forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Bernard Prince
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/08/2011 : 14:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by feka82

kao sto su napravili s dampyrom , iskreno se nadam da ce sada libellus preuzeti dampyra posto bookglobe nije preuzeo prava za ovu godinu .

Opet, Strip-Agent, ne Bookglobe.

Nego, sumnjam da bi LL poceo sa Dampyrom (ja se nadam da nece ). Pa imamo tu VC izdanje koje je po meni puno bolje, em niza cijena (ne patim od HC), em uvodnici, em ritam izlazenja (barem dok nije zapelo pa na 3 mjeseca ).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 02/08/2011 : 15:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

kao sto su napravili s dampyrom , iskreno se nadam da ce sada libellus preuzeti dampyra posto bookglobe nije preuzeo prava za ovu godinu .

Opet, Strip-Agent, ne Bookglobe.

nikako da ih upratim , znam da je jedan do pola , a jedan od pola i napravili sarene rikne , smijesno .
Sto se tice veselog cetvrtka i ja sam sam nabavio sve brojeve dampyra , ali cim sam primjetio da prebacuju na tromjesecni ritam odmah sam sve prodao ili zamijenio , ne da mi se peglati ni osjediti zbog toga . Ima puno izdanja koja zelim da vidim na policama
Libellus jeste skuplji , ali stvarno dobijemo redovno izlazenje , kvalitet i mogucnost da sustignemo talijane , kakva nam je korist ako mi budemo stoti dampyr citali kada ljudi budu zivjeli na jedom od planeta naseg suncevog sistema ili u svemirskoj stanici

feka
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/08/2011 : 16:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Šta se tiče dampyra SA je pokušao izdavati koliko može ali je bila slaba prodaja pa su prestali.isto tako je i s kiosk stripovima.pokušaš nešto guraš koliko možeš ali kad je prodaja užasna onda prestaneš.ovi koji očekuju da izdavač izdaje stripove s gubitkom neka otvori svoju firmu pa nas počasti s svojim izdanjima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/08/2011 : 18:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče ove problematike SA i BG da nešto pridodam i ja :
BG je izdavač od koga imam najviše albuma, više i od Fibre (Usagi,Bone,Bluberi,Iznogud,Linkoln,Korto,integrali,Bleksed,...).
SA je takođe izdao hrpu dobrih stvari (Torpedo,Hermanovi one-shotovi, Komanča,Aster,Tangi,Krcko,Sami,Bernard Prins,Džeremaja).
Oba izdavača k-še sjajan izbor stripova, cena kao i ostale hrvatske izdavačke kuće, ali nešto lošije tehnikalije - pre svega slabiji prevod,kvalitet papira,razni propusti kao nekoliko mutnih stranica kod drugog integrala Astera i sl., i tako dalje.
Što se tiče ritma izdavanja, SA je dosta ozbiljniji nego BG, ali to je stoga što je BG nepotrebno otišao u širinu.
Pogledajte samo integrale - SA radi Astera i Tangija i za dve godine već je na polovini opusa, verovatno će i Bernard P. biti urađen u rekordnom roku, Sami je došao do drugog broja za šest meseci.BG je započeo mnogo više serijala u svojim integralima, i za sada su samo Brus H., Žil Ž. i XIII došli do drugog broja.Presporo!!!
Što se tiče kiosk poduhvata SA, krivica nije sigurno njihova - ljudi jednostavno ne kupuju MM i Mister Noa, jer previše vole Zagora i DD.
A HC Dampir je zaista promašen potez.Dug Boneli serijal u tvrdom uvezu - kome li je ovo samo palo na pamet.Pa još Dampir.Ajde da je Julija pa i da razumem.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 02/08/2011 : 18:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Šta se tiče dampyra SA je pokušao izdavati koliko može ali je bila slaba prodaja pa su prestali.isto tako je i s kiosk stripovima.pokušaš nešto guraš koliko možeš ali kad je prodaja užasna onda prestaneš.ovi koji očekuju da izdavač izdaje stripove s gubitkom neka otvori svoju firmu pa nas počasti s svojim izdanjima.

