luckyja, Asterixa, Modru Lastu, pa čak i Kena Parkera. Tek poslije ovoga svega sam počeo čitati Zagora i ostale Bonellijevce. U isto vrijeme kada sam počeo čitati Zagora, u More Comicsu sam kupio svoje prve američke stripove.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/07/2011 : 18:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Nekima, poput mene, nisu. Ja sam prve korake u svijet stripa napravio čitajući Mikijev Zabavnik/Almanah

najzad jos neko, najzad!!!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 18:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Nekima, poput mene, nisu. Ja sam prve korake u svijet stripa napravio čitajući Mikijev Zabavnik/Almanah

Samo da dodam, ne samo meni nego i mojoj sestri.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/07/2011 : 18:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
posto sestra?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 13/07/2011 : 18:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mada smo OT, moram spomenit da nas ima još.
Meni je prvo šta mi se svidilo Asteriks i Talični koje je kupova stari, a kad su starci vidili da mi se sviđaju kupili su mi Mikijev Zabavnik/Almanah i pogodili.
Na AZ-u i Mikiju sam doslovno naučio čitati.
LMS/ZS sam čitao kao i sva klinčadija toga vremena, ali sam zahvaljujući starijem susjedu vrlo rano otkrio i Stripoteku/Stripart/Super/Gigant i totalno se navukao.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/07/2011 : 18:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da se Mikijev Almanah i zabavnik podrazumijevaju.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 18:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

posto sestra?

Nemoš ti to platit.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/07/2011 : 18:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kakvi si ti to brat kad nebi prodao sestru za par stripova?
Ja sam naučio čitati sa 5 godina(tamo negdje 77/78 godine) na velikom Bleku i ostalim junacima zs i lms.A za upučivanje u svijet "velikih"(strip revije a-4)stripova zaslužan je stariji susjed Ćosa koji bi se minja s menom za romane i obično mi dao puno više nego li bi mi uzeo.Tako sam počeo čitati Stripoteke(Thor,Srebrni letač,Conan..)i naročito EKS almanah(Spiderman,Heroji Harlema,Džoni Panter i ostali superheroji te druge egzotičnije revije(Strip Art,Yu strip..).
Hvala ti Ćosa!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/07/2011 : 18:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam naučija čitat priko stvarno lipih slikovnica, idalje se sićan nekih... Stripovi su došli tek kasnije...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 13/07/2011 : 20:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Totalno pogresno. Sta ce mladjima od 14 Zagor, kad imaju WOW, a mogu skinuti 100 filmova i igrica dnevno. Najbolje da ce se oni zainteresovati za strip sa kioska. Nema sanse. Zagor i jeste za one koji su ga citali prije 20, 30, 40, 50 godina, da kupe strip na kiosku ponukani nostalgijom.
Dacu ti primjer. Ja cesto obilazim knjizare, i stalno sam prilikom kupovine nailazio na izdanja Belog Puta. Svaki put bi uzeo, prelistao, skontao da to ne lici na stripove koje sam citao kao klinac, i vracao ih na police. Kad se Zagor pojavio na kioscima, to sam odmah uzeo, pa dalje sve brojeve. U momentima dokolice, i pretrazivanja na netu, naisao sam na ovaj sajt, pa polako saznao sta se sve desavalo sa Zagorom za vrijeme dok nisam pratio pricu, djelovalo mi super, pa polako nabavio SD i LU izdanja, pa onda prosirio broj izdanja koje kupujem. I sta s tim? Pa nista, osim sto sada ne vracam BP izdanja na policu, nego ih kupim, sta me interesuje, prosto sam vise stvari saznao o stripovima kao umjetnosti, i dosta me toga zanima. Kao klincima, stripove smo svi skupljali iz pomodarstva i zabave, kao sto se sada igraju igrice, "fejsbuci" i slicne stvari. nista u tom lose nema, a strip ce, kao i muzika, likovna umjetnost uvijek zavisiti od relativno malog broja pravih i iskrenih ljubitelja, koji ce znati da ako plate 30 -40 evra za neko izdanje, kartu za koncert, nisu uludo bacili pare.

U potpunosti se slažem sa ovim. Ne znam šta je čudno u ideji da Zagor može da bude navlakuša na druge stripove kada je ubedljivo najpopularniji strip na našim prostorima.

Stripovi su maltene nestali u Srbiji i mogli su da se nađu samo ako bi se potrudio. Ja sam zaboravio na strip u potpunosti. Da nije VČ izbacio kiosk izdanja, i to poznata, ja danas sigurno ne bih čitao stripove.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/07/2011 : 01:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Super je Rat-Man, nadam se da je uvoz poboljsao stvari bar malo. Mada ne verujem puno jer u Srbiji ide samo preko striparnica a ne na kioske.

Btw. koliko je brojeva izaslo dosad i kojim tempom izlazi u Italiji?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/07/2011 : 08:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Svakako da je uvoz u Srbiju poboljšao stvari. Vidjet ćemo na kraju mjeseca ukupnu sliku.
Uglavnom, Rat-Man u Italiji izlazi kao sveska od 64 stranice svako dva mjeseca, trenutno je na broju 85-6, nisam siguran, a planirano je da ih bude 100.

Inače, mislim da neću objaviti fibrin plan izlazenja jer nisam siguran da li ću ga moći ispuniti (u smislu datuma), stoga samo okvirno:

popis novih naslova, koji do sada nisu bili najavljeni:

Biblioteka Moebius: 5 albuma, krajem iduće godine
Djinn integrali 1 & 2, sredinom iduće godine
Matteo 1 & 2, sredinom iduće godine
Ljepota tame (Jolies tenebre), sredinom iduće godine
Gospođica Nedirka Integral 1 (Miss pas touche), krajem iduće godine
Petra Cherie, krajem iduće godine
Orao bez kandži (Aigle sans orteils), 2013
Avant Incal Integral, stari kolor, 2013
Jonathan Integral 1-5, 2013
O'boys integral, 2013
Lydie, 2013
L'amour cash, 2013
Trillo/Mandrafina omnibus, 2013
Trillo/E.Breccia omnibus, 2013
Las puertitas del senor Lopez, 2013

Uz to sve idu novi nastavci postojećih serijala (Zekan, Neznanac, Negro Blanco, Tvrđa, Blast, Ljubav i Rakete, Rat-Man, El Nino, Gluhe laste, Opskurni gradovi, Paul, Gospodin Jean...), kao i premijerni, već najavljeni naslovi (Betelgeuse, Rip Kirby, Jerome K. Bloche, Trgovina/Magasin General, Alack Sinner, Daredevil, Criminal, Chaboute integrali, Pirat Isaac, Povratak zemlji, Rebetiko itd itd - pogledajte na fibrinom sajtu detaljniji popis u starim vijestima...)

Trouble will find me
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 14/07/2011 : 09:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Matteo ide isto kao Odgoda i Potkazivač ?

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/07/2011 : 10:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

puno interesantnih naslova..
A sta ide u taj mandrafina integral?

više manje sve bolje, a dosad kod nas neobjavljene kraće i duže priče/albumi.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000