Author |
Topic |
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 07/08/2011 : 14:04:14
|
VČ - Tex (redovni i debeli) - Mister No (redovni) - Zagor (redovni, specijal, OP, KI) - Cico - Dampir - Marti Misterija - Dilan Dog (redovni, super book) - Komandant Mark - Bred Baron - Leo Pulp i Dragonero
Slobodna Dalmacija/Ludens/Strip Agent - Tex (redovni i maxi) - Zagor (redovni, extra, specijal, maxi, almanah, gigant, klasik) - Chico - Marti Misterija (redovni, specijal, maxi) - Dilan Dog (redovni, extra, almanah straha, specijal, maxi, gigant) - Mister No (redovni, specijal, maxi) - Mark (redovni, specijal) - Blek (redovni, specijal) - Kapetan Miki(redovni) - Price sa DZ ( redovni) - Nathan Never(redovni, specijal) - Lazarus Ledd(redovni, extra, specijal) - Nick Reider (redovni)
Vangogh - Julia 1-9 - Tex extra 1-6 - Mali rendzer 1-53
Phoenix Press - Caravan - Traper Keri
Darkwood - Gea - Lilit - Julija
Strip Agent - Tex (gigant) - Dampyr(prvih 8 knjiga)
Systemcomics - Magicni Vetar - Dylan Dog(redovni, gigant) - Ken Parker (redovni, specijali, kolor)
Wizard - Blek - Magicni Vetar
Sfera - Magicni Vetar
Libellus - Skriveno lice - Tex (almanah, neobjavljene epizode, kolor prve 2 knjige) - Magicni Vjetar - Dylan Dog (kolor fest) - Mister No (redovni, almanah) - Nathan Never (redovni prvih 5 knjiga, specijal, almanah) - Martin Mystere(almanah, redovni samo br.1 i 24) - Nick Reider(almanah) - Price iz baze Drugdje - Agencija Alfa - Zona X - Super Book - Demian - Ken Parker(samo br.1, 2 i 23)
Varmcomics - Marti Misterija (gigant)
Vanini, Horus, Abaton - Sve sto je objavljeno
Mozda sam nesto preskocio, uglavnom to je to od Bonelija! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 07/08/2011 18:35:34 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 07/08/2011 : 14:18:16
|
Ti nije bilo lakse da kazes "apsolutno jebeno (skoro) sve" ? :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 07/08/2011 : 14:21:25
|
Pa nije tu sve, dosta toga bih kupovao, ali nema se para. Na primer od Libellusa MM, NN Gigante, takodje redovna izdanja itd... |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Ciko Strašni
New Member
Argentina
144 Posts
Member since 01/05/2011 |
Posted - 07/08/2011 : 16:58:20
|
Od izdanja "Veselog četvrtka" sve sem Breda Barona,od Libellusa Texa,od Ludensa Čika,od Strip Agenta HC Alan Ford i "Priče s Divljeg Zapada",od Fibre "Ken Parker",od Darkwooda - "Lilit", "Julia" i "Gea" (uz knjige "Tarzan" i "Konan"),i,naravno, "Stripoteku" i "Politikin zabavnik"... |
Najkracim putem do pobede po svaku cenu! |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 07/08/2011 : 17:07:11
|
VČ - Zagor (redovni,OP, SP) - Tex (redovni, i KI) - Mister No (redovni i KI) - Brad Barron - MM - Mark specijali - Leo Pulp i Dragonero
SD/LU/SA - Zagor (redovni (do br.151), Extra, KI, Maxi, AL, Gigant, Klasik, Čiko SP) - Tex (redovni, Maxi) - Blek (redovni, SP) - Mark (redovni) - Kapetan Miki - Mister No (redovni, Maxi, SP) - PSDZ
Phoenix Press - Caravan - Traper Keri
Darkwood - Julija
VG - Mali rendžer - Tex extra
Vaninni - M.No
Očekujem da će, kad tad, neko da izda najbolji Bonelli serijal Nathana Nevera u SC varijanti, do tada imam samo ove SD/LU. |
Edited by - Bruce Springsteen on 07/08/2011 17:16:42 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Ciko Strašni
New Member
Argentina
144 Posts
Member since 01/05/2011 |
Posted - 07/08/2011 : 19:33:43
|
Mlad si,život je pred tobom,pročitaćeš ih ako se u međuvremenu ne prepustiš drugim porocima (womans,drugs,alcohol and rock and roll)... |
Najkracim putem do pobede po svaku cenu! |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 07/08/2011 : 20:14:06
|
Ni meni to ne odgovara. Aj kad imam par komada koje cu citati uskoro, ali desilo mi se pre par meseci da sam imao tridesetak na cekanju, osecao sam se kao da je to obaveza. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
Posted - 07/08/2011 : 22:10:14
|
quote: Originally posted by Kutuzov
quote: Originally posted by mikado
Caravan Phoenix Press Leo Pulp VC Dragonero VC Dampir VC Lilit DArkwood Bred Beron VC Dilan Dog VC KI i redovni i SB Gea Darkwood Zagor VC OP Julija Darkwood Mister No SA specijal, maxi i redovni i VC redovni i KI Magicni Vetar (od raznih izdavaca s nadom da ce ga neko izdavati kao SC) Teks Viler LUD maxi i redovni i VC redovni i KI Marti Misterija VC i SA specijal, maxi i redovni Ken Parker (mesano LMS, FIB, LIB i System) Price sa Divljeg Zapada SA (jos nisam kupio prvi broj, ovih dana cu)
U principu uzimaš sve osim Zagora, malo čudna odluka.
