Author |
Topic |
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 29/08/2011 : 22:01:16
|
To je verovatno Marš očajnika, tj. Zimska Zmija. Doduše ja sam mislio generalno, ta priča je ipak izašla u Extra seriji, a Divovi samo u iskasapljenoj ZS verziji, pri čemu ni jedna druga serija koja trenutno izlazi nije ni blizu Divovima i OP nam je bila jedina nada |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 29/08/2011 : 22:03:24
|
quote: Originally posted by legaz
Najbolja naslovnica
Slažem se, najbolja i najstravičnija Mada je ovaj izbor naslovnice VČ-a najpogoniji s'obzirom da je Helingen u glavnoj uluzi sa Zagorm |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/08/2011 : 22:06:11
|
E ovome se Zagoru i ja radujem !!! Jedva čekam ovu kultnu epizodu. Marš očajnika je definitivno naj priča iz zlatnog perioda, ali su divovi najbolja priča iz postzlatnog perioda. Izbor naslovnice ja pravi, ali mi je žao što nije naslov Divovi dobra i zla - ipak je to kultni naziv. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 29/08/2011 : 22:20:58
|
Evo zašto je Ferri jedan jedini
|
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 29/08/2011 22:23:41 |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/08/2011 : 22:33:25
|
Najbolja naslovnica
Slažem se da je ovo najbolja naslovnica! I baš tu je Dnevnik "izgubio usput" Slažem se i sa Kingom da je izbor naslovnice odličan, jer ipak je to epizoda s Hellingenom i ona je najbolje opisuje, iako je to i meni najlošija naslovnica...
I ne mogu dočekati taj četvrtak, ovo je za mene stripovski doživljaj godine!!! |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
|
djukak
Senior Member
2931 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 29/08/2011 : 22:37:18
|
Ovde su i koloristi odradili odličan posao. Za ne poverovati.
Tada se kolorisalo rucno |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 29/08/2011 : 22:38:18
|
Ja bi ovu epizodu najavljivao na jumbo plakatima uz cestu, najbolji, najzanimljiviji, najkultniji Zagor svih vremena... Tko ovo nije čitao, puuuuno toga što se stripa tiče je propustio... Sve pohvale za Veseli četvrtak, mogu samo reći NAPOKON!! |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 29/08/2011 : 22:48:29
|
Pajtos, odličan ti potpis, kralju.
Blagodarim.Otkad sam skont'o njegov smisao za dizajniranje i tu nesputanu kreativnost,poceo sam da se kunem u njega |
|
|
marinac
Average Member
570 Posts
Member since 13/05/2011 |
Posted - 29/08/2011 : 22:51:34
|
quote: Originally posted by velka031
Ja bi ovu epizodu najavljivao na jumbo plakatima uz cestu, najbolji, najzanimljiviji, najkultniji Zagor svih vremena... Tko ovo nije čitao, puuuuno toga što se stripa tiče je propustio... Sve pohvale za Veseli četvrtak, mogu samo reći NAPOKON!!
Potpisujem. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 29/08/2011 : 22:52:18
|
Ja bi ovu epizodu najavljivao na jumbo plakatima uz cestu, najbolji, najzanimljiviji, najkultniji Zagor svih vremena...
Bravo!Potpisujem! Nadam se da cemo urazumiti ove ljubitelje Zimske zmije |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 29/08/2011 : 23:08:04
|
quote: Originally posted by acestroke
Bice debeljuca, preko 500 stranica, najdeblja strip/ knjiga godine od Bonelli izdavacke kuce, ali po prvi put na nasim prostorima u kompletnom izdanju, bez masakiranja ili izbacenih stranica, ovo u stvari jeste strip godine
I pritom po mnogima najbolji Zagor ikada i još po prilično niskoj ceni. Ja znam za šta ću glasati |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:23:48
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
Bice debeljuca, preko 500 stranica, najdeblja strip/ knjiga godine od Bonelli izdavacke kuce, ali po prvi put na nasim prostorima u kompletnom izdanju, bez masakiranja ili izbacenih stranica, ovo u stvari jeste strip godine
I pritom po mnogima najbolji Zagor ikada i još po prilično niskoj ceni. Ja znam za šta ću glasati
Bravo Bat! I ja sam već odlučio koji je strip STRIP GODINE |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:29:22
|
Nije najdeblji, deblji je Mister No, knjiga 2 koja ima skoro 800 stranica, ali nema veze, ipak je najbolji... Iako teška srca moram prekrižiti spomenutog Mister Noa koji je fantastično izdanje, Zagor je Zagor, pa još i Divovi, dileme nema |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 29/08/2011 : 23:30:47
|
quote: Originally posted by Pajtos
Ja bi ovu epizodu najavljivao na jumbo plakatima uz cestu, najbolji, najzanimljiviji, najkultniji Zagor svih vremena...
