forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Omiljeni strip crtači
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Charlo
Starting Member

Serbia
6 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 16/03/2010 : 19:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlo a Private Message  Reply with Quote
Claudio Villa, Raffaele Della Monica, Bruno Brindisi, Roberto de Angelis...
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 18/03/2010 : 09:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
da dodam neke koje ja obozavam:
Edmond Baudoin, Alex Toth, Frank Robbins, Jordi Bernet, Jesse Marsh, Goran Parlov (Punishera), Roy Crane (Buz Sawyer)...Roy Crane bi rekao da je najbolji ali se cesto predosmisljam...

Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 18/03/2010 : 09:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Najbolji svih vremena? Kao kompletni autor a ne samo crtac?

Hal Foster

I onda velika crna rupa nistavila i tek onda ostali
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 18/03/2010 : 10:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Svakako da je najbolji strip autor svih vremena Harold Foster ("Princ Valijant" i "Tarzan"),zatim Aleks Rejmond,Hogart,Kanif,Prat,Ziro/Mebius...etc.
Od autora SBE najdrazi su mi bez konkurencije Ferri i Claudio Villa.
To je moje misljenje,sigurno da svako od nas ima neke svoje favorite...
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 11/07/2011 : 23:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote

Malo da probam da vratim ovaj 'umrli' topik u život ;)

BRIAN BOLLAND
Pošto je u zadnje vrijeme na forumu aktuelna priča o izdanju Batman: The Killing Joke na svima nama razumljivom jeziku, odlučio sam da postavim par radova ovog majstora. Fantastični (i meni jedan od najmiljenijih) crtač, poznat po sjajnom radu na Animal Man, Camelot 3000 (nažalost, još ga nisam pročitao) i brojnim drugim stripovima. Dokazao se i kao odličan crtač naslovnica (pokupio brojne nagrade, između ostalog i najprestižnije: Eisner i Harvey). Obavezno pročitati Batman: The Killing Joke i Animal Man, kao i kratku priču iz Batman: Black and White - An Innocent Guy, jer, pored njegovog raskošnog crteža i naslovnica, u pitanju su odlične priče.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/07/2011 : 23:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Obavezno pročitati Batman: The Killing Joke i Animal Man,

Samo da te ispravim, Bolland praktički nikada nije crtao Animal Mana. Istina, crtao je sve naslovnice stripa negdje do broja 63, ali sami strip je crtao samo jednom, u stripu 52.

To je sve od Bollandovog Animal Mana.

Nemojte zaboraviti da je Bolland ipak svoju karijeru započeo u Engleskoj, gdje je crtao strip Judge Dredd u časopisu 2000 AD.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 12/07/2011 00:10:56
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 12/07/2011 : 00:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Mobijus, Vila, Boland, Minjola.

Milerov crtez mi je kul za njegove stripove, ali ne bih ga nazvao jako dobrim.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

krem
New Member

Bosnia and Herzegovina
106 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 12/07/2011 : 02:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send krem a Private Message  Reply with Quote
Grzegorz Rosinski - Thorgal

Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
395 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 12/07/2011 : 06:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Mike Mignola. Njegov crtež sam prvi put vidio u Legend of the Dark Knight, onda je došao Hellboy pa sam i danas prosto zaljubljen u igru crnog i bijelog te sam mišljenja da boja u većini slučajeva šteti njegovom crtežu. Iako su u Hellboyu pogodili idealnu kombinaciju boje i tuša. Što se tiče Bonelija, Roberto Diso mi je ponajdraži, više zbog nostalgije i Mister Noa, no njegova crtačkog umijeća. A nakon ovog dvojca, dopadaju mi se Žeželj i Sudžuka. Žeželja sam uočio u nekoj epizodi Kapetana Amerike, i od tada sam ludovao za njegovim crtežom. I da zaokružim cjelinu sa maestralnim crtačem kojeg sam upoznao kroz rad na Immortal Iron Fist - gospodin David Aja

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/

Edited by - J.Stickman on 12/07/2011 06:21:17
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 12/07/2011 : 10:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Najbolji:
Toppi - pomiče strip u sferu vrhunske umjetnosti; nenadmašan grafizam
Wance - predivan crtež iz kojega se može rekonstruirati svaki detalj vremena u kojemu je radnja smještena; nevjerojatan trud oko realnosti prikaza
Gimenez - svi ljudi koje poznajem kada su prvi put vidjeli njegove radove su uzdahnuli od iznenađenja što takvo nešto uopće postoji u stripu

Prva A liga:
Loisel - profinjena ljepota BD-a
Pedrosa - crteži koji zrače životom; imam osjećaj da će pobjeći sa stranice kada se otvori knjiga
Ribić - čovjek crta trodimenzionalne likove na papiru!!; uvjeravam vas da ćete, ako prstima prođete preko papira s Ribićevima crtežima osjetiti da se na papiru nešto miče
Font - majstor prostora i dinamike pokreta; čini mi se da svaku sličicu najprije studira sto godina pa onda tek crta

...ima ih još, ali ova ekipa su mi baš dragi crtači.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 12/07/2011 10:29:04
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1059 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 12/07/2011 : 13:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Ovako na brzinu, jel moguće da u topicu "Najbolji strip crtač"nitko nije spomenuo ime Juan Gimenez........prestrašno.....