nema potrebe da se neko ovdje osjeca uvrijedjenim , niti da ja pametujem , mi svi volimo citati stripove . Ovdje ja samo iznosim cinjenice oko dva izdavaca strip agenta-bookgloba i libellusa .
Libellus koji je na svoj nacin predstavio izdanje magicnog vjetra (samo cemo njega spomenuti ) ciji serijal tek ima 8 rasprodatih knjiga a serijal se blizi kraju , da li to znaci da imaju para na bacanje ili nas stripofile vole . Oni su izdali znaci citav serijal i nadaju se da cega prodati , po meni koliko god to bio rizican potez i hvalvrijedan , nadaju se da ce na kraju izvuci neku korist .Druga izdavacka kuca ili dvije izdaju dvije do cetiri knjige godisnje i cekaju 5 godina da se rasprodaju , mi u manjini kupimo te stripove i na kraju imamo pola nedovrsene price , neka se onda ne upustaju u izazov , pa izdaju manje serijale i ostave drugim kucama da to obave kako treba ili ispitaju trziste , reklamu stave itd , ima nacina .
Nadam se da sam pojasnio ......

feka
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/08/2011 : 18:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

nema potrebe da se neko ovdje osjeca uvrijedjenim , niti da ja pametujem , mi svi volimo citati stripove . Ovdje ja samo iznosim cinjenice oko dva izdavaca strip agenta-bookgloba i libellusa .
Libellus koji je na svoj nacin predstavio izdanje magicnog vjetra (samo cemo njega spomenuti ) ciji serijal tek ima 8 rasprodatih knjiga a serijal se blizi kraju , da li to znaci da imaju para na bacanje ili nas stripofile vole . Oni su izdali znaci citav serijal i nadaju se da cega prodati , po meni koliko god to bio rizican potez i hvalvrijedan , nadaju se da ce na kraju izvuci neku korist .Druga izdavacka kuca ili dvije izdaju dvije do cetiri knjige godisnje i cekaju 5 godina da se rasprodaju , mi u manjini kupimo te stripove i na kraju imamo pola nedovrsene price , neka se onda ne upustaju u izazov , pa izdaju manje serijale i ostave drugim kucama da to obave kako treba ili ispitaju trziste , reklamu stave itd , ima nacina .

Molim te, nemoj više trpati Strip-Agent i Bookglobe u isti koš. Nije mi jasno zašto to radiš i zbilja nema smisla. Ako imalo pratiš poteze ovih dviju izdavačkih kuća shvatio bi da se prilično razlikuju.

Što se tiče tvoje analize, moraš uzeti u obzir da nije isto uspoređivati profitabilnost izdanja Libellusa i profitabilnost izdanja Bookglobea ili Strip-Agenta. U pravilu na ovom tržištu bolje prolaze izdanja sa etiketom Bonellija od ostalih izdanja. Najprodavanija izdanja Libellusa su upravo Bonellijeva (koja čine većinu njihovog kataloga), dok se najslabije prodaju izdanja franko-belgijskih albuma. Isto tako, najprodavanije izdanje Strip-Agenta su Texovi giganti i Alan Ford (koji čine manji dio njihovog kataloga), dok se ostala izdanja prodaju dosta slabije.

Tako da, po pitanju afiniteta publike, Libellus je u nešto boljem položaju.

Međutim, rekao bih da stabilnost Strip-Agenta dosta ovisi o sestrinskoj izdavačkoj kući Ludens, čija se izdanja Bonellija prilično dobro prodaju. Nebojša (Bookglobe) nema takvu financijsku potporu, niti izdanja koja će mu to osigurati, te si ne može priuštiti stabilnost.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 02/08/2011 : 18:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Molim te, nemoj više trpati Strip-Agent i Bookglobe u isti koš. Nije mi jasno zašto to radiš i zbilja nema smisla. Ako imalo pratiš poteze ovih dviju izdavačkih kuća shvatio bi da se prilično razlikuju.

Što se tiče tvoje analize, moraš uzeti u obzir da nije isto uspoređivati profitabilnost izdanja Libellusa i profitabilnost izdanja Bookglobea ili Strip-Agenta. U pravilu na ovom tržištu bolje prolaze izdanja sa etiketom Bonellija od ostalih izdanja. Najprodavanija izdanja Libellusa su upravo Bonellijeva (koja čine većinu njihovog kataloga), dok se najslabije prodaju izdanja franko-belgijskih albuma. Isto tako, najprodavanije izdanje Strip-Agenta su Texovi giganti i Alan Ford (koji čine manji dio njihovog kataloga), dok se ostala izdanja prodaju dosta slabije.