Bravo!Potpisujem! Nadam se da cemo urazumiti ove ljubitelje Zimske zmije
Epizoda jeste kultna i vrhunskog kvaliteta,ali za mene je pravi Zagor onaj u stripu "Zimska zmija"...Sigurno uzimam i ovo! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:31:54
|
quote: Originally posted by Pajtos
Bravo!Potpisujem! Nadam se da cemo urazumiti ove ljubitelje Zimske zmije
Sorry, sorry, dobra je meni i Zimska Zmija, odmah do Divova Nadam se da će to biti OP 15, kupio bih sigurno, iako imam i ZS i Ludens extra, cijena ovih OP izdanja je super korektna, opet bravo za VC |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/08/2011 : 23:33:20
|
Demon ludila je nesto sto se jednom dogodilo i sto je neponovljivo. Citirat cu Djoletov vec sada legendarni komentar:
"Krug života je izgubio svoj centar." Nemoguće je ukratko sažeti broj stvari koje je Sclavi rekao sa ovom pričom. Dao nam je kraj Zagora. Dao nam je sumrak boga našeg detinjstva. Dao nam je Manitua. Dao nam je oduzimanje dečije nevinosti. A to je samo početak. Ali taj krug koji je izgubio taj centar, to mi je ostavilo najjači utisak. Odmah iza toga ide ludilo sa paralelnim dimenzijama i epskim arhetipovima Zagora i Hellingena, ali taj krug...! U načelu, Zagor je samo imao jedan loš dan. Samo jedan loš dan, i sve što je decenijama zidao u Darkwoodu se raspalo, i našao se u jednom drugačijem, realnijem, surovijem svetu, našem svetu. Samo jedan loš dan (ili mesec, bolje rečeno), kakav nam se svima dešavao, i krug života je ostao bez centra. Zar nam je toliko lako da ostanemo bez naših spiritus moevnsa? Zar je toliko lako da sve ode bestraga, čak i kod Zagora, a kamoli kod nas, običnih smrtnika? Naravno da jeste, i jednom desetogodišnjem klincu koji je navikao na uvek pobedonosnog Zagora ovo bi mogla biti prva naznaka za mračnija vremena koja će ga čekati kada malko poratse i ostavi Zagora u nevinom dobu koje neki nazivaju detinjstvom. Ovo je, što bi rekao mcn, darknajtizacija Zagora, i kao i kod Batmana, osim ličnog, tu je i kolektivno, ai postmoderno. Šetnja Zagora kroz nekoliko dimenzija/narativnih pristupa, dok je sve to u stvari priča matorog vrača svojim unucima, uvođenje blatantnog post-modernizma i lavirinta priča u Zagora, raspravljanje o samom smislu postojanja tokom jedne mega epopeje na 500 i kusur strana je nešto čemu svi ostali stripovi mogu da teže, ali retko da dostignu. Sclavi nam kroz večni sukob Zagora i Hellingena priča o prirodi dobra i zla, o prirodi Boga maskiranog u malog indijanca, o prirodi same priče. Ovo nije jedan od najboljih Zagora ikada, kako kažu neki, ovo je jedan od najboljih stripova ikada, i sve što sledi je beldi surogat, a sve što je prethodilo, ma kako na momente debilno bilo, opravdano je jer je izrodilo ovu priču. Da nismo uz Zagora odrasli ne bi nam Divovi dobra i zla toliko značili, kao što je slučaj i sa Batmanom i Dark Knightom. Ali, Sclavi ide dalje nego što bi Miller ikada usudio, i poređenja nema. Da li je ovoj priči mesto u Zagoru? Jeste, jer svaki Bog ima svoj Sumrak, jer i mi moramo da odrastemo, i Sclavi nam to bolni stavlja do znanja. Sa ovom pričom je Zagor od jeftine kopije Tarzana prešao u legendu.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:47:55
|
quote: Originally posted by King Warrior
Demon ludila je nesto sto se jednom dogodilo i sto je neponovljivo. Citirat cu Djoletov vec sada legendarni komentar:
