forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Striparnice
 Strip Knjižara Palach (www.stripor.com)
 New Topic  Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Stripor
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 09/03/2011

Posted - 13/07/2011 : 09:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripor's Homepage  Send Stripor a Private Message  Reply with Quote
Prošlo je četiri mjeseca otkako je SKP nanovo otvorila svoja vrata stripoljupcima grada Rijeke. U prva četiri mjeseca našeg "zelenog" rada naišli smo na veliku pomoć i razumjevanje velikog broja ljudi, kako kupaca, tako i izdvača i na tome im veliko hvala...

Stari topic SKP-a je zaključan (globinjo na moju zamolbu) kako se više ne bi vukli i s nama povezivali stari "kosturi iz ormara".

Kao što vidite nova je i web domena, no o njoj kasnije pošto neće biti aktivna prije 01.09.

Uskoro se Klub Palach zatvara na ljetnu pauzu te ćemo i mi raditi malo izmjenjenim radnim vremenom koje nam još nije poznato doduše...

Povodom skorih ljetnih praznika želimo maksimalno nagraditi kupce te smo pripremili jednu ljetnu rasprodaju svih izdanja. Velike vručine zahtjevaju i veće količine stripova po nižim cijenama...

D-day će biti ova subota (16.07.2011.) od 18:00 do 00:00 a popusti će se kretati od 10% do 50%.

Libellus: 10%-15%
Fibra: 20%-25%
Strip Agent: 20%-30%
Bookglobe: 20%-30%
Algoritam: 25%
VČ: 25%
Darkwood: 25%
Beli Put: 25%
Svi polovnjaci: 50%

Na ponudi i popustu će se još naći i hrpa bedževa, magneta, otvarača za boce, a sve sa likovima vaših najmilijih strip junaka, kao i nešto manji broj T-shirtova.

Ukoliko vam ni ovo nije dovoljan poriv, Klub Palach i Strip knjižara Palach za svakih 500,00 kn potrošenih u striparnici, djele VRČ PIVA (1.5 L) tako da vas osim na rasprodaju pozivamo i na druženje uz ledeno hladno pivo. Druženje traje od 18:00 pa do kraja radnog vremena koje je u 04:00 h

Nadam se da se vidimo u subotu...

Lp
SiS

Edited by - Stripor on 13/07/2011 10:30:53

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/07/2011 : 10:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Postoji li mogućnost da se D-day produži na D-week?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Iskraa
Starting Member

4 Posts

Member since 10/07/2011

Posted - 13/07/2011 : 11:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Iskraa a Private Message  Reply with Quote
Odlično upravo u to vrijeme ću biti u Rijeci na volotiranju pa se vidimo
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/07/2011 : 11:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
čestitke!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 13/07/2011 : 12:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message  Reply with Quote
savrseno!! taman prije hartere odem malo do palacha kupit stripove i popit pivo. bravo!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 13/07/2011 : 12:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Da li ovo važi i za narudžbe, ili samo za kupovinu direktno u striparnici?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/07/2011 : 13:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ima li iko iz Rijeke da će ić brzo u Split il južnije? Da mi uzme nešto romana na popustu, pa mi ih ponese...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

tomislav.baretic
Average Member

Croatia
516 Posts

Member since 12/12/2007

Posted - 13/07/2011 : 17:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.baretic a Private Message  Reply with Quote
oce li biti moguce dobiti stripove i dan-dva ranije na popustu, nikako subotu ubacit u raspored kretanja prema rijeci

volim grad koji tece...
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 14/07/2011 : 00:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
oho odlicna akcija. vidimo se

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/07/2011 : 01:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ako mogu davati ovako velike popuste i biti u plusu,,onda kolika je marža od striparnica?
Tako kad plaćate strip da znate da od plaćene cifre izdavač dobije možda 60-70 %.
Riješenje je da izdavači prodaju direktno stripove a to ionako nije teško kod tiraža od 500 komada.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/07/2011 : 09:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki
Tako kad plaćate strip da znate da od plaćene cifre izdavač dobije možda 60-70 %.

kako gdje, ali u striparnicama ne manje od 70%.

quote:
Riješenje je da izdavači prodaju direktno stripove a to ionako nije teško kod tiraža od 500 komada.