EDIT:
Evo sad vidim tek post iznad mog

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.

Edited by - www2 on 12/07/2011 13:38:00
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 12/07/2011 : 15:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Juanjo Guarnido, cratč Blacksada. Meni jedan od rijetkih stripova koji mi se sviđa a da je u koloru...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/07/2011 : 11:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Juanjo Guarnido, cratč Blacksada. Meni jedan od rijetkih stripova koji mi se sviđa a da je u koloru...

Potpisujem
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2011 : 17:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
FRANK QUITELY

Još jedan od izdanaka Velike Britanije, kao i Bolland. Lično obožavam strip stvaraoce iz VB, kako pisce (Moore, Morrison,...), tako i crtače (vidi se iz priloženog). Škotlanđanin, koji jako često sarađuje sa Grantom Morrisonom. Moje preporuke:

BATMAN AND ROBIN
Pisac G. Morrison. Sjajan serijal o Šišmišu, koji je dodatno uljepšao Quitely, kako crtežom unutar korica, tako i sjajnim naslovnicama.

NEW X-MEN
Pisac G. Morrison. Ovaj serijal sam čitao bez skoro pa ikakvog predznanja o XM univerzumu i bio mi je odličan. Za početnike u XM preporuka (kao i Astonishing XM), ukoliko ne želite čitati stare priče iz ESSENTIAL izdanja.

WE3
Pisac - pogađate - G. Morrison. Ovo je jedan tako dirljiv strip, prekrasno napisan i nacrtan, o tri životinje na kojima su vršeni eksperimenti radi stvaranja bio-naoružanja. Čitao sam Pride of Baghdad, ali ovo me je definitivno više pogodilo.

Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 13/07/2011 : 19:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
To je isto kao da govorimo o zenama:plavuse,crnke s plavim ocima,brinete,crvenokose s zelenim ocima. Kako kad,zavisi od situacije. Tako je i sa stripovima,jako volim crno-bijeli crtez,ali dragi su mi lijepi kolori. Svi su oni majstori crteza samo opet zavisi od tematike,nekog okvira ili zanra. Meni osobno vrh vrhova su Schuiten,Larcenet,Trillo,Foster,Guarnido,Lawrence,Moore,Milazzo,Magnus... od stranih a domacih Radilovic,Maurovic,Beker,Bednjanec,Zezelj,Devlic,Kordej,Macan,Gotovac,Delac,Lavric,Kerac ... vjerovatno sam zaboravio jos majstora ali krhko je moje znanje i poznavanje stripa, mlad sam jos stignem puno toga nauciti
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/07/2011 : 19:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Odrastao na stripovima John Buscemija,Moebiusu(manje),Ferri,Donatelli,Bignotti,kasnije "snimio" Castellinija,Bastianonija,Ribic,Toppi...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/07/2011 : 19:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Kordej, Milazzo, Ferri, Jim Davis, Immonen, Adam Kubert, Villa, Stano, Castellini, Bocci, Bisi...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2011 : 20:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Nabrajanja, nabrajanja,... :)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9115 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 22:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Rudy Nebres - pošto ga verovatno niko neće pomenuti, red je da ga ja pomenem - (ova epizoda Konana je objavljena i kod nas u Marvel Stripu, velikom)

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9115 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 22:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
solomon kane,
Iron Fist - Shang Chi - Fu Manchu

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9115 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 22:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9115 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 22:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
http://www.facebook.com/group.php?gid=142294736376#!/group.php?gid=142294736376&v=wall
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2011 : 22:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Nebres je uglavnom radio kao tušer. Zbilja šteta, jer je bio sjajan crtač. Dala bi se napraviti jedna lijepa kolekcija njegovih stripova. Pogotovo onih SF stripova što ih je radio sa Billom DuBayem.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/07/2011 : 23:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Licno omiljeni : Segrelles, Lawrence, Hermann, Buscema, Moebius, Kerac

Od SBEovaca, Freghieri, DMonica, Diso, Villa, al niko bas da kazem "wow".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 14/07/2011 : 15:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Pošto je bilo nekih zamjerki na naslov teme, mislim da bi bilo bolje da se topik od danas ovako zove. I dalje vas pozivam da iznosite crteže, zanimljivosti i uopšte utiske o vašim omiljenim crtačima.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000