forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Lazarus Ledd
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/07/2011 : 22:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Novosti s novog Newslettera od Ade Caponea:
U proteklih se 10 mjeseci Ade nije uopće bavio stripom, što zbog obaveza za TV(emisije Mistero,Invicibili) što zbog završavanje svoje nove knjige i početak pisanja scenarija za jedan film. Nova epizoda Lazarus Ledda, o kojoj sam već pisao, bi trebala biti nacrtana do kraja prosinca a izaći početkom sljedeće godine. Izdavač se još uvijek ne zna.

Priča se da je IF edizione primao predbilježbe za LL "print of demand", na njihovoj stranici nema nikakve obavijesti, a ni sam Ade o tome nije znao ništa. I to je propalo zbog premalog interesa.

Novost je također da nova epizoda ide i u digitalnom obliku, kao app za iPod. Također, zahvaljujući Manfont Comics, u digitialnom obliku moći će se kasnije kupiti i stare epizode.

Sljedećih mjeseci trebala bi se updatat i službena stranica www.lazarusledd.com

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/08/2011 : 14:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Tamo negdje oko dvadesetog broja serijal pocinje pomalo da ima smisla, karike se uklapaju i nije neko vjecno tu i tamo. Upravo zbog hronologije ova serija ima jedan veliki plus kod mene.
Sta ja znam, nije neki vrhunski serijal, ali ono sto je vazno je to da je citljiv i da zbog hronologije ostaje zanimljiv u smislu sta ce dalje biti.
Vizuelno je izuzetno dobar. Varira dosta, ima razlicitih stilova, ali uzivanje je bilo citati epizode koje su nacrtali Bisi, Barison i onaj tip sto je izmedju ostalog nacrtao "Dan dupina".
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 02/08/2011 : 14:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Tamo negdje oko dvadesetog broja serijal pocinje pomalo da ima smisla, karike se uklapaju i nije neko vjecno tu i tamo. Upravo zbog hronologije ova serija ima jedan veliki plus kod mene.
Sta ja znam, nije neki vrhunski serijal, ali ono sto je vazno je to da je citljiv i da zbog hronologije ostaje zanimljiv u smislu sta ce dalje biti.
Vizuelno je izuzetno dobar. Varira dosta, ima razlicitih stilova, ali uzivanje je bilo citati epizode koje su nacrtali Bisi, Barison i onaj tip sto je izmedju ostalog nacrtao "Dan dupina".

Bijaše to Gennaro.

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/08/2011 : 15:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Odlican je.
Sta je jos crtao, osim Lazarusa?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/08/2011 : 15:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hajo

Bijaše to Gennaro.

Gennari.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 02/08/2011 : 21:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
Baš mi je bilo krivo kad su ga ukinuli.
Pratio sam ga od prvog broja...jednom sam posudio bratiću brojeve 3-24.
Ušao je u bus i zaboravio ih na stanici.
No dobro, imam ostale, a kad tad ću skupit i ove koje mi fale.

P.S. Ako je netko prije 5-6 godina našao hrpu stripova u vrećici na zidiću na Piramidi u Rijeci neka mi se javi.

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 03/08/2011 : 01:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Odlican je.
Sta je jos crtao, osim Lazarusa?

Eh, da, nije Gennaro, već Gennari. Hvala, gospon Bušido! Znam da je nacrtao epizodu Gordona Linka, "Godzilla". Dalje, ovako iz glave, nemam pojma, ali ne vjerujem da crtač njegovog kalibra nije aktivan!