Tu se jako varaš. To ne da nije rješenje, nego je, po meni, rezanje grane na kojoj sjediš. Moje osobno mišljenje je da su bez striparnica, izdavači dugoročno u slijepoj ulici.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Stripor
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 09/03/2011

Posted - 14/07/2011 : 10:47:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripor's Homepage  Send Stripor a Private Message  Reply with Quote
Stripove ne bi davali na popustu prije subote. Još smo dovoljno mali i nemamo dovoljno "jak" lager pa ne želim zakinuti ljude koji će u subotu doći osobno . Svi koji su zainteresirani za određena izdanja neka mi se slobodno jave u ponedjeljak pa ćemo se dogovoriti...

quote:

Ako mogu davati ovako velike popuste i biti u plusu,,onda kolika je marža od striparnica?

Nažalost nije baš tako... Kod nas je situacija malo zeznuta i zato smo se odlučili na ovakav potez.

Klub Palach, a kojeg smo mi sastavni dio, radi ljetnu pauzu u radu i to od 25.07. - 27.08.

Mi ćemo nastaviti raditi i dalje, ali u jednom trenutku ćemo smanjiti radno vrijeme na dva dana tjedno.

Na ovakav potez sa popustima smo se odlučili iz nama poznatih razloga i potreba, a da se usput počastimo ljude i da se malo družimo uz stripove i vrčeve...

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/07/2011 : 10:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Okej, ima li iko iz Rijeke da će bilo kada tokom ljeta ili jeseni ić u Split ili Zagreb da mi uzme neke stripove? Znači, bilo kada tokom ljeta ili jeseni... Ja ću novce normalno uplatit u roku od dan-dva čim se dogovorimo.

Ajde, mora bit neko Ne bi tija propustit ovakvu priliku...

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 14/07/2011 : 11:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
a mogao bi ti ja uzeti, do zagreba ce se ic, al opet sto ti je tesko ubacit jos 20-30 kuna za postarinu... dodje ti na isto :)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/07/2011 : 11:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mislija sam da ovaj popust vridi samo ako se osobno dođe do striparnice. Stripore?

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/07/2011 : 12:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Mislija sam da ovaj popust vridi samo ako se osobno dođe do striparnice. Stripore?

isto pitanje san postavija par postova poviše, i nisan dobija odgovor.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Stripor
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 09/03/2011

Posted - 14/07/2011 : 12:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripor's Homepage  Send Stripor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stripor

Stripove ne bi davali na popustu prije subote. Još smo dovoljno mali i nemamo dovoljno "jak" lager pa ne želim zakinuti ljude koji će u subotu doći osobno . Svi koji su zainteresirani za određena izdanja neka mi se slobodno jave u ponedjeljak pa ćemo se dogovoriti...

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/07/2011 : 12:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tenks.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/07/2011 : 12:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Okej, očekuj mail u ponediljak

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/07/2011 : 13:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Tu se jako varaš. To ne da nije rješenje, nego je, po meni, rezanje grane na kojoj sjediš. Moje osobno mišljenje je da su bez striparnica, izdavači dugoročno u slijepoj ulici.

Možda,ali ja bi uzima daleko više stripova kad bi bili 30% jeftiniji.
Toliko znam.
Evo sad i Libellus ima svoju prodaju ali su trebali snizit cijene za maržu striparnica

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/07/2011 : 13:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Toliko znam.

