forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Rat-Man 1: Kako je (potresno) nastao Rat-Man
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 28/07/2011 : 22:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by supermark

a što je ovo?

inače, str. 57
ratman nakon s(p)retnog pogotka i uništavanja čudovišta viče "Tombola!" i pokazuje dobitan listić
bolje bi odgovarao uzvik: "Bingo!"

Mora se prevest. Da viče Bingo, nitko ne bi znao o čemu se radi. Ovako svi znaju...
Inače, da li si kupio Tombola listić za ponedjeljak, čujem da je superTombola preko 33 milijuna...

"Tombola, u svijetu poznatija kao Bingo, je jedna od najpupularnijih i najraširenijih kockarskih igara; bilo bi vjerovatno preciznije i korektnije zvati je društvena igra, iako se uobičajeno igra za novac. Jedan od osnovnih razloga tako raširene popularnosti su vrlo jednostavna pravila igre."

Zar netko ne zna što je tombola?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/07/2011 : 23:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Jedno zanimljivo pitanje za tebe (i druge):
Da prevodiš strip Green Lantern (izlazi Hrvatsko izdanje i ti si prevoditelj). Kako bi preveo:

1. Green Lantern
2. Zelena Lampa
3. Svjetlosni Zelenko
4. nekako drugačije

Ovo mi ne da mira već neko vrijeme...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 28/07/2011 23:08:14
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/07/2011 : 23:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Koji je naziv kod nas stariji, tombola ili bingo?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/07/2011 : 23:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da prevodiš strip Green Lantern (izlazi Hrvatsko izdanje i ti si prevoditelj). Kako bi preveo:

1. Green Lantern
2. Zelena Lampa
3. Svjetlosni Zelenko
4. nekako drugačije

Zeleni Lampion

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/07/2011 : 23:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>2. Zelena Lampa

Neki ekvivalent ovoga (ne da mi se misliti jer zadatk nije stvaran) - tako da zvuči što ozbiljnije, ali da svakako bude prevedno. Zašto? Jer je sve drugo polagana predaja.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/07/2011 : 23:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Zeleni Fenjer:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/07/2011 : 23:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Koji je naziv kod nas stariji, tombola ili bingo?

Tombola. Bingo je došao s američkim filmovima unatrag 25 godina max, a onda i u Lutriji hrvatske, dok se Tombola igrala ... prije Drugog svjetskog sigurno, a možda i ranije.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/07/2011 : 23:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>Koji je naziv kod nas stariji, tombola ili bingo?

Tombola. Bingo je došao s američkim filmovima unatrag 25 godina max, a onda i u Lutriji hrvatske, dok se Tombola igrala ... prije Drugog svjetskog sigurno, a možda i ranije.

mcn

To je bilo retoričko pitanje, naravno:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/07/2011 : 23:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Markos

Zeleni Fenjer:)

Fenjer je dobro. Treba biti termin kakav koriste rudari ili želježničari ili, konačno, policajci u razdoblju prije baterijskih svjetiljki. Kad napadaju vanzemaljci, ideš po zeleni fenjer, kad proše, slaviš kod crvenih fenjera ...

mcn

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/07/2011 : 23:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Zelena Svjetlost/Zeleno Svjetlo?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 29/07/2011 : 00:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Tombola ili bingo? Cinkvina je cinkvina! Valjda.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/07/2011 : 08:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

1. Green Lantern
2. Zelena Lampa
3. Svjetlosni Zelenko
4. nekako drugačije

da se nadovežem
nedavno završio s čitanjem y the last man, a trejdovi imaju zanimljive naslove, pa me zanima kako bi stručnjaci preveli, recimo prvi i zadnji trejd, a da bude efektno kao u originalu
1. unmanned
10. whys and wherefores

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/07/2011 : 09:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>1. unmanned

"Babinjak".

>10. whys and wherefores

"Jeb'o Vaughana u 3pm".

mcn

PS Vidjet ćemo kad ga Fibra jednom kupi.

Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

727 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 29/07/2011 : 12:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>2. Zelena Lampa

Neki ekvivalent ovoga (ne da mi se misliti jer zadatk nije stvaran) - tako da zvuči što ozbiljnije, ali da svakako bude prevedno. Zašto? Jer je sve drugo polagana predaja.

mcn

zelena svetiljka... čini mi se da je negde već i bio ovaj prevod...

STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/07/2011 : 13:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
a zašto ne zelena lanterna
je po dalmatinski, i značilo bi zeleni svjetionik, ali zvuči ok

Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 29/07/2011 : 13:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
Zeleni fenjeraš

Zelena lanterna mi najbolje zvuči

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/07/2011 : 13:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ima još jedan dalmatinski izraz - lampadina = džepna svjetiljka

a ima i još jedan - feral

Edited by - ken2 on 29/07/2011 13:44:52
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/07/2011 : 13:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

quote:

a što je ovo?

inače, str. 57
ratman nakon s(p)retnog pogotka i uništavanja čudovišta viče "Tombola!" i pokazuje dobitan listić
bolje bi odgovarao uzvik: "Bingo!"

Mora se prevest. Da viče Bingo, nitko ne bi znao o čemu se radi. Ovako svi znaju...
Inače, da li si kupio Tombola listić za ponedjeljak, čujem da je superTombola preko 33 milijuna...

"Tombola, u svijetu poznatija kao Bingo, je jedna od najpupularnijih i najraširenijih kockarskih igara; bilo bi vjerovatno preciznije i korektnije zvati je društvena igra, iako se uobičajeno igra za novac. Jedan od osnovnih razloga tako raširene popularnosti su vrlo jednostavna pravila igre."

Zar netko ne zna što je tombola?

ma svi znaju sto je tombola, ali sala nema smisla ovako
jer se bingo upotrebljava u oba slucaja: i kao uzvik uspjeha ("bingo, nasao sam ga!") i kao nagradna igra, dok se tombola ne upotrebljava u slucaju uspjeha ("tombola, nasao sam ga!")
ponavljam: ovako je sala besmislena
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/07/2011 : 13:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ti očito nisi igrao tombolu po ljetnim terasama
naravno da se viče 'tombola'
bar se vikalo

Go to Top of Page

d4nic4
Starting Member

50 Posts

Member since 23/05/2011

Posted - 29/07/2011 : 15:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send d4nic4 a Private Message  Reply with Quote
Vise ne postoji nedemolirani primjerak stripa u kioscima,nevjerojebenojatno.koliko je komada na kraju prodano?nadan se da ce u svakom slucaju uspit zazivit
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/07/2011 : 17:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=UMRo5XCKddQ
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/07/2011 : 17:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uspesno si dokazao da se u americkim filmovima vice "bingo", sto ostaje izuzetno relevantno za hrvatsko izdanje stripa na hrvatskom jeziku :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/07/2011 : 17:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

a zašto ne zelena lanterna
je po dalmatinski, i značilo bi zeleni svjetionik, ali zvuči ok

moglo bi, ali bez "n"
zelena laterna
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8001 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/07/2011 : 17:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U Eksu su ga zvali:

Zeleni Fenjer
Zelena Svetiljka
Zeleni Svitac
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/07/2011 : 18:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

Uspesno si dokazao da se u americkim filmovima vice "bingo", sto ostaje izuzetno relevantno za hrvatsko izdanje stripa na hrvatskom jeziku :D

ja nikad nikoga nisam cuo da vice tombola, pa tako ni u hrvatskoj, barem ne u znacenju o kojem pricamo
a nitko u mojoj obitelji takodjer nije cuo
ili mi zivimo u spilji ili je moj prigovor osnovan
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000