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/08/2011 : 10:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@King Warrior
Moja preporuka ti je da nastavis citati. Posle kvadrologije Jeka proslosti/Prljavi posao/Tajanstvena suma/Obracun serijal dobija na zrelosti i tezini. Caponeu je dugo trebalo da sa Larrijem stigne do odredjenog nivoa.
Tuzno je da posle pedesetog broja Lazarus vec postaje zaraza, a tu nas je SD oborio na dupe, a Ludens sa svojim preskakanjem takodje.
Nego, slaba prodaja Lazarusa je rezultat upravo njegovog velikog kvaliteta (Meni na polici stoji rame uz rame Zagora, Dylana i Alana Forda, Tj. Njih cetvoricu jedino i citam da budem iskren). Tezine vecine epizoda nikako nisu mogle du budu svarene od strane klinaca koji cine vecinsku citalacku publiku. Izgledace smesno, ali jedan mali mi je rekao da mu se Larry ne svidja ''jer on uopste nema kostim''. Tad je imao 12 godina (12-godisnjaci, bez uvrede na ovo ''mali'', ja sam ipak malo stariji). I tu odmah padaju na pamet Zagor, Nathan (ima onu utegnutu uniformu Agencije Alfa), superheroji Marvel ili DC produkcije, eventualno Dylan Dog zbog kako-ih-moj-stari-zove nakaza na naslovnim stranicama itd. sve redom. Na zalost, Larry je zbilja, opet po mom misljenju, namenjen starijoj citalackoj publici.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 26/08/2011 : 11:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
Čudi me da se nitko od Bookglobea, Libellusa, itd. nije uhvatio ovog junaka. Ja bih ga kupovao sigurno, a ne mora bit u nekom luksuznom izdanju kao Magični recimo.
Larry ipak ima jednu manu, a to je crtež.
Da se razumijemo, meni je drago da je Capone dao šansu mladim crtačima, a ima i jako dobrih, čak odličnih crtača u serijalu, no ipak je veliki postotak lošijih (možda je to radi otiska ne znam).
Zato mu cijena ne bi trebala bit visoka kao opet, Magičnom, u kojem je ipak zavidan nivo crtačkog umijeća pa je samim time kvaliteta serijala veća.

Evo malo da oživim topic.
Ne može Larry bit na trećoj strani, zaboravljen!

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/08/2011 : 16:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nije Ade davao šansu mladim crtačima nego nije bilo novaca za bolje, no o tome da su crtači Lazarusa loši bi se moglo raspravljat. Ima svakakvih ali moje je mišljenje da omjer 50-50. Na kraju krajeva, u Larryju su čeličili crtači poput Boccija, Bisija, Bartolinija, Barisona, Olivaresa, Gerasija, Simeonea, Lozzija... sve, sada, izvrsni crtači koji crtaju za Bonelli. Mani je čak i zanimljivo vidit te njihove početke.

Što se tiče izdavanja, vjerujem da bi Libellus odavno to napravio da ih junak zanima, jer ako može Raider mislim da bi mogao i Ledd. Šteta što ih ne zanima.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 26/08/2011 : 21:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Što se tiče izdavanja, vjerujem da bi Libellus odavno to napravio da ih junak zanima, jer ako može Raider mislim da bi mogao i Ledd. Šteta što ih ne zanima.

Nazalost, ni s Raiderom se nismo puno usrecili, samo 4 knjige godisnje i almanah, a ove jos uvek ni almanah ni knjige
Da ih interesuje LL, pa makar i te 4 godisnje da idu, ali kolko znam ne interesuje ih nijedan duzi serijal osim zapocetih.
Al' valjda i mi dodjemo na svoje jednog dana
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2011 : 21:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Nazalost, ni s Raiderom se nismo puno usrecili, samo 4 knjige godisnje i almanah, a ove jos uvek ni almanah ni knjige
Da ih interesuje LL, pa makar i te 4 godisnje da idu, ali kolko znam ne interesuje ih nijedan duzi serijal osim zapocetih.
Al' valjda i mi dodjemo na svoje jednog dana

aha.kad nas kremiraju

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/08/2011 : 22:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije Ade davao šansu mladim crtačima nego nije bilo novaca za bolje, no o tome da su crtači Lazarusa loši bi se moglo raspravljat. Ima svakakvih ali moje je mišljenje da omjer 50-50. Na kraju krajeva, u Larryju su čeličili crtači poput Boccija, Bisija, Bartolinija, Barisona, Olivaresa, Gerasija, Simeonea, Lozzija... sve, sada, izvrsni crtači koji crtaju za Bonelli. Mani je čak i zanimljivo vidit te njihove početke.

LL je zaista specifičan po pitanju crtača
ima vrhunske crtače, ali i užasne, katastrofalne crtače
omjer je zaista 50-50
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 26/08/2011 : 23:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

LL je zaista specifičan po pitanju crtača
ima vrhunske crtače, ali i užasne, katastrofalne crtače
omjer je zaista 50-50

Hm, moram se NE složiti s vama! Meni je omjer nekih 90-10, u korist dobrih crtača, naravno! Da čujem koji su vam to "katastrofalni" cratči u LL-u?!