Tako da, po pitanju afiniteta publike, Libellus je u nešto boljem položaju.

Međutim, rekao bih da stabilnost Strip-Agenta dosta ovisi o sestrinskoj izdavačkoj kući Ludens, čija se izdanja Bonellija prilično dobro prodaju. Nebojša (Bookglobe) nema takvu financijsku potporu, niti izdanja koja će mu to osigurati, te si ne može priuštiti stabilnost.

ok , slazem se s tobom u vezi ove dvije kuce , ali ni ti mene ne razumijes , jer sam ja usporedjivao dva bonelli izdanja koja izdaje libellus i strip agent . Naravno da je svima jasno da se najmanje prodaju francusko-belgijska izdanja inace bi markos imao sva fibrina izdanja rasprodata . Samo sam ukazivao na politiku izdavaca, ali necemo vise o tome ucicemo u vecu dubiozu .

feka
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/08/2011 : 19:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Aha, ti si mislio na Dampyra. Sa Dampyrom je zanimljiva situacija, on se slabo prodaje čak i uz Bonelli etiketu. Ne znam kolika je originalna naklada bila, ali netko se tu gadno preračunao. 500 primjeraka je za ovakvo izdanje vrhunac.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 08:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aha, ti si mislio na Dampyra. Sa Dampyrom je zanimljiva situacija, on se slabo prodaje čak i uz Bonelli etiketu. Ne znam kolika je originalna naklada bila, ali netko se tu gadno preračunao. 500 primjeraka je za ovakvo izdanje vrhunac.

Bilo je dosta izjava 2008 da se prestaje sa Bernardovim i da se nastavlja VC Dampirom. Tu treba traziti razloge slabe prodaje.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/08/2011 : 09:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Bilo je dosta izjava 2008 da se prestaje sa Bernardovim i da se nastavlja VC Dampirom. Tu treba traziti razloge slabe prodaje.

a mogli su samo smanjiti tiraz i to je to , malo rizika nije naodmet , ne prodaju se sva izdanja ko halva

feka
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 09:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

a mogli su samo smanjiti tiraz i to je to , malo rizika nije naodmet , ne prodaju se sva izdanja ko halva

Mogao je to Bernard da uradi i sa MN pa nije. Mogao je to da uradi i sa MM pa nije. Mogao je to da uradi sa NN pa nije.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/08/2011 : 09:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mogao je to Bernard da uradi i sa MN pa nije. Mogao je to da uradi i sa MM pa nije. Mogao je to da uradi sa NN pa nije.

Mi ispastamo to ti je surova realnost

feka
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 10:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ya vala. Sto je najgore VC je zaglavio na bozeMeSacuvaj epizodama, ne vidi se izlaz iz gliba.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/08/2011 : 10:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ya vala. Sto je najgore VC je zaglavio na bozeMeSacuvaj epizodama, ne vidi se izlaz iz gliba.

kao sto sam gore rekao jedino bi to libellus izgurao do kraja , nadajmo se tome Sa 8 rasprodatih knjiga oni su ipak uspjeli serijal privesti kraju Na kraju cemo imati jedno lijepo izdanje na policama , a takodje i ljudi koji su bili skepticni pa nisu kupovali mogli bi se sada odluciti da uzmu posto je serijal priveden kraju , samo je problem prvih knjiga

feka
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/08/2011 : 10:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
Što se tiče kiosk poduhvata SA, krivica nije sigurno njihova - ljudi jednostavno ne kupuju MM i Mister Noa, jer previše vole Zagora i DD.
A HC Dampir je zaista promašen potez.Dug Boneli serijal u tvrdom uvezu - kome li je ovo samo palo na pamet.Pa još Dampir.Ajde da je Julija pa i da razumem.

Nije istina, nije istina!
Ja (ljudi - znaci i sebe tu ubrajam ) ne kupujem nista od Zagora i skoro nista od DD (jedino VCSB, po koji gigant i extra) ali zato kupujem sve od MN... valjda sam cudan.

