forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 TEX maxi Ludens 11 - Utvrda Sahara
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 17/07/2011 : 01:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
I ovo treba nabaviti...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/07/2011 : 03:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

pročitao prvih 120 stranica, crtež neshvatljivo loš, priča dosta predvidljiva, ali svejedno pravi Tex , nije tako loše kao što se priča, meni ionako Tex ne može biti loš

diso je pogresno ubacen u texov staf,i tu te u potpunosti razumem.
mislim da je r.diso krah texa!odlican crtac na pogresnom mestu.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/07/2011 : 05:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Nije najbolji a nije ni najlošiji maxi Tex, meni Diso ne smeta u Texu, tako da neka samo švrlja dalje...
sad kad se pilot hladi da ga imamo bar u Texu..nebi rekao da Diso ne paše Texu, prije bi rekao da nismo navikli na takav stil
crtanja kod našeg rendžera...priča predvidljiva i pravo ljetno opuštajuća...za mozak na sunčanje.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/07/2011 : 12:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Baš su se zajebali s Disom na Texu, samo je umrljao sjajan posao koji je radio na Mister Nou...
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 17/07/2011 : 13:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Nije najbolji a nije ni najlošiji maxi Tex, meni Diso ne smeta u Texu, tako da neka samo švrlja dalje...
sad kad se pilot hladi da ga imamo bar u Texu..nebi rekao da Diso ne paše Texu, prije bi rekao da nismo navikli na takav stil
crtanja kod našeg rendžera...priča predvidljiva i pravo ljetno opuštajuća...za mozak na sunčanje.

Pa za ono smece od "Sina vjetra" ovo je vrh vrhova Meni Diso uopste ne smeta,kao sto kazes malo je neobicno jer crta Texa potpuno drugacije a mali Kit u nekim scenama ima facu kao Mister No

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 17/07/2011 : 22:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Baš su se zajebali s Disom na Texu, samo je umrljao sjajan posao koji je radio na Mister Nou...

Nažalost, tako je
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/07/2011 : 05:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
neznam zašto se nekima taj maxi ne dopada,meni je odličan,Diso dobar,brzo se čita,nema puno oblačiča i zamaranja bezveznim naklapanjima i objašnjavanjima..možda bi sa nekim drugim crtačem bio još bolji, Ortiz bi recimo Kitov boravak u
samici(grobu) prikazao puno mračnije i vjerodostojnije,ovako je sve svetlo i bijelo,bio dan,noč ili mrak, neki drugi crtač bi isto emocije na licima(kad naši drugovi vise obješeni na zidu utvrde)mnogo bolje prikazao,ovako ..par kapi znoja
i to je to....šteta što to nisu dali nekom drugom, tu se slažem ali da je Diso to nacrtao loše-nije istina...nacrtao je tako kako zna-Disijevsko i Mister Nojevsko.Dobra 7 za Nizzija i 6 Disu od mene...bolji od Sin vjetra,što i nije neki uspjeh.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/07/2011 : 08:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
neznam zašto se nekima taj maxi ne dopada,meni je odličan

tebi je svaki bonelli odličan
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/07/2011 : 10:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
to je nešto loše??????

nije svaki, ali taj maxi mi nije loš...to što ga je crtao Diso je samo greška u odabiru crtača.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/07/2011 : 14:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
nije loše, ali je nerealno potpuno
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8253 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 26/07/2011 : 17:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
crtež je odbojan
pogotovo faca Texa
ali priča je solidna

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/07/2011 : 22:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:
neznam zašto se nekima taj maxi ne dopada,meni je odličan

tebi je svaki bonelli odličan

Vidiš da je ovdje dijelio 6 i 7, inače padaju sve desetke
Znači da ovaj maxi ipak i nije nešto
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 29/07/2011 : 19:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Meni jos prica moze proci ali crtez katastrofa.Nisam ga volio ni na Mr No-u,a Texa bi mu zabranio da crta. Ne volim ni Civitelia,ni Montia
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 29/07/2011 : 20:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
ne volim disa kod texa,ali je svaki maxi dobrodoso jer ima kvalitetne price,a ne decje sapunice kao kod zagor maxija.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/07/2011 : 23:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Meni jos prica moze proci ali crtez katastrofa.Nisam ga volio ni na Mr No-u,a Texa bi mu zabranio da crta. Ne volim ni Civitelia,ni Montia

Civitellija
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4101 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 01/08/2011 : 22:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by Argus

Civitellija

Civiteli,jedan od boljih crtaca Texa (bar za mene)!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 02/08/2011 : 19:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
civitelli top 5

sangue navajo
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 02/08/2011 : 19:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Po meni je 3. u Top 3, poslije Ville i Marcella.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 04/08/2011 : 17:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Procitana ova Fort Sahara... pa nije ni pola toliko losa ko onaj jebivjetar.

