forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 03/08/2011 : 17:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> Kako bi se reklo, čovjek je bio ispred svoga vremena.

Je on je bio sirovina od kojeg su nasljdnici napravili nešto čitljivo. Ne znam jesam li ikad našao išta čitljivo od Gerbera.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/08/2011 : 17:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

> Kako bi se reklo, čovjek je bio ispred svoga vremena.

Je on je bio sirovina od kojeg su nasljdnici napravili nešto čitljivo. Ne znam jesam li ikad našao išta čitljivo od Gerbera.

mcn

Pa, čovjek je imao jako divlju maštu, to priznajem.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 03/08/2011 : 23:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Bio je Frank Millerov Derdevil spominjan, ne znam za SS.

Edited by - Grujah. on 03/08/2011 23:06:49
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/08/2011 : 09:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nema smisla da Fibra izdavaje Sin City sada kad ga je Beli Put izdava... Eventualno da ga preuzme Darkwood isto ko šta su napravili i sa Conanom.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

tejo
Starting Member

Croatia
28 Posts

Member since 18/04/2006

Posted - 04/08/2011 : 10:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit tejo's Homepage  Send tejo a Private Message  Reply with Quote

Dok god na izdanjima Belog Puta piše Grad greha umjesto Sin City a Dark Horse ne izdaja/prenaplaćuje HC verziju ima itekako smisla, barem meni.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/08/2011 : 15:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Mislim da me ništa ne bi usrećilo više od Fibrinog izdanja Sin Cityja. To bi bilo izdanje za sva vremena.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/08/2011 : 16:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
glas i od mene za SC,
naravno HC SC
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 04/08/2011 : 16:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
neka Iwood odluči

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 04/08/2011 : 21:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Ima li uopće smisla objavljivati američke mainstream stripove ovdje? Originalna izdanja su relativno lako dostupna preko Amazona i striparnica(+ skenovi na torrentima), a cijenom im se nikada neće moći konkurirati jer je naklada premala.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/08/2011 : 05:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Ima li uopće smisla objavljivati američke mainstream stripove ovdje? Originalna izdanja su relativno lako dostupna preko Amazona i striparnica(+ skenovi na torrentima), a cijenom im se nikada neće moći konkurirati jer je naklada premala.

Da postoji izbor između hrvatskog i američkog izdanja stripa, ja bih bez razmišljanja prije kupio hrvatsko.

Doduše, moje mišljenje je ovdje zapravo nebitno, jer ja jedino hrvatska izdanja i kupujem.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38021 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/08/2011 : 08:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Da postoji izbor između hrvatskog i američkog izdanja stripa, ja bih bez razmišljanja prije kupio hrvatsko.

Doduše, moje mišljenje je ovdje zapravo nebitno, jer ja jedino hrvatska izdanja i kupujem.

Cekaj, znaci ti sve te americke i japanske stripove (neobjavljene u ljepov vasoj) citas skenirane?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 05/08/2011 : 10:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Cekaj, znaci ti sve te americke i japanske stripove (neobjavljene u ljepov vasoj) citas skenirane?

To je kriminal

feka
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/08/2011 : 12:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kad se svi njegovi kriterijumi uzmu u obzir (obavezno domace izdanje, obavezno HC luxuz i sta sve ne), zapitam se stvarno how the hell je on uspeo tolko stripova da procita :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/08/2011 : 12:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A boljega načina promocije američkog stripa nema...
Ljude je teško motivirat na nešto novo, pogotovo na superheroje jer se većina drži mišljenja da je to štivo za djecu, da je neozbiljno i naivno. Zato mi je drago šta je Beli Put izbacija onih par naslova, šta će Fibra izbacit Daredevila i slično... Triba to nekako popularizirat šta je više moguće.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2011 : 13:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja objavljujem samo ono što mene kao čitatelja zanima i oduševi. Samim tim su male, gotovo nepostojeće, šanse za Gerbera.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 05/08/2011 : 13:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ljude je teško motivirat na nešto novo, pogotovo na superheroje jer se većina drži mišljenja da je to štivo za djecu, da je neozbiljno i naivno. Zato mi je drago šta je Beli Put izbacija onih par naslova, šta će Fibra izbacit Daredevila i slično... Triba to nekako popularizirat šta je više moguće.

To stoji. Svaka čast za popularizaciju, uostalom zahvaljujući Fibri se konačno dočekalo da se i u "velikim" novinama poput Jutarnjeg i Novog lista s vremena na vrijeme pojavi tekst o kakvom stripu ili recenzija istog. Ja govorim o komercijalnom aspektu koji, hoćeš-nećeš, mora biti prisutan u svakom biznisu. "Popularizacija" i "biznis" treba uzeti s rezervom jer vidimo kako je tržište bivše države malo iako briji dvadesetak milijuna ljudi.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/08/2011 : 16:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Na svijetu ne postoji dovoljno novca za sve stripove koje bih ja želio kupiti.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 05/08/2011 : 17:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, zaista nisu dovoljno popularni

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/08/2011 : 18:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Da, zaista nisu dovoljno popularni

Pa kod nas sigurno nisu.
Svi znaju za Batmana i Supermana, naravno, al za istoimene stripove? I ne baš.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 05/08/2011 : 19:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa kod nas sigurno nisu.

Ajd Paka ne pretjeruj..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 05/08/2011 : 19:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:
Pa kod nas sigurno nisu.

Ajd Paka ne pretjeruj..