Vec sam napisao na par mesta ali da ponovim. Kada sam se vratio stripovima sakupljao sam sve sto mi dodje pod ruku ali je prvi otpao Mark, a posle nekog vremena i Zagor. Jos uvek ga citam ali u skeniranom obliku. Toliko je dobrih stripova i van Bonellija a toliko malo para... Porodican sam covek, imam dvoje dece i moram da obuzdam svoju strast za stripovima... |
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 07/08/2011 : 22:16:15
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
najbolji Bonelli serijal Nathana Nevera
Sta ovo treba da znaci?
Pa naravno od ovih novijih počev od osamdesete pa nadalje |
Edited by - Bruce Springsteen on 07/08/2011 22:16:47 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 07/08/2011 : 22:23:19
|
Sta ovo treba da znaci?
Pa naravno od ovih novijih počev od osamdesete pa nadalje
Fiju! To je bilo blizu! Gotovo da izgubi titulu Doktora Zagorologa! |
www.epicentercomics.com |
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Member since 06/05/2011 |
Posted - 07/08/2011 : 22:48:53
|
Caravan Phoenix Press Leo Pulp VC Dragonero VC Dampir VC Lilit DArkwood Bred Beron VC Dilan Dog VC KI i redovni i SB Gea Darkwood Zagor VC OP Julija Darkwood Mister No SA specijal, maxi i redovni i VC redovni i KI Magicni Vetar (od raznih izdavaca s nadom da ce ga neko izdavati kao SC) Teks Viler LUD maxi i redovni i VC redovni i KI Marti Misterija VC i SA specijal, maxi i redovni Ken Parker (mesano LMS, FIB, LIB i System) Price sa Divljeg Zapada SA (jos nisam kupio prvi broj, ovih dana cu)
Vec sam napisao na par mesta ali da ponovim. Kada sam se vratio stripovima sakupljao sam sve sto mi dodje pod ruku ali je prvi otpao Mark, a posle nekog vremena i Zagor. Jos uvek ga citam ali u skeniranom obliku. Toliko je dobrih stripova i van Bonellija a toliko malo para... Porodican sam covek, imam dvoje dece i moram da obuzdam svoju strast za stripovima...
Znam, ali Zagor je poslednje što bi kod mene otpalo. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 07/08/2011 : 23:59:42
|
Da budem što kraći, od svih izdavača kupujem i čitam (gotovo) sva izdanja, a jedine su iznimke kolekcionarska izdanja Texa i Mr. Noa Veselog četvrtka, za što pored Libellusovih Texovih koloraca i kvalitetnih izdanja Mr. Noa ne vidim nikakvu svrhu. No svakako ne spremam sve već samo one epizode koje mi se pri čitanju svide i za koje zaključim da ću ih jednog dana opet čitati. Recimo, ne pada mi na pamet spremati Dylanovo smeće naslova "Nesmiljeni Hook", "Pobuna automobila" i "Šuma ubojica", baš kao ni Zagorove užase "Noćna mora na moru" i "Smrtonosna močvara" (jasno, navodim samo najočitije primjere smeća). Od dosad objavljenog imam kompletirane Kena Parkera, Skriveno lice i Caravan, kao i dosad izišle Libellusove Nathane i Martine i njihove gigante, specijalce i almanahe. Juliju redovito uzimam i uzimat ću, baš kao i Greystorm, Lilith i ostala izdanja DW-a, od kojeg sam tek krenuo s Geom za koju se bojim da mi ne bude predjetinjasta i time odbojna. S Texovim gigantima kaskam polako, a od Libellusova Mr. Noa kupujem / spremam samo epizode koje crtaju Diso, Bignotti i Civitelli. Ostali crtači su mi jednostavno nedovoljno kvalitetni, što u dobroj mjeri vrijedi i za Zagora od kojeg svakako spremam Ferrija, bez obzira na kvalitetu same epizode, neke kultne Donatellijeve priče ("Sloboda ili smrt", "Billy Boy iza rešetaka", "Velika zavjera" i "Nulti čas" (OP VČ) itd., dok ostalo uglavnom pročitam i proslijedim dalje. Od ZS-a i LMS-a više nemam ništa, jer ne znam što ću s njima pored vrlo kvalitetnih novih izdanja i činjenice da je Dnevnik u pravilu masakrirao stripove. A kao i u puno dobrih stripova, i ovdje na kraju ide napis "nastavlja se..." |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 08/08/2011 : 10:54:25
|
quote: Originally posted by D.J.
Sta ovo treba da znaci?
Pa naravno od ovih novijih počev od osamdesete pa nadalje
Fiju! To je bilo blizu! Gotovo da izgubi titulu Doktora Zagorologa!
Šalu na stranu, Zagor je Zagor, detinjstvo, nostalgija, uživanje, i naravno No.1, ali po ozbiljnošću, komplikovanošću, hronologiji, i naravno zbog SF-a, Nathan mi je kud i kamo najozbiljniji Bonelli serijal |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 08/08/2011 : 11:50:54
|
Vec sam napisao na par mesta ali da ponovim. Kada sam se vratio stripovima sakupljao sam sve sto mi dodje pod ruku ali je prvi otpao Mark, a posle nekog vremena i Zagor. Jos uvek ga citam ali u skeniranom obliku. Toliko je dobrih stripova i van Bonellija a toliko malo para... Porodican sam covek, imam dvoje dece i moram da obuzdam svoju strast za stripovima...
Znam, ali Zagor je poslednje što bi kod mene otpalo.
Bravo Kutuzov! |
|
|
Topic |
|
|
|