"Krug života je izgubio svoj centar." Nemoguće je ukratko sažeti broj stvari koje je Sclavi rekao sa ovom pričom. Dao nam je kraj Zagora. Dao nam je sumrak boga našeg detinjstva. Dao nam je Manitua. Dao nam je oduzimanje dečije nevinosti. A to je samo početak. Ali taj krug koji je izgubio taj centar, to mi je ostavilo najjači utisak. Odmah iza toga ide ludilo sa paralelnim dimenzijama i epskim arhetipovima Zagora i Hellingena, ali taj krug...! U načelu, Zagor je samo imao jedan loš dan. Samo jedan loš dan, i sve što je decenijama zidao u Darkwoodu se raspalo, i našao se u jednom drugačijem, realnijem, surovijem svetu, našem svetu. Samo jedan loš dan (ili mesec, bolje rečeno), kakav nam se svima dešavao, i krug života je ostao bez centra. Zar nam je toliko lako da ostanemo bez naših spiritus moevnsa? Zar je toliko lako da sve ode bestraga, čak i kod Zagora, a kamoli kod nas, običnih smrtnika? Naravno da jeste, i jednom desetogodišnjem klincu koji je navikao na uvek pobedonosnog Zagora ovo bi mogla biti prva naznaka za mračnija vremena koja će ga čekati kada malko poratse i ostavi Zagora u nevinom dobu koje neki nazivaju detinjstvom. Ovo je, što bi rekao mcn, darknajtizacija Zagora, i kao i kod Batmana, osim ličnog, tu je i kolektivno, ai postmoderno. Šetnja Zagora kroz nekoliko dimenzija/narativnih pristupa, dok je sve to u stvari priča matorog vrača svojim unucima, uvođenje blatantnog post-modernizma i lavirinta priča u Zagora, raspravljanje o samom smislu postojanja tokom jedne mega epopeje na 500 i kusur strana je nešto čemu svi ostali stripovi mogu da teže, ali retko da dostignu. Sclavi nam kroz večni sukob Zagora i Hellingena priča o prirodi dobra i zla, o prirodi Boga maskiranog u malog indijanca, o prirodi same priče. Ovo nije jedan od najboljih Zagora ikada, kako kažu neki, ovo je jedan od najboljih stripova ikada, i sve što sledi je beldi surogat, a sve što je prethodilo, ma kako na momente debilno bilo, opravdano je jer je izrodilo ovu priču. Da nismo uz Zagora odrasli ne bi nam Divovi dobra i zla toliko značili, kao što je slučaj i sa Batmanom i Dark Knightom. Ali, Sclavi ide dalje nego što bi Miller ikada usudio, i poređenja nema. Da li je ovoj priči mesto u Zagoru? Jeste, jer svaki Bog ima svoj Sumrak, jer i mi moramo da odrastemo, i Sclavi nam to bolni stavlja do znanja. Sa ovom pričom je Zagor od jeftine kopije Tarzana prešao u legendu.
Ima na ovom forumu jako puno ljudi koji odlično barataju riječima, ali ovo je po meni stvarno najbolji komentar svih vremena ovog sajta |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:49:47
|
"Duh sa sekirom" je nepobediv,a i ja odbijam da odrastem. To sa fabulama tipa "začarani krug",izmeštanje stvarnosti u paralelne svetove,epskim arhetipovima i ludilom je "deja vu"...Sclavi je tu inspiraciju crpio iz tla koje mu je izuzetno poznato - antičkim mitovima. Tu se već nalazi sve,glavni junak koji polako tone u ludilo (Herakle),većita epska priča o borbi dobra i zla (sukob Zagora i Helingena),nepostojanje jasne granice izmedju realnog i nadrealnog,putovanje antičkih junaka u "Svet mrtvih"(Had),njihov povratak u spoljni svet sličan vaskrsenju,gorak ukus u ustima da nikada više neće biti "Zlatnog doba" u kome su ljudi živeli u harmoniji sa sobom i drugima,etc...Tako da ispada da Sclavijev pristup nije baš tako "postmoderan",kao što se u prvi mah čini. Čovek je samo zahvatio u zlatni trezor evropske kulturne tradicije i dao nam jednu zanimljivu i kvalitetnu priču...A ja još uvek ne mogu da se odlučim da li mi je drago ili ne što ova "epska" priča postoji. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:51:57
|
Neka se niko ne oseti prozvanim i povredjenim zbog ovog mog komentara. To je samo razmišljanje jednog starog "Zagorologa"... |
|
|
Topic |
|