Ne pretjeruje. Jedno 95 % ljudi na ovim prostorima nikad nije pročitalo ni jedan strip o Batmanu/Supermanu. Između ostalog zato što skoro da i nisu izlazili ovdje
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/08/2011 : 19:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Čekaj, kakvo pretjerivanje?
Pogledaj malo topice u američkome podforumu, konstantno se vrti 6-7 istih ljudi i to je to. Baci oko i na kioske (a i striparnice), praktički ništa američkih romana nema za kupit na hrvatskom/srpskom jeziku. Ima si svega par naslova koji su pristupni široj populaciji tipa spiderman/x-men i to je to sve u svemu.

Možda forum i nije reprezentativan u nekoj prevelikoj mjeri, al da od bar tisuću ljudi (govorim napamet brojke) koji su registrirani na forum, koji ga prate, da se sva rasprava o američkim stripovima svodi na mene, Bushida, Vlaadishu, Ravena84, King Warriora, Obi-Wana i još maksimalno 5-6 ljudi, to je bogami tužno. Izbacivanjem domaćih izdanja tih nekih stripova će ih kupit i ljudi koji inače ne bi na engleskome.

Meni je bilo drago za vidit da je npr. sawitch da šansu Killing Jokeu, pa makar mu se i nije svidija... A iskreno me zanima bi li ga ikad na prvu onako naručija sa interneta na engleskome? Dosta ljudi će sigurno kupit i Daredevila samo zato šta je u izdanju Fibre, šta znaju da će dobit dobro uređen i kvalitetno napravljen strip. Dat će mu šansu puno veću nego da im je neko na forumu reka "e to su ti stvarno kultni i odlični stripovi". Zbog takvih stvari se triba izbacivat amerikance na našim jezicima, neko će se i zakačit već.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 05/08/2011 : 19:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čekaj, kakvo pretjerivanje?
Pogledaj malo topice u američkome podforumu, konstantno se vrti 6-7 istih ljudi i to je to. Baci oko i na kioske (a i striparnice), praktički ništa američkih romana nema za kupit na hrvatskom/srpskom jeziku. Ima si svega par naslova koji su pristupni široj populaciji tipa spiderman/x-men i to je to sve u svemu.

Možda forum i nije reprezentativan u nekoj prevelikoj mjeri, al da od bar tisuću ljudi (govorim napamet brojke) koji su registrirani na forum, koji ga prate, da se sva rasprava o američkim stripovima svodi na mene, Bushida, Vlaadishu, Ravena84, King Warriora, Obi-Wana i još maksimalno 5-6 ljudi, to je bogami tužno. Izbacivanjem domaćih izdanja tih nekih stripova će ih kupit i ljudi koji inače ne bi na engleskome.

Meni je bilo drago za vidit da je npr. sawitch da šansu Killing Jokeu, pa makar mu se i nije svidija... A iskreno me zanima bi li ga ikad na prvu onako naručija sa interneta na engleskome? Dosta ljudi će sigurno kupit i Daredevila samo zato šta je u izdanju Fibre, šta znaju da će dobit dobro uređen i kvalitetno napravljen strip. Dat će mu šansu puno veću nego da im je neko na forumu reka "e to su ti stvarno kultni i odlični stripovi". Zbog takvih stvari se triba izbacivat amerikance na našim jezicima, neko će se i zakačit već.

Opet pretjeruješ...
A samo vas je 6-7 u američkom podforumu...buuhuu suza mi kane..
Stari moj, mogu i Fibra i Libellus i ne znam ko sve ne izdavat ne znam kakve naslove. Situacija se zbog toga neće promijenit i daj se više pomirite s time. Tog Daredevila će kupit ovih 6-7+par ˝Savića˝ koji iz čiste znatiželje idu pogledat o čem se radi. Ti pričaš o popularizaciji nekih naslova u regiji koja uopće ne poznaje strip-kulturu. Gubiš u startu- čisti nonsens.
Klinci danas stripove praktički uopće ne čitaju, a i ako čitaju onda je naravno riječ o ˝ostacima ostataka˝ nekog drugog vremena- Zagor, Dylan, AF, Marti, Tex..95% Bonelli i nema zastranjivanja. To se nažalost nikad (čitaj: NIKAD) kod nas neće promijenit. Šta misliš kolko će se primjeraka Daredevila prodat? Kolko će proć dok navuče troznamenkasti broj?
Misliš da treba poradit na popularizaciji stripova tipa Daredevil?
A dal si ikad čuo recimo za The Fabulous Freak Brothers, Harald Hedd, American Splendor....?

Edited by - paro on 05/08/2011 19:51:47
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/08/2011 : 20:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa populariziraj strip među onima koji već čitaju strip, daj im nešto novo, motiviraj ljude. Ako ne uspije, probaj opet. I tako dok ne uspije, prije il kasnije će neko zagrist, svaka osoba koja se navuče je plus. Ja tako na to gledan. Ako se proda i 10 komada nečega novoga, to je dobra stvar jer se bar neko zainteresirat, pa će možda kasnije nastavit i čitat na engleskome. Da, smatran da triba poradit na popularizaciji stripova tipa Daredevil i ne, nisam nikad čua za ove šta si navea u zadnjoj rečenici jer nisam na njih naiša na internetu, a nije mi ih niko ni pokaza.

Ja sam se za mange zainteresira tek nakon šta sam pročita Vrh Bogova, pa će možda neko reć i sličnu stvar za Daredevila. Svaka osoba je plus.

Osim toga, ljudi se trude i pisat recenzije nekih drugih stripova koji nisu toliko popularni, a garant će ih 95% odjebat recenziju i neće se zainteresirat. Meni osobno je drago čut da ima i nekih 5% ljudi koji će tu recenziju pročitat, a garant će se i nać neki još manji broj koji će zbog te recenzije kupit strip. Malo po malo, jebiga...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 05/08/2011 : 20:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Aj i ti sad paro iz pobrojao bas zesci underground.

Edited by - Grujah. on 05/08/2011 20:10:44
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.81 seconds. Snitz Forums 2000