Author |
Topic |
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 29/07/2011 : 16:54:07
|
Ne znam koliko je još ostalo do kraja ovog feljtona ali bih rado rezimirao. Ovo mi je trenutno nešto najdraže na kioscima u BiH, iako izlazi kao dodatak Globusu i ne može se karakterisati kao klasični strip, barem ne onaj na kakav smo navikli u svesčicama. Dakle feljton, izvrsne tri priče, zanimljive i nadasve sjajan crtež. Ne znam koliko još forumaša kupuje Globus radi ovoga, ali ja prvenstveno uzimam zbog "domaćeg" štiha, crtača i scenarista. Zanima me koliko će ovo dugo trajati, no ovih dana planiram poslati i opširan mail redakciji, pa nadam se da će neko ga i pročitati jer je ovo nešto jako lijepo što je moglo zadesiti Hrvatski strip u ovoj godini. Sudžuka, Vrandečić, Talajić, Macan i ostali su za sada isporučili odličan materijal a Operaciju james Bond čitam danas već treći put, dok se o Beli Kisu već pomalo informišem putem interneta a vala i biblioteke. Doduše, možda se ljudima čini odveć davati 3.50 KM, koliko u BiH košta Globus, zbog par stranica stripa, no kako na našim kioscima odavno nema ništa zanimljivo, sem ponekad Dylana ili Mister Noa, radije biram ovo. I čekam idući Globus. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
vladimir
New Member
Croatia
194 Posts
Member since 21/01/2005 |
Posted - 30/07/2011 : 15:38:48
|
evo, ja kupio i treći globus zaredom. nikad, nikad, nikad neću shvatiti zašto globus NE REKLAMIRA strip-feljton?
naravno, nisu svi isti, tj, ne svidjaju mi se svi jednako, ali to je sve dobro, vrlo dobro, odlično. već počinjem i očekivati novi broj.
inače, svaka čast Nebojši. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 03/08/2011 : 23:16:40
|
quote: Originally posted by mcn
Danas/sutra četvrti feljton u Globusu, crta Šibenčanin David Petrina poznat po "Ukletom vitezu", pišem ja.
Nisam još bio do kioska pa ne znam što je na naslovnici, ali ako nije Sanader bit ću razočaran.
Ovaj put materijal nije bio baš najzahvalniji s obzirom da je cilj napraviti strip zanimljiv širokim masama. Macan je brilijirao i izvukao što nitko drugi ne bi, ali je pitanje koliko će to šira publika cijeniti. Zašto su ovaj put izostale gadosti iz crne kronike?
Petrina iznad svih očekivanja, ura! |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 10/08/2011 : 16:03:27
|
quote: Originally posted by Shuckey
Danas/sutra četvrti feljton u Globusu, crta Šibenčanin David Petrina poznat po "Ukletom vitezu", pišem ja.
Nisam još bio do kioska pa ne znam što je na naslovnici, ali ako nije Sanader bit ću razočaran.
Ovaj put materijal nije bio baš najzahvalniji s obzirom da je cilj napraviti strip zanimljiv širokim masama. Macan je brilijirao i izvukao što nitko drugi ne bi, ali je pitanje koliko će to šira publika cijeniti. Zašto su ovaj put izostale gadosti iz crne kronike?
Petrina iznad svih očekivanja, ura!
Istina, meni se čini da je ovaj više strip nego feljton za razliku od dosadašnjih, ali ne smeta |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Posted - 12/08/2011 : 06:14:27
|
Da ne otvaram novi topik: di još ima domaćeg stripa i to 16 stranica po broju? Za ne bulivit, u časopisu SPARK di se za curice crta istoimeni strip a la WITCH - tekst Vesna Pop, crtež Niko Barun.
Jest, košta 30 kuna, ali kad ga kupite dobijete topić za plažu.
(mcn)
Znači, domaćeg stripa ima, samo ga treba tražiti? Bilo kako bilo, Vrandečić u posljednjem Globusu prosto razvaljuje okvire a ni priča nije loša. Sparka nema na kioscima u Tuzli, ili ga ja nisam juče vidio. Da provjerim, da vidim o čemu se radi. Uglavnom, strip se vratio novinama |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 13/08/2011 : 14:56:23
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by Shuckey Ovaj put materijal nije bio baš najzahvalniji s obzirom da je cilj napraviti strip zanimljiv širokim masama. Macan je brilijirao i izvukao što nitko drugi ne bi, ali je pitanje koliko će to šira publika cijeniti. Zašto su ovaj put izostale gadosti iz crne kronike?
Istina, meni se čini da je ovaj više strip nego feljton za razliku od dosadašnjih, ali ne smeta
Nisam vidio ovaj tvoj komentar do sada, a baš sam danas razmišljao o konceptu strip feljtona, tog novog roda stripa. Onda sam pomislio da bi bilo ispravno takav strip feljton napraviti kao one krimi dokumentarce sa Discoveryja gdje se naracija i faktografija izmjenjuju s igranim sekvencama. Onda kupim Globus i vidim da su Radić i Vrandečić ovaj put napravili upravo to. I ispalo je izvrsno. Sada smijem reći da sa prvim feljtonom ovog dvojca nisam bio zadovoljan jer je bio prenatrpan do nečitljivosti. Ali ovaj je super, nešto novo što savršeno šljaka!
Slažem se da su dva mcnova pojavljivanja 'samo' sjajni stripovi. I nemam ništa protiv. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/08/2011 : 13:52:48
|
Zainteresirali ste me! Kupit ću ga (sa zakašnjenjem)!
Nego, kako je to integrirano u globus? Jel odvojen sveščić ili je tu sve unutar novina? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 17/08/2011 : 22:20:35
|
Da ne otvaram novi topik: di još ima domaćeg stripa i to 16 stranica po broju? Za ne bulivit, u časopisu SPARK di se za curice crta istoimeni strip a la WITCH - tekst Vesna Pop, crtež Niko Barun.
Jest, košta 30 kuna, ali kad ga kupite dobijete topić za plažu.
(mcn)
Ako me sjećanje ne vara, i u Dječjem klubu su izlazili stripovi, zar ne? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
|
jaki
Advanced Member