forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 moja prva osvojena aukcija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/07/2011 : 22:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pre par sedmica prvi put sam bidovao stripove, i to tri albuma kod Dubca (Asterix gladijator,Put oko sveta i Spirou 8).Jebi ga, čekajući kraj aukcija, prikenjalo mi se i otišao sam da kenjam, uz strip normalno.E najgore je što to čitanje u WC-u deluje kao surfovanje internetom - vreme prolazi ko ludo, tako da vam se čini da ste nekoliko minuta na WC šolji, a u realnom vremenu to je nekih pola sata.Normalno, zakasnim na kraj aukcija i imam šta da vidim - oba Asterixa otišla, čak i Spirou 8 od DN koga niko nikad ne biduje ode mi ispred nosa.
Pre neki dan primetim povoljnu aukciju kod Darka18 - moj favorit Andrija Maurović od Šarenog Dućana, tri HC albuma - odmah dam najbolju ponudu i ovaj put spremim se na odbrojavanje.
Mada sa obzirom da Andrija Maurović 98% ovdašnjih forumaša interesuje (na žalost) kao lanjski sneg, uveren sam da ću ovaj put osvojiti ove meni veoma drage stripove.
Petnaestak minuta pre kraja aukcije (ili 20 nisam siguran), beba se nešto rasplakala a žena zaglavila u kuhinji, pravi neke gurmanluke za sutrašnje goste.Beba vrišti ko luda - ne znam koji joj je q, inače slabo kad plače, uglavnom je mirna ili se smeje iako nema ni dva meseca.OK, uzmem ja bebu, smirim je i nekako dovučemženu iz kuhinje i odjurim na komp,ali qurac, vidim u outlook-u da su mi stigle poruke da moje ponude višu nisu najveće - ne mogu da verujem, koji sam baksuz, a i bio sam uveren da ovi albumi nikog ne interesuju.
Srećom sam se prevario - samo za jedan album sam izvisio, u stvari za dva, ali taj drugi sam bidovao onako bezveze, bio je za neke male pare, meki povez od Andrije M.(ŠD).
Hvala Darku na ovakvoj korektnoj ponudi i svim Bonelijevcima koji daju stotine i hiljade kuna za Zagora a propuštaju ovakve bisere za male pare.
Hvala svima osim Argusu koji mi je "skinuo" Sablast zelenih močvara i mojoj supruzi koja je našla da pravi neke experimentalne torte umesto da doji bebu!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/07/2011 : 22:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Hahaha, super post, bravo anto i više sreće drugi put :)
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 29/07/2011 : 22:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
ha,ha jbga i ja sam ga ganjao od pocetka ali recimo da sam imao srece i bolju taktiku. hvala tvojoj supruzi,lp
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/07/2011 : 22:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
E Arguse brate, sad sam na brzinu isčitao sve tvoje postove, malo si mi zapao za oko jer mi se čini da imamo slične ukuse - i nisam se prevario, ka da vidim sebe kroz sedam godina, jedino što ne uzimam HC Bonelija od Libellusa - sve drugo svaka čast, čovek si od ukusa, tako da mi nije žao što si mi preoteo strip.
Samo mi nije jasno zašto biduješ El Nina i Špagheti b. broj 4 a već ih imaš u kolekciji.
A vidim i da ti samo fali sablast zelenih močvara od ŠD ( i još jedan maurović ti fali), pa neka ti je sa srećom komletiranje Andrijinih stripova.
Vidim da te interesuju ploče - jedan moj dobar prijatelj se bavi profesinalnom preprodajom ploča (i stripova) - možda ima nešto što ti užasno treba, pa da napravimo neki posao ??

Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 29/07/2011 : 23:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message  Reply with Quote
Ja sam kod Dubca osvojio sva 3 albuma povjest u stripu - Dunkerque,Blitzkrieg i Bitka za Englesku ali mi je prioritet bio uzeti Gaston br.2 i Spirou br.2
Kada je isticao Spirou 2, u poslednjem minutu kada treba da ostavim ponudu i kada sam vec krenuo da kucam iznos nestalo mi je struje.Inace mi samo ovaj broj fali za komplet.Iznervirao sam se ali na kraju kazes sebi,jbg naici ce vremenom,valjda je sudjeno tako da se malo mucimo
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 29/07/2011 : 23:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Heh, i meni je Argus oteo strip, imao je sreće jer sam pratio aukciju preko sporog mobitela!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 29/07/2011 : 23:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ah, koliko mi se samo puta srušio Firefox u zadnjim sekundama, a bilo je i situacija da mi istekne session baš u zadnjim sekundama. Ali što je tu je. Čovjek se uvijek nada da nije propala zadnja prilika.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 30/07/2011 : 00:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Anto i ja sam tebe primjetio sa tvojim pametnim razmisljanjem i u sebi sam rekao ovo je dobar decko. Zao mi je sto sam ti preoteo strip ako ti nesto znaci mogu ti ga prepustiti,nije problem. Da, imam el nina ali mi je malo ostecen pa cu ovog boljeg spremiti u kolekciju a svojeg dati na bubanj( a tako je i sa trojkom brace sp.). Sto se tice muzike to sam sve prepustio kceri, a i ona mi pomaze sa stripovima.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/07/2011 : 01:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Anto i ja sam tebe primjetio sa tvojim pametnim razmisljanjem i u sebi sam rekao ovo je dobar decko. Zao mi je sto sam ti preoteo strip ako ti nesto znaci mogu ti ga prepustiti,nije problem. Da, imam el nina ali mi je malo ostecen pa cu ovog boljeg spremiti u kolekciju a svojeg dati na bubanj( a tako je i sa trojkom brace sp.). Sto se tice muzike to sam sve prepustio kceri, a i ona mi pomaze sa stripovima.

Nema potrebe prijatelju, na kraju krajeva mogu ga kupiti u nekoj od striparnica.
Nadam se da ću i ja svojoj deci usaditi ljubav prema čitanju knjiga i stripova!

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 30/07/2011 : 14:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
ahahahahaa, dobar ti je post!
ajd ako ti je neka utjeha, nisi jedini kojem se to desava jer i drugi kolekcionari (puno njih) imaju svojih privatnih problema i obaveza i cesto im se desi da im netko pred nosom preotme neki dragocjen strip upravo zbog toga jer zbog neceg ili nekog nisu bili pored kompa u pravo vrijeme ili su jednostavno zaboravili da im istice aukcija, pa kad se sjete vec im ode voz, jer kad ti je puna glava svega, tesko je imati sve pod kontrolom.
tjesi se sa time da ces osvojiti jos puuuuno stripova na aukcijama i vjeruj mi da ce isto tako velik dio tih stripova koje osvojis takodjer nekome biti oteti pred nosom, pa kako netko tebi otme strip(ove) tako ces i ti drugima.
kad se samo sjetim koliko puta sam vrebao neki strip i bio spreman za njega izdvojiti odredjenu svotu novaca pa sam cekao danima kraj aukcije da mi netko ne probije rezervnu cijenu ako ga odmah bidam jer trenutna cijena je bila puno manja od one koju sam bio spreman ponuditi i onda mi dodje i taj dan i kraj aukcije i ja sav nabrijan za komp, rekoh e sad cu te osvojiti i onda vidim da je taj strip pola minute prije kraja postigao puuuno vecu cijenu (skoro duplo) nego sam ja mislio ponuditi i na kraju odustanem i opet se nadam da ce biti jos prilike neki drugi put.
to je draz aukcije, nije samo da dodjes platis i odes i to je to..nego ona borba i iscekivanja... taktika.. pobjede i porazi.. adrenalin... to cini stripove jos drazima kad dodju u tvoju vitrinu jer uvjek ces se sjetiti koliko si se namucio i zivaca potrosio dok ga nisi konacno nabavio.
zelim ti puno srece drugi put ;)

