Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/09/2011 : 16:16:48
|
Šteta :/ Ne znan šta bi drugo reka... Čovik nije bija samo scenarista, on je bija simbol. Ime Bonelli će me uvik podsjećat na meni vrlo drage stripove koje sam obožava čitat ko mali, a koji su mi i danas dragi iako ih više ne čitan toliko. Puno puta sam tu na forumu pizdija (da prostite) protiv veličanja Nolitte i Ferrija ko apsolutnih bogova ili nečega sličnoga, ali nikad zlonamjerno jer su meni njihove priče uvik bile drage, rijetko kada genijalne, al uvik drage. Nolitta je napravija neke vanvremenske klasike, od naivnih početaka Zagora pa do vrhunske završne priče Mister Noa i tu čast mu niko ne može oduzet 
Počiva u miru, jebiga svi smo ljudi, svi ćemo jedan dan tako... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 26/09/2011 : 16:21:19
|
Razgovarao sam danas, na ovu temu, sa prijateljem koji je filmski scenarista. Slozili smo se da je uticaj Bonellijeve skole mnogo siri nego sto se na prvi pogled moze izmeriti.
Izmedju generacije rodjenih neke 1960. i 1982-3. npr, svaki mladi Jugosloven, bilo to Srbin, Hrvat, Slovenac, Bosanac, Makedonac, Crnogorac, ili neki pak peti koji se zatekao u miloj nam bivsoj repubici, naucio je razlikovati crno i belo, pravdu od nepravde, citajuci SBE stripove. Mnogi od nas su imali oceve i majke koji su bili brizni na svoj nacin, ali nisu umeli da nam objasne te neke nuance zivota fino i precizno kao sto je Zagor umeo. Zagor i Tex su nas naucili osnovnim crtama ljudskosti, Zagor i Tex u nama su bili pravedni kad bi se potukli na igralistu, pa bi pruzili ruku jedni drugome posle i nastavili kao da se nista nije desilo. Zagorov zakon Darkwooda bio je, u isto vreme, i viteski kodeks ponasanja u dvoristima, igralistima, parkovima. Zagor je nama mnogima bio heroj mladosti, ali isto tako i surogat roditelja, kada nam je onaj bioloski zafalio. Posle smo ostarili, pa su Zagora i Texa menjali jednako pravedni, ali malo zivahniji Mr. No, Dylan i tome sl. To nisu samo crtezi na papiru, to su idoli i uzori jedne mladosti.
Cak i u ono nesrecno vreme stripovi su nas spajali. Da li je Sergio znao da su nesrecnici u rovovima verovatno kratili vreme citajuci Zlatnu Seriju ? Ne znam...a koliko ste prica ljudi culi kojima su kuce unistene, ognjista spaljena, koji su morali izbeci od smrti pa i dan danas se nekako, oh cudne ironije, najglasnije pozale sto im je u vihoru rata nestao glancer "Nasilje u Darkvudu" ? Ja sam ih cuo puno. Za koliko ljudi je Jugoslavija i zvanicno prestala da postoji ne 91/92, nego kada su poslednji put na trafici docekali novog Zagora kakvog su ga ranije pamtili ? Koliko ljudi je, poput mene, osetilo neko zatvaranje kruga kada je, nekih 16-17 godina kasnije, u rukama drzao Dylan Dog "Frankenstein", onaj isti Frankenstein koji ga je nemo gledao sa zadnje korice "Safare" svaki put kad bi ga uzelo u ruke ? Ili ste mozda bili kao moj kum, koji je cak i sanjao jednom kako kupuje najavljeni, a nikad izasli specijalni broj Nika Rajdera.
Toliko je velik bio Bonelli. Ja nisam veliki ljubitelj Duha sa sekirom, ali Sergiov sin je svoju ulogu odigrao kada je to bilo potrebno. Nekima jos uvek igra, nekima ce se tek pojaviti u zivotu.
Slava Sergiu i svemu sto nam je dao. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
marcho
New Member

Croatia
270 Posts
Member since 23/04/2008 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 26/09/2011 : 16:30:35
|
quote: Originally posted by Loki
R.I.P... nadam se da s ovime završava karijera Talijanskog stripa na ovim prostorima a da će se teritorij prepustiti Američkoj & Japanskoj školi...
SRAM TE BILO!!! |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
spiritoconlascure
New Member

