Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/07/2011 : 18:31:40
|
Slijedeći strip na redu je Historie. Autor je Hitoshi Iwaaki.
Čita se s desna na lijevo.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 24/07/2011 : 14:36:12
|
quote: Originally posted by SenG
jel ovo napravljeno da bude zbunjola namjerno, ili je samo tako ispalo? :P
U kom smislu? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26816 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/07/2011 : 18:47:15
|
Crtež mi je nekako...Prepravocrtan. I nije dovoljno "pun". Sve u svemu, nije mi pretjerano privlačan. Ali radnja je ok. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 24/07/2011 : 19:26:38
|
Meni se ne svida crtez, a prica mi je pomalo dosadna. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Posted - 24/07/2011 : 20:56:22
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
U kom smislu?
I u formalnom i u sadržajnom.
Što se tiče forme: zašto je prva stranica u boji? otkud ona jedna panorama koja se prostire na dvije strane (i za koju uopće ne kužim kako se čita)? otkud ona 2 prazna oblačića (za koje i sam urednik kaže da je zbunjen što rade tamo)?
Što se tiče sadržaja: kakve veze prvi dio priče ima sa drugim? kakva mrtva Italija u antici?
čitavo vrijeme imam dojam da se autor zajebava. ali ne namjerno |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 25/07/2011 : 01:11:15
|
quote: Originally posted by mcn
Meni je dobro, samo je prijevod hantrav.
To je onaj tip od Parasytea crtao?
mcn
Da, to je taj tip.
A prijevod bi se dalo dosta bolje odraditi, da. Ipak je ovo scanlation. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 25/07/2011 : 02:06:18
|
Što se tiče forme: zašto je prva stranica u boji? otkud ona jedna panorama koja se prostire na dvije strane (i za koju uopće ne kužim kako se čita)? otkud ona 2 prazna oblačića (za koje i sam urednik kaže da je zbunjen što rade tamo)?
Što se tiče sadržaja: kakve veze prvi dio priče ima sa drugim? kakva mrtva Italija u antici?
čitavo vrijeme imam dojam da se autor zajebava. ali ne namjerno
Ne znam zašto je prva stranica u boji. To zna biti često kod japanskih stripova, da ostave nekoliko prvih stranica u boji, a ostatak kao i inače, crno-bijelo.
Ta panorama služi da dočara mediteranski ambijent u kojem se događa radnja stripa.
Te dvije stranice se tretiraju kao jedna tabla. Prvo čitaš gornji veliki kadar, a onda manje kadrove ispod njega, redoslijedom koji su poredani. Tu je potpuno nebitno što je riječ o dvije stranice.
Prazni oblačići su tu kako bi dočarali duljinu razgovora Aristotela i Eumenesa. Kalisten i Victas su legli, ali ova dvojica su nastavili pričati o mnogim temama duboko u noć. Doslovce, prazni oblačići znače da bi Aristotel i Eumenes mogli pričati o bilo čemu.
"Urednik" je prejaka riječ. Ovo izdanje su preveli i uredili fanovi, neslužbeno.
Što se tiče povezanosti dva dijela priče... Hermias je jedan od Aristotelovih učenika koji živi u gradu Assosu. S obzirom da je Aristotel nedavno bio kod njega, Memnon (prevoditelji su krivo napisali ime) ga daje mučiti kako bi otkrio gdje se nalazi njegov učitelj, kojega Perzijanci traže kao špijuna. Nekoliko dana poslije vidimo Aristotela, koji je zajedno sa učenikom Kalistenom i robom Victasom prešao Troadu i došao do ruševina Troje (Assos se nalazi na jugu Troade, a Troja na sjeveru). Njih trojica traže brod ili čamac kojim bi prešli Dardanele i došli u Trakiju. Blizu Troje, na obali, susreću Eumenesa, koji također želi prijeći Dardanele. Dalje znaš.
U vezi Italije... Grci su imali kolonije na jugu Apeninskog poluotoka (i na Siciliji). Ako se ne varam, oni su taj prostor zbilja nazivali Italijom. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26816 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/07/2011 : 06:27:57
|
Jedna od rijetkih mangi koju sam počeo čitati i večina mi se svidilaVinland Saga,Vagabond,Gantz.. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1797 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 25/07/2011 : 12:36:02
|
Radnja mi je zanimljiva i baš je prekinuto na najzanimljivijem djelu. Kao što je netko već rekao, crtež je nekak...čudan, prazan. U boji izgleda super, no crno bijelo...hmm. Gdje bi se ovo moglo nabaviti/pročitati? |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 25/07/2011 : 13:34:35
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
U kom smislu?
čitavo vrijeme imam dojam da se autor zajebava. ali ne namjerno
to prije važi za tebe |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 25/07/2011 : 13:37:36
|
Dobra manga, ali u prvom redu Iwaaki je meni sinonim za odličnog Parazita (kojeg je i mcn spomenuo) |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Posted - 25/07/2011 : 14:04:42
|
quote:
Što se tiče povezanosti dva dijela priče... Hermias je jedan od Aristotelovih učenika koji živi u gradu Assosu. S obzirom da je Aristotel nedavno bio kod njega, Memnon (prevoditelji su krivo napisali ime) ga daje mučiti kako bi otkrio gdje se nalazi njegov učitelj, kojega Perzijanci traže kao špijuna. Nekoliko dana poslije vidimo Aristotela, koji je zajedno sa učenikom Kalistenom i robom Victasom prešao Troadu i došao do ruševina Troje (Assos se nalazi na jugu Troade, a Troja na sjeveru). Njih trojica traže brod ili čamac kojim bi prešli Dardanele i došli u Trakiju. Blizu Troje, na obali, susreću Eumenesa, koji također želi prijeći Dardanele. Dalje znaš.
E, ovo je već strip koji bi volio pročitati. A ne ovu slikovnicu gore. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 25/07/2011 : 14:11:58
|
quote: Originally posted by Sarghan
Gdje bi se ovo moglo nabaviti/pročitati?
Koliko je meni poznato, ovo je dostupno jedino u obliku scanlationa. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 25/07/2011 : 14:13:41
|
quote:
E, ovo je već strip koji bi volio pročitati. A ne ovu slikovnicu gore.
|
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 25/07/2011 : 15:11:51
|
priča mi se sviđa, samo mi je čudno vidjeti manga stil sa medieranskim ambijentom. valjda predrasuda, jer mi je manga stil predodređen za sf ili japansku tematiku. ali kad sam počeo čitati strip lijepo se uklopilo. |
Grad - to ste vi. |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Posted - 25/07/2011 : 15:37:11
|
quote:
E, ovo je već strip koji bi volio pročitati. A ne ovu slikovnicu gore.
[/quote]
hint: strip mi se nije svidio |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 26/07/2011 : 15:19:37
|
Slijedeći strip na redu je Sentinelles. Scenarist je Xavier Dorison, a crtač Enrique Breccia.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/07/2011 : 15:32:39
|
Ovo me zanima zbog Breccie, ali čeka na red za čitanje... u svakom slučaju, na prvi pogled djeluje dobro. |
Trouble will find me |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 26/07/2011 : 16:11:52
|
quote: Originally posted by zlikovski
šteta što ne kužim riječi francuskog. ima li ga gdje na engleskom?
Koliko ja znam, nema. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Topic |
|