forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/07/2011 : 18:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Historie. Autor je Hitoshi Iwaaki.

Čita se s desna na lijevo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 24/07/2011 : 14:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
jel ovo napravljeno da bude zbunjola namjerno, ili je samo tako ispalo? :P

Ich bin nur ein Schauspieler
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/07/2011 : 14:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SenG

U kom smislu?

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/07/2011 : 15:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Meni odličan strip(koliko sam ga dosad čitao).
Za ljubitelje povijesnih stvari.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/07/2011 : 18:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Crtež mi je nekako...Prepravocrtan. I nije dovoljno "pun". Sve u svemu, nije mi pretjerano privlačan. Ali radnja je ok.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 24/07/2011 : 19:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Meni se ne svida crtez, a prica mi je pomalo dosadna.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 24/07/2011 : 20:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

U kom smislu?

I u formalnom i u sadržajnom.

Što se tiče forme: zašto je prva stranica u boji? otkud ona jedna panorama koja se prostire na dvije strane (i za koju uopće ne kužim kako se čita)? otkud ona 2 prazna oblačića (za koje i sam urednik kaže da je zbunjen što rade tamo)?

Što se tiče sadržaja: kakve veze prvi dio priče ima sa drugim? kakva mrtva Italija u antici?

čitavo vrijeme imam dojam da se autor zajebava. ali ne namjerno

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/07/2011 : 23:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Nekako mi se cini da vecina ipak ima ukusa, ili nema.

Meni se ovo ne svidja.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/07/2011 : 23:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Meni je dobro, samo je prijevod hantrav.

To je onaj tip od Parasytea crtao?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/07/2011 : 01:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Meni je dobro, samo je prijevod hantrav.

To je onaj tip od Parasytea crtao?

mcn

Da, to je taj tip.

A prijevod bi se dalo dosta bolje odraditi, da. Ipak je ovo scanlation.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/07/2011 : 02:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što se tiče forme: zašto je prva stranica u boji? otkud ona jedna panorama koja se prostire na dvije strane (i za koju uopće ne kužim kako se čita)? otkud ona 2 prazna oblačića (za koje i sam urednik kaže da je zbunjen što rade tamo)?

Što se tiče sadržaja: kakve veze prvi dio priče ima sa drugim? kakva mrtva Italija u antici?

Ne znam zašto je prva stranica u boji. To zna biti često kod japanskih stripova, da ostave nekoliko prvih stranica u boji, a ostatak kao i inače, crno-bijelo.

Ta panorama služi da dočara mediteranski ambijent u kojem se događa radnja stripa.

Te dvije stranice se tretiraju kao jedna tabla. Prvo čitaš gornji veliki kadar, a onda manje kadrove ispod njega, redoslijedom koji su poredani. Tu je potpuno nebitno što je riječ o dvije stranice.

Prazni oblačići su tu kako bi dočarali duljinu razgovora Aristotela i Eumenesa. Kalisten i Victas su legli, ali ova dvojica su nastavili pričati o mnogim temama duboko u noć. Doslovce, prazni oblačići znače da bi Aristotel i Eumenes mogli pričati o bilo čemu.

"Urednik" je prejaka riječ. Ovo izdanje su preveli i uredili fanovi, neslužbeno.

Što se tiče povezanosti dva dijela priče... Hermias je jedan od Aristotelovih učenika koji živi u gradu Assosu. S obzirom da je Aristotel nedavno bio kod njega, Memnon (prevoditelji su krivo napisali ime) ga daje mučiti kako bi otkrio gdje se nalazi njegov učitelj, kojega Perzijanci traže kao špijuna. Nekoliko dana poslije vidimo Aristotela, koji je zajedno sa učenikom Kalistenom i robom Victasom prešao Troadu i došao do ruševina Troje (Assos se nalazi na jugu Troade, a Troja na sjeveru). Njih trojica traže brod ili čamac kojim bi prešli Dardanele i došli u Trakiju. Blizu Troje, na obali, susreću Eumenesa, koji također želi prijeći Dardanele. Dalje znaš.

U vezi Italije... Grci su imali kolonije na jugu Apeninskog poluotoka (i na Siciliji). Ako se ne varam, oni su taj prostor zbilja nazivali Italijom.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/07/2011 : 06:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Jedna od rijetkih mangi koju sam počeo čitati i večina mi se svidilaVinland Saga,Vagabond,Gantz..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1797 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 25/07/2011 : 12:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Radnja mi je zanimljiva i baš je prekinuto na najzanimljivijem djelu. Kao što je netko već rekao, crtež je nekak...čudan, prazan. U boji izgleda super, no crno bijelo...hmm.
Gdje bi se ovo moglo nabaviti/pročitati?
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 25/07/2011 : 13:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

U kom smislu?

to prije važi za tebe

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 25/07/2011 : 13:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Dobra manga, ali u prvom redu Iwaaki je meni sinonim za odličnog Parazita (kojeg je i mcn spomenuo)

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 25/07/2011 : 14:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što se tiče povezanosti dva dijela priče... Hermias je jedan od Aristotelovih učenika koji živi u gradu Assosu. S obzirom da je Aristotel nedavno bio kod njega, Memnon (prevoditelji su krivo napisali ime) ga daje mučiti kako bi otkrio gdje se nalazi njegov učitelj, kojega Perzijanci traže kao špijuna. Nekoliko dana poslije vidimo Aristotela, koji je zajedno sa učenikom Kalistenom i robom Victasom prešao Troadu i došao do ruševina Troje (Assos se nalazi na jugu Troade, a Troja na sjeveru). Njih trojica traže brod ili čamac kojim bi prešli Dardanele i došli u Trakiju. Blizu Troje, na obali, susreću Eumenesa, koji također želi prijeći Dardanele. Dalje znaš.

E, ovo je već strip koji bi volio pročitati. A ne ovu slikovnicu gore.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/07/2011 : 14:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sarghan

Gdje bi se ovo moglo nabaviti/pročitati?

Koliko je meni poznato, ovo je dostupno jedino u obliku scanlationa.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/07/2011 : 14:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 25/07/2011 : 15:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
priča mi se sviđa, samo mi je čudno vidjeti manga stil sa medieranskim ambijentom. valjda predrasuda, jer mi je manga stil predodređen za sf ili japansku tematiku. ali kad sam počeo čitati strip lijepo se uklopilo.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 25/07/2011 : 15:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
quote:

[/quote]

hint: strip mi se nije svidio

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/07/2011 : 15:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Sentinelles. Scenarist je Xavier Dorison, a crtač Enrique Breccia.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2011 : 15:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ovo me zanima zbog Breccie, ali čeka na red za čitanje... u svakom slučaju, na prvi pogled djeluje dobro.

Trouble will find me
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 26/07/2011 : 15:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
izgleda odlično. šteta što ne kužim riječi francuskog. ima li ga gdje na engleskom?

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/07/2011 : 16:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

šteta što ne kužim riječi francuskog. ima li ga gdje na engleskom?

Koliko ja znam, nema.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2011 : 16:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ima, u Heavy metalu je izašao prvi broj, mislim.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000