Evo i probnog otiska par tabli novog bonellijevog mini serijala u boji
Kako se zove? Tko su autori?
ime mislim nije još nigdje spomenuto, crtaju ga različiti autori: Emiliano Mammucari (koautor serije), Giorgio Santucci, Gigi Cavenago, Davide Gianfelice, Alessandro Bignamini, Massimo Dall'Oglio, Werther Dell'Edera i Massimo Carnevale (koji bi trebao naslovnice crtati) a piše Recchioni.
Pisao sam o tome i ranije. Dampir mi izgleda za ovih prvih 40-tak brojeva totalno u drugom planu u odnosu na, recimo, njegove pratioce Teslu i Kurjaka; ponekad mi, čak, budu zanimljiviji i sporedni likovi u određenim epizodama. Sam Dampir mi je nekako anemičan (). Jednostavno nema harizmu kakvu bi trebao da ima jedno takvo biće, potomak Gospodara vampira i smrtnice, ubica čudovišta i sl.
Pisao sam o tome i ranije. Dampir mi izgleda za ovih prvih 40-tak brojeva totalno u drugom planu u odnosu na, recimo, njegove pratioce Teslu i Kurjaka; ponekad mi, čak, budu zanimljiviji i sporedni likovi u određenim epizodama. Sam Dampir mi je nekako anemičan (). Jednostavno nema harizmu kakvu bi trebao da ima jedno takvo biće, potomak Gospodara vampira i smrtnice, ubica čudovišta i sl.
Ako misliš čisto na lika, onda si u pravu, ako misliš na serijal u potpunosti, onda ne. Tražiš li centralistički temeljen serijal i karizmu poput Hellblazera npr., mislim da ga u dampyru nećeš naći. Damypr se, baš kako si i rekao, ne razvija previše u tih 40-tak epizoda, najviše se razvija sam svijet oko njega, negativci i njegovi sidekickovi. Saznajemo više o njegovom ocu nego o njemu samomu, možda zato jer je Harlan obični balkanski "seljak" kojeg su odgojile njegove tri babe. Možda je problem u tome što je izražen kontinuitet u svakoj epizodi i priča koja se jaako polagano razvija. Čudim se kako to boselli uopće i uspijeva, tako raspredati njegov univerzum. Čak su i nakon stotke neki neprijatelji živi i zagorčavaju mu dodatno život, a i dalje se raspreda Drakina prošlost i povezanost sa svim i svačim...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
možda bih ipak trebao dati dampiru drugu šansu..prije dvije godine pročitao prva tri broja i stao..nije me se dojmio previše...sad mi tih 30-ak brojeva stoji na polici...sad kad sam završio sa karavanom,koji me usput rečeno i nije baš oduševio,i bred. b. prvih 10-ak brojeva koje su bile onako,možda nastavim sa čitanjem dampira,a možda uzmem Geu pa probam sa njom...