Lp

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

d4nic4
Starting Member

50 Posts

Member since 23/05/2011

Posted - 30/07/2011 : 14:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send d4nic4 a Private Message  Reply with Quote
Svi smo mi,barem jednom,imali svog Argusa
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/07/2011 : 16:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Uživan u ovim dugim postovima, pogotovo ovako iskreno napisanim (izuzevši onaj dio s kađenjem, to baš i nisi triba spominjat ). Samo mi nije jasno kako to da u periodu od 3 godine nikako nisi posjetio akucije?

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 30/07/2011 16:17:14
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 31/07/2011 : 01:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
Hehe, ja imao poplavu pre 2 dana u stanu (svi stripovi preziveli na svu srecu), pa mi se digo parket u hodniku.....i danas umesto da povecam ponude na dva maurovica od vedisa (takodje kod Darka na aukcijama), ja sam jurio moje male monstrume (1.5 i 3 godine) po stanu koji su sa pomenutim parketom igrali malo tetris, a malo ga slagali ko lego kocke (povadishe pola parketa za 5 minuta)....:P

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 31/07/2011 01:07:41
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/07/2011 : 23:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Uživan u ovim dugim postovima, pogotovo ovako iskreno napisanim (izuzevši onaj dio s kađenjem, to baš i nisi triba spominjat ). Samo mi nije jasno kako to da u periodu od 3 godine nikako nisi posjetio akucije?

Ma gledam akcije sa vremena na vreme, i to strip albume; ali mi nikad nije bilo interesantno nešto za kupovinu.U zadnje vreme ima dosta toga sa povoljnim cenama.

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 04/08/2011 : 13:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
dobar uvodni post. Mada, ja sam davao ponude i u zadnjim sekundama aukcija, pa ostanem bez stripa. Ali u tome i jeste car aukcija.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 10/08/2011 : 00:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Taktika 1000 klikova u 60 sekundi i neka onaj sa najbržim kompom pobijedi .
Možda je ipak bolje u zadnjoj minuti dati jednu ponudu i to onu na koju mislimo da je ona najviša što smo spremni dati ako smo se već odlučili na ovu taktiku.
Onda vjerujem da neće biti žaljenja ako netko bude viši.
Ovako čini mi se da mnogi poskupljujući svoje ponude za dvije-tri kuna (10-15 ili koliko već) svakih par sekundi u zadnjim minutama riskiraju da im bude žao na kraju jer nisu dali svoj maksimum.
Ali svatko zna svoje glupo je da ja pametujem tu puno.

Ono što jedino ne shvaćam je poanta takve priče osim onoga što je rekao Red Cloud... znači svojevrsna igra .

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 10/08/2011 : 19:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Uh sad mi je žao... ja baš osvojio neke stripove koje si ti bidao (kod dubca) i vjerovao ili ne mislio sam da si neki jebivjetar koji se igra na aukcijama, pa sam se čak malo bio i naljutio. Sad je sve sjelo na mjesto!

Živio!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 30/09/2011 : 14:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Lijep post, iskren i simpa pravo. E, moj Anto, nisi ni svjestan kakvih te sve iznenađenja čeka na Aukcijama. Pa ja sam prvu godinu samo visio na njima, sve dok nisam nabavio ono najvažnije za mene. Dosta aukcija sam osvojio, ali i izgubio. U zadnje vrijeme me slabije ima, čekam neke svoje stripove da nalete.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/10/2011 : 10:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
E Arguse brate, sad sam na brzinu isčitao sve tvoje postove, malo si mi zapao za oko

quote:
Originally posted by argus
Anto i ja sam tebe primjetio sa tvojim pametnim razmisljanjem i u sebi sam rekao ovo je dobar decko.

Edited by - Mord on 01/10/2011 10:10:58
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000