To ti samo misliš da bi uzimao daleko više...

quote:
Evo sad i Libellus ima svoju prodaju ali su trebali snizit cijene za maržu striparnica

To bi bio vrlo loš potez.
Jedini koji si to može dopustiti u ex-Yu je Darkwood, jer je i izdavač i najveća striparnica.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/07/2011 : 13:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne mislim nego sam siguran

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/07/2011 : 14:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Svejedno, ja mislim da bi to uništilo striparnice, a posljedično onda i izdavače, nakon nekog vremena.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/07/2011 : 14:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Babilon's Homepage  Send Babilon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

Toliko znam.

Jaki, kojim se ti poslom baviš?
Zamisli da ja, kad saznam kojim se poslom baviš, iz vlastitih uskih interesa, krenem pisati po forumu kako da se tvoj posao ugasi, a kao što ti indirektno stvaraš meni negativnu propagandu na način da pišeš po forumu kako izdavači trebaju sami prodavati bez marži za striparnice ili da Libellus koji je krenuo u prodaju samostalno, treba prodavati jeftinije, a taman za maržu striparnica.

Znaš kolika je ta marža? 20%!
Uz to treba i dostavu platiti.

Tek kad se to drvo od 'izdavača' razgrana na više grana 'striparnica', ili knjižara po gradovima, postoji i mogućnost bolje ponude, prezentacije, pa i akcija i popusta.
Sve drugo, a tako i samostalna prodaja na malo po nižim cijenama od strane nakladnika, pa i samostalna maloprodaja je baš ono što je Marko napisao - rezanje grane na kojoj sjediš.

E, sad ... neka pila je oštrija, netko brže reže, ... ali kraj je isti ... grana pada.

Zašto?
Zato što će specijalizirana trgovina bolje odraditi prodaju nego sam izdavač, koji ima ionako previše obaveza oko izdavanja stripova i puno toga radi u vlastitoj režiji. A takva trgovina će zajedno s izdavačem organizirati i akcijsku prodaju. Dobar primjer je bio popust na Fibrina izdanja u siječnju.

To je isto kao da kažeš ajmo svi u Kraš kupovati čokolade! Nećemo u trgovine, da platimo još 15-20% marže.

Nek propadne trgovina. Ostat će nekoliko ne zaposlenih, neće se odmah ni primjetiti. Ali, polako, na taj način ostaje sve više ne zaposlenih i sve je manja kupovna moć građana.
I jednog dana se kolo okrene i ako Jaki negdje radi (a nadam se da radi) ni on više nema kupaca, jer oni koji su prije ostali bez posla, i oni poslje njih više nemaju ni za ono što radi Jaki i njegova firma.
Ponavljam, ne znam što ti Jaki radiš, možda i ne radiš, možda si korisnik državnih službi, možda liječnik, profesor, privatni poduzetnik, bilo što.

Pa, i da si korisnik državnog proračuna i tebi će se plaća ili naknada smanjiti jer neće imati tko zaraditi za zaposlene u takvom sektoru, budući da ih je sve više bez posla, pa i onih u striparnicama.

I na kraju, kolega Stripor, oprosti na ovom pisanju po tvom topicu, ali, ovo se i tebe tiče.
Ipak, oprosti što pišem ovdje, jer ne znam gdje bih smjestio tu beskonačnu temu o cijenama i maržama, a novi topic mi se radi takve teme ne otvara, jer samo povlači beskonačne rasprave.
Neću replicirati više o ovome.

Pozdrav iz Babilona!

Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com
info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/07/2011 : 14:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Markos

To bi bilo lipo Jaki, ali to se ne smi radit.
Da ja iman striparnicu, i da mi izdavač to napravi prikinija bi sa njin bilo kakvu suradnju.
Nije to samo stvar u stripovima, tako je na svim poljima trgovine.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Stripor
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 09/03/2011

Posted - 14/07/2011 : 14:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripor's Homepage  Send Stripor a Private Message  Reply with Quote
Žao mi je što ljudi misle da prodaja ništa ne košta...

Ah well... Kako bi rekli naši Monty Pythonovci: "Nobody expects the spanish inquisition!!!"
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000