A sto se tice HC Dampyra, istih smo misli.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/08/2011 : 10:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
...mi u manjini kupimo te stripove i na kraju imamo pola nedovrsene price , neka se onda ne upustaju u izazov , pa izdaju manje serijale i ostave drugim kucama da to obave kako treba ili ispitaju trziste , reklamu stave itd , ima nacina .

Evo, u vezi toga bi se ja nadovezao na XIII integral.
Da je npr. to odradio Marko (mada ne znam da li bi to uopste htio?), odma' bi kupio dok ovaj krs sigurno necu. A ritam (ne)izlazenja tu nije toliko bitan koliko sranje od papira koje su odabrali pa su boje u q.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 10:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Da je npr. to odradio Marko (mada ne znam da li bi to uopste htio?), odma' bi kupio dok ovaj krs sigurno necu.

Potpis! Izbegavam Bookglobe i Strip Agent albume koliko mogu, a mogu . Mislio sam se nesto da uzmem Kosmicke putnike, al videcu jos. Trenutno ih nema u Darkwoodu pa ih ne mogo veoma pazljivo odmeriti.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 11:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
A tek da je Fibra uzela Bluba, ah!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2399 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/08/2011 : 13:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da je npr. to odradio Marko (mada ne znam da li bi to uopste htio?), odma' bi kupio dok ovaj krs sigurno necu.

Potpis! Izbegavam Bookglobe i Strip Agent albume koliko mogu, a mogu . Mislio sam se nesto da uzmem Kosmicke putnike, al videcu jos. Trenutno ih nema u Darkwoodu pa ih ne mogo veoma pazljivo odmeriti.

Sa Kosmickim,ili Brodolomcima,Bookglobe je napravio zaokret i najzad odradio jedan integral na kojeg mogu biti ponosni...neces pogresiti ako ga kupis...cena jeste malo veca ali su tu pet albuma,i sa drugom knjigom ce biti pokriven ceo serijal...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2399 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/08/2011 : 13:46:14  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ritam (ne)izlazenja tu nije toliko bitan koliko sranje od papira koje su odabrali pa su boje u q.

O ovome ja vec dugo vremena pisem na forumu,verovatno sam dosadio nekima,ali to je srz celog problema sa njihovim integralima...ocigledno je da su i oni to shvatili i sa Brodolomcima su napravili pomak i odradili extra integral...u svakom pogledu...takvi su trebali biti svi do sada izdani,ali eto,nisu,nazalost...

...BD, c'est la vie...

Edited by - axle munshine on 03/08/2011 13:49:12
Go to Top of Page

Shuckey
Average Member

Croatia
733 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 03/08/2011 : 14:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aftermath

Jel tko kupio ovaj SA integral, kakav je?
Vidim da je već jedno vrijeme u prodaji, ali nikakvih komentara nema.

Savršeno izdanje. Prijevod odličan, papir i tisak savršeni, korice odlične, knjižni blok kvalitetno prošiven i izgleda izdržljivo. Dodataka ima umjereno mnogo, sasvim dovoljno. Bernarda Princea sam prvi put čitao upravo u ovom integralu, ovaj sjajan strip mi je jako dobro tekao zbog ovog sjajnog izdanja. I super mi je sjeo. Ovo izdanje nisam kupio već posudio, a jedini razlog zašto ga neću kupiti je zato što nemam novaca ni mjesta na polici.

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 15:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Papir u Bookglobovim integralima je dobar.Na ovi novi sjajni papir mi se povraća.
I šta sad?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 15:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Papir u Bookglobovim integralima je dobar.Na ovi novi sjajni papir mi se povraća.
I šta sad?

Nista, nemas srece. Negde ja nemam, negde ti, negde vec neko treci. Bitno je da tuga/patnja bude ravnomerna raspodeljena po forumasima!

Edited by - kasper on 03/08/2011 15:45:29
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 16:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
hoću reći sa su takve stvari praktično nebitne.prvi je strip a onda iza njega nema ništa pa tek na petom mjestu ide oprema stripa.
bp je odličan strip,pravi klasik bd avanturističkog stripa.
kupite ga u ovom integralu ili u marketprintovim c/b albumima ili iz pojedinih stripoteka i giganata!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2399 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/08/2011 : 19:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

I šta sad?

Ma papir im je totalni shit i ti to znas ali neces da priznas...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000