Ima malo tipfelerea (jasno, Ludens je u pitanju) ali ovaj manjak/visak slova mi ne smeta toliko. Ima i tu pogresno upisan tekst, falili su oblacice, ali ono sto mi je zasmetalo je to, da ocigledno ga. Ana Gaspar sjedi na mozgu dok prijevodi pa ga zato ne moze i koristiti istovremeno.
"Poslali su brzojav u Montales, objasnivsi zakasnjenje".
A samo 5 stranica prije toga sasvim je jasno da je rijec o osobi a ne kraju, plus sto sigurno prvi put prijevodi Texa u prici s Montalesom, valjda.

A i Diso ga je posrao sa perspektivom na str. 261. Naravno, opet je tu puno njegovih zivotinja, cak i medvjedica sa medicem (u skoro pustinji ).
Mislim da Kit Carson jos najvise slici sam sebi, Diso jeste profi ali Tex ispod njegovih ruku je... nesto drugo.
I Nizzi se "trudio" par puta da nas iznenadi.

Znaci, ovo je kraj za ovu godinu sto se maxija tice!?
Ili imamo tracak nade za jesen... globinjo?

Da je samo to. A sredinom stripa Carson i Tiger idu u "Corrientesovo selo", kao da je Corrientes neka osoba, a ne u Corrientes iako se to mjesto već nekoliko puta ranije spominje.
Pa, onda se na dva mjesta spominje čin "narednik bojnik". Kakav narednik bojnik
Ali, najviše me je nasmijala stranica 293 i:
"Bubnjaru! Sviraj okupljanje!"
A na sličici, naravno - trubač!
Inače, priča lošnjikava, ali dojam popravlja to što je Tiger Jack dobio vrlo važnu ulogu.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38085 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/08/2011 : 20:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Istina, ima promasaja ko lisca na jesen.

Recimo da se slazem sa vecinom toga sto je ovdje zapisano http://www.ubcfumetti.com/tex/?IT-TX-m11
samo sto se na kraju obicno ne sjetim vecine zapazenih propusta za vrijeme citanja, pa je tako na kraju moj dojam ipak malo bolji, nekako zapamtim samo atmosferu radnje, tecnost, suspenz (ako ga ima).

Maaah, da prezivimo jos jedan Nizzi / Cossu a onda se nadam da ce Segura / Ortiz puno bolje sjesti, barem ocjene su bolje.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 05/08/2011 : 16:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
a sto bi italijanske ocene bile neko merilo...

sangue navajo
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/08/2011 : 16:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

a sto bi italijanske ocene bile neko merilo...

Tako je vec vise 10 godina (tacnije ja se referenciram na njega 13 godina), ovaj sajt je nekad bio jedini Boneli sajt i to treba postovati. Neke ocene jesu retardirane (kasniji MV, Dampir na 30), al tu smo da se ne slozimo, jelte.

Edited by - kasper on 05/08/2011 16:17:21
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 06/08/2011 : 11:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
sta znam... meni i ovde neke ocene pomognu da donesem odluku da kupim strip, pa onda bude ponekad i malo razocarenja... recimo kad radis analizu recenzija sta vidis

zagor 100% 19 puta, ken mr no marti 3 puta, magicni 2 puta... tex ni jednom nema 100% ... kod italijana je drugacije...

mada su ocene koje su davali za poslednjih nekoliko brojeva njihove originalne serije prilicno verno odrazavale kvalitet epizoda...

sangue navajo
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 07/08/2011 : 11:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Odličan maxi, Diso ga malo upropaštava. Izgleda da mu ne žele dati otkaz samo zato što se njegov junak ugasio, pa su ga ubacili u Texov staff. Crtao je i jednu epizodu Skrivenog lica gdje mi je bio ok.
Da barem i u Texu crta tako.

Edited by - grofica Varga on 07/08/2011 11:15:24
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/08/2011 : 11:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
pa govorim vam ja da taj maxi nije toliko loš, da ga je crtao netko drugi(recimo Ortiz ili Ticci,Fusco)bio bi za
pamtit,ovako jedan od boljih.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000