Edited by - Hajo on 26/08/2011 23:31:35
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/08/2011 : 04:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sumljam da če to ikad Libellus, več se njihov Raider loše prodaje(lošije od drugih junaka) pa bi bila avantura sa
Lazarusom sa još neizvesnijim završetkom...volio bi i ja Lazarusa,ali kao što je radila Slobodna/Ludens..crtači Ledda
su odlični, pogotovo Bossi je savršen..moram priznat da mi je odgovarao detektivsko/vojnički Lazzarus puno više od kasnijeg futurističko/mitskog/fantazijskog..,ali to samo meni, sigurno da je neke zainteresirao baš onaj kasniji,koliko vidim kasniji
njegov period oko broja 70-100 i nadalje manje više je mitologija i fantazija pa me i gašenje Ledda manje teško palo...ja se tešim da sve najbolje od Laze imam u prvih 50 brojeva...ali bi kupovao i tog kasnijeg sigurno...koliko vidim i reprint if edizioni(koji izdaje Marka/Bleka/Mikija/PSDZ na način Ludens/SA)nije se pokazao uspješnim pa je iluzorno očekivati da se toga prihvati Bernard....možda neki srbski izdavač pokaže interes ali ja mislim da su šanse 1%...nažalost.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 30/08/2011 : 16:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
moram priznat da mi je odgovarao detektivsko/vojnički Lazzarus puno više od kasnijeg futurističko/mitskog/fantazijskog...

Meni isto.

Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 30/08/2011 : 16:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
Znam da nikad ništa od ovih mojih prijedloga, al ajde, rasprave radi...
Šta vam se ne čini da bi bilo izvedivo izdavat Lazarusa u recimo...500 komada kao Magičnog (njega sam uzeo kao referencu), isto po tri epizode, ali kvalitete kao Ludensovi maxiji i iste cijene. Neka stave iznutra crno-bijele naslovnice, koga briga.Magični Vjetar ima 294, a Ludensov maxi ima 320 strana (i to ne svaki).
Tri puta godišnje?
Ja mislim da bi se rasprodalo, što nije slučaj s Magičnim, jer je jednostavno preskup.
To bi moglo šljakat i s drugim likovima...ili ne?
Slobodno me ispravite ako griješim.

Edited by - Charlito de la Vega on 30/08/2011 17:01:03
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/08/2011 : 17:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
dobar plan ali cijenu u navećoj mjeri diktira tiraž, tako da strip formata ludens maxija u 500 primjereka ne bi mogao imati njihovu cijenu već bi bila neznatno jeftinija od magičnog

Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 31/08/2011 : 00:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:

dobar plan ali cijenu u navećoj mjeri diktira tiraž, tako da strip formata ludens maxija u 500 primjereka ne bi mogao imati njihovu cijenu već bi bila neznatno jeftinija od magičnog

Da, nažalost je tako!

Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 31/08/2011 : 10:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
Dovr...prokl...kvr...
Znao sam da sam nešto predvidio.
Usput, informacije radi, zna li netko koliki je uopće Ludensov tiraž maxija (Zagora recimo, koji je najpopularniji).
Samo da si posložim malo te brojke u glavi.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 31/08/2011 : 11:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Charlito de la Vega

Dovr...prokl...kvr...
Usput, informacije radi, zna li netko koliki je uopće Ludensov tiraž maxija (Zagora recimo, koji je najpopularniji).

redovnog je 9000 komada (tako bar pise u impressumu)....vjerojatno je i maxi tu negdje

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 02/09/2011 : 15:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by Charlito de la Vega

Dovr...prokl...kvr...

redovnog je 9000 komada (tako bar pise u impressumu)....vjerojatno je i maxi tu negdje

Tako je!

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1798 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 06/09/2011 : 01:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Prek ljeta sam ponovno pročitao nekoliko nasumično odabranih epizoda. Ne znam što mi je prije bilo, no danas mi se LL puno puno više sviđa nego prije. Jednostavno me uvukao u taj svoj svijet i likove da nisam mogao vjerovati kako mi je ranije bio samo solidan.
Stvarno velika šteta što više ne izlazi
Al vidim da ni u Italiji nije ništa bolje što se tiče reprinta...
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 16/09/2011 : 12:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sarghan

Prek ljeta sam ponovno pročitao nekoliko nasumično odabranih epizoda.

Evo i ja sam baš ova dva dana ponovo malo čitao nakon dužeg perioda.
Meni je mišljenje ostalo isto...Lazarus je meni jedan od najboljih junaka stripa. "Tajanstvena šuma", "Obračun" i "Junaci", slučajan odabir, ali su me iznova oduševile. Sad ću krenut sve ispočetka...

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 24/09/2011 : 16:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Kako je serijal na kraju u Italiji završio? Da ne tražim po internetu u par rečenica bih molio odgovore.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000