Croatia
288 Posts
Member since 24/11/2010 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 26/09/2011 : 16:43:59
|
quote: Originally posted by acestroke
Loki ocito nema namjeru osvojit titulu forumasa godine, to je sigurno :(
mozda "zlatnu malinu" za izjavu godine ... |
 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 26/09/2011 : 16:44:41
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by kingleoric
Na stranu prenošenje informacije nemilog događaja preko facebooka, ali facebookovci su ovdje prokleto neumjesni! Da lajkam obavijest o smrti i posljednje pozdrave kao ostali?!?! Malo f**king dostojanstva majstoru prokleti lajkeri! 
da znas da sam i ja "lajkovao", ali kada malo bolje razmislim djelimicno si u pravu. S druge strane lajkovanje je vec odavno izgubilo bukvalno znacenje, pa tako i nije strasno.
Slažem se s tobom, nije prestrašno jer je lajkanje stvarno izgubilo smisao s vremenom i učestalošću "lajkanja" svega, ali nisam mogao ne reagirati kad na ovakvoj tužnoj vijesti vidim palac gore i Like! ...ipak nas je ostavio jedan od najvećih majstora ovih prostora, no on i dalje živi kroz svoje radove u našim kolekcijama! Kao i majstor Donatelli! Mirna im zemlja! |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 26/09/2011 : 16:44:42
|
Addio, signore Bonelli... hvala ti što nikada nisi prestao da veruješ u heroje.
 |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 26/09/2011 17:19:14 |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Posted - 26/09/2011 : 16:46:24
|
quote: Originally posted by King Warrior
polako ljudi...odajte covjeku pocast, za nekoliko dana mozemo onda LJUDSKI da diskutujemo(nagadjamo) sta ce biti sa SBE i stripovima uopste.
Nažalost King lešinari već kruže nad forumom. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 26/09/2011 : 16:57:20
|
Dajte modovi obrišite taj sramotni lokijev post i reakcije na njega (pa i ovaj)
i btw @bjelolasica: slažem se s tobom ali nemoj vrijeđat seljake. Vjerujem da si mislio napisati ''seljačina''. Razlika je jelte  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Posted - 26/09/2011 : 17:01:51
|
quote: Originally posted by Cromwell
Dajte modovi obrišite taj sramotni lokijev post i reakcije na njega (pa i ovaj)
i btw @bjelolasica: slažem se s tobom ali nemoj vrijeđat seljake. Vjerujem da si mislio napisati ''seljačina''. Razlika je jelte 
Jbg krivo otipkao riječ. Vidim da sam napisao seljak, a to znači da sam u to uključio i sebe. Želim se ispričati svim seljacima nije mi bila namjera ih uvrijediti. Vidi se da je loki seljačina. Loki mislim stvarno.  |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2517 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
simastrahota73
New Member

Serbia
138 Posts
Member since 14/11/2010 |
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 26/09/2011 : 17:27:43
|
Serđu veliko hvala što mi je podario Zagorov svet. Nadam se da će ostati večno upamćen zahvaljujući svojim junacima. Neka počiva u miru. |
Edited by - hua on 26/09/2011 17:39:10 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7875 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 26/09/2011 : 17:29:18
|
neizmjerno mu hvala na svim divnim, veselim i bezbrižnim trenucima provedenim uz njegove priče i strip junake.
neka počiva u miru Božijem.
 |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4904 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 26/09/2011 : 17:35:32
|
hvala za svaki sekund proveden sa tvojim junacima, hvala za svaki sekund u kome sam zaboravio svakodnevne muke i probleme... neka ti je laka crna zemlja... |
sangue navajo |
 |
|
djule
Senior Member

1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
|
oko
New Member

Croatia
202 Posts
Member since 19/04/2004 |
|
Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 26/09/2011 : 17:45:06
|
Dragi Sergio, hvala ti za stripove i strip junake zbog kojih su moj i životi mnogih drugih sretniji, ljepši i veseliji.
  |
 |
|
Topic  |
|