Author |
Topic |
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 25/07/2011 : 22:49:49
|
quote: Originally posted by vladar
quote: Originally posted by split85
Odma nakon prvog čitanja se iskrive. Kako to spriječit? Volija bi saznat.
Ako se krive unutrasnji listovi - to je do vlaznosti vazduha i nema nikakve veze sa polozajem stripa.
radi se o tome da se nakon prvog čitanja hrbati iskrive, s tim da stražnja korica izlazi vani a prednja ulazi |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 25/07/2011 : 22:51:34
|
To sam i ja primjetio na svojim stripovima,onda je vjerojatno na svima tako....... |
"War will cease when we refuse to fight" |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 25/07/2011 : 23:18:04
|
quote:
radi se o tome da se nakon prvog čitanja hrbati iskrive, s tim da stražnja korica izlazi vani a prednja ulazi
Točno to se i meni događa s HC-ima, čak već nakon pvog čitanja. Neka mi netko objasni kako to izbjeći. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Posted - 25/07/2011 : 23:39:43
|
quote: Originally posted by Amos
quote:
radi se o tome da se nakon prvog čitanja hrbati iskrive, s tim da stražnja korica izlazi vani a prednja ulazi
Točno to se i meni događa s HC-ima, čak već nakon pvog čitanja. Neka mi netko objasni kako to izbjeći.
Kupiš strip i staviš ga na policu bez da ga čitaš,a onda odeš do frenda ili knjižnice i čitaš njihove primjerke |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 26/07/2011 : 10:16:52
|
quote: Originally posted by Paka01
Mislin da ću malo pauzirat šta se tiče kupovine Bonellija. Eventualno skupit još ovih par romana da završin započete ove trenutno aktualne priče Zagora, Zagora Extra i Texa. Nedostatak prostora je dosega kritičnu granicu i ne da mi se to slagat po nikakvim kutijama ili nabacivat romane jedne na druge.
i meni je jednoga dana sinula ista ideja , tako da sam samo ostavio zagora sto se tice SC , a ostalo sada samo HC , ljepse urednije , a i manje se moze mahnitati sto se tice love , ne moze se |
feka |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/07/2011 : 10:24:37
|
Ima u tome istine, šta je je... Vjerojatno ću i ja probat nešto slično, nema mi druge. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 26/07/2011 : 10:27:41
|
Ima u tome istine, šta je je... Vjerojatno ću i ja probat nešto slično, nema mi druge.
ako se uspijes zadrzati samo na tome |
feka |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 26/07/2011 : 13:08:24
|
quote: Originally posted by Andrej
quote:
Točno to se i meni događa s HC-ima, čak već nakon pvog čitanja. Neka mi netko objasni kako to izbjeći.
Kupiš strip i staviš ga na policu bez da ga čitaš,a onda odeš do frenda ili knjižnice i čitaš njihove primjerke
Brutalan prijedlog! Svoju kolekciju sačuvaš u izvrsnom stanju i još ti izdavači budu zahvalni jer su prodali i tebi i onome čije stripove peškaš i trošiš! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/07/2011 : 14:20:24
|
quote: Originally posted by feka82
Ima u tome istine, šta je je... Vjerojatno ću i ja probat nešto slično, nema mi druge.
ako se uspijes zadrzati samo na tome
A valjalo bi probat. Stvar je u tome šta neće bit teško nabavit ove buduće Zagore u skorijoj budućnosti, a s obzirom da mi puno mista zauzimaju, tribalo bi smanjit njihovu kupovinu. Tako ću se eto probat ograničit na neke malo skuplje stvari koje neću tako često kupovat, šta bi otprilike značilo istu potrošnju novca, a manje zauzeće prostora. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 26/07/2011 : 15:42:22
|
quote: Originally posted by feka82
ako se uspijes zadrzati samo na tome
A valjalo bi probat. Stvar je u tome šta neće bit teško nabavit ove buduće Zagore u skorijoj budućnosti, a s obzirom da mi puno mista zauzimaju, tribalo bi smanjit njihovu kupovinu. Tako ću se eto probat ograničit na neke malo skuplje stvari koje neću tako često kupovat, šta bi otprilike značilo istu potrošnju novca, a manje zauzeće prostora.
brzo se procita hc , a onda sta sc dok se skupi , em su jeftiniji i uvijek se mogu citati nabavljati , tesko je tu balansirati , a mi smo uvijek gladni stripova |
feka |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 05/11/2011 : 21:50:39
|
quote: Originally posted by dzoni
vodoravno ili uspravno redjanje stripova na policama ?
Pa "sigurniji" su uspravno. Vodoravno kad ih poredas poceti ce se vremenom kriviti... |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 06/11/2011 : 01:28:08
|
[quote]Originally posted by sawitch
Ti njegovi majstori su k. od ovce.. Ja bih za ovo vreme napravio Titanik u prirodnoj velicini... [/quo
Tako je potpuno se slazam.Slabi ti neki majstori,ali bas slabi.Znas sta bi vam u Bosni rekli '' dje ba zapelo''!!! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 06/11/2011 : 11:39:22
|
quote: Originally posted by alanford
quote: Originally posted by dzoni
vodoravno ili uspravno redjanje stripova na policama ?
Pa "sigurniji" su uspravno. Vodoravno kad ih poredas poceti ce se vremenom kriviti...
Slažem se - uspravno, definitivno |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Posted - 11/11/2011 : 09:36:28
|
vidim da vecina kolekcija cije smo slike videli,su na otvorenim policama...a manji broj je u zatvorenim ormanima sa vratima...pitanje je sledece...kako se borite sa prasinom i dali stripovima vremenom steti boravak na otvorenoj polici,dali rikne blede i slicno ? |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 12/11/2011 : 01:05:01
|
Borba s prašinom je unaprijed izgubljena. Boravak na otvorenoj polici šteti jer požute stranice od prašine, vlage i ostaloga što već leti u zraku. Inače, skidaš ih svako malo i brišeš pa pregledaš i koristiš priliku pa presložiš i tako to. Otprilike ovako: http://www.youtube.com/watch?v=AQvOnDlql5g. I zaista je "conforting"..
Inače, po meni je jedino pravo rješenje zatvoreni ormar s mat staklenim vratima. To je lijepo, nije da ih držiš u sefu negdje zabuksane i na dohvat su ruke, a ipak zaštićeni. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 13/11/2011 : 14:29:25
|
Borba s prašinom je unaprijed izgubljena. Boravak na otvorenoj polici šteti jer požute stranice od prašine, vlage i ostaloga što već leti u zraku. Inače, skidaš ih svako malo i brišeš pa pregledaš i koristiš priliku pa presložiš i tako to. Otprilike ovako: http://www.youtube.com/watch?v=AQvOnDlql5g. I zaista je "conforting"..
Inače, po meni je jedino pravo rješenje zatvoreni ormar s mat staklenim vratima. To je lijepo, nije da ih držiš u sefu negdje zabuksane i na dohvat su ruke, a ipak zaštićeni.
Slažem se s tvojim rješenjem |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 13/11/2011 : 18:31:26
|
Evo ovako vec 7 godina drzim stripove, na polici u kesicama i u prostoriji bez prozora a temparatura je otprilike oko 12 stepeni/stupnjeva citavom godinom.
|
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
|
pknezevic
New Member
Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 13/11/2011 : 18:46:22
|
moji su u spavaćoj sobi,ima prozor,svi prijeratni stoje vodoravno i sem prašine na onom što je na vrhu ništa im nije . nisu u kesama i svi su glanc kao što su i kupitiprije 20 i kusur godina
|
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 13/11/2011 : 21:15:04
|
quote:
Ne čitate dobro te HC stripove - takve sa iskrivljenim hrbatom sam video kod prijatelja (TEX Gigante npr. ) a moji su ipak nakon čitanja svi ravni kao i kad sam jih kupio. Predvidevam, da jih čitate tako, da jih imate na stolu i listate stran po stran, znači da imate potponu otvorenu knjigu (180 stupnjeva)...ja npr. čitam te stripove tako, da jih držim u ruci nekako pod kutom DO 90 stupnjeva ili jih stavim (A4 format) na MEKI jastuk neka slegne malo sa jastukom i isto tako nekako KUT je od 90 - 140 stupnjeva, nikako 180 stipnjeva - mislim, da tu lezi vaš problem! |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Posted - 13/11/2011 : 21:17:16
|
quote: Originally posted by markolar
quote:
Ne čitate dobro te HC stripove - takve sa iskrivljenim hrbatom sam video kod prijatelja (TEX Gigante npr. ) a moji su ipak nakon čitanja svi ravni kao i kad sam jih kupio. Predvidevam, da jih čitate tako, da jih imate na stolu i listate stran po stran, znači da imate potponu otvorenu knjigu (180 stupnjeva)...ja npr. čitam te stripove tako, da jih držim u ruci nekako pod kutom DO 90 stupnjeva ili jih stavim (A4 format) na MEKI jastuk neka slegne malo sa jastukom i isto tako nekako KUT je od 90 - 140 stupnjeva, nikako 180 stipnjeva - mislim, da tu lezi vaš problem!
E ovo je dobar savjet.... Na isti način i ja čitam hc stripove i svi su ko novi,,,, |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 13/11/2011 : 21:40:49
|
Ja ne razumem kako ce to staklena vrata recimo zastiti od prasine. Imam ja vitrine i kod kuce, pa se nakupe prasine